Пътник гратис, или едно невероятно пътуване котинка от Варна
Публикувано: 15 February 2011 - 11:59 PM
Та така, беше понеделник вечер, с нищо по-специална от всяка друга ... или пък не? Отивам на лозе, за да разходя и нахраня Фредко. Спирам на отбивка в полето, за да изчакам приятелят ми и заедно да продължим с една кола, както много други вечери... или пък не? Както си говорим, изведнъж се чува силно мяукане и мъркане, слизам от паркирала кола, а за мен се залепя една тигрова мацка, търкайки се в краката ми и мъркайки силно, нищо необичайно ... или пък не? Слжожих и една шепа гранули и подминах, та току шо бях задомила Сузи, имах нужда от малко почивка, подминах я ... Нявръщане оставих приятелят ми до колата му и видях мацанка отново, тя се търкаше в краката му, подминах я... Беше ми гузно, но признавам си, изтощена съм и имам нужда от почивка. Ставам тази сутрин, сутрин като всяка друга, хмм о не, в никакъв случай не се оказа, че е като всяка друга. Писанка мацнка бе в дворът ни, на 9-10 км от мястото където я срещнахме. Тази маймуна е успяла да скочи под капа на колата на приятелят ми и е пропътувала цялото разстояние. Слава богу жива и здрава е. Няма й абсолютно нищо. Ками е решила на всяка цена да оцелее и да си има дом, без да пита може ли не може ли, тя е готова на всичко, за да не остане сама на сред полето. Това е историята на Ками. Искрено се надявам тя да грабне нечие сърце. Ками би се радвала и на приемен дом, защото условията, които аз мога да й предложа са дворче с полупостроена къща.
Очаквайте утре снимки на нашата пътешественичка.
Публикувано: 16 February 2011 - 12:21 AM

Публикувано: 16 February 2011 - 03:01 AM
lizka, в 15 February 2011 - 11:04 PM, написа:

Да бе! Тази котка определено знае какво иска! Да ти е честита умницата!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2011 - 10:30 AM

П.П.: И да вметна и тук, че аз търся едно или две малки котета за осиновяване, но задължително мъжки.
Публикувано: 16 February 2011 - 11:29 PM

Публикувано: 22 February 2011 - 10:56 PM

Според любимата ни варненска докторица Ками е на около 5-6 месеца. Пак според нея е доста симпатично коте.
Вижте я маймуната как се е накиприла на възглавницата ми, докато изяза от стаята. После да се чудя що кихам и ме сърби всичко

Публикувано: 22 February 2011 - 11:13 PM
lizka, в 22 February 2011 - 08:01 PM, написа:

Публикувано: 13 March 2011 - 11:42 AM

То и ние имахме подобно преживяване, баща ми така си закара един нелегален пътник от Пловдив до Хасково и чак като се прибрал кучето намерило котака. Така и не разбрахме къде точно се беше набутал, че толкова километри е изкарал без нищо да му няма, но душичката беше ужасно изплашен

Пожелатам много късмет на котана въпреки, че явно при липса на такъв тя поема инициативата

Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 14 March 2011 - 12:56 PM
Ето две клипчета, да я видите каква е щурачка и как се забавлява. Отново се извинявам ако някой няма фейсбук, но не съм ги качвала на други места.
http://www.facebook....205040&comments
http://www.facebook....205040&comments
Публикувано: 26 October 2011 - 03:12 PM
Сърдечни благодарности на момичетата от Анимал Хоуп Варна за съдействието.
Търсим придружител на Ками от София до Гьотинген (или околностите). Ако чуете, че някой ще пътува свиркайте :)