Кучето ми уринира твърде често
Публикувано: 16 February 2011 - 07:49 PM
Дайте някакви съвети...
Публикувано: 16 February 2011 - 08:44 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 10:28 PM
Успех!
Публикувано: 17 February 2011 - 10:17 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 February 2011 - 12:25 PM
Публикувано: 21 May 2011 - 07:22 PM
Калоян, надявам се кученцето ти да се е оправило!
Аз имам едно питане, на подобна тема. Моето кученце е на около 4 месеца. При нас е от малко повече от седмица и не знаем дали и преди така е правила, защото е осиновена от приют, но пишка сравнително често, като първо се изпишква добре, а след това още няколко пъти, като пишканото е само по няколко капчици. Заведохме я на ветеринар, а той каза, че малката имала тендовагинит, защото се виждала слуз (не не е правил проба)?! Нещо не ми се струва наред... Предният ветеринар каза, че или е настинала, или си е докосвала слабините до под, измит със силен препарат, и е направила алергична реакция. Не знам какво да правя...
Публикувано: 22 May 2011 - 07:32 AM
weasell, в 21 May 2011 - 05:22 PM, написа:
Калоян, надявам се кученцето ти да се е оправило!
Аз имам едно питане, на подобна тема. Моето кученце е на около 4 месеца. При нас е от малко повече от седмица и не знаем дали и преди така е правила, защото е осиновена от приют, но пишка сравнително често, като първо се изпишква добре, а след това още няколко пъти, като пишканото е само по няколко капчици. Заведохме я на ветеринар, а той каза, че малката имала тендовагинит, защото се виждала слуз (не не е правил проба)?! Нещо не ми се струва наред... Предният ветеринар каза, че или е настинала, или си е докосвала слабините до под, измит със силен препарат, и е направила алергична реакция. Не знам какво да правя...
Въпросните ветеринари само констатират ли? Не са ли предприели някакво лечение?
Имахме същия проблем като беше малка моята куча,оказа се инфекция и давахме антибиотици дори правиха изследване за бактерии,защото първия антибиотик не подейства.Но каквото и да е трябва да вземат мерки за да не стане по сложно.
Публикувано: 22 May 2011 - 11:30 AM
Публикувано: 22 May 2011 - 11:58 AM
weasell, в 22 May 2011 - 09:30 AM, написа:
Най елементарно е да занесете урина за изследване,като за начало.Имат едни лентички за изследвания,става много бързо.Аз нося в спринцовка,но трябва да се изпишка на чисто място за да не е много замърсена.
Щом се ближе,явно нещо я притеснява или й пари.
Пожелавам ви всичко да е наред
Публикувано: 22 May 2011 - 12:36 PM
Публикувано: 22 May 2011 - 01:08 PM
weasell, в 22 May 2011 - 10:36 AM, написа:
За съжаление името на антибиотика не си го спомням.Беше преди повече от две години.Сещам се,че започнахме с детски бисептол,но не подейства,дадоха й антибиотик но и той не я излекува напълно.Тогава носих уринка в една лаборатория,направиха антибиограма и оттам вета реши какъв да е антибиотика.Веднага подейства,още след няколко часа вече си беше добре,но все пак имаше някакъв период в който го давахме както се дават антибиотиците поначало.
Един съвет как да вземете чиста уринка,защото колкото по малко е замърсена по добре.Изварявате някаква чинийка примерно и щом видите че ще пишка и приклекне,чинийката под дупето и после я събирате със спринцовка и най добре сутрин,да е първото пишкане
Поздрави и после да пишете как е малката!
Публикувано: 01 June 2011 - 11:51 AM
Честит празник на всички, които още се чувстват хлапета!
Публикувано: 03 June 2011 - 03:42 PM
Публикувано: 03 June 2011 - 04:06 PM
Току-що попаднах на форум в интернет, в който твърдят, че уриниране 4-5 пъти на ден, без да се броят разходките, и вода около 350 мл при нейното тегло и ниво на активност е в горна граница на нормалното.
Ако има възпаление на уринарния тракт или нещо подобно, какви би трябвало да са симптомите?

Вход

Горе
Цитиране +