Обучение На Глухо Куче
Публикувано: 18 February 2011 - 08:53 PM
Чудя се как да за почна? Преди 3 год загубихме питбула които беше на 9 години-цистит.Не мислихме че ще се здобием с друго куче ,тъи като болката от загубата не може да се опише. Ветеринаря при,които ходихме ни е нещо като роднина и постоянно поддържаме връзка. Тои беше приотил куче блъснато като бебе от кола,оглушало скед удъра. След месеци на топло кученцето се изправило отново на крака, но за съйеление не можеше да го задържи и ни го подари когато беше на 10 месеца. Сега знам, че си мислите колко безодговорно че сме го взели като не знаем как се работи с глухо куче. Живеем на вила до град Сандански и имахме проблеми докато се преместим и затова нямахме време за кучето но вече всичко е наред. Когато не съм на училище карам колело из поляните с приятелите ми и кучето; поякога ходим и до една рекичка и на много прекрасни места където няма коли или хора. Но кучето да разбере че го викам;друг проблем е че е много плашлив и дори когато аз тръгна към него бяга;когато е на повод много се дърпа;агресивен е към определен тип хора и затова носи наморник когато е на публични места а ако бъде пуснат с наморника тои просто го сваля докато на повод не си е и помислил.Искам кучето да живее пълноценно и не мисля че слуха му пречи. Е,вярно че има някои дребни цаки и обучението е по различно от другите кучета. Може ли да ми отговорите главно на горните въпроси. И моля ви,не ми казваите че кучето ми е ''сакато'' или ''инвалид'' защото вече много хора ме подиграват
Публикувано: 18 February 2011 - 09:29 PM
Не само изглежда но си е и щастлив след цял ден тичане след колелетата и игри тои все иска да му се хвърля топка за да я носи
.Вечер яде и ляга уморен. Утре ни чака цял ден игри и разходки. Понякога си лае без причина например ако седнем някъде да си починем започва да лае на всички страни някак тънко и странно. За сега искам да се научи да идва и да не бяга от мен. Ако можете да ми разясните също и как да го спра да се дърпа. Благодаря предварително

Публикувано: 18 February 2011 - 09:34 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 09:53 PM
Тои подразбира какво се иска от него когато на пример вдигна ръка-седни или я наведа-легни когато я подам-даи лапа. Ветеринаря го е обучавал на този принцип но как да му кажа ела тук или не бякаи когато тръгвам към него. Как да му кажа не когато започне да се дърпа докато е с повод или вобште има ли хора които се занимават с възпитанието на глухо куче. Когато ми каже някои да си завържа кучето аз не мога да го повикам или да го хвана. Не че по горите се срещат навсякаде хора но вече все по често срещаме а тои ги плаши. Забравих да кажа че е средно куче по малко от 30 килограма и е наполвина доберман. Това влияе ли на лошия характер? Също така късно ли е за едно глухо куче да се обучава в домашни условия когато е на годинка? Също така гледах в youtube клипчета за свободен повод но той не възприема този начин
Публикувано: 18 February 2011 - 10:12 PM
Не се наемам да ти давам съвети, защото нямам личен опит - надявам се да се включат хора знаещи.
Но съм убедена напълно, че всяко куче, глухо или не, може да бъде обучавано във всяка възраст, а и какво му е лошо на характера? Като работиш с него - ще го промениш в тази посока, в която искаш. Ако все още не можеш да го контролираш пуснато - използвай дълъг повод или просто дълго въже, за да можещ винаги да го прибереш до себе си, това докато се научи да идва по команда.
Като изградите връзка помежду си - само ще те търси с поглед всеки път преди да предприеме нещо (това вече си е от личен опит).
Една статия за обучение на глухи кучета - ТУК
Но съм убедена напълно, че всяко куче, глухо или не, може да бъде обучавано във всяка възраст, а и какво му е лошо на характера? Като работиш с него - ще го промениш в тази посока, в която искаш. Ако все още не можеш да го контролираш пуснато - използвай дълъг повод или просто дълго въже, за да можещ винаги да го прибереш до себе си, това докато се научи да идва по команда.
Като изградите връзка помежду си - само ще те търси с поглед всеки път преди да предприеме нещо (това вече си е от личен опит).

Една статия за обучение на глухи кучета - ТУК
Публикувано: 19 February 2011 - 07:14 AM
Кучето ти не е нито инвалид, нито сакато и може да има пълноценен живот, както всяко друго. Много кучета реагират на жестове не по-зле, отколкото на думи, някои дори така по-лесно схващат командите. Инак е нормално да е плашлив, кохато нещо му изскочи изневиделица, а той не го е чул да се приближава.
Мога да ти кажа как аз процедирам с моето еднооко кученце. Тя не вижда добре и се стряска, когато нещо в доближи от сляпата страна или в гръб. Много често ръмжи на други кучета, а понякога и на хора, които се втурват бързо срещу нея, именно поради тази причина. В началото дори инстинктивно посягаше да хапе, а сега само се присвива към земята. Просто я доближавам бавно, говоря й, за да дам знак, че съм там, не я вдигам на ръце, когато съм й застанала зад гърба, а винаги по начин, по който може да ме види добре. Предупреждавам и хората да подходят малко по-бавно и внимателно и й дадат възможност да ги подуши.
При вас нещата ще са малко по-различни, но с повече упорство ще успеете да се нагодите един към друг. Хората ви дадоха полезни линкове, прочетете и действайте според собствената си интуиция - все пак най-добре си познавате животинчето. А относно идването - пробвахте ли с лакомства? Вършат чудеса
Пожелавам ви много дълги и хубави години заедно!
Мога да ти кажа как аз процедирам с моето еднооко кученце. Тя не вижда добре и се стряска, когато нещо в доближи от сляпата страна или в гръб. Много често ръмжи на други кучета, а понякога и на хора, които се втурват бързо срещу нея, именно поради тази причина. В началото дори инстинктивно посягаше да хапе, а сега само се присвива към земята. Просто я доближавам бавно, говоря й, за да дам знак, че съм там, не я вдигам на ръце, когато съм й застанала зад гърба, а винаги по начин, по който може да ме види добре. Предупреждавам и хората да подходят малко по-бавно и внимателно и й дадат възможност да ги подуши.
При вас нещата ще са малко по-различни, но с повече упорство ще успеете да се нагодите един към друг. Хората ви дадоха полезни линкове, прочетете и действайте според собствената си интуиция - все пак най-добре си познавате животинчето. А относно идването - пробвахте ли с лакомства? Вършат чудеса

Пожелавам ви много дълги и хубави години заедно!
Публикувано: 19 February 2011 - 12:42 PM
Може ли все някога да почне да чува? Ако се вгледате ще видите че леко дясната му страна е по различна защото колата го е ударила по главата и му е строшила черепа. По чудо се е оправил след куп тежки операции и мъчение. Маи вече е влязал и в пубертета защото се държи странно при среща с друго куче и ще запитам как да му 'кажа' да престане да се ръмжи на другото съвсем приятелско настроено и по възрастно от него куче?
Публикувано: 25 February 2011 - 06:16 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Страница 1 от 1