Dog.bg Форуми : как мога да ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

как мога да ... Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 April 2011 - 06:11 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 06 April 2011 - 05:52 PM, написа:

А след като свикне да го целиш с консервата и не ти обърне внимание?

Въпроса ти не е коректен и не искам да ти обяснявам.Ако ти можеш по друг начин хубаво.
Аз изказвам мое мнение и този метод който съм посочил работи.Така че ако обичаш недей да се заяждаш !! А дай твой вариант.Целта е да помогнем а не да се дрънкаме един друг.
Поздрави !! :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2011 - 07:47 PM

Вместо да иронизирате защо, не прочетете за кликер дресурата,за тъй нареченият тунелен ефект?
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#23 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 April 2011 - 07:57 PM

John кликера неможе по нищо да се сравни с едно чувствено БРАВО !
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2011 - 09:15 PM

Показване на мнениетоPretty, в 06 April 2011 - 06:11 PM, написа:

Показване на мнениетоk1champion, в 06 April 2011 - 05:52 PM, написа:

А след като свикне да го целиш с консервата и не ти обърне внимание?

Въпроса ти не е коректен и не искам да ти обяснявам.Ако ти можеш по друг начин хубаво.
Аз изказвам мое мнение и този метод който съм посочил работи.Така че ако обичаш недей да се заяждаш !! А дай твой вариант.Целта е да помогнем а не да се дрънкаме един друг.
Поздрави !! Качена снимка

Незнам защо решихте, че се заяждам! Не съм искала да прозвучи така, просто имам този проблем и искам мнение, а до колкото разбрах вие имате опит с тези неща и очаквах да ми отговорите... простете ако ви е прозвучало заядливо не съм имала това в предвид! Когато беше малка правех това с кутииката, след време нямахме вече нужда от нея, но наскоро пак реших да го пробвам, защото около нас се навъдиха много котки и и отвличат вниманието, като закована е. Хвърлям ... няма ефект седи си закована като хипнотизирана и не мъра даже не тръгва след нея, а само я следи, чак когато отида до нея и я пипна и се "събужда"....
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2011 - 09:15 PM

Не се взирай в буквата,говоря за принципа.Принципа на разсейване ,за преодоляване на тунелният ефект се използва там/или поне така съм чел/.На практика,моята сетерка като,надуши следа губи ума и дума.Само подобно стресване я откъсва от въздействието и.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 April 2011 - 09:38 PM

Незнам защо решихте, че се заяждам! Не съм искала да прозвучи така, просто имам този проблем и искам мнение, а до колкото разбрах вие имате опит с тези неща и очаквах да ми отговорите... простете ако ви е прозвучало заядливо не съм имала това в предвид! Когато беше малка правех това с кутииката, след време нямахме вече нужда от нея, но наскоро пак реших да го пробвам, защото около нас се навъдиха много котки и и отвличат вниманието, като закована е. Хвърлям ... няма ефект седи си закована като хипнотизирана и не мъра даже не тръгва след нея, а само я следи, чак когато отида до нея и я пипна и се "събужда"....

Аз също се извинявам за поста по-горе.Просто ми прозвъча като подигравка.

Трябва да и привлечете вниманието.Как става това дали ще пляскате с ръце,дали ще и викнете по строго.Пробвайте варианта с кутийката,но заменете кутийката с ключове.Защо с ключове ? Защото са по тежки но също дрънчат.Целта на упражнението е когато хвърлите по кучето ключовете да го уцелите и да му стане неприятно,дори да го заболи.С това упражнение вие показвате на кучето ,че можете да го достигнете навсякъде.След като дойде не му се карайте а го поущрете,че е дошло.
Ключовете са доста ефикасно средство.Можете да използвате нещо друго подобно.Стига да е по тежко и да дрънчи.

Това е най-ефикасния метод.Може би нашийник с ток е по-ефикаснен ( но при него има рискове от уплаха и не е подходящ за всички кучета )
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 10:23 PM

Показване на мнениетоPretty, в 06 April 2011 - 09:38 PM, написа:

Пробвайте варианта с кутийката,но заменете кутийката с ключове.Защо с ключове ? Защото са по тежки но също дрънчат.
Ключовете са доста ефикасно средство.Можете да използвате нещо друго подобно.Стига да е по тежко и да дрънчи.

Гн.Аролски!
Добре, че нямате "Йорки" или Чихуа, че жална им майка :ab_041:
Имам 2 апартамента и кола+ключовете на двата входа и пощенските кутии 10-тина броя общо!
При споменатите породи си е сигурна смърт!!!
Ама пък нали е важно теглото на "инструмента" :tb_195:
И не се убиждайте, аз просто изразявам мнение и съм само любител, вие сте специалиста :ba_025:
User's Signature

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))

#28 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 April 2011 - 10:33 PM

Показване на мнениетоbojkataara, в 06 April 2011 - 10:23 PM, написа:

Пробвайте варианта с кутийката,но заменете кутийката с ключове.Защо с ключове ? Защото са по тежки но също дрънчат.

Гн.Аролски!
Добре, че нямате "Йорки" или Чихуа, че жална им майка :ab_041:
Имам 2 апартамента и кола+ключовете на двата входа и пощенските кутии 10-тина броя общо!
При споменатите породи си е сигурна смърт!!!
Ама пък нали е важно теглото на "инструмента" :tb_195:
И не се убиждайте, аз просто изразявам мнение и съм само любител, вие сте специалиста :ba_025:

Това което казвате е доста интересно.За Йорки или Чихуа вариантът е следния.Използвате отново ключове но гледате да ги хвърлите така,че да не ги убиете :ab_041: да панат близо до тях така ,че да се стреснат и когато това стане трябва да ги викнете , без да им викате, а поросто леко с тих тон " какво стана а ? " и когато дойде задължително награда.

За по - дребни породи ( миниатюрни ) се използва кенче с 2 - 3 гайки да тракат в него и целта е да стреснат кучето.
Мнението ти много ме изкефи ако мога така да се изразя.Не ме бяха питали как става това с дребни кучета и се зарадвах , че има и хора който да подхождат към сериозните неща с капка хумор :ae_085: Благодаря за въпроса :af_089:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 April 2011 - 05:41 AM

Целта на упражнението е когато хвърлите по кучето ключовете да го уцелите и да му стане неприятно,дори да го заболи.С това упражнение вие показвате на кучето ,че можете да го достигнете навсякъде.

За Бога, хора, не правете това!
Никога не се хвърлят метални предмети така, че да уцелите кучето. Задължително е да НЕ го уцелите. Целта на упражнението е издрънчаването на метала на земята да покаже на кучето, че когато не изпълнява команда, нещо изненадващо и неприятно се случва, а при вас е приятното - лакомство, потупване, похвала. В никакъв случай целта НЕ е да му се покаже, че можете да го достигнете с летящи ключове, дори е по-добре кучето изобщо да не вижда, че вие хвърляте нещото. Ако то не се впечатлява от дрънчащи около него предмети, упражнението няма смисъл. От моята практика - при някои кучета действа страхотно като корекция, при други - не.
Обучението на кучета не изисква причиняване на болка, моля ви не вършете подобни щуротии.

#30 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 April 2011 - 09:00 PM

Опс,това за уцелването съм го пропуснал...Аз,нямах в предвид такова стресиране.Идеята,е да разсееш кучето с шума на хвърленото/затова споменах кликера/Извинявам се ако съм заблудил някой.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни