Dog.bg Форуми : Още една риджбекоподобна мадама си търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Още една риджбекоподобна мадама си търси дом намира се в София

#1 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 March 2011 - 06:11 AM

Преди два-три дни се свързаха с мен за ме помолят за някакво съдействие относно намирането на дом на женско куче. Казаха ми, че е риджбек. Помолих ги да ми изпратят снимка на кучето. Намерили я на околовръстното на столицата, прегладняла и много отслабнала. Хората я приютили, хранят я, но не искат да я задържат. Казват, че я пускат да спи в нещо като оранжерия. Не правела бели, била дружелюбна и не създавала проблеми, но не могат да я оставят при себе си. Не е кастрирана и аз не мога да помогна много от разстояние. Хората също няма да я заведат за кастрация. Не са против това, просто нямат .... да кажем отношение, време, такива неща. При тях е от около седмица до десет дни.
Както се вижда от снимките, някой от роднините й наистина е бил риджбек, но едва ли всичките й роднини са такива. Това не я прави по-малко красива. Предполагам, че разполага с целия арсенал от риджбечести номера. Търси си дом. Но първо трябва да се помисли за кастрацията й. Ако има кой да ми помогне с този проблем - ще бъда много благодарна. От дистанция мога само да се опитам да й намеря дом, но не очаквам да е скоро. Хората казват, че не смятат да я пращат обратно на улицата и засега няма проблем да стои при тях докато се намери нов дом.

п.п. - Оф, нещо съм омотала заглавието!!! :ab_041: Моля модератора да го оправи. Явно буквите са ми дошли в повече. :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#2 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2011 - 02:52 PM

Благодарение на АРС в лицето на St.Petrov кучето е кастрирано. Слава Богу навреме, защото вече е била в началната фаза от бременността. Много благодаря за навременната и бърза реакция!
Понеже е някак странно да я оставяме безименна си я кръстихме Нони. На суахили това означава "Божи дар". Да, тя не е точно родезийски риджбек, но някой от родителите и роднините й са такива, а е традиция кучетата от тази порода да получават африкански имена. Освен, че името й приляга, защото според St.Petrov е мила и любвеобилна, интересният факт, че риджът й е с форма на характерен жречески атрибут също говори в полза на избраното име. Нарича се пасторал или приорски жезъл, с египетски произход. Надявам се този знак и новото име да й бъдат като "кадем" и да има късмет в бъдеще. :ae_085:
Проблемът с Нони е в това, че след прегледа при ветеринарния лекар се оказва, че има проблемна травма на единия крак и се налага операция. Част от средствата за престоя и обгрижването са осигурени, но има нужда от още 225 лева. Молбата ми е към всеки, който мисли, че може да помогне с нещичко да го преведе по сметката на АРС:

Фондация „Помощ за животните – България“

BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк

В ЛЕВА (BGN): IBAN: BG54PRCB92301033111017

В ЕВРО (EUR): IBAN: BG04PRCB92301433111011

като основание да напише "Нони-РР"

Надявам се и членовете на РР-клуба да отреагират подобаващо. Днес събрахме малка част от сумата, надявам се да можем да осигурим и другата част с ваша помощ.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 March 2011 - 09:24 AM

Така... вчера взехме Нони от клиниката, след като и бе направена операция. Оказа се, че проблема с крака и наистина е сериозен - получила е лоша травма, когато е била малка и е увредена растежната пластина на задното краче. Вследствие, наред с другите последици от фракрурата, въпросният крак е останал по-къс. Нони ще има нужда от известен период за възстановяване и лекарско наблюдение, след което ще бъде готова да направи някой много щастлив :smile: Наистина е страшно мило създание това Нони... :wub:

Големи благодарности на Деси, за помощта и съдействието и на доХторите от Добро Хрумване, за перфектната операция :rc_036:
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#4 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 10 March 2011 - 03:25 PM

Ето я.Търсих я цяла седмица.В първата половина на февруари, една вечер към 22 часа от тъмното при моите хубавици се появи тя, гонена от глутниците в квартала.Те не ,че са лоши, а тя просто беше нова при нас.Стоях в студа близо два часа с нея.Като първо се опитах да я изгоня защото не я познавах, а нали ни беше нападнал питбул и голямата ми чау чаука още беше с тичаща рана на врата.Беше ме страх да не я нападне, не познавах реакциите и.Много бързо обаче разбрах ,че това е най любвеобилното куче което съм виждала.Толкова мила и приятна.Искаше само да се гушка.Поигра и с моите кучета.Отидох на светло да я огледам.Беше с доста охранена и чиста което ме наведе на мисълта ,че е домашна.Даже съм убедена.Мислих да я прибера в нас,но мъжо вече щеше да ме изгони.После реших в мазата, до сутринта да престои и за я закарам в клиниката.Но на комшиите вече щеше да им стане много, кучета, котета и разни зверове все там крия.Тя е суха и постлана с мокет, удобно скривалище в много случаи.
Дойдоха и приятели.И тази красавица си и игра и с тях.Всички които я видяхме, решихме ,че е домашна и бързо трябва да се прибере.
Така или иначе не стана в мазата и реших на сутринта да я откарам в клиниката.И без това ходехме всеки ден за промивки там.И то пак в Добро Хрумване.
Обаче сутринта не я намерих.В клиниката споделих за нея и казах ,че отново ще я търси.Изглеждаше много мила някой да я изхвърли.За това реших ,че се е изгубила.Но не я намерих.
Сега обаче се чудя как е стигнала до околовръстното.Та аз съм в Сердика до Мол София.Как е стигнала до там, не зная.
Като я видях на снимките веднага я познах, този поглед не може да се забрави.Прочетох ,че има проблем и веднага се обадих в клиниката.разказаха ми за нейното краче , и евентуално за това което трябва да се направи впоследствие.Много съжалявам.
Половина сума за операцията ще я поема аз.
Моля, ако мога да я видя някъде.
Пак казвам, тази душичка е домашна.Изхвърлена или загубена ,тя е израснала в дом.
Дано да се намерят стопаните.Ако не то поне да попадне в любящи ръце.

#5 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2011 - 12:02 AM

IA--- , много благодаря !!!! Ние също ще преведем скоро това, което събрахме. Мисля, че скоро ще съберем паричките. Нони го заслужава! Надявам се не след дълго време да се намери и нейният човек, въпреки, че гледам Рейнджър колко чака...... надявам се и много благодаря на S.Petrov за личната му съпричастност в случая! :rc_036:
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2011 - 10:52 AM

Нони от известно време е в Богров. Можете да следите информация за нея или да разберете как да я осиновите тук - Нони Тя е третото поред куче на страничката. Надявам се скоро S.Petrov да ни напише повече за нея. :ba_025:
Все още продължаваме събирането на средства за направената й операция.
Искрено се надявам Нони да намери своя човек. Същото се надявам и за Рейнджър - Рейнджър :ba_025:
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 11:41 PM

Рейнджър го осиновиха, но Нони все още чака в АРС. Много ще се радвам ако някой от там постне снимки и тук. Иначе ... Нони
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни