Dog.bg Форуми : Лошо поведение!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лошо поведение! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2011 - 08:04 PM

Привет на всички!Имам следния проблем...Имам Немска овчарка на 2 годинки.Като беше малка всичко беше наред,винаги я разхождах без каишкаа,но след кото стана на около и аз не мога да се сетя точно може би около 7-8 месеца започна да напада хора на улицата (тя е на село) от тогава все е вързана,защото недай си боже си отвори някоя врата,което правеше редовно някой на улицата ще бъде...нападнат.Таа сега като реша да я разходя с каишка,тя ме дърпа буквално като идиот.Няма го спокойствието,да върви с мен като нормално куче.Някой ще може ли да ми каже какво мога да направя,за да върви спокойно на каишка. :dog:

#2 Потребителят е офлайн   peca77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Малиноа

Публикувано: 07 March 2011 - 12:28 PM

Пробвай със строг нашийник. До голяма степен решава проблема с дърпането.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 March 2011 - 08:52 PM

Ами,започни да четеш ,за възпитанието на НОК,потърси книги,мнения.Във форума има всичко което ти трябва само,задай правилният въпрос в търсачката.НОК не е куче за хора които си мисляте,хвърлено парче месо е цялото възпитание.Това е куче което,иска строг контрол и възпитание,то постоянно иска да се учи на нещо ново.Наричат го, всичко можещото куче.Не търси проблема в кучо.Той е в теб.Ти трябва да го възпиташ и обучиш щом си му стопанин.Никога не късно да го направиш.Успех
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#4 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 12:33 PM

Благодаря ви безкрайно много :beer:

#5 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 10:49 AM

Относно този строг нашийник да не би да стане агресивна ако я заболи може ли да има лоши последствия??

#6 Потребителят е офлайн   diggs Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Птици

Публикувано: 09 March 2011 - 11:07 AM

Не че съм специалистка,но знам от тук-от там.Може да опитате с душач,защото към строгия нашийник,ако го използвате често кучето ще привикне и може пак да стане същото с дърпането.Докато душачът леко пристяга кучо и той спира да се дърпа,но при услови,че е поставен правилно.Исках да Ви питам също дали кучето знае команди,изпълнява ли,идва ли когато го повикате.Отначало не закачайте повода на строгия нашийник,за да привикне да е на врата.Може вече на следващия ден да опитате да я разхождате с него,ще се дръпне няколко пъти и като види,че не става ще върви спокойно.Аз съм малко против използването на строги нашийници,но кучето си е ваше все пак.
Къде я разхождахте без повод,в смисъл на едно и също място ли,защото ако е така това може и да е просто териториална агресия.Опитайте на ново място,където не е ходила.Можете да си купите дълго въже и да коригирате когато тръгне да напада.Има много начини,но стига човек да иска.
Ако казвам нещо грешно ме поправете,защото пак казвам,че не съм чак такава специалистка по кучетата,но чета любопитно инфо

#7 Потребителят е офлайн   diggs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 11:11 AM

П.п.Качете снимки да я видим :smile:

#8 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 09:56 AM

[attachment=387522:h3h3.JPG] - Това е тя

Да знае команди като и извикам и идва знае дай лапа,легни знаеше и седни обаче я позабрави…разхождах я само по нашета улица и то без каишка не виждах смисъл при положение,че беше като лепка за мен,но след като започна да напада я ограничих само в градината.Не съм опитвала на по-далечни места,защото не си ходя често на село и понякога нямам възможност дори да си играя с нея :ab_041:

#9 Потребителят е офлайн   diggs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 10:04 AM

Когато имате възможност пробвайте,прочетете за видовете агресия има много полезна информация/ако не сте го направили вече/ :ba_025: Oт развъдник ли е?

#10 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 10:26 AM

Не е от развъдник. :dog:

#11 Потребителят е офлайн   diggs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 08:43 PM

Показване на мнениетоnansii~, в 10 March 2011 - 10:26 AM, написа:

Не е от развъдник. :dog:

Прекрасна е,да е жива и здрава.Виждали ли сте я на скоро,опитахте ли някои начин?

#12 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 09:03 PM

Тази седмица през weekenda ще се опитам да отида ... но относно нашийника точно в момента не мога да си го позволя..Ще опитам да я разходя някъде далеч от нашета уличка :md_064:

#13 Потребителят е офлайн   diggs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 09:24 AM

Опитайте се да е на място с по-малко дразнители или направо без такива,щом казвате,че е агресивна може да стане белята.Заведете я там на повод и я пуснете да изразходи енергията си/НОКовете съм чувала са доста енергични/,а на връщане когато е изморена вижте дали пак така ще се дърпа.

#14 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 09:41 AM

Като я знам..Няма умора това животно :ab_041:

#15 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 11 March 2011 - 03:14 PM

nansii~, какво се е променило в живота и на двете ви, за да започне да се държи така кучето? Мнг е странно от куче, което ходи като "лепка" до вас изведнъж да започне да напада. Дали според теб има някаква причина, наистина ми е интересно?
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 07:42 PM

Ама тя не напада мен или някой от семейството,а хора минаващи по моета улица напълно непознати,които не са и направили нищо,но тя си е наумила да ги напада и така ...

#17 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 08:16 PM

Това е недопустимо агресивно поведение и трябва да се обърнете към специалист за корекцията му.Може тя да предавява териториални претенции,но не и по отношение на хората.Вземете мерки възможно най-скоро!Относно нашийника-струва 6-8 лв.Ако трябва,направете клуп от повода,стига той да е мек,не метален,и така той става един вид душач.Сизър често ипровизира с подобен повод,за да държи изкъсо при разходка агресивни и нападателни кучета,И основанията,че при строг нашийник кучето може да се нарани са неоснователни на фона на едно потенциално нападение без подобен нашийник над човек.Да,би могло да се нарани,ако дръпне рязко и силно,но следващия път ще внимава-все пак имат инстинкти за самосъхранение.И двата вида нашийници по правило се държат възможно най-високо към ушите,където са най-чувствителни на болка,без да има наранявания от строгия в частност.Мисля,че кучето се е озлобило след разгонване или е наследило агресивност от родителите си.Няма значение толкова.Важното е да се реабилитира,за да не се стигне до сериозен инцидент,че...сещате се какво следва.Глоби,изземане и...да не казвам останалото.Имам и още един съвет:това е НОК и според общинските законови разпоредби в населено място тази порода трябва да се разхожда с намордник.Вържете попа,за да е мирно селото,един вид.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#18 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 10:56 PM

Показване на мнениетоАриел, в 11 March 2011 - 08:16 PM, написа:

.Ако трябва,направете клуп от повода,стига той да е мек,не метален,и така той става един вид душач.

Какво е това клуп ?

#19 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 09:18 PM

Показване на мнениетоnansii~, в 11 March 2011 - 10:56 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 11 March 2011 - 08:16 PM, написа:

.Ако трябва,направете клуп от повода,стига той да е мек,не метален,и така той става един вид душач.

Какво е това клуп ?

Примка,която се затяга,ако кучето дърпа и се отхлабва,ако спре да се дърпа.Споко,няма да се удуши или обеси,но така се контролира дърпането.Душачите,които продават,са на този принцип.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#20 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 12 March 2011 - 10:46 PM

Напълно съгласна с Ариел.Помислете добре какво може да отключи агресивност в животното?На първо място не достатъчно обучение на основни команди.Изпълнявани винаги без значение от място,време и дразнители.Куче научено на основни команди седни,дай лапа,не е обучено куче.Съвета ми е -специалист с който да работите заедно,до пълно послушание на кучето.На второ място,нещо незабелижимо на пръв поглед за вас,но много значимо за кучето,едно от тях е появата на друг член в семейството.Това го изпитах на гърба си.Тара беше на година и половина ,когато се роди сина ми.Научена на послушание.Да,ама не.Подцених нейната психика.Появи се същия проблем.Разхождаме се,никога не ги делях с бебо,тя винаги с нас.В даден момен,тя решава /на някакъв си нейн принцип избирателен/,че даден човек не й харесва,следва дърпане,облайване,опит за нападане.Стигнахме до там,че човек ,който тя не познава ,неможеше да се приближи до нас помалко от метър-два.Считаше всичко за заплаха. Аз съответно започнах да се панирам преди всяка разходка.Къс повод 50 см.,плътно увит около ръката,започнах да избягвам оживени места,започнах да избягвам среща с непознати ,ако не можех да се размина с тях на безопасно разстояние.Така изскарахме близо 4-5 месеца.Разходките ,които ми доставяха толкова голямо удолствие,започнаха да се превръщат в кошмар.
Започнах да чета и да търся къде точно е проблема.
Е ами проблема се оказах -аз.Аз със моето подсъзнание,връщайки се години назад осъзнавам,че аз и нямах доверие по време на разходките,аз се притеснявах да не стане нещо непредвидено,аз се притеснявах от много неща.Всичко това го предавах на нея.И я карах да се чувства несигурна и търсеща заплаха във всеки срещнат/конкретно баба или дядо с бастун,пиян или психично болен човек и т.н./Моята мисъл:дано да не го нападне,че тоя/тази баба с бастуна само това й трябва/нейната:Ярослава се стяга,има напрежение в нея,имазаплаха ,трябва да я защитя....
След година и половина на тормоз ,постепенно започна да ми светва лампичката.Зададох си въпроса,кога Тара се държи така?Отговора беше,когато съм с детенце!Попитах се,аз създавам ли предпоставка за това,отговора беше:ДА!Ако излизах без детето,бях сигурна в себе си,че нямам проблем,че мога да се справя,че Тара ме слуша,но излизайки с детето,някъде дълбоко в подсъзнанието ми е седял въпроса,ами ако се случи нещо,как ще се оправя и с детето и с кучето.Всичко това го предавах на нея,аз я карах да се чувства несигурна.Аз я карах да бъде нервна и агресивна.
Трябваше ми доста време да го преодолея това,но сега пак си имам същото послушно куче,както преди.Въпрос на вътрешно спокойствие и нагласа.
Успех ти желая,дано успеете и вие.
Мадамата е много готинаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни