Спорт
Публикувано: 31 January 2008 - 10:39 PM
Публикувано: 31 January 2008 - 10:56 PM
Книгата е много хубава, според мен всеки имащ поне малки мераци за някакъв спорт с куче си заслужава да я види ;)
Там са описани доста неща в обучението на кучето за впрегната дейност.
Като се замисля обаче ако хъскито контролирано дърпа детето (което мисля е най-удачния и безопасен вариант) няма да са Ви нужни големи познания. Под контролирано имам предвид да сте до него и да го държите на повод - не да го пуснете да дърпа шейната без ваш контрол ;)
Така че може стандартните съвети да ви се дадат - кучето да е по-голямо от 10-12 месеца - ако ще се натоварва е желателно да е след тази възраст, иначе казват е възможно да се получат проблеми.
Другото е свързано с оборудването Ви - поне нагръдник да му сложите, но аз бих препоръчал хамут - сигурно и с нагръдник ще му е добре - надали ще правите големи походи и т.н., но казвам най-безопасния курс ;)
Има и други неща, но по-скоро ако има нещо неясно може да питате, предполагам ще се намери кой да отговори. Както предположих, сигурно съвсем леко ще се теглите, така че голяма част от оборудването не е нужно (примерно shock-absorber-и и т.н.). Надали също така има опасност от рязко спиране шейната да прегази кучето ;)
И полека, не пришпорвайте кучето, нека и на него му е приятно.
Публикувано: 03 February 2008 - 02:07 AM
Лара ме дърпа самоотвержено, а аз съм 53 кг, справи се блестящо, като на равните участъци и помагах с крак. Голямо удоволствие, голям смях, и сега се мота една уморена наоколо ..
Ето и снимки:
Публикувано: 03 February 2008 - 02:54 PM
И аз преди мислех да си правя kick sled. :izcherven:

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 February 2008 - 03:53 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 February 2008 - 09:29 PM
Цитат
Лара ме дърпа самоотвержено, а аз съм 53 кг, справи се блестящо, като на равните участъци и помагах с крак. Голямо удоволствие, голям смях, и сега се мота една уморена наоколо ..
Ихаа,браво на карасавицата Лара :wub: :->) Отлична работа,а по снимките се вижда, че в чужбина хората си имат и отлична база. Още веднъж браво на Лара и на стопанката и разбира се - нали се работи винаги в тандем ;)
Публикувано: 03 February 2008 - 09:44 PM
Беше и трудно и вълнуващо а накрая и удоволствие да гладам и младите осеммесечни Зак и Прешъс съсредоточени в новото си занятие,забравили за игри и закачки :pionercheta:
Ето малко снимки и от днешния ни отбор ;)
наредени за снимка
тренираме
почиваме
Публикувано: 03 February 2008 - 09:49 PM
И естествено на най - малките в групата - Зак и Прешъс
За малко да забравя, и неделимия тандем баща и дъщера - Тауни и Тара :wub:
Публикувано: 04 February 2008 - 10:15 AM
Впряга

В движение

За кратко водачки Прешъс и Зизу /Прешъс беше твърдо решена непрекъснато да и се качва на главата (в буквалния смисъл), кой ще я изтърпи дълго.. ;D/

Почивка

Публикувано: 05 February 2008 - 09:34 PM
Само ще кажа, че всичко изглежда много готино и вдъхновяващо и се надявам все по-често да виждаме такива снимки. Истинската страна на сибирското хъски ;)
Браво на отбора и на двамата новобранци ;)
Публикувано: 07 February 2008 - 08:37 AM