Dog.bg Форуми : Неприятна ситуация, даже и малко спешна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Неприятна ситуация, даже и малко спешна дом за две кучешки девойки

#1 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2011 - 12:20 AM

Започвам тази тема, защото сме поставени пред много неприятна ситуация - от Екоравновесие предстои да приберат и вероятно евтаназират две от нашите квартални кучета.
Те са майка и дъщеря, спасили се от циганската махала, много, много изстрадали. Майчицата е почти без зъби, има перде на едното око, може би и на другото, а за това колко мъка е преживяла може да ви поговори д-р Мариета от Богров. Щерката е Стефка. Прекрасно куче, адски страхливо и за съжаление по този повод - хапещо.
Като казвам "хапещо" имам предвид куче, което в живота си е ухапало трима човека и лае по почти всеки колоездач, а когато направиш по-рязко движение около него, то се снишава със земята и в погледа му виждаш, че се страхува безумно много.
Тоест, въпросната "агресия", която са открили в тези две момичета е плод на страх от хората, и съм сигурна че може да се ликвидира, когато тези кучета видят нещо добро.
Знам, че е трудно в такава ситуация, да се вземе решение, но не знам кой от нас би се разделил с животни, които познава и би ги оставил на добра воля да бъдат евтаназирани, без право на втори шанс.

Е, това е. В момента нямам техни нови снимки, ще кача каквото имам, за да ги видите.
Хора, не знам какво да правя, наистина. В абсолютна безисходица сме, а имаме една седмица да им намерим място за пребиваване. Проблемът е, че с хората от Екото стана недоразумение - казаха ми, че водели агресивните кучета в Богров. Оказа се, че това не е така - Богров е пълен от доста време насам. А тази сутрин говорих с директора на Екоравновесие и го помолих да не прибират момичетата, ако пак се подаде сигнал за тях, защото съм почти сигурна, че майчицата няма да издържи на стреса, нито на упойката. Обещах му до една седмица да ги махна от там, където пребивават, с идеята че след като така или иначе ще ги закарат в Богров би било по-добре аз да го направя, за да се избегнат стреляне със стрелички, влечене и т.н. Няколко часа по-късно разбрах, че няма вариант да отидат в Богров и просто са ми дали грешна информация.

Ето ги и тях:

Стефчето:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

И Маминка:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

И двете заедно:
Прикачена снимка

Само да поясня - кастрирани са и двете.

А и това са майката и сестрата на Фантастичка.

Ето и едно старо видео, на което ги има и двете:

#2 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 05:54 PM

Някой поне да даде съвет.. ?

#3 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2011 - 11:52 AM

Единственото, което ми хрумва, е да събираме парички за хотел и социализация, докато и се случат хубавите неща и на тази кунинка.....
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#4 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 12:26 PM

Миличките. И на мен ми хрумна това - да събираме парички за хотел - например хотелчето в Суходол??? Там едно време ми правеха отстъпки за бездомници. Там може и да ги пообучат малко. Те кастрирани ли са?

#5 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 02:48 PM

Кастрирани са, да. Аз лично ги заведох и преживях заедно с тях мъките от упойката - беше невероятен стрес за тях. Иначе в Суходол е може би най-добрият вариант - там е 7лв на ден, до колкото знам. Което никак не е малко за две кучета. Ще трябва да им намеря домове все пак.
Благодаря ви, хора! Имаме 7 дни да намерим решение, така че ще се постарая да е най-доброто. За момента вариантът да ги настаним на стационар спасява нещата. Ще се обадя на човека, който държи Суходол, за да го питам дали има свободни места.

#6 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2011 - 10:42 PM

Мисля, че имам добри новини х).
Едно момиче се свърза с мен във фейсбук и каза, че ще попита баща си дали има възможност и желание да вземе Стефките. Тя живее в Испания, а той в село в Плевенско. Това, което момичето ми обясни, че човекът живеел в къща с двор около 1 декар площ, имал две кучета, които си тичали свободно на двора. Рядко ги връзвал. Бил съгласен да вземе нашите момичета за постоянно и за временно. И двете х)).
Това, което обещах е да им осигурим къщичка. Те са свикнали да живеят навън, така че мисля че на двор ще се чувстват идеално.

Може би сега е момента да ви помоля за малко съдействие. Иска ми се най-късно в понеделник да настаним Стефките на стационар, поне докато ги ваксинирам, купя им каишки и т.н. Аз мога да пътувам най-рано другата седмица.
За стационар имам обещана помощ, като за най-много 5-6 дни, по 7лв на вечер за всяка девойка, това са 70-80лв. Не е никак малко. Ще попитам дали човекът има възможност да поеме цялата сума или само част от нея.
Другите неща, за които ще ви помоля за съдействие са някаква известна сума за къщичка, транспорт и някаква част от бензина.
И най-вече да стискате палци всичко да мине по вода. Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 March 2011 - 11:06 PM

Знам,че ситуацията е мнго спешна и стискам палци.Дано успееш по-бързо да ги махнеш от улицата, за да не стигнат до изолатора.

#8 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 19 March 2011 - 12:22 PM

Не разбрах, една къщичка ли? Сигурно имаш предвид, че тъй като са си свикнали двенките ще им е добре да се гушкат заедно в една къщичка, но по-голяма. Или пък ще са им нужни две? С какъв транспорт ще пътувате до там и евентуално кога?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#9 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2011 - 12:48 PM

Иска ми се да пътуваме следващата събота или неделя. Ще говоря първо с човека и след това ще пусна съобщение в темата за транспорта. Иначе мисля, че няма как да пренесем две къщички до там. Ще трябва да пътуваме с бус х)). А в една предполагам, че ще им е чудесно. Те и без това до такава степен са си свикнали да се гушкат заедно.

#10 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 02:11 PM

За кое плевенско село става въпрос ако смяташ, че е уместно да го кажеш разбира се?
Не съм сигурна, но е вероятно в близките 1-2 седмици да пътуваме към Плевен и можем да закараме втора къщичка натам или двете сладурки, ама може да е по-трудно с 2 кучета на задната седалка и човек :)

#11 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 12:20 PM

Селото се казва Дренов, област Ловеч.
iglub, ще ти пиша лично съобщение, за да обсъдим предложението ти.

#12 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 07:09 PM

Днес закарахме Стефчето на стационар, Маминка я нямаше. Надявам се да е добре и да не се ошашка, че щерка й я няма.
Стефка се държа много добре. Беше доста уплашена, но когато я настанихме се поотпусна и си легна на сълнчице. Дано нощта и е лека и утре успеем да заведем Маминка.
Стискайте палци!

#13 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 12:33 AM

Ето ви и няколко снимки от днес х). Послушното ни момиче хич не обича каишките, но пък изглежда супер, нали ? х)). Вижте я колко е.... агресивна ;]]].

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 01:39 PM

Явно сте стискали палци х)). Благодаря ви!!!
Преди час заведохме и Маминка в хотела. Милата, хич не обича да я вдигат на ръце. В колата беше съвсем спокойна, а като се видяха Стефчето и двете полудяха от кеф х)). То беше едно близане, едно скачане х)). Мисля, че се чувстват много добре там. Само двечките са си в клетката и се надявам, че няма да правят разни щуротии х)).
Ще останат там докато ги заведем в Ловеч.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 24 March 2011 - 02:39 PM

Запознах се днес с двете дами.Много са нежнички и добрички и мисля,че наистина им харесва мястото.Изглеждат толкова спокойни,лежат си,препичат се.Важното е, че вече са на сигурно място.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#16 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2011 - 08:29 PM

Ето малко снимки на момичетата от днес х)).
Чувстват се наистина добре там. Спокойни са, че си имат дом и сигурни вода и храна. Малко са заядливи с другите кучета, ама това май е нормално х)).
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Сметката до тук е 161лв, а до другата неделя ще бъде с още 98лв отгоре. От karat имаме обещани 150лв + при добри обстоятелства още 100, но до момента не са стигнали до мен.
Надявам се, че всичко е наред и не са се изгубили някъде по трасето. Искрено съм й благодарна за желанието да помогне.
Иначе в предишните постове май забравих да благодаря на DDG, че помогна с транспортирането на Стефчето до хотела, както и на шофьора на таксито, с което закарахме Маминка. Въпреки, че не го бяха предупредили, че ще вози куче, той ни закара без много мрънкане х)).

#17 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 03 April 2011 - 08:38 PM

Миличките...Много се радвам,че ги спаси! Аз също съм на мнение,че им е добре там, което показва, за пореден път,че животът на улицата е ужасен.
Те изглеждат спокойни и доволни,лежат си по цял ден,греят се на слънчице,хапват си задължително!Мисля,че и на новото място ще бъде така, те просто искат сигурност.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#18 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2011 - 09:20 PM

Естествено. Представи си какво е всяка вечер да търсиш къде да прекараш нощта, особено през зимата и студените дъждовни дни.. Представи си какво е да разчиташ на това някой да се смили над теб и да ти метне четвърт сандвич.. Никак не е лесно и дори животът в клетка ти се струва хиляда пъти по-добър.
Не мога да кажа, че тези двете, в последните 2 години са живяли много зле. Откакто се измъкнаха от циганската махала, животът им стана определено по-спокоен. Най-малкото Маминка вече не трепери постоянно, а Стефчето не се придвижва лазейки. Но все пак сигурността, която им дава това място, на което са настанени, е незаменима и те го оценяват.

#19 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 07:16 PM

Днес заведохме Стефките в новия им дом. Дали ще е постоянен или временен ще решим в последствие, след като разберем как се чувстват те там и как се грижат за тях.
По пътя бяха много послушни, пътувахме в изключително интимна обстановка, тъй като и двете искаха да се гушкаме х)).
Липсват ми.... дано, дано са добре.

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Искам да благодаря на всички, които взеха участие в тази акция. Първо на момичето, което се свърза с мен и предложи дом за момичетата - Хриса. Второ на Евгени, който ни предложи помощта си за къщичката им. Трето на karat, която покри цялата сметка по престоя им в хотела. Четвърто на iglub и цялата й чета, която ни помогна да заведем Стефките невредими в селото - Стоян, Тони и Таня. Благодаря и на Иван, който търча три пъти след Стефките днес и след цялото дълго пътуване отиде на работа.
Благодаря и на всички, които реагираха адекватно и помогнаха със съвети и стискане на палци.
Благодаря ви! Без вас нямаше да успеем.

Искам само да помоля темата да не се мести в "щастливия" раздел докато не сме сигурни, че момичетата са свикнали с мястото и се чувстват добре там. И най-вече, че са живи и здрави.

#20 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 08:26 PM

стискам палци на момичетата
  • да не ги държат на синджир
  • да ги хранят
  • да не избягат надалече
  • да не ги удари кола
  • да ги намери някой, който ще се грижи за тях както е редно, пък макар и в това забутано село...
много много късмет им желая - определено имат нужда от него...

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни