Те са майка и дъщеря, спасили се от циганската махала, много, много изстрадали. Майчицата е почти без зъби, има перде на едното око, може би и на другото, а за това колко мъка е преживяла може да ви поговори д-р Мариета от Богров. Щерката е Стефка. Прекрасно куче, адски страхливо и за съжаление по този повод - хапещо.
Като казвам "хапещо" имам предвид куче, което в живота си е ухапало трима човека и лае по почти всеки колоездач, а когато направиш по-рязко движение около него, то се снишава със земята и в погледа му виждаш, че се страхува безумно много.
Тоест, въпросната "агресия", която са открили в тези две момичета е плод на страх от хората, и съм сигурна че може да се ликвидира, когато тези кучета видят нещо добро.
Знам, че е трудно в такава ситуация, да се вземе решение, но не знам кой от нас би се разделил с животни, които познава и би ги оставил на добра воля да бъдат евтаназирани, без право на втори шанс.
Е, това е. В момента нямам техни нови снимки, ще кача каквото имам, за да ги видите.
Хора, не знам какво да правя, наистина. В абсолютна безисходица сме, а имаме една седмица да им намерим място за пребиваване. Проблемът е, че с хората от Екото стана недоразумение - казаха ми, че водели агресивните кучета в Богров. Оказа се, че това не е така - Богров е пълен от доста време насам. А тази сутрин говорих с директора на Екоравновесие и го помолих да не прибират момичетата, ако пак се подаде сигнал за тях, защото съм почти сигурна, че майчицата няма да издържи на стреса, нито на упойката. Обещах му до една седмица да ги махна от там, където пребивават, с идеята че след като така или иначе ще ги закарат в Богров би било по-добре аз да го направя, за да се избегнат стреляне със стрелички, влечене и т.н. Няколко часа по-късно разбрах, че няма вариант да отидат в Богров и просто са ми дали грешна информация.
Ето ги и тях:
Стефчето:

И Маминка:

И двете заедно:

Само да поясня - кастрирани са и двете.
А и това са майката и сестрата на Фантастичка.
Ето и едно старо видео, на което ги има и двете: