Dog.bg Форуми : Хапане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хапане Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   sunray_ Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2011 - 11:50 PM

Здравейте!От вече почти 2 месеца имаме кученце(взехме го за пинчер,но всъщност се оказа,че има и дакелски черти :) )Почти на 4 месеца е,много е игрив и контактен,веднага се сприятелява с външни хора,но има един проблем - хапането.По време на игра или когато се радва и го погалиш,веднага отваря уста и захапва.Вече зъбите му са по-остри,захапката му също е по-здрава,а ръцете ни(предимно) са все по-надрани...А най-лошото е,че не слуша.Не че не разбира,а може би и се инати и когато кажеш НЕ! или СПРИ! той още по-силно стиска.Моля за малко помощ,защото това поведение започва да ни притеснява доста.Благодаря предварително!

#2 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 06:28 AM

Малките винаги хапят. Сърбят ги зъбите. Най-добре му купете кожени кокали или солети, да си гризка мъникът, макар, че ме съмнява да спре да хапе на игра докато не смени зъбките. Нашата хубавица вече се усеща кога хапе по-силно и присвива ушите когато изохкам.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 19 March 2011 - 09:40 AM

И моя хапе, но като кажа НЕ, спира и почва да полайва и да щрака със зъбки ОКОЛО ръцете ми, но не и по тях.
Не броим ресането, естествено, тогава си хапе... :D

Подозирам, че не сте усвоили добре командата НЕ.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#4 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 07:46 AM

Моето куче по-скоро джвакаше, а не хапеше. При хапането плясках лекичко през устата и бързо спря да ме хапе. Свекърва ми само си дърпа ръката и му обяснява колко е сърдита и той си я хапка още. Но никога не ме е заболявало. За свекърва ми незная тя пищи и се шашка ,май само. Никой не е охапал до сега.
Пробвала ли си с леко пляскане през устата и рязко "не", точно в момента на деянието? Спираш да му се радваш за малко и го игнорираш. Така да постъпват всички с него.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 02:16 PM

Хапят защото са още бебета.. И моите малки така правят особено по малкия ... Въпреки че знаем командата НЕ пак не спираме да хапем :af_089:

#6 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 01:21 PM

Ако паленцето е палаво и е с мама?Тя не го перка през устата,а го клъвва леко,за да се усети и спре.Другият начин е да го хванете за кожата над врата и да го разтресете леко.И да-как сте го научили на команда Не и изобщо научено ли е на нея?Моят ме хапе на игра и като се улиса,засилва захапката.Тогава казвам "леко!" и той веднага се коригира в силата.Ако ли не-изохквам,отдалечавам се от него и го игнорирам като наказание.Има и един друг начин,но не винаги помага и е похват при хъскитата предимно-хапе ли те-хапеш го и ти.Колкото да изскимти.По ухото.При нас сработи,когато кучето ми се клатеше на каката(щерка ми).Но това е възпиране на доминация.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#7 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 01:24 PM

Показване на мнениетоАриел, в 21 March 2011 - 11:21 AM, написа:

Ако паленцето е палаво и е с мама?Тя не го перка през устата,а го клъвва леко,за да се усети и спре.Другият начин е да го хванете за кожата над врата и да го разтресете леко.И да-как сте го научили на команда Не и изобщо научено ли е на нея?Моят ме хапе на игра и като се улиса,засилва захапката.Тогава казвам "леко!" и той веднага се коригира в силата.Ако ли не-изохквам,отдалечавам се от него и го игнорирам като наказание.Има и един друг начин,но не винаги помага и е похват при хъскитата предимно-хапе ли те-хапеш го и ти.Колкото да изскимти.По ухото.При нас сработи,когато кучето ми се клатеше на каката(щерка ми).Но това е възпиране на доминация.

Готин метод :))) . Въпрос: защо е похвад точно при хъскитата?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#8 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2011 - 02:09 PM

Показване на мнениетоsunray_, в 18 March 2011 - 11:50 PM, написа:

Здравейте!От вече почти 2 месеца имаме кученце(взехме го за пинчер,но всъщност се оказа,че има и дакелски черти :) )Почти на 4 месеца е,много е игрив и контактен,веднага се сприятелява с външни хора,но има един проблем - хапането.По време на игра или когато се радва и го погалиш,веднага отваря уста и захапва.Вече зъбите му са по-остри,захапката му също е по-здрава,а ръцете ни(предимно) са все по-надрани...А най-лошото е,че не слуша.Не че не разбира,а може би и се инати и когато кажеш НЕ! или СПРИ! той още по-силно стиска.Моля за малко помощ,защото това поведение започва да ни притеснява доста.Благодаря предварително!

Да споделя моя изпитан метод за отказване да хапят. Когато ви захапят не си дърпайте ръката( става въпрос за дланите и пръстите), а ги напъхайте по навътре в устата, така че кучето да си отвори до край челюстите. Тогава няма сила да ви захапе и почва не истово да се мъчи да си освободи устата от ръката ви. Гарантирам че до десетина пъти , и ще се откаже да ви хапе по ръцете. Метода съм го прилагал на котарак, малък шпиц, чихи, 5 месечен НОК. Всички спряха да хапят.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 07:32 PM

Показване на мнениетоkitana, в 21 March 2011 - 01:24 PM, написа:

Защото е сработвало при двете ми хъскита и не знам някой друг да го е прилагал и съответно да е действал.И...видях го от филма "Снежни кучета"-за един хъски впряг с големи в началото вагабонти.Хъски трудно признава шеф.Не мога да говоря за други породи,понеже нямам нужните наблюдения и опит.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 07:39 PM

Показване на мнениетокосте, в 21 March 2011 - 02:09 PM, написа:

Показване на мнениетоsunray_, в 18 March 2011 - 11:50 PM, написа:

Да споделя моя изпитан метод за отказване да хапят. Когато ви захапят не си дърпайте ръката( става въпрос за дланите и пръстите), а ги напъхайте по навътре в устата, така че кучето да си отвори до край челюстите. Тогава няма сила да ви захапе и почва не истово да се мъчи да си освободи устата от ръката ви. Гарантирам че до десетина пъти , и ще се откаже да ви хапе по ръцете. Метода съм го прилагал на котарак, малък шпиц, чихи, 5 месечен НОК. Всички спряха да хапят.

Да питам как ще стане това,ако кучето захапе напречно крак или ръка?Или се опитва да разкъсва крачолите или ръкавите?А един пит захапе ли,нямаш възможност да помръднеш,защото затварят челюсти и чакат да се полюлеят.Нок и шпиц клъвват и отстъпват-но не е така с всички породи.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2011 - 09:10 PM

Конкретния пример е за пинчер, и метода е само за хапане по ръката - дланта и пръстите. На пит не съм пробвал, но ако се приложи когато още е малък на 2-3 месеца би трябвало да стане. Просто описах моя метод който работи, не казвам че е най правилния и става за всяка порода. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 09:17 PM

Доста ме успокоихте, в началото мислех, че е по-скоро нормално да хапе, да тегли ръкавите ни и дънките ни, да джавка и да трака със зъби. Обаче малко взех да се притеснявам, реших че сме взели крокодил, а не куче :ab_041: Аз в началото си мислех, че това е инстинкт, за това така правят, но много хора казват, че трябва едва ли не от първия ден да я строяваме, да я дресираме, че почнаха чак да ме притесняват, че ни е откачено кучето.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   sunray_ Икона

Публикувано: 25 March 2011 - 11:06 PM

Благодаря на всички ви,успокоихте ме :) :ae_085:

#14 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 11:12 PM

Показване на мнениетоHello, в 21 March 2011 - 09:17 PM, написа:

Доста ме успокоихте, в началото мислех, че е по-скоро нормално да хапе, да тегли ръкавите ни и дънките ни, да джавка и да трака със зъби. Обаче малко взех да се притеснявам, реших че сме взели крокодил, а не куче :ab_041: Аз в началото си мислех, че това е инстинкт, за това така правят, но много хора казват, че трябва едва ли не от първия ден да я строяваме, да я дресираме, че почнаха чак да ме притесняват, че ни е откачено кучето.

Понякога от много четене по форумите така става... и многото е вредно да знаете...
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Christian Stone Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 07:49 AM

Относно хапането по ухото... Точно това правех снощи, когато ме хапеше - захапах го за ухото. Леко, колкото да изписука недоволен. Наместо тва, изръмжа, обърна се и така ме захапа за долната устна, че сега имам три шева за спомен от ЛЧХ. Начина е с шамари според мен. След това го понабих, че и скимтя и трепери 20 минути след тва. Сега е по тих от водата, по-нисък и от тревата. И все пак не съм много сигурен как да реша проблема с тая нарастваща агресия и чувство за доминация.

#16 Потребителят е офлайн   Christian Stone Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 08:51 PM

Да допълня - като казвам набих, нямам предвид удари по муцуната или по уязвими места. Става въпрос за шамарите с нагънатия вестник по дупето. Днес е кротък, смирен и подчинителен. Изпълнява почти всяка команда, естествено до толкова, до колкото едно двумесечно куче би могло. С храненето вече почти нямаме проблеми - не ръмжи, не хапе, позволява да му бръкнеш в паничката, да го галиш. Остава да отработим малко повече яденето по команда. Но с времето и това ще стане. Дори започна да пишка лека полека на постелята. Мисля, че всичко е до нагласа, независимо от породата. До колкото аз си представям нещата, на мнение съм, че трябва да загнездиш в съзнанието си усещането за лидер, да се възприемаш като такъв и да действаш като такъв - сурово и непреклонно.

#17 Потребителят е офлайн   Васил Динков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 02:02 PM

Сега само използвай инерцията :) да не повтаряш упражнението:)
И не спекулирай с вестника пред кучето , за да не претръпне
налагай се без бой :ab_041:
User's Signature

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....

#18 Потребителят е офлайн   Christian Stone Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 03:27 PM

Вестника е винаги затъкнат отзад на задника в панталоните, че да не го вижда. Когато се наложи да се коригира прибягвам до съвсем леко стрелване с пръсти, свити като орлови нокти. Рязко и изведнъж по тялото, като бързо ухапване. И се кротва. В много редки случаи вече се прибяхва до вестника, но въпреки тва ми е под ръка. Яденето днес е много по-добре. Сяда и чака, все още нетърпеливо, но проявява едно първоначално ниво на уважение. Не ми харесва само колко настървено яде, но въпреки това позволява да го галя, да му дърпам паничката и да ровя в нея с пръст. Без ръмжане. През останалото време му позволявам да играе с едно хавлиено парцалче, да ръмжи и да търчи след него колкото си иска. Един вид се мъча да заменя агресията към мен и старанието да доминира с ловна агресия. Или нещо такова. Хем и излишната енергия изразходва и след 30 минути игра е като труп - ляга и заспива.

#19 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2011 - 08:26 AM

Показване на мнениетоАриел, в 21 March 2011 - 07:32 PM, написа:

Показване на мнениетоkitana, в 21 March 2011 - 01:24 PM, написа:

Защото е сработвало при двете ми хъскита и не знам някой друг да го е прилагал и съответно да е действал.И...видях го от филма "Снежни кучета"-за един хъски впряг с големи в началото вагабонти.Хъски трудно признава шеф.Не мога да говоря за други породи,понеже нямам нужните наблюдения и опит.

И при Джак Ръсел помага :md_064:

#20 Потребителят е офлайн   GiGiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2011 - 09:04 AM

Аз като ме ухапе на игра моята Ая ,се правя че плача и на нея и става мъчно и спира и почва да ме съжалява и да ме ближе :) ако не подейства казвам НЕ с много строг тон и действа безотказно

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни