едно голямо сърце има нужда от помощ котки и кучета, покрайнините на София
Публикувано: 29 October 2013 - 06:19 PM
Публикувано: 29 October 2013 - 09:11 PM
Само моля хората, които четат тук да не шашкат Нина с драматични изопачавания на думите, написани в тази тема. Мечопух пише нещата както са и ще е добре ако някой общува с Нина да й ги предава по същия начин, а не да се доукрася по драматичен начин. Казвам го, защото е казано на Нина, че котката била избягала, скрила се, че била много много зле. Всичко това от по предния пост на Мечопух. Моля ви, няма нужда да шашката и без това вече измъчената Нина. Котката не е бягала, просто е скочила от масата, което би направило всяко друго коте. В резултат днес сутринта Нина безкрайно притеснена е отишла в клиниката. Моля ви, хора, не правете драми където ги няма и не си играйте с емоциите на хората. Ако ще предавате думи от тук, ЦИТИРАЙТЕ.
Аз побързах да се обадя на Нина да й кажа днешния резултат, надявам се съм била първа.
Аз не бързам също да отпиша котето. Надявам се, че му предстоят добри дни.

Публикувано: 29 October 2013 - 09:51 PM
Публикувано: 30 October 2013 - 12:00 PM
Публикувано: 31 October 2013 - 10:09 AM
Публикувано: 31 October 2013 - 12:48 PM
Публикувано: 31 October 2013 - 12:51 PM
Публикувано: 03 November 2013 - 11:46 AM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 03 November 2013 - 01:14 PM
Публикувано: 03 November 2013 - 01:55 PM
И така днес взехме решението Маша да се върне у дома при Нина, която ще й дава няколко дни антибиотик и кортизон. Надявам се, че Нина ще може да храни Маша пълноценно и най-вече този отток да не се влоши. Съществува опасността котето да спре да диша дори ако оттока се увеличи. Много тъжен случай и още по-тъжно, че няма диагноза и план за лечение...Но това е всичко, което можеше да се направи на този етап. Като излязат резултатите от хистологията надявам се, ще има повече информация и план за действие.
Маша днес следобед ще се върне у дома при Нина, която не че има място за нея или спокойна обстановка със 100 кучета, но ще й отдели някаква стая и ще я наблюдава.

Публикувано: 06 November 2013 - 03:25 PM
Решението е котето да продължи да живее докато качеството му на живот е сравнително добро. Няма лечение, има само поддържаща терапия докато нещата не станат твърде зле.
Нина е събрала 100 лв. за сметката от познати и приятели и 40 лв. от нея. Информацията от нея е, че Маша се чувствала по-добре и когато я хранела имала чувството, че оттокът намалява.
Не знам какво да кажа...Дано има повече и по-хубави дни пред себе си котето.

Публикувано: 06 November 2013 - 03:47 PM
Вчера внесох по сметката на Маша част от дължимата сума, но остава още за доплащане, а котката ще има нужда от по-големи дози кортикостероиди, а вероятно и обезболяващи по някое време. Пак апелирам за помощ за Нина. Меката храна, която и дадох и която е подходяща за Маша няма да стигне за много време.
Публикувано: 06 November 2013 - 03:55 PM
Ами не знам, казах й по телефона, надявам се, че съм го направила по уместен начин. За жалост това коте е от уличните, които е хранила от 3 години и се е привързала към него. Била най-доброто й коте, както видях и аз по време на прегледите. Уикенда имаме час за контрола и докторите ще й обяснят в подробности.
Тя е убедена, че оттокът е намалял откакто се е прибрала, та....кой знае.
Дано поживее още години Маша.

Публикувано: 08 November 2013 - 04:09 PM
deni_avr, в 06 November 2013 - 03:55 PM, написа:
Понеже звънях по друг повод в клиниката, попитах и за храненето на Маша. Оказва се, че не е добре да и се дават пасти от сорта на Нутриплюс, защото в тях имало много витамин B1 и така се подхранвал и тумора. Те сигурно ще ви го кажат и на вас на контролния преглед, но все пак да го напиша и тук преди да ми излезе от главата.
Публикувано: 11 November 2013 - 05:25 PM
Маша беше на контрола, лекарката ми показа отока в гърлото й - наистина голям, не бях виждала такова нещо, така да се подуват меките тъкан, че да заемат 1/3 от устата.... Тъжна работа, много тъжна. И езикът и той надут. Това да имаш апетит, а гърлото ти да е затворено....Самото коте е 2,5 кг вече, мръсно, защото не може да се почиства. Нина казва, че има дух и желание за живот, защото мъркала и си чешела ноктите на драскалката.
От днес е на увеличена доза кортикостероид.
Не съм й правела снимки на Маша. Тъжно е, много.

Публикувано: 20 November 2013 - 08:39 PM

Вход

Горе
Цитиране +