трудничко се почва такава тема, емоциите са доста....
става въпрос за възрастна дама, живееща в краен софийски квартал, която обгрижва 18 кучета и 9 котки. 9 от кучетата са в дома й, 3 са храненици на нея и нейна позната, а още 6 хранят всеки ден в съседен на техния квартал. занимава се с това от 25 години. в момента вече е пенсионерка и, както се сещате, парите не стигат, време има, но има здравословни проблеми и трябва много да се пази. което, разбира се, тя не прави.
с въпросната жена се свързах чрез общи познати от този форум - някои от вас я знаят и биха могли да потвърдят думите ми - тя има най-голямото сърце на земята.

в началото е обгрижвала само кучета, в последствие са започнали да й подхвърлят и кучета, и котки. кастрирала е всичко, до което се е докопала наоколо и продължава да кастрира, обезпаразитява, обгрижва. нейна комшийка също помага на животните, но не чак толкова активно.
та нейната молба е за помощ за задомяване на 5 от котките. с голямо съжаление съобщавам на Мечо Пух, че 4 от тях са тигрови... има и един черен... скука...

аз си мисля, че може да се помага и с храна, противопаразитни и съм й казала, че като има нужда от транспорт и клетка, когато мога ще съм насреща. ако някой има и други идеи как да се помогне, ще се радвам да ги споделите.
има идея и за стари мебели, но това първо ще го дообсъдя с нея и после ще пиша.
та така, почвам със снимките. в този пост ще ви покажа част от кучешката тайфа, те не са за задомяване, а само за илюстрация

в следващи постове ще ви представя кандидатите за задомяване. предварително се извинявам за качеството на снимките - докато се преборя със съботното задръстване, се беше стъмнило. но пък ще ходя пак, така че, надявам се скоро да има и по-качествени.