Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#1141 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2012 - 06:53 PM

Интересно ми е какво стана с малкото опашле на риджбечето няколко поста по-горе?? Имахме същия проблем преди две години, не на опашката, но абсолютно по същия начин. Тъй като беше през лятото, когато не сме в града, заведох нашата риджбечка при най-близкия ветеринар в славния град Съединение. Той я погледна, тя го наблиза с голяма радост, а пък той ми връчи едно шишенце с лекарство за крупната сума от 2 лева...за разтваряне в кофа вода, с която да я "изкъпя" хубаво. Оказаха се някакви гадни паразитчета, които прояждат косъма и не се виждат с просто око (забравих как се казват). Също така се оказа, че този препарат мога да използвам и за кокошинки на кокошките...Козината на Бела се възстанови за по-малко от две седмици, само че известно време изглеждаше странно, защото новите косми бяха по-тъмни от избелялата й "лятна козина". Не съм специалист и не мога да съм сигурна, че е същото! Просто ако споделите как са се развили нещата с този весел младеж, ще е хубаво!
User's Signature

Доброто е заразно!

#1142 Потребителят е офлайн   Julian Stefchov Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 10:45 AM

Привет на всички

От вчера в къщи си имаме кученце от тази порода .Мацката е на 3 мес и по цял ден спи :sa_021: ,това нормално ли е , щото чак детето е разочаровано малко , че домашният му лябимец постоянно хърка до дивана .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1143 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 12:35 PM

Нормално е да спи много и е важно да има спокойствието да го прави. Не я будете, а изчаквайте сама да се събужда и тогава играйте с нея.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1144 Потребителят е офлайн   AfraiD Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 04:55 PM

Здравейте ,
Valia_Rasheva.Относно проблемчето върху опашката на мъника като го заведохме на втеринар той ни даде едно мазило с което да мажем проблемните места и ни заяви ,че след 15 дни трябва да се върнем при него за една ваксина специално по този проблем.Освен на опашката има и по крайчетата на ушичките ,но е много малко там.Откакто го мажем с мазилото има много голям ефект.Вече си вдига опашката и я размятква когато е радостен,при сядане не я прибира между краката ами я оставя изпъната назад.Започва и козинката да израства на мястото.Ако продължава да се оправя с това темпо, скоро ще сме забравили ,че го е имало изобщо! Много добре му се отразява мазилото,а то е някакво руско и е като кал на пипане,втрива се на проблемното място.Още информация и снимки ще дам довечера.

#1145 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 07:26 AM

Ууу, супер за опашлето! Да е жив и здрав младежът! Наистина е хубаво после да сведеш информация за мазилото и крайния резултат... и може би как точно се нарича това състояние? Не за да ставаме ветеринари, просто за обща информация.
А до Юлиян Стефчов: не се разочаровайте ни най-малко, девойката ще ви покаже на какво е способна - дотолкова, че скоро ще се молите горещо да вземе да легне и да поспи ден-два, за да видите и вие бял ден :) Това от личен опит го казвам - ще настане дива веселба! Надявам се да не сте я взели за домашен любимец конкретно на детето (освен ако "детето" не е на 17 години, разбира се), защото риджбеците са адски интелигентни и своеволни и трябва здрава ръка и истински авторитет. Сега му е времето, докато тя спи, да седнете да четете "педагогическа" литература :)
User's Signature

Доброто е заразно!

#1146 Потребителят е офлайн   MSG Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 February 2012 - 01:33 AM

Здравейте! И аз съм нов стопанин на почти 5 месечен риджбек на име Аарон. За сравнително кратко време усвои хигиенни навици и почти не прави бели (освен някоя и друга "прочетена" книга), но придоби навика да си похапва акита. Опитвам се да го отуча по стандартния метод на "убеждението", обаче гадината от време на време пак успява да излапа по някое. Питам се дали подобно поведение е нормално за породата, понеже преди години един колега имаше същия проблем, но с дратхар. Майката на Арончо пък обичала да се търкаля в акита, така ми каза днес човека от който взех кученцето. Чел съм, че хищниците правят така, за да маскират собствената си миризма, но защо си ядат отпадъците не ми е ясно. Някой има ли обяснение и представа как да го отуча от тоя гаден навик?

#1147 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 05:17 PM

Това с яденето на акита може да е по много различни причини, като най-сериозните са свързани с евентуални проблеми с панкреаса или черния дроб или пък неподходящо хранене. Други причини са поведенчески, например ако кучето е наказвано за акане на неподходящо място, то да "прибира боклука", за да не го наказват пак, или даже да изяде акито на болно куче от "глутницата", за да скрие, че е болно, и така да не позволи по-силни хищници да надушат слабостта.... Някакъв човек си изкарва хляба от тази тема дори (http://www.dogpoopdiet.com/dogs-eating-poop/). Сякаш най-добре е да се консултирате с ветеринар. Ако не е здравословен проблем, има цяла система за отучване. Не говоря от личен опит. От личен опит мога да кажа само, че риджбекът е много интелигентно животно и затова към него трябва да се постъпва още по-интелигентно, за да проработи :) Успех!
User's Signature

Доброто е заразно!

#1148 Потребителят е офлайн   Ilvy Икона

Публикувано: 20 March 2012 - 06:13 PM

Здравейте,

Решили сме да си вземеме Риджбек. Дали вие щастливи собственици на риджове в София си организирате срещи на които мога да присъствам? Много бих искала да видя тези кучета на живо и да имам възможност да ги наблюдавам.
Предварително ви благодаря за преодставената информация.

#1149 Потребителят е офлайн   MSG Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 10:10 AM

]С Аарон ходим от време на време на "кучешката" поляна. От другите кучкари съм чувал, че и една дама също я водят там, но още не сме се срещали. Между другото, след като се стопи снега почти не проявява интерес към акита :ba_025: ... Отдавам го на това, че сега не му се набиват в очите, тъй като не контрастират на повърхността и той не любопитства какво е това.
Еврика, преборих се със снимките...:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#1150 Потребителят е офлайн   Ilvy Икона

Публикувано: 22 March 2012 - 07:47 PM

Предварително моля за извинение за неадекватния въпрос, но може ли малко жокер къде се намира тази 'кучешка поляна'?

#1151 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 March 2012 - 12:24 PM

Ми, хайде да разкажете повечко за Арон! Всеки нов член на групата е добре дошъл ! :ba_025:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1152 Потребителят е офлайн   Milaaaa666 Икона

Публикувано: 27 March 2012 - 10:50 PM

Добър вечер! :r_181:
Днес случайно попаднах в този форум и съм очарована от всичко написано тук. :smile:
Та по същество, имам една красавица на име Берта :) но нещо цвета и ме притеснява малко :dry: по тъмничка е от всички показани тук :)

#1153 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 March 2012 - 09:30 AM

Здравейте ! Добре дошла!
Покажете хубавицата ! Така ще видим за какво говорите. По принцип по-тъмните цветове не са проблем, стига да не избива в махагонов оттенък. Като цяло не са най-често срещани, но много зависи от оттенъка. Мисля, че някъде напред в темата сме коментирали въпроса с цветовете, но не мога да ви помогна със страницата. :re_037:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1154 Потребителят е офлайн   Milaaaa666 Икона

Публикувано: 28 March 2012 - 10:00 AM

Ето

#1155 Потребителят е офлайн   Milaaaa666 Икона

Публикувано: 28 March 2012 - 10:03 AM

Ето я и нашата красавица..... :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1156 Потребителят е офлайн   MSG Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 10:38 AM

Показване на мнениетоIlvy, в 22 March 2012 - 07:47 PM, написа:

Предварително моля за извинение за неадекватния въпрос, но може ли малко жокер къде се намира тази 'кучешка поляна'?

След мостчето до езерцето с рибарите и детската площадка в централната част, на гърба на Правителствена болница. Привечер се събират доста кучета от всякакви породи.

Показване на мнениетоDessyD, в 23 March 2012 - 12:24 PM, написа:

Ми, хайде да разкажете повечко за Арон! Всеки нов член на групата е добре дошъл ! :ba_025:

Всъщност и аз не знам кой знае колко за историята му. Попадна при мен почти случайно и го взех импулсивно, без предварително планиране. Един колега ми го подари. Майката е от някакъв развъдник в ЮАР, а таткото идея си нямам, но Аарончо е перничанин (обаче не си пада по винкели и Голфове, само по клечки :ab_041:), роден на 06.10.11 г. . Много е общителен и иска да играе с всички кучета, дори и с двата огромни дога и питбулите, които водят на разходка в парка. Надявам се да не му изиграе лоша шега тая доверчивост, че досега 2 пъти са го хапали по сериозно и все по ушите- един Джак Ръсел и един Ретривър.

#1157 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 March 2012 - 10:58 AM

И двете кучета са големи сладури !

По обяснението Ви се сещам откъде може да е кучето. Дано дълги години да сте щастливи заедно ! :ae_085:

Milaaaa666, хубавицата как се казва и как попадна при Вас? :wub:
User's Signature

#1158 Потребителят е офлайн   MSG Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 10:01 PM

Днес най-накрая се срещнахме с дамата Руби. Голяма изненада - оказа се, че е сестра на Арончо от същото кучило. Голяма игра падна :) ....
Качена снимка
Качена снимка

#1159 Потребителят е офлайн   Ilvy Икона

Публикувано: 01 April 2012 - 09:51 AM

Благодаря за упътването посока 'кучешката поляна'

#1160 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 April 2012 - 09:45 AM

Използвам изложбата в Пловдив да приканя всички притежатели на екземпляри от породата да се възползват от възможността да получат обективна екстериорна оценка от класен съдия - г-жа Лилиан Де Ридер. Можете да се запишете и в деня на изложбата. Заповядайте ! Мнението на компетентен съдия никога не е излишно ! :ba_025:
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни