Публикувано: 28 May 2007 - 09:59 PM
И моята реакция беше такава "Най-после!!!" b)
Риджбеците се явяваха само в събота, 26 май, на С.А.С.І.В.-а в Пазарджик. Следвайки изискванията на нашата федерация на двамата им трябваха още по 2 титли в клас "Млади", но реалната причина беше съдията - Соня Фалети. Исках тя да изкаже мнението си за младото попълнение родезийци. Отидохме там с план-минимум да чуем мнението на съдия с такъв ранг и познания, който вижда в собствената си страна почти ежедневно родезийски риджбеци. В Италия популацията им е една от най-хомогенните и най-модерни като линия и селекция. Там са произведени едни от най-добрите кучета в тази порода. Затова мнението на г-жа Фалети беше от изключително значение. На мен, лично, ми стигаше само факта, че по време на съденето по порода тя направи много впечатляващи изказвания относно екстериора и характера на представяните кучета. За Айа отбеляза, че е много женствено и изразително куче, с много добра пигментация, пропорции и заъглявания. За Ричи отбеляза, че е масивен и пропорционален с много добре поставени и заъглени предни и задни крайници. Отбеляза здравият им конституционен тип и много добрата мускулатура за възрастта. Обърна внимание на много добре развития гръден кош и на двамата за възрастта им като изказа мнение, че според нея всички тези екстериорни характеристики ще се доразвият и оформят още по-добре с възрастта. Това, което много я впечатли беше еднотипността им, което е много рядко срещано нещо при породите от шеста група. Обясни колко й харесва доброто им поведение и ринг-дресурата, за което значителен принос има нашия треньор Кръстьо Георгиев.
Най-много ми хареса момента, в който по време на съденето, аз почти плахо попитах дали според нея те са добри като представители на породата, а тя отговори "Добри ли, та те са прекрасни! Отличен избор!" Попита ме откъде са импортирани и се изказа много ласкаво за работата ни с тях. Когато се снимахме след изложбата за спомен, аз й обясних, че сме се записали само за да чуем мнението й, а тя отговори "Спокойно, те са прекрасни! Можете да ги покажете където поискате без притеснение!"
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi