Публикувано: 27 May 2007 - 11:39 PM
Много благодаря на всички за милите думи и най-вече на ceasar за представянето ни във форума, защото без него нямаше да бъдете съпричастни към нашите емоции. bravoS
Толкова съм щастлива от успеха ни, че нямам думи да опиша това усещане. Целта на участието ни беше да разберем мнението на един класен съдия, в чиято родина популацията на родезийските риджбеци е значителна и на много високо селекционно ниво. Бях доволна и щастлива още по време на оценяването ни в породата. Соня Фалети се изказа толкова ласкаво и компетентно за Айа и Ричи, че дори само това беше достатъчно като резултат. Точните й думи бяха "Прекрасни кучета с многообещаващо бъдеще". На изложбата имаше и други кучета с много добри екстериорни качества и не очаквах точно такова развитие на нещата. Нашата порода обикновено не е от най-атрактивните и представителите й остават в сянката на други по-изявени и познати породи. Затова не успях да сдръжа емоциите си когато осъзнах (защото не успях да чуя думите в този момент), че г-жа Фалети обяви Ричи за най-красиво младо куче на изложбата. За един миг през главата ми преминаха като на кино всичките моменти на радост, мъка, нерви, напрежение, усилие и надежди, които съм преживяла през последните 8 години откакто се занимавам с тези изключителни създания и в този момент в главата ми имаше само една думичка - "струваше си". Това бе признание за вложените усилия от наша страна и за подкрепата на приятелите и близките ни в трудните моменти. Не искам да бъда разбрана погрешно - ценя високо мнението на българските съдии, но признанието и адмирациите на съдия като г-жа Фалети, който ежегодно вижда в собствената си страна десетки качествени риджбеци е от особено значение. Ние с Ники сме още в началото на своето развитие като развъдчици за да имаме претенции, че сме изключително добре запознати с породата и тенденциите в селекцията й. Освен много емоции, влагаме и твърде много средства в това начинание, затова и в такива моменти екзалтацията на настроенията надделява над разумното поведение. Извинете за дългия пост, но само искам да кажа БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО НИ ПОДКРЕПЯХА ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ И СЕ НАДЯВАМЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ ВЯРВАТ И В БЪДЕЩЕ! angelpik victoryVVV super best
Благодаря и на всички фенове на породата, съпричасти с нашите успехи и идеи! bravoS
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi