Родезийски Риджбек
Публикувано: 01 August 2008 - 06:45 AM
Не го спирай от контакти. Риджбеците са доминантни, но не са неуравновесени. Трябва да контактува с кучета.
На повод обикновено има проблем, не се запознавайте на повод, по-добре да е пуснат когато се запознава. Ако ти се страхуваш от срещите, той го усеща и ще е нервен, много е трудно, но е необходимо да не показваш притеснение, да не се вдървяваш, да не го подръпваш, да не става крачката ти колеблива.
Трябва да работите по възпитанието и ако е нужно - и по-твърдичко, те са със силен характер и никак не се стресират от здрава дисциплина. Работете си с команди първо на спокойни места, полека започвайте навсякъде да ги отработвате. Не очаквай от само себе си да се укроти. Знай, че той прекрасно схваща кога липсва контрол и не че оглушава, просто знае, че може да си прави неговото.
Повечето неща в поведението са характерни за породата, чела съм същите разкази на стопани от форуми по цял свят ;D
На повод обикновено има проблем, не се запознавайте на повод, по-добре да е пуснат когато се запознава. Ако ти се страхуваш от срещите, той го усеща и ще е нервен, много е трудно, но е необходимо да не показваш притеснение, да не се вдървяваш, да не го подръпваш, да не става крачката ти колеблива.
Трябва да работите по възпитанието и ако е нужно - и по-твърдичко, те са със силен характер и никак не се стресират от здрава дисциплина. Работете си с команди първо на спокойни места, полека започвайте навсякъде да ги отработвате. Не очаквай от само себе си да се укроти. Знай, че той прекрасно схваща кога липсва контрол и не че оглушава, просто знае, че може да си прави неговото.
Повечето неща в поведението са характерни за породата, чела съм същите разкази на стопани от форуми по цял свят ;D
Публикувано: 01 August 2008 - 07:10 AM
Предполагам е така, но как да го пусна като не знам какво ще стане. Ако се скара с някого е абсурд да го хвана. То започват едни "танци". Пък и се притеснявам да посягам да хвана каращи се кучета. Работим с команди когато сме сами, но всичко става доста бавно сякаш. А ми беше непосилно за бюджета да го дам за обучение. Освен това искаха да ми го вземат за два месеца ( докато трае обучението) в къщата на учителя и само да ходя да си го виждам от време на време през втория месец. И аз не се съгласих. Освен това го има и притеснението че някой може да е ранен накрая. Дали ние или друго куче. И това още повече ме спира. Наистина като е на повод се дърпа като луд да достигне дадено куче. Подушва за малко и после започва да го лае доста настървено според мене. И гърба му настръхва (към опашката). Това е така дори и с кучета, с които играеше преди. На мен ми се струва че е заради нападението върху него. Имаме 10 см "спомен" върху задния крак. Шиха го, извади си сам конците, пак го шиха и пак запчна да ги вади един по един. Бавно зарастна. И понеже е точно на колянната става, много го позех да не скача, да не бяга, за да не се отвори ранат отново. И така около месец. Почти не излизахме, а за срещи - изобщо. И след това всичко се промени.
Публикувано: 25 August 2008 - 12:05 PM
Моят любимец Wantu (Ikimba Waitimu) отнове се прояви :yahoo: постигна невъзможното :->) :->) :->)
15. August 2008
The Rodesian Ridgeback World Congress Breed Championship Show 2008
Ikimba Waitimu: Champ.Class (7 entries) Exc.1,
Gren Star Dog , Best of Breed, Best in Show
RR World Congress Championship Show-Winner 2008 Ireland
Entry: 67 RRs
Judge: Mr. Richard Van Aken (SA), Cartouche Kennel
16. August 2008
Hound Association of Ireland / Navan (Irl)
Ikimba Waitimu: Champ. Class (6 entries) Exc 2
Entry: 56 RR"s
Judge: G. Eva (SA)
17. August 2008
International Show /Clonmel (Irl)
Ikimba Waitimu: Champ. Class (6 entries) Exc 1 , Gren Star Dog , BOS
Entry: 55 RRs
Judge: O. Nevo (ISR)
Конгресът се провежда веднъж на четири години и на мен поне не ми е известно куче извън Британската общност да е печелило състезание и то БИС-а.
Погледнете и страницата на развъдника http://www.merangagr....de/MG_news.htm
15. August 2008
The Rodesian Ridgeback World Congress Breed Championship Show 2008
Ikimba Waitimu: Champ.Class (7 entries) Exc.1,
Gren Star Dog , Best of Breed, Best in Show
RR World Congress Championship Show-Winner 2008 Ireland
Entry: 67 RRs
Judge: Mr. Richard Van Aken (SA), Cartouche Kennel
16. August 2008
Hound Association of Ireland / Navan (Irl)
Ikimba Waitimu: Champ. Class (6 entries) Exc 2
Entry: 56 RR"s
Judge: G. Eva (SA)
17. August 2008
International Show /Clonmel (Irl)
Ikimba Waitimu: Champ. Class (6 entries) Exc 1 , Gren Star Dog , BOS
Entry: 55 RRs
Judge: O. Nevo (ISR)
Конгресът се провежда веднъж на четири години и на мен поне не ми е известно куче извън Британската общност да е печелило състезание и то БИС-а.
Погледнете и страницата на развъдника http://www.merangagr....de/MG_news.htm

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 15 September 2008 - 10:50 AM
Цитат
Здравейте,
и аз отскоро съм почитател на породата. Много искам да си взема такова куче, но не намирам обяви за продава се. Някой има ли представа от къде може да се закупи?
и аз отскоро съм почитател на породата. Много искам да си взема такова куче, но не намирам обяви за продава се. Някой има ли представа от къде може да се закупи?
Здравейте! Нашият риджбек има поколение ;) Пускам малко снимки на малките.
Публикувано: 15 September 2008 - 04:10 PM
Имам удоволствието да информирам, че на изложбите в Стара Загора ASSIA AYAN WAWAKA /Айя/ покри изискванията за Шампион на България!!! :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->)
Тя и хендлера й Кръстьо Георгиев се представиха великолепно!!!!!!!! Толкова бяха добри, че при такъв строг съдия като Пер Иверсен Айя взе групата!!! :->) :->) :->) :->) :->)Честито на Вики!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Почти пълен снимков материал и коментар за изложбата на www.ceasarbg.com
Тя и хендлера й Кръстьо Георгиев се представиха великолепно!!!!!!!! Толкова бяха добри, че при такъв строг съдия като Пер Иверсен Айя взе групата!!! :->) :->) :->) :->) :->)Честито на Вики!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Почти пълен снимков материал и коментар за изложбата на www.ceasarbg.com
Публикувано: 30 September 2008 - 09:08 AM
mil_ не мога да скрия ИСКРЕНОТО СИ ЗАДОВОЛСТВО :yahoo: от избора на Реджи за телевизионното предаване! :wub: Не съм гледала предаването, но съм сигурна, че сте се справили страхотно. Надявам се някой да го е качил в интернет и да пусне линк. Реших да се порадвам в нашата си тема, защото в основната за протеста ще ме "нападнат" ;D заради проявения "кучешки шовинизъм" ;D ;D ;D Да ме прощават, но едва ли друга порода може толкова плътно да представи концепцията за правото да имаш домашен любимец по-голям от котка. ;D Толкова се радвам, че чак чувствам гъдел в стомаха. ;D Вие с Реджи ми създадохте една от най-хубавите емоции преди заминаването за Будапеща. Направо ме екзалтирахте ... ;D ;D ;D
п.п. - имам само един проблем и той е свързан с фотоапарата. :( Дано успея да го реша. B)
п.п. - имам само един проблем и той е свързан с фотоапарата. :( Дано успея да го реша. B)

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
Публикувано: 30 September 2008 - 11:23 AM
Реджи беше в свои води - да му се радват толкова много хора. И аз съм благодарна на Надето, че ни се довери, макар да не ми се искаше да го показвам с намордник, че завалията като му сложа кошницата застава малко като ... ошашавен.И да си призная, имах известни резерви, че не е от най-пухкавите и миловидните ...
Направи добро впечатление на целия екип, пък чуха те и за нашата порода ;D
Направи добро впечатление на целия екип, пък чуха те и за нашата порода ;D
Публикувано: 30 September 2008 - 02:59 PM
За сутрешното предаване по BTV( ако не се лъжа ) ли става въпрос? Ако да - беше страхотно :->) . Куч беше невероятно спокоен останах впечатлина и очарована от поведението му. Направо завидях на собствениците. Представих си моята фурия ако я заведа как няма да си сидне на дупето и щи обикаля всичко живо за милувки

Вход

Горе
Цитиране +