Родезийски Риджбек
Публикувано: 05 March 2010 - 01:10 AM
Смаяна съм, че Ян си е избрал средата на килима за негово място и си мисля, че скоро това ще се промени. Нашият "дзвер" ляга на килима само за да е до краката ми, когато работя на компютъра, и то не винаги, понеже къде по-удобно е да се разпльосне по дивана :)
Страхува ли се той наистина от кучета или просто трепери и скимти, защото иска да го пуснете да поиграе? Бела също "трепери", особено като види приятелчета, с които е играла на свобода, а сега ги вижда на повод, и тя е на повод, и просто трябва да си кажат здрасти вместо да се помлатят едно хубаво...
Не че трябва да го пускате къде да е, понеже още няма навици с вас и може да драсне в посока, която не познава, но гледайте да го водите на някоя "кучешка" поляна... той още е бебчо и почти няма възрастно куче с нормална психика, което да се държи агресивно с младшата възраст. Такива са поне моите впечатления... адаш!

Доброто е заразно!
Публикувано: 05 March 2010 - 01:21 AM
Дано съм помогнала!
ПП Това изобщо да не се възприема като заместител на кучешкото училище, за което говори Деси - то си е съвсем "друга ракия" и съветът й е чудесен!
ППППП Изобщо не се чувствайте никак виновни, когато се храните! Кой се храни първо и кой сяда на най-хубавото място е важно в кучешката йерархия, така че нека си ви гледа, а вие просто не му обръщайте внимание! След около месец и през ум няма да му минава да седи покрай масата и да гледа милно-жално. Аз водих у дома истинска война (слава Богу, спечелих я) за "просенето" от масата и сега Бела като ни види, че сядаме на масата, моментално се намества в собствената си клетка, защото знае, че тя е следващата и от трапезата винаги остава нещо вкусно за смесване с гранулите...Не се поддавайте, защото после отучването е много тежка работа и ще измъчи всички много повече от жалните погледи!

Доброто е заразно!
Публикувано: 05 March 2010 - 04:14 PM
Публикувано: 05 March 2010 - 08:33 PM
Поздрави!

Доброто е заразно!
Публикувано: 06 March 2010 - 04:11 PM
Ето как спиме ние. Диванчето си е старичко, ама Алекс не му намира кусури. Нали си е цар там. В моето легло идва да ляга само при положение че аз не съм в леглото. Ама само да стана и... друго си е да легнеш на мястото на шефа... :)
Но пък как хубаво се затопля ако го "пусна без да искам" за 10 минути преди аз да си легна.
Що се отнася до разходките - ние сме със строг нашийник. Няма как иначе. Гледам си го ( и разхождам ) сама и наистина много тегли диването, когато реши. Не мисля обаче, че това е кой знае какъв проблем за него.
Публикувано: 06 March 2010 - 04:32 PM
Честно ви казвам и плаках и после се смях. Простих му, разбира се. Много го обичам и много радост ми носи. Както беше казал някой ( някъде в началото на форума) - "Няма друго такова куче!"
Георгиев(и), хубавичко внимавайте до какво има достъп кучето ви когато е само у дома. Да ви е живо и здраво!
Публикувано: 06 March 2010 - 04:56 PM
Утре ще заснема нашата хубавица излегната на "нейния" диван. Ой, а това с възглавницата изглежда потресаващо! Ние избегнахме такива моменти, понеже взехме клетка още от самото начало :) В кухнята трудно могат да се разминат повече от двама човека, но нямаше как. А сега покритата клетка се е превърнала в любимо място за "временно" оставяне на разни неща. На всеки въпрос "къде ми е..." първият отговор е "виж на клетката!" :)

Доброто е заразно!
Публикувано: 06 March 2010 - 08:32 PM
Публикувано: 06 March 2010 - 10:25 PM
Но не искам да ви плаша. Той е много умен и лесно се учи. Трябва да го свиквате да остава сам. В началото за малко, после да удължавате времето. Вярвам, че сте семейство, в което вие работите, а децата ходят на училище. Едва ли е възможно да има постоянно хора с него. Аз често се шегувам пред приятели, че Алекс познава чудесно моят ритъм и дните от седмицата. През работните дни си имаме някакъв график сутрин - ставане, разходка, обличане (аз), кафе (пак за мен) и накрая казвам "Чао, да слушаш!", заключвам и заминавам. Никакъв звук или протест. Обаче, събота и неделя.... Може само за 10 мин. до магазин да отскоча и ела ни виж.... Увикваме целия блок.
Той ще се нагоди чудесно към вашият начин на живот. Тревожи се когато познатите му неща се променят. Бъдете търпеливи, но и твърди (в добрия смисъл на думата). Както възпитаваме децата си и понякога се налага да бъдем строги, така е и при кучетата.
Така мисля аз. От моя си опит. Не претендирам да съм голям познавач. Познавам моето си куче.
Публикувано: 06 March 2010 - 11:18 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 07 March 2010 - 10:11 AM
Като ми разправяха, че риджбеците "порасват" чак на две години, си виках, брех, че то много време това - две години. Обаче минаха и задминаха двете години и сега знам, че си е точно така. Имаме куче като слънце, привързано и вярно и обичливо и...респектиращо :)
В този форум съм забелязала, че "колкото повече, толкова повече" :), така че писвайте, хора, да не замлъква!
Относно плаченето, като остане сам - ще трябва да свикне. Ние имаме клетка, което реши проблема. Плач изобщо няма, защото Бела разбра, че не помага. от време навреме просто се налага да остане сама. Тя е разглезена всъщност - аз работя вкъщи и никога не остава сама повече от два-три часа, но дори и за повече да е, кучето свиква.

Доброто е заразно!
Публикувано: 07 March 2010 - 01:04 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 07 March 2010 - 01:39 PM
А когато ходим на нашия язовир, любимото й е в жегата да тича точно на ръба на водата, така че вдига пръски като моторен катер, но за влизане навътре - забрави!
Даже дъжда не обича - веднъж ни свари дъжд на прибиране от разходка, а тя като сви едни уши и като се разбърза, да не се стопи миличката

Доброто е заразно!
Публикувано: 08 March 2010 - 12:26 AM

Вход

Горе
Цитиране +