Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#951 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2010 - 09:29 AM

Ето един великолепен клип : http://www.youtube.c...layer_embedded# ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#952 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:37 AM

georgiev, поздравления за великолепното попълнение! Следвайте съветите на Деси - тя определено знае за какво говори!
Имаме риджбек вече повече от две години, никакъв проблем с хигиената, макар че отначало имахме няколко инцидента, разбира се. Ян е на пет месеца и вероятно вече си има изграден някакъв "тертип" за почти всичко, а кучетата са си същества на навика, така че е съвсем нормално да се е объркал и стресирал доста.
Един съвет от мен: решете още от първите дни къде ще спи кучето и когато "плаче" винаги се дръжте по един и същи начин, по възможност без да ходите да го "успокоявате", понеже той ще реши, че мрънкането е чудесен метод в бъдеще. При нас стана така, че макар да си има цяла къща вътре в апартамента, Бела спи в спалнята неотлъчно на не повече от трийсет сантиметра от леглото ни (на един фотьойл), а когато реши да се прави на "невидима" - и на самото легло, ПОД завивките af_089.gif което е чудесно с едно петнайсетина килограмово хлапенце, но с трийсет и девет килограмова дама си е направо изпитание и води до болки в кръста...
Това със спането в до/в нашето легло стана именно заради "плаченето" в първите дни - не че съжалявам, не че не можехме да го коригираме по-късно, но така си остана, а няма нищо по-тъжно от един "детрониран" риджбек.
И още един съвет - ако разхождате достатъчно сладура, той ще бъде най-най-доброто куче у дома, понеже умореният риджбек е единственият кротък риджбек, по мои наблюдения :)
Деси май не го беше споменала "в прав текст", обаче понеже са много волеви кучета и си знаят цената, с риджбека трябва определено да се държиш доминантно - не грубо или жестоко, изобщо не, но просто "асертивно", така че кучо да знае във всеки момент кой е шеф, кой кум, кой сват :)
Пак поздравления, пожелавам ви дълъг и щастлив живот заедно, и дай Боже да се засечем някой ден!
User's Signature

Доброто е заразно!

#953 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:40 AM

IVANSKYY... ама ние няма да дойдем на "тежко гости", просто някоя събота или неделя, заради идеята - ей го къде е Свиленград :)
Рада не може да е чак толкова лоша, пък ако е лоша, ние бягаме бързооо af_089.gif
User's Signature

Доброто е заразно!

#954 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 07:01 PM

може да доидете някоя неделя да видите как тренираме кучетата в една гора, още несме почнали да тренираме но тази седмица ако е хубаво времето ще идем да видим кога ще почваме, ние тук си имаме едно скромно клубче от триседтина кучета, супер ще е да се видим. Ако имасш скаип даи го да си початим малко аз сега излизам като се прибера ще ти пиша стига да си ми отговорила. Успех за новия бадещ член на клуба.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#955 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:07 PM

Скромно клубче от тридесетина кучета значи, а? lol ab_041.gif Ще ти пратя скайпа на лични, обаче понеже работя на компютъра през целия ден, не съм много на разположение за чатене по всяко време :(

User's Signature

Доброто е заразно!

#956 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 10:02 PM

Здравейте ! Аз съм майката на "георгиев", респ. и на малкия Ян. Той също спи вече при нас в спалнята след една нощ жален плач.Успя да ни разчувства и постигна първата си победа. Радваме му се много,а и той явно е много добре възпитан .Реагира веднага на команда "седни", "не","ела тук".Не се качва по леглата и масите или ако се опита , след повишаване на тон и скарване веднага ляга на земята.Това дължим на обучението на чешките му стопани.Дано се справим с възпитанието по-нататък и да не го разглезим.
Единственото , което засега ме притеснява е , че лае и ръмжи по малкия ми син , който беше на зимен лагер , когато Ян пристигна.Сега явно се чувства като стопанин и възприема малкия като натрапник,защото пък на батко му , когото познава от първия ден , се радва. А иначе по цял ден спи на килима в дневната. Много е красив и много спокоен. smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#957 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 11:14 PM

Няма какво да си говорим страхотен е, Риджбека е една от спокоините породи и е просто великолепна порода.Ако може снимки, знам че ставам нахален ама ми е интересно сега. af_089.gif ab_041.gif ab_041.gif Мале, мале тези бели килими неми се мисли ши омрети да чистите косми, след време ще пуска постояно.
User's Signature

Качена снимка

#958 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 March 2010 - 11:15 PM

Хубавец е Ян ! Чудесно е, че цялото семейство се грижи за него! Риджебеците обожават фамилията си. Казват, че те защитават семейството си не само с живота си, но и със смъртта си. Изключителни са!
Не се притеснявайте за това, че ръмжи на малкия. Той тепърва ще търси място в "глутницата" Ви и Вие сте тези, които трябва да му го покажат ясно и без насилие, при това докато е все още "невръстен хулиган". smile.gif В момента, явно се чувства по-голям от сина Ви и се опитва да отвоюва неговото място. Коригирайте поведението му всеки път , когато се отнесе зле към сина Ви. Кажете му строго "НЕ" и след това го накарайте последователно да седне, да легне и пак да седне или го пратете на мястото му. Много важно е да разбере, че не е в позиция да се съревновава с никого от Вас. Аз не съм особено добра във възпитанието на риджбеците и кучетата като цяло, но тук има потребител с ник mil_, който (всъщност е жена) е притежател на РР и има много разнообразен опит и знания в тази посока. Надявам се, че и тя скоро ще се включи. Пускайте снимки да се радваме на малкия, а и IVANSKYY ще е много доволен. ab_041.gif Той е един от най-запалените фенове на породата и умее чудесно да се забавлява със своите риджбеци. wb_052.gif

Колкото до спането в леглото ..... аз съм последният човек, който ще ви упрекне. Вече 11 години един РР спи постоянно при мен и .... така. ab_041.gif Всичките ми кучета са си спяли при мен, до мен, около мен .... все тая ab_041.gif Въпрос на лидерска позиция, така да се каже. ab_041.gif Повечето хора не го одобряват и сигурно са прави, но ... на мен не ми пречи.

п.п. - Валя, много хубаво става, че "ергените" се увеличават, при това не само откъм количество, а и откъм качество. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#959 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 11:20 PM

DesyyD - И на мен неми пречи ама после ще сам като теб да неможеш да се оделиш от него пак ние сега му правим клетка на двора и повече ще прекарва в нея.Еееее какво стана с тези снимкии. ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#960 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 11:56 PM

Преди два дни случайно попаднах на три риджбека внесени от Африка и собственост на фен на породата.

Собственика им сподели, че не знае за клуб на породата в България; кучетата са близо до София и ако от клуба имат интерес да се свържат със собственика им, ще ви дам контакт на лични.

#961 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 06:37 AM

Ох, каква радост, този форум се размърда пак af_089.gif
За два дни - новини за четири нови риджбека, това е феноменално просто! Браво, бравооооо!
Към "майката" на Ян: както днес ръмжи на малкия и се опитва да му се прави на батко, така след един месец същия този малък ще може да се обляга на топла риджбешка възглавничка, докато си чете книжките! Имам опит с отглеждане на риджбек и две деца - един тийнеджър и една крехка хубавица, когато при пристигането на Бела беше на пет годинки. И при нас имаше ръмжене и "поклон за игра" (долните лапи до земята, дупето в небето, махане на опашка и джафкане), но днес не бих искала да съм на мястото на някой, който посегне на дъщеря ми, когато Бела е наблизо, защото му се пише много лошо! Веднъж едва не се стигна до инцидент, защото малката се изпищя ей така, от недоволство по време на някаква игра с приятелче в двора, и хубаво, че аз бях по-близо до тях и успях да пристигна преди пазителката. Доброто е, че колкото се възпитава кучето, толкова и децата, понеже ги прави много по-спокойни и уравновесени.
Със спането явно вече сте решили въпроса... аз само напомням, че Ян ще стане два пъти по толкова килограми. И както теоретизирам, нека спомена, че се измъкнах от леглото преди съвсем малко, а до мен беше Бела, разбира се :).
Продължавайте да повтаряте всички неща, на които са го научили предишните му собственици, това е чудесно. Имайте предвид, че когато остава сам в стая, трябва да няма нищо важно за дъвчене в негова близост (дъщеря ми се научи да си прибира играчките именно заради Бела, и въпреки това от време на време се появява разсърдена с някоя сдъвкана пластмасова щуротийка).
Ще останете изумени колко много, ама много иска да участва в живота ви риджбекът. Виждала съм кучета от други породи просто да си седят, докато собственикът излиза и влиза в стаята - а при нас това просто не може да се случи. Ако липсвам повече от десет секунди, уж спящата Бела моментално тръгва да ме търси и си навира прекрасния черен нос навсякъде, за да участва. Това е като въздух и вода за тях - да участват. Когато чистя къщата, примерно, тя е непрестанно до мен, където и да отида, и накрая и двете сядаме да починем и тя съвсем истински въздиша (много човешки го прави) - тоест, ех, почистихме, а сега какво? Смяла съм се с глас на такива реакции.
Изобщо, предстоят ви много весели моменти. И някои ядосващи, разбира се (при нас се нарежда един сдъвкан мобилен телефон, применно, както и скъпите капки за очи на една гостенка).
Непременно го социализирайте и му дайте възможност да играе с други кучета и да среща други хора. МНого скоро ще разбере коя е неговата "глутница" и ще се чувства щастлив.
Изключително много ще научите от постовете на mil, особено за възпитанието на кучето. Ян е на възраст, когато трябва да се "кове, докато е горещ".
Ако мога да помогна с нещо, не се притеснявайте да питате във форума!
Поздрави!

ПП До kaloqn: и Dessy и mil могат да дадат веднага връзка с клуба.
User's Signature

Доброто е заразно!

#962 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 06:45 AM

Dessy - относно ергените: да, да, да, да! Догодина тъкмо всички ще са на добра възраст, чудесно е просто!
User's Signature

Доброто е заразно!

#963 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 01:57 PM

Поздрави от Ян и Бургас ! ;]]]

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#964 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 02:45 PM

Сладур той, пу-пу-пу да не са му уроки! (това се отнася и за двамата малчугани на снимката :)
Като гледам тези лапички, ще стане един мноого едър мъж, браво!
Поздрави от "кака" Изабела, която е в "изолатора" поне за седмица напред, горката, понеже е разгонена, а в квартала бездомните стават все повече и не ми се създават сценки на шок и ужас :)
Поне времето е ужасно, така че не губим много...
User's Signature

Доброто е заразно!

#965 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 March 2010 - 03:05 PM

Eййй, тази тема живна !!! ab_041.gif Много хубаво, че се "отчитате" със снимки! Да ви е жив и здрав якия Ян ! ab_041.gif

Относно кучетата от Африка - говорих със собственика. За съжаление, двете кучета - мъжко и женско са внесени само с ветеринарните си документи от Африка. Помолих го да направи каквото може за да получи родословните документи на кучетата. Надявам се да му съдействат в ЮАР и да получи необходимите документи за произход. Кучетата вече са имали поколение. Дано да се оправят нещата с родословията за да се легитимира това поколение!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#966 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 03:31 PM

Хубаво ще е да им вземе родословията... малко е кофти да имаш един мъничък Моне на стената в хола, примерно, и да не можеш да го включиш в експозиция, понеже нямаш документи :)
Не че не бих му се радвала и на стената, де :)
Давайте така със снимките на Ян-Бибиян!
User's Signature

Доброто е заразно!

#967 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 03:44 PM

Изомен сам от този форума бая живна с новото куче - Ян. Супер af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif Надявамсе да се видим скоро, на някоя изложба. smile.gif tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#968 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 05:04 PM

Поздрави от Валя Георгиева!Нашият Ян вече се чувства в свои води .Задължително обикаля всички стаи и след като установи,че батковците са по местата си,успокоен отива на любимото си място по средата на килима и заспива.Всички се чувстваме много виновни , когато се храним и той сяда до нас на задни лапи и вперва жални,влажни очи.Стана много бурен в радостта си (а и ние много го мачкаме и лигавим) и вече два пъти почги ме събаря на земята.
Все още се страхува по време на разходките и силно трепери , когато се уплаши , най-вече от друго куче. Големият ми син и съпругът ми нямат проблем ,когато са навън , но аз едвам го удържам.Много силно дърпа повода и не помага нито скарване, нито командите, които вкъщи изпълнява.Лошото е ,че явно аз ще съм основният разхождач, а той ще става все по-голям и силен.Но, когато се приберем , става толкова мил и добър.
Що се отнася до състезанията , ние въобще не сме наясно . Когато порасне малко ще мислим .Може би за това е нужно по- специално обучение, а ние сме все още съвсем "пресни" собственици на куче Ян. smile.gif smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#969 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 March 2010 - 07:57 PM

Щом Вие ще сте основния разхождач ab_041.gif ще се наложи да се свържете с някой от треньорите на кучета в града. Добре е заедно да започнете обучение за общо послушание, нищо, че той вече знае определени команди. В тези училища кучетата се обучават в групи и така се учат като играят или се забавляват да чуват и Вашите команди. Понеже не знам на кого ще налетите, съветвам Ви да не го оставяте на пансион при треньора по време на обучението, а да ходите Вие с него. Така е най-добре. Може да Ви отнеме повече време, но поне наученото ще помогне и на Вас в съвместния Ви живот с "малкия" Ян.
Колкото до "влаченето" ... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif точно затова Ви трябва работа в група..... иначе, .... ще Ви отнесе като разлепен афиш. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif особено когато стане голям и силен.
User's Signature

#970 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 08:14 PM

Имам едно предложение да му закупиш от някои магазин за кучета "ДУШАЧ" този дошач няма да се дарпа чак толкова с него, по нататака ще свикне да несе дарпа освен ако не види друго куче но като го види и ако почне да го лаееее щи му се караш че някои пат стават агресивни кам някои кучета, ако ти предложат в зоомагазина строг нашиник в никакав случеи не го закупуваи. smile.gif wb_052.gif tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема