Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#841 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 April 2009 - 02:19 PM

А сега ще злоупотребя с търпението ви и ще си позволя малко лични разсъждения.
Мисля, че съдията показа вещина при отсъждането на породата. Интересно ми беше да наблюдавам отсъждането му. Някои негови решения определено ме озадачиха, но той имаше железни аргументи за оценката си, написани на оценителния лист кратко и ясно. Категорично показа, че тенденциите към гигантизъм в породата не са за предпочитане. Видях и още нещо, което много ми липсва на нашите изложби - забавлението. Като се обърна назад, виждам как в началото (поне в Пловдив) всичко беше един много хубав празник. Някак изчезна този елемент....
През последната година бях на доста изложби в т.нар. "бели държави". Навсякъде има конкуренция, клюки, интриги .... в различна форма и проявление, но като че ли хората успяват да овладеят тези тенденции и да ги държат в разумните граници. Проявяват изключителна решителност в непримиримостта си към некоректните и съмнителни "развъдчици".
Иначе, изложбата приключи по много тържествен начин. За BIS-шоуто бяха отделени повече от 3 часа. Това се налагаше от обстоятелството, че през трите дни се провеждаха и доста специалки на породи от ІХ-та група. Накрая всички победители участваха в това финално шоу, като имаха специални призове-купи, огромни, връчени лично от принцеса Антоанет Монакска. Победителите от специалките и САСІВ-а дефилираха пред публиката, след което отиваха при принцесата и нейния придружител за да може лично висшата аристократка да погали кучетата и да поговори със собственика или хендлера. Провеждаха се конкурси "Дете с куче" и "Млад водач", чиито победители също имаха честта да поговорят с Нейно Височество. Разнасяха се огромни букети и красиви фльонги, в съотвествие със заетото място в класацията. Просто създадената атмосфера навеждаше на усещане за тържественост и празничност. Независимо от постигнатите резултати хората бяха седнали около маси и си бяха организирали нещо като трапези с различни ястия и напитки и просто споделяха доброто си настроение.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#842 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 02:49 PM

Другият изключително приятен момент беше свързан с това, че отдавна не бях виждала толкова представители на породи от VІ-та и VІІ-ма групи. Имаше кучета с труднопроизносими френски имена на породи, чиято "грандиозна" популация се състои от 200 кучета в определен район и на практика няма къде другаде да ги видя. Като се замисля, само в Стокхолм видях повече от половината представители на породи в VІ и VІІ групи. Удоволствието беше невероятно, а забавлението още по-голямо. Докато наблюдавах хендлерските конкурси си помислих за едно от кучетата "Егати якия пойнтер!". Само дето малко по-късно се оказа, че това не е пойнтер, а някакъв френски брак, чието име ще сбъркам сега. При отсъждането на V-та група направо онемях, защото съдията буквално "отсвири" всички дребни породи в групата, при това го направи с един такъв пренебрежителен жест, с който ние обикновено казваме "Айде, беж да ви няма!". Предполагам, че въобще не им е било забавно на хората, но .... нямаше възражения или коментари. За пръв път ми се случи да видя всички размери и типове дакели в ІV-та група - много голямо удоволствие и при това с много учебен ефект. В много интересната за мен ІХ-та група видях всички размери и цветове пудели - също много полезен момент, отделно от другите породи в тази група, коит о рядко виждаме на тази географска ширина.
Въобще, от гледна точка на практиката в "породното обучение" нещата бяха супер.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#843 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 07:37 PM

А с тези снимки искам да ви покажа как се грижат хората за разгласяването на такива събития. Изложбата в Монако е само една от няколкото поредни такива, провеждащите се в рамките на три седмици във Франция, Монако и Италия (Сан Ремо). Това е ежегоден турнир, който повечето хора възприемат като годишна атракция .... нещо като фестивалът в Сан Ремо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#844 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 07:41 PM

Тук, двамата герои (особено единия :ab_041: ), си почиват след изложбата.
IKIMBA WAITIMU (Ванту) се представи просто блестящо. След като спечели ВОВ-а, безапелационно взе и групата. Жалко, че породата ни не е толкова атрактивна и .... аз не съм виждала РР да победи в BIS .... всъщност, сега като се замисля, точно преди две години Ричо спечели първо място в BIS-Млади ..... но .... както и да е..... шоуто в Монако бе спечелено от страхотен фокстериер, а погласник стана австралийска овчарка. Там определят само първо и второ място.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#845 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 08:11 PM

Сега искам да ви разкажа и покажа най-интересната част от моето пътуване - гостуването ми в немския развъдник "Farmers Guardian" - http://www.farmersguardian.de/.
Госуването беше точно в момент, в който имаха малки на около 30-35 дни. Беше нещо като ден за "свиждане", защото последователно се появиха и хора, които вече си бяха ангажирали кученца. Идваха да ги видят, снимат, да поговорят с господин Кох (собственика на развъдника). Беше нещо като "семейно" събиране. :ab_041: Всички бяха усмихнати, дружелюбни, говорихме за подата, за начина на отглеждане, за трудностите и за щастливите мигове. Ванту е баща на кучетата и затова той и Шанти дойдоха с нас, за да могат хората да видят и него и майката. Ако трябва да кажа как се чувствах - просто бях щастлива, много щастлива. Докосването до малки кученца те кара да гледаш позитивно и оптимистично на света.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#846 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 08:12 PM

:ug_119: :ug_119: :ug_119: :ug_119: :ug_119:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#847 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 08:13 PM

и още :ug_119: :ug_119: :ug_119: :ug_119: :ug_119:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#848 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 08:19 PM

Правилата в Германия (независимо, че има 4 официални клуба) са много строги. Няма да ви изброявам изследванията и тестовете, които се правят преди кучето да бъде допуснато до разплод. Ще наблегна на контрола. Независимо от колко години си развъдчик и колко кучила имаш, огледът на кучилото винаги е индивидуално. Прави се както оглед на кучилото, така и оглед на обстановката и начина, по който гледаш малките. Този оглед се прави от комисия, а не от един човек. Попълват се много документи и никой не роптае срещу бумажщината - явно са наясно хората, че не може да се разчита на човешката съвест. Надявам се, че един ден и в нащата организация (федерация) ще се създадат и спазват такива правила. Не, че това ще реши генерално въпросът с некоректните "развъдчици", но значително ще ги намали. Както каза г-н Кох, кинологията (и в частност нашата порода) е скъпо занимание, но пък удоволствието от контакта с кучето е НЕЗАМЕНИМ.
User's Signature

#849 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 08:34 PM

А сега нещо, което пряко кореспондира с темата за спасеното от изолатора в Стара Загора куче - Ронго. Нядявам се, че той ще намери своя човек, а Милена ще изпита онова хубаво и неописуемо чувство на удовлетвореност, че си направил нещо добро, без да чакаш отплата.
Ще ви разкажа история, която разбрах при посещението си при г-н Кох. В Германия съществува организация, наречена "РР в нужда". Те се обадили на господина, когато разбрали за кучилото и ангажирали едно от кученцата за техен сътрудник. Запознах се с въпросния човек. За да ви създам приблизителна представа за нещата и да стане ясно, че нещата не опират до пари, ще ви споделя нещо. Човекът пристигна с много лъскава кола, накакъв страхотен модел Ауди (дотолкова мога да кажа по въпроса). Въпросният господин взел РР от тази организация, тъй като искал да спаси едно нещастно създание. Оказало се, обаче, че кучето е с много здравословни проблеми. Бяха му правили 4 операции в рамките на една година, за да успеят да го докарат до положение, в което да живее без болка и да може да бъде по някакъв начин пълноценно същество. Тъй като никой не очаквал точно такова развитие на нещата, а трябва да отбележа, че човекът не се е оплаквал, просто споделил, че трябва да обърнат внимание на хората, които са го произвели, да не допускат повече такива проблеми, респективно клубът им да бъде сезиран. Човекът искал да си вземе още един РР, но да бъде здрав. Та клубът, съвместно с тази организация, бяха се обърнали към г-н Кох и те се ангажирали с разноските и заплащането на кучето. Това бил жест към господина, че е положил изключителни усилия спрямо любимеца си и не го е изоставил отново. Знам, че сега ще се появят хора, които ще кажат "А този г-н Кох не можа ли да му подари едно куче". Да, можеше, но тук нещата опираха до жест към човека. В Германия има строги правила по отношение на продажбата на клубните кучета, понеже всички там са наясно, че хората влагат много средства в развъждането, в това число плащата много високи такси. Никой не подхожда лековато и не оспорва този факт. Опитват се да бъдат справедливи към всички стани. Споделям го, защото бях много впечатлена от историята. Говорихме си с човека и той ми разказа удивителни неща. Сподели, че всъщност не е очаквал такъв жест, защото не го е търсил. Каза, че безкрайно много си обича болното куче и то го е запалило по породата, но искал сега да си вземе здраво куче и евентуално да попречи да бъдат развъждани неправилно други кучета. Направи ми впечатление, че тези обстоятелства се приемат без излишен драматизъм.
User's Signature

#850 Потребителят е офлайн   siringa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2009 - 04:41 PM

Вече трети път чета репортажите на DessyD за изложби, които е посетила и направо си умирам от кеФФ. Този път реших да се включа и да и благодаря за удоволствието което ми достави отново. Искам да кажа, че и много ви завиждам, че имате такъв човек, като нея. Най-интелигентно пишещите юзъри /според мен/- DessyD и mill_ и двете са почитатели на РР, това май не е случайно. DessyD, дали има някакъв шанс, на следващата изложба да те вербуваме да хвърляш по едно око и към "англ. джентълмени"... :rc_036:
Поздрави и пожелание за нови интересни пътувания! :ba_025:

#851 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 April 2009 - 05:13 PM

И аз ще се присъединя към мнение на siringa! Страхотни разкази и снимки! Макар и не изявен почитател на РР, с изключение на няколко снимки на IKIMBA WAITIMU от една софийска изложба, чета всичко написано тук с интерес! Мерси за споделените преживявания и срещи с известни развъдчици.
Поздрави!

#852 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 09:31 AM

siringa,Valia And Kara много се радвам, че съм била полезна и съм допринесла за позитивната ви нагласа. И аз, като повечето хора (вярвам в това) обичам кучетата като вид, а не само определена порода. Когато ходя на изложби или просто пътувам се старая да снимам всичко, което е свързано с отношението към животните или аспектите на съвместното съжителство. Имам още доста снимки от цялото ми пътуване, защото "по път" минах през Италия и Швейцария. Тези дни ще си кача всички снимки в интернет и ще можете да ги разгледате. Всъщност, още съм длъжница на част от приятелите ми с РР, защото така и не успях да се организирам и да направя по-добри репортажи за миналогодишните специалки в Хърватска и Словения. Надявам се, че не ми се сърдят много! :rolleyes: Ако е рекъл Господ и всичко върви наред, тази година ще разкажа и за една-две френски изложби и френска специалка на РР. Френският шампионат е един от най-трудните като регламент и изпълнение и ще е интересно да погледа човек. Хубавото е, че на такива места човек може да види и представители на други породи, които рядко или никога няма да види в БГ по простата причина, че едва ли ще си стегнат багажа за да дойдат до тук за нашите "промоции". Разбирам мотивите за провеждането на толкова изложби и такъв тип "шампионат", но .... според мен причините да нямаме много кучета по изложбите са комплексни. Наред с "обичайните заподозрени" - организация, реклама и планиране, има още един крайъгълен камък, в който почти всички "катастрофират" - отношението ни към животните въобще. Ние нямаме културата на общуване и чувството за общност и взаимообвързаност на проблемите. За да направим атмосферата на една изложба празнична, трябва да минем преди това през отношението ни към кварталното, улично куче/котка/птичка, да се порадваме на съседския, рошав пес, да възпрем децата си, когато решат ей така да се позабавляват ритайки котка или куче и тогава да стигнем до изложбата и прочее.
User's Signature

#853 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 09:36 AM

В този ред на мисли ще споделя още една случка.
Спираме на бензиностанция в Швейцария. Разхождаме кучетата и решаваме да изпием по едно кафе вътре в мини-ресторантчето. Оставяме кучетата в колата, като отварям специално пригодения за такива случаи люк от задната страна. Влизаме вътре, купуваме си кафето, сядаме и изведнъж към нас се приближава момиче от персонала и ни моли да си "приберем" кучетата в ресторанта и да не ги оставяме така в колата. После ми направи впечатление, че почти няма места, на които да не можеш да отидеш с кучето си. Никой не се мръщи, не ти прави злостни забележки и не се отнася пренебрежително, а едва ли всички са такива отявлени кучелюбци, нали?
User's Signature

#854 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 10:01 AM

DessyD,първо да те поздравя за страхотния разказ и да си кажа , че благородно ти завиждам за това , че си имала възможност да посетиш тази изложба и най-вече да контактуваш с професионалисти в твоята любима порода.
Напълно заставам зад думите ти:

Цитат

Наред с "обичайните заподозрени" - организация, реклама и планиране, има още един крайъгълен камък, в който почти всички "катастрофират" - отношението ни към животните въобще. Ние нямаме културата на общуване и чувството за общност и взаимообвързаност на проблемите. За да направим атмосферата на една изложба празнична, трябва да минем преди това през отношението ни към кварталното, улично куче/котка/птичка, да се порадваме на съседския, рошав пес, да възпрем децата си, когато решат ей така да се позабавляват ритайки котка или куче и тогава да стигнем до изложбата и прочее.

Няма нищо по грозно , тъжно и лошо от това да видиш дете да наранява животно.За сьжаление ,май все по често ми се случва да виждам подобни гледки.И най-страшното е че след направената забележка и въпроса "Защо ?" получаваш или безразлично хилене или отговора е "Защото разпространяват болести"(сещате се откъде идва това) Отклоних се малко,но да разкажа и аз нещо.
В началото на месеца имах късмета да посетя САСIВ в Италия. По каталог записани около 1100 кучета.Наистина прекрасна организация ,празник за всички и т.н. но не за това искам да пиша, а за нещо което ми направи страхотно впечатление.Докато си снимах около ринговете ми направи впечатление , че постоянно минаваха групи деца , спираха се около кучетата, контактуваха с тях , разпитваха изложителите и развьдчиците и искренно се радваха.Попитах домакинята си за тези деца и тя ми обясни ,че това са организирани класове от училище,дошли с учителите си на това мероприятие в почивния си ден!
User's Signature

Качена снимка

#855 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 April 2009 - 10:36 AM

DessyD -и аз благодаря за разказите ти, които ме зареждат с оптимизъм и по-спокоен поглед над киноложката действителност (не само в България). Вълнува ме как да осъществим този преход от нежелани към приемани без притеснение (ако не приветствие) любимци и съм сигурна, че отговорът е в промяна на цялостния начин, по който се възприемат и отглеждат те у нас, културата. Без да обърнем внимание на бездомните, както и престъпленията към животни това няма как да стане, защото значи че сме равнодушни.

Мечтая си един ден да можем да водим любимците си със себе си на поне толкова места, на колкото съм виждала да се допускат в Германия, Австрия, Швейцария - с купички вода по бензиностанциите, и shopping, където се сетиш, включително бутици с любимото куче, което съвсем не е джобен формат.

Самият факт, че кучетата са допускани и водени къде ли не ги прави много добре социализирани и никой не се притеснява от тях. Сядат до ровещата из закачалките си стопанка и търпеливо чакат (прилично на някои мъже :rc_036: ) пазаруването да приключи.
Според мен нещата не опират до това, че всички са кучелюбци, както каза ДесиД.

За да допринеса за приемственост на кучетата се старая, когато пускат моето с мен в хотел, заведение, вила, на море да не създава никакви проблеми, да се държи възпитано и да не притесняваме никой.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#856 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 09:42 AM

Деси, аз също още по-най-много благодаря!
Изчетох "те" на един дъх...истинско удоволствие!
Рядко ми остава време да влизам във форума, за жалост, обаче като вляза, винаги излизам с нещо ново и хубаво в главата.

Дерзай все така!
И специални поздрави от нас и Бела :)
User's Signature

Доброто е заразно!

#857 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 10:04 AM

Еййй, вие се появихте !!! :beer: Скрихте момата и това е то .... :ab_041: Да я нагушкате от мен силно и много !!! ... пък вземете се покажете .... мноооогооо ще ви се радваме . Нали знаете, че много ви обичаме! :biggrin:

А аз днес съм на бебешка вълна ... Карин ван Клаверен - една от най-известните любители-фотографи на РР - също помогна за това настроение. Разглеждах й сайта и ..... не мога да се въздържа......вижте повече тук - http://www.rhodesian...geback-foto.de/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#858 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 May 2009 - 10:39 AM

Ето така живеят дъртите риджбеци ... :wf_039: ... горките ... налага им се да са бавачки и да гледат "Мързелград" (което на бебешки звучи като "Мъзелгад") :ab_041: :ab_041: :ab_041: :og_141:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#859 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2009 - 01:51 PM

Резултатите от Ирландия :af_089: :af_089: :af_089:

Breed Results
Breed Judge: Mr W. Schicker
Award Dog

Green Star Dog CH IKIMBA WATIMU (Georg Marek)
Res Green Star Dog CH. SHANGANI PANSA DAFINA (Mr. Blumberg)
CACIB Dog CH IKIMBA WATIMU (Georg Marek)
Res CACIB Dog IR CH REKAYLAHN PHOENIX (Mr & Mrs P & Mrs L Hewson & Worthy)
Green Star Bitch KONSUELLO FLYING (M. Grigorenko)
CACIB Bitch KONSUELLO FLYING (M. Grigorenko)
Res Green Star Bitch PUPUKEARIDGE KELA KAI O VILLAGEDOGS (Dorothy McGoldrick)
Res CACIB Bitch CH ROLLING'S JUNGLE KIARA SP,LUX,MEX PORT (Mrand Mrs Fand A Bonnier)
Best Of Breed CH IKIMBA WATIMU (Georg Marek)
Reserve Best Of Breed CH. SHANGANI PANSA DAFINA (Mr. Blumberg)
Best Puppy ROTTZRIDGE WALK THE WALK (Mr G & Mrs J Anthony)
Best Veteren ICH, WW-03 TERROUGES THEMBI (Petra Krejcova)

Class Results
Class Placing Dog

Junior Dog 1 SHANGANI DUNDUBALA WELTPEDEN (Mr. Blumberg)
Junior Dog 2 WALAMADENGIE MONTE-CARLO (Mr. G. & Mrs.J. Cunningham)
Intermediate Dog 1 HESPA HELIOS AT CHIBOAZAWADI (Mrs C.A. & Mrs G.M. Briscoe & Craven)
Open Dog 1 CH COPYRIGHT RESERVED NYATHI (Petra Krejcova)
Open Dog 2 DIAMONDRIDGE BAKARI OF ZEBRARIVER (Mrs Kay Salmon)
Open Dog 3 TINA TRADING PLATON (O. Stolyarov)
Open Dog 4 VELDTKAMMER MEGA HASSLE (Mr. M.J.& Mrs. L. Parke)
Champion Dog 1 CH SOFALA LINCOLN CH (Mr.J Bowlus)
Champion Dog 1 CH IKIMBA WATIMU (Georg Marek)
Champion Dog 2 IR CH REKAYLAHN PHOENIX (Mr & Mrs P & Mrs L Hewson & Worthy)
Champion Dog 3 CH. KAROSKLOOF GIZAN BUKA CH RUS (VESELY& VESELAYA)
Champion Dog 4 CH GB INT CH VELDTKAMMER DEW TO MORE DUO CJW06/CW07,08/AN CH07,08 (Ms L M & Miss R S Cooper)
Veteran Dog 1 CH. SHANGANI PANSA DAFINA (Mr. Blumberg)

Puppy Bitch (Int) 1 ROTTZRIDGE WALK THE WALK (Mr G & Mrs J Anthony)
Puppy Bitch (Int) 2 MWANI MUMBI (Mr A C Nolan)
Junior Bitch 1 PUPUKEARIDGE KELA KAI O VILLAGEDOGS (Dorothy McGoldrick)
Junior Bitch 2 SHANGANI DUNDUBALA WELTPEDEN (Mr. Blumberg)
Junior Bitch 3 VELDTKAMMER HI MAINTENANCE (Mr. M.J.& Mrs. L. Parke)
Junior Bitch 4 WALAMADENIGE CHANTERELLE (Mr. G. & Mrs.J. Cunningham)
Intermediate Bitch 1 ROTTZRIDGE ON YER BIKE AT CHIBOAZAWADI (Mrs C.A. Briscoe)
Intermediate Bitch 2 VELDTKAMMER VEUVE CLICQUOT FOR DRUIMDERG (Ms L M & Miss R S Cooper)
Intermediate Bitch 3 CHINKU LINA (Mr A C Nolan)
Intermediate Bitch 4 VELDTKAMMER MOET CHANDON (Mrs A Mr S Pearce)
Open Bitch 1 HESPA SUNSET SKY (Mrs GM Craven)
Open Bitch 2 HESPA HOGUERA JW (Mrs GM Craven)
Open Bitch 3 TINA TRADING ALEXANDRIA (S.S. Gubar)
Open Bitch 4 ROCKSHAM KINDA (Eddie & Gail Patterson)
Champion Bitch 1 KONSUELLO FLYING (M. Grigorenko)
Champion Bitch 2 CH ROLLING'S JUNGLE KIARA SP,LUX,MEX PORT (Mrand Mrs Fand A Bonnier)
Champion Bitch 3 GB CH, INT CH.,BEL. CH, IR CH. REKAYLAHN BLAZE JW, SHCM (Mr & Mrs P Hewson)
Champion Bitch 4 CH TRENDSETTER AZA VOM ROTTZRIDGE CJW 06 (Mr G & Mrs J Anthony)
Veteran Bitch 1 ICH, WW-03 TERROUGES THEMBI (Petra Krejcova)
User's Signature

#860 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 23 June 2009 - 10:49 PM

Оли ,,добре ,че не завърших Нов Български Университет.......За да не ме дезинформират простаците ,които създават сайтове във връзка с него!!Късмет имах !!!!! http://ebox.nbu.bg/l...p?cat=dogs&p=bl
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема