Родезийски Риджбек
Публикувано: 28 November 2005 - 07:02 PM
Това научих от собственика на наша конкурентка, с когото си говорих надълго и широко след отсъждането.
Конкурирахме се с две млади кучета.
Младото мъжко куче не беше в изложбена кондиция, очевидно неподготвено, голяма борба падна да покаже зъби, така и не видях показа ли ги накрая, в ринга го поставиха седнало докато изчакваше останалите ... Очевидно на хората им беше първа изложба. Желая им успех в бъдеще.
Внимание заслужава женската, която спечели ВОВ: Waka Ayaba, вече млад шампион на Сърбия и Черна гора. Внесена от Хърватска, развъдник Ayaba - днес ровя в нета: най-старият хърватски развъдник, повечето Хърватски шампиони са от там, съдейки по сайта на Хърватската Федерация. Работи с любимите ми холандски кръвни линии, които включват легендарния Rydgeway African Hunter, а от по-новите шампиони - Световния шампион 2003 и победител на Crufts 2003: Jockular Jamal Aquamarin. От тези линии, водещи началото си от Южна Африка - развъдник Glenaholm, произхождат топ риджбеците в Европа, независимо в Холандия Германия, Франция ... да не изреждам.
Съдия беше Зоран Чурчич (SCG). След сравнението за BOB той направи коментар на избора си, но нищичко не разбрах.
В оценителния лист на Реджи няма забележки.
Така той стана Шампион на Сърбия и Черна гора и спечели четвъртия си CACIB в трета държава.
На последните изложби липсата на конкуренция в досегашните ми играе лоша шега - Реджи не е свикнал да тича с други в ринга. Ако сме най-отпред се върти назад към кучето зад нас, ако сме назад - сваля глава и напира с все сили да подуши предното куче. Това разваля всичко при сравнението, защото неговата най-силна страна е движението. Как се коригира това, не знам.
За съжаление, абсурдно ми е да снимам, когато съм сама с Реджо на изложба, нямам снимки, ще разчитаме на Митко и Нанко да пуснат, но те пропуснаха съденето на риджбек.
Много се говори, че качеството на Белградските CACIB-и катастрофално спада. Не знам, аз такава изложба не съм виждала, 873 кучета по каталог, огромна зала, нашият ринг беше № 20! Всичко върви навреме, много съдии и добра организация, около ринговете има места за сядане, не е студено, въобще за всичко е помислено. Рингът за конкурсите беше впечатляващ, декориран. Големите купи едва се побраха в буса на връщане...
Трудно е да си сам с кучето на изложба, но изживяването си струваше.
Публикувано: 30 November 2005 - 04:03 PM
Прикачени файлове
-
thumbbig.jpg (24.49K)
Брой сваляния: 450
Публикувано: 09 December 2005 - 03:32 PM
От руснаците, които бяха тук и за жалост, пребиваването се оказа драматично, получих подарък за всички - екземпляри от техния "Алманах РР 2005" - каталог на кучета от техния клуб, развъдници, данни и много снимки.

Публикувано: 10 December 2005 - 10:42 AM
ние не сме забравили за сбирката.
Чакаме я с нетърпение,че ще има какво да разказвате ти и твоя шампион.
Що се отнася за календари ми казаха цена 180лв. за 100бр. еднолистови,работните календари цена 280лв. за 100бр.
Това е за сега до сряда.
Публикувано: 15 December 2005 - 11:03 AM
вчера беше сряда 14.12.2005г., и то втората сряда от месец декември.
Както знаете това беше втората ни сбирка в която взеха участие само трима водачи на тази невероятна порода,но нищо не е станало живота не свършва само с тази сбирка.
Следващата такава проява ще се проведе на 11.01.2006г. в 19.30ч. отново в кафе Онда срещу руската църква.
Нормално е,че не можахме да се съберем,защото все пак идват празници,но се надявяме следващият път да бъдеме повече и от първата ни сбирка.
Благодаря ви за вниманието.
Публикувано: 15 December 2005 - 12:13 PM
Ох, сега виждам, аз бях запомнила 19:00 часа. Чаках до 19:25. Щях да чакам още, но бяхме зарязали колата на място, където щяха да я вдигнат всеки миг.
Мобилният ми телефон няма да работи още 2-3 дни.
В тази връзка: мястото е много неудобно, няма къде да се паркира, а прибирането отне час и половина в пълзящата колона по Раковска. Часът е и пиков. А пък и вечер след работа съм настроена много по-позитивна към някоя бира, вместо кафе b)
Хайде да измислим друго място.
Весело изкарване на празниците и ще се видим следващата година!
Публикувано: 02 April 2006 - 11:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 April 2006 - 11:28 AM
Цитат
аз имам една молба.
Бихте ли дали повече информация за тези прекрасни любимци.
От къде са?Hа колко години са?Кои са родителите им? и още каквото се сетите.
Благодария ви предварително.
Снимката я направих вчера на изложбаа в Скопие. Нямам инфо за тях-ако може, попитай Дог, той има инфо за изложбата и понеже това бяхя единствените риджове - може да ти каже повече за тях.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 03 April 2006 - 02:34 PM
Цитат
някой да има информация този месец дали остава срещатата ни на уговореното място,и ако има промяна моля пишете.
My Webpage

Публикувано: 11 April 2006 - 11:00 AM
мъжко: Ажани Кейптаун
женско: Тина Трейдинг Таиса
Кучетата са на един и същи собственик от Русия.
Спечелили са си всичко необходимо и са се прибрали шампиони на още две държави b)
В Македония Ажани Кейптаун е спечелил групата. Ето го:
Прикачени файлове
-
kepa05.jpg (24.13K)
Брой сваляния: 317
Публикувано: 15 April 2006 - 11:11 AM
Мъжки РИДЖБЕК търси женска за създаване на потомство. Финансово подпомагане при отглеждането на кутретата или подарък за посредника - полагащото се за мъжкия кутре!

Не мога да не призная, че е изобретателен пича - l) b) Разбира се, не слагам номера.