Dog.bg Форуми : Мъжки бял "ангорец" от утре на улицата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мъжки бял "ангорец" от утре на улицата спешно, разбира се

#81 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 June 2011 - 06:28 PM

Хората на Митрева искали котарака. Ако хората са съгласни да го приемат в това му състояние и са готови да направя и заплатят операциите на туморите, които в Австрия няма да са никак евтини и то след като котьо се позакрепи малко, то можем да започнем да мислим за пътуването му. Митрева, както говорихме, обясни им, че котаракът не е добре здравословно, че има тумори, които трябва да се оперират и че първоначално не е никак социален. И като цяло заради глухотата му, има нужда от по-специален подход. Като цяло случаят не е никак лек и това не е обикновен любимец, а такъв, който ще изисква бая средства. Преди да замине ще направим и ехограф на корема, за да се види дали там пък няма разсейки, които да го влошават така. На мен ми е малко криво така без да имам връзка с хората. Митрева, ако искаш предложи им да ми пишат, за да им пратя изследванията и снмките да си ги имат.
Иначе може да пътува на или след 16 юни, защото е ваксиниран на 16 май.
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 02 June 2011 - 02:55 PM

Деница, хората са прочели твоето пост в немския сайт където ти описваш здравословното състояние на котката. Тези хора чакат тази котка доста време. Аз вече нямам какво да казвам за отлагането на това пътуване. Говорихме по въпроса с теб по телефона и ти ме увери,че ще намериш вариант котката в близко бъдеще да лети до Виена от където да я вземат осиновителите. Мисля,че всичко което трябваше си казахме по телефона. Отговорих на всичките ти въпроси. След нашия разговор аз написах,че се търсят варианти в близко бъдеще котката да е вече при тях. Ако държиш да задържиш котката, то моля те кажи го ясно и да го напиша на хората да не се надяват повече.Но да продължаваме да отлагаме тръгването на котката по разни причини вече е доста глупаво, защото в същото време ти я предлагаш по сайтовете и хората го четат това нещо и искат обяснение.

#83 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 03:14 PM

Хей дами по спокойно :rc_036: Нали всичко е за доброто на котьо. Може би някой път на дарителите са им в повече притесненията и страховете, ама важното е всичко да се нареди добре за малкия :ae_085: Осиновителите ще имат (дай боже) цял един живот на разположение да се опознават и мачкат с котьо, само малко търпение да се закюрпи юнакът. Щом толкова го чакат, аз го разбирам, че разходите по лечението му нямат значение за тях и ще си ги поемат. Нали така?

#84 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 June 2011 - 03:15 PM

Котаракът може да пътува на или след 16 юни. Това най-малкото, защото правилата за пътуване са 1 месец след ваксина. Мисля, че това е ясно.
Наистина бих искала да обменя един, два имейла с тях, за да съм спокойна и аз. Надявам се разбираш.
Въобще не искам да го задържам, имам си предостатъчно :ab_041:
Просто искам да съм сигурна, че те напълно съзнават, че той е болен, с тумори, асоциален. Случвало се е да има грешки в комуникацията с германци и затова гледам винаги да съм лично убедена.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 02 June 2011 - 03:52 PM

Добре както разбирам остава в сила уговореното между нас да намериш пътуващ за 16ти юни или около тази дата. Относно комуникацията с осиновителите,това прави Управителя на Тирхилфе Зюден Австрия.Аз ти обясних всичко това по телефона.

#86 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 June 2011 - 06:35 PM

Да, остава в сила. За жалост се налага и в тази тема за пореден път да помоля за помощ с плащането на билета. Няма да успея с него и Тигър този месец :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 June 2011 - 12:07 PM

Моля помогнете ми да взема решение, защото вече наистина не знам какво да правя с този котарак.
Вчера се обадих на д-р Василев, за да го помоля да запази кръвните, за да ги взема и изпратя заедно със снимките на новите стопани. Той обаче ми каза, че котаракът категорично не бива да пътува в това състояние. Той смята, че котаракът спешно се нуждае от клизма, но не обикновената такава с маркуч в дупето, а някаква процедура под упойка за изчистване на абсолютно всичко от червото му. Спомена и операция на дебелото черво. Той беше повече от категоричен, че състоянието му е тежко, че слабее и се обезводнява. Каза да не отлагаме нито с ден повече тази процедура. Смята, че ветлаксата въобще не е за неговия вид запек, който е в тежка форма и влияе на цялостното му състояние. Не преувеличавам, когато говорих с Василев, съфорумка беше с него там по друг случай и може да потвърди категоричността му.
Проблем е, че пари за тази процедура нямаме. За мен ще е значително по-лесно ако просто метна котарака на първия самолет и там да се оправят. Обаче...сещате се.
Наистина не знам какво да правя. Ако рискуваме и го пратим в това му състояние, въпреки че докторът каза, че не може да пътува, мога само да се надявам, че там ще направят всичко това. Всички, които пращате животни, знаете колко е неприятно когато се пращат болни.
Наистина не знам какво да правим, а трябва да се вземе решение и то бързо.
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 02:56 PM

Предвид това, че котето не може да пътува поне още 10 дни ( ваксина), а д-р Василев смята за неотложна интервенцията - естествено, че ще послушаш лекаря.
Напълно разумно ми се вижда Соня Митрева да ти даде имейла на бъдещите осиновители, ти да им обясниш състоянието на котето, а след това да им изпратиш и копие от документите от операцията.
След като С. Митрева казва, че са сериозни и отговорни, то те биха помогнали и финансово за тази интервенция ( пак след представен документ).
Изчакай да ти дадат имейла, уточнете подробностите и води котето да му помогнат в болница.

#89 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2011 - 05:08 PM

Аз смятам, че трябва да говориш и с осиновителите - директно и не през втори-трети, за да не става развален телефон. Заедно ще решите.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 June 2011 - 07:19 PM

Така, след размисъл и премисъл, решихме да водим котарака за клизма под упойка в ЦВК. Притеснявам се дали ще издържи упойката, но това е положението.
Ситуацията доста се усложни. Моля ако някой може да помогне. Утре Василев е на смяна. Процедурата ще струва между 50-100 лв грубо, но мен ме няма. Пращат ме команировка, разбира се, в най-кофтия момент. Има ли някой, който би закарал Пухчо и Юлия за процедурата и да ги върнат? Има ли и някой, който да ни заеме 100 лв, които ще върна в рамките на 2 седмици? Много е неприятно и на мен ми е изключително кофти да пиша така, но нямам изход. Пухчо и днес не е акал.
Ако някой може с нещо да ни помогне, нека се свърже направо с Юлия.
Благодаря! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 June 2011 - 09:30 PM

Ина Генчева предложи да ми заеме парички за процедурата. Мечопух дарява от нея 50 лв. Нарочно пиша с никове, няма да ви крия, момичета. Благодаря ви от сърце! :rc_036:
Някой може ли да помогне на Юлия утре с транспорт до ЦВК и връщане?
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2011 - 10:22 PM

По кое време? Много ще ми е трудно през деня ....
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 June 2011 - 02:38 PM

Някой може ли спешно да откара котаракът утре в ЦВК? По което и да е време преди 8 часа вечерта.
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 03:50 PM

За утре, 10.06. ли става дума? И от колко най-рано може да е там?
Утре преди работа може да го закараме, ЦВК беше в Студ, град нали или бъркам?

#95 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 June 2011 - 09:32 PM

Няма да стане в ЦВК, защото Василев може да го приеме в 14.00, а при котьо няма да има човек до 15.00. Така че братът на Юлия ще закара котарака в ДХ като приключи работа. Грима, разбрах, че си дарила парички за него и много ти благодаря! Утре ще платят каквото е нужно с тях. Лошото е, че и аз съм на работа и не мога да се включа в организацията. Ако докторите решат, че има нужда от допълнителни снимки или изследвания, ще отида вечерта и ще го караме където трябва.
Накратко, котьо отново е със двудневен запек, но е започнал и да повръща. Като настроение бил добре обаче.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 11:13 PM

аз мога да го закарам утре (10.06) след работа (след 18:00) и да го върна обратно по-късно.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 June 2011 - 11:16 PM

Благодаря ти! Ще предам на Юлия!
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2011 - 11:37 PM

Аз почти сигурно ще ходя до ЦВК утре, но от написаното до тук малко се дезориентирах в крайна сметка къде ще ходи котето. Дени, знаеш, имам един подарък за котчо, ако искаш да се погрижа да го оставя в хладилника на ДХ и да си го вземете вечерта?
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 10 June 2011 - 08:16 AM

Мерси, Фул, ще кажа на брата на Юлия, който единствен може да го заведе, да вземе подаръка от хладилника. Благодаря! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2011 - 09:50 AM

Подаръкът ще бъде донесен в хладилника към 16-16:30. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа