Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#601 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 October 2011 - 09:38 AM

абе накрая ще дойдете на моята гледна точка,че куче в апартамент си е мъчение ама,айде...колкото и да е мъчат някои стопани да ме убедят че тормозя кучетата си като живеят навън целогодишно,и ги храня с месо,накрая се оказва че всъщност гледайки куче в апартамент,и хранейки със суха храна ,мислим първо за себе си ,а не за кучето..

#602 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 October 2011 - 02:00 PM

С горното не съм много съгласна,мисля винаги първо за кучето.Ако този който живее в къща може да си позволи да отиде на кино от 20ч,тези които живеят в апартамент избират прожекция от 22ч.Поне при мен е така.Всичко е съобразено с режимът на кучето.Неизбежно е да не нагаждаме нашият живот към неговите нужди,както и кучето към нашият живот.Естествено,че ще се чувства по-добре в къща отколкото в апартамент.Аз също :ab_041: За храната съм съгласна-по добро от мръвката няма.Но само ако имаш необходимите познания.Аз лично давам от време на време месо-за повече нямам нито финансовите възможности,нито необходимите познания.
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#603 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 07:26 PM

Показване на мнениетоnavar, в 01 October 2011 - 10:38 AM, написа:

абе накрая ще дойдете на моята гледна точка,че куче в апартамент си е мъчение ама,айде...

Хм, и аз да поспамя тук - че то съвсем "умирисахме" темата...:ab_041:

Моята хубостница си я гледам в апартамент, минимум четири пъти дневно е навън, в някои случаи само за санитарни цели, като последно - преди лягане към 11 часа. Определено не е "на зор", когато излезем - то си личи иначе, та не мисля, че точно това я измъчва в градския живот.
По теорията на Навар би трябвало да е безумно щастлива, когато отидем за няколко дни на вилата - там разполага с двор един декар и възможност да се облекчава колкото и където си поиска.
Е, да, да, ама ... не. :md_064:
Без да съм изисквала въобще това от нея, самата тя решително отказва да ползва двора за тоалетна, а сама навън също не излиза - това вече аз съм й го забранила, макар че оградата е от бодлива тел и може да излезе без проблем, но не го прави.
Чака си разходките, както си е свикнала по време, и изведем ли я - тогава си върши работите. При това забелязах, че има силно развито чувство за социална справедливост - винаги "тропка" пред първенюшките къщи на местните новобогаташи, явно в знак на презрение. Любимото й място е пред вратата на една "скромна" къщурка с два мерцедеса в двора - плод на щастливия брак между полицай и митничарка.
:db_046:

Та единствените сме там , които си разхождаме кучето по четири пъти на ден, обикаляме махалата с нея - това е положението! Решила е, предполагам, че двора ни там е нещо като апартамента в София и не трябва да го цапа - знам ли?

Разказвам историята, която може да ви звучи като куриоз, но е факт - явно не винаги живота на двора решава проблемите с хигиенните нужди на кучето, ако щете - вярвайте...

#604 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 October 2011 - 07:35 PM

При нас е същото когато са на двора нужди вътре не вършат,а не са вързани и могат да го обикалят и примерно да ''тропкат'' където им харесва.Чакат си разходките.Случвало се е само 1-2 пъти когато сме били ''рядко щастливи'' да се скимти на портата,че трябва да се върши нещо.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#605 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 08:16 PM

Какво значение има дали разхождаш кучето 4 или 5 пъти? То пак си е затворено през повечето време и няма никакво пространство. Нормално е всеки, който има куче в апартамент да твърди обратното, но всъщност си знаете, че е та•ак работа. А само с гранули, ако храня ще имам ебати съсипаното куче... Нали ги гледах на изложбата - гърбовете им колкото кутрето ми, но какво да се прави :)

#606 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 09:03 PM

Пълни глупости :) По тази логика по-щастливо от уличното куче няма - по цял ден на свобода и гранула не е виждало.
Всичко опира до това, колко човек е ангажиран с кучето. Ако си стои по цял ден в двора само, това е най-голямото мъчение. На много хора логиката им е, че като е в двор няма нужда да се разхожда. Разбира се всичко зависи и от породата и нейното предназначение . Има кучета, които няма как да оцелеят навън и такива , които се чувстват по-добре в двор. Ако трябва да се обобщава нещо е че всички имат нужда от човека компания, физически упражнения и обучение разбира се, та да се върнем на темата :)

#607 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 09:35 PM

Показване на мнениетоLenard, в 02 October 2011 - 09:03 PM, написа:

Пълни глупости :)

Егати изцепката, ние за какво пишем, а ти какво намеси :) 'Айде моля ти се.

#608 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2011 - 10:10 PM

welcome,как да няма значение дали са два или пет пъти.Всичко опира до начинът на гледане.Нали не искате да кажете,че тези които живеят в апартамент не трябва да имат куче?Защото съм виждала и такива,които освен дворът друго не познават.За гранулата,както казах всичко зависи от живота и възможностите на стопаните.За двата пръста гръб-без коментар.Кучето ми е 60кг яде гранула и 6/7кг месо на месец и то отскоро.Двете педи гръб едва ли ги е направило от минималното количество месо ,което давам.Освен храна и поле трябва и занимаване,спорт,обучение...Можеш да живееш и в една стая и кучето ти да изглежда и да се чувства по-добре отколкото друго,живеещо на декар място,
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#609 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 October 2011 - 10:14 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#610 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 10:17 PM

Но рядко :)

#611 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 20 October 2011 - 05:47 PM

Ако кучето се гледа както трябва няма да е рядко ! :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#612 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 20 October 2011 - 07:05 PM

Показване на мнениетоwelcome, в 02 October 2011 - 06:16 PM, написа:

Какво значение има дали разхождаш кучето 4 или 5 пъти? То пак си е затворено през повечето време и няма никакво пространство. Нормално е всеки, който има куче в апартамент да твърди обратното, но всъщност си знаете, че е та•ак работа. А само с гранули, ако храня ще имам ебати съсипаното куче... Нали ги гледах на изложбата - гърбовете им колкото кутрето ми, но какво да се прави :)

Пълни глупости................:ab_041:

Като чета повечето постове, едва ли не кучето се нуждае просто от повече разходка и това е. Разходка за да се умори и после да бъде спокойно вкъщи. Не ви ли хрумва, че кучето се нуждае от работа не просто от разходка. Примерно за 10 мин. работа, то може да се измори колкото за 3 часова разходка..........Относно храненето, никакъв проблем не е ако кучето яде само суха гранулирана храна.На него не му е нужно разнообразно ядене, напротив стомаха му привиква към определен вид храна................:md_064:

#613 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 October 2011 - 04:10 AM

правилно,привиква към определен вид храна...особено когато няма избор...сложете пред него гранули и месо ,и вижте откъде ще започне..
за разходката няма да коментирам,за отглеждането в гарсониера -също

#614 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2011 - 07:23 AM

Показване на мнениетоnavar, в 23 October 2011 - 02:10 AM, написа:

правилно,привиква към определен вид храна...особено когато няма избор...сложете пред него гранули и месо ,и вижте откъде ще започне..

Всеки има право да изрази мнението си, аз моето го казах..............Ама кой ли съм аз, че да изказвам мнение:md_064:....

#615 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2011 - 07:30 AM

Кучето НЯМА нужда от разнообразна храна в смисъла, в който го разбираме ние, хората. На него няма да му омръзне да яде едно и също всеки ден, години наред. Има нужда от ПЪЛНОЦЕННА храна, т.е. - да получава необходимите за него вещества в необходимото съотношение, като се има предвид, че в различните периоди от живота му нуждите му са различни. :mg_062:

#616 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2011 - 07:30 AM

Показване на мнениетоnavar, в 23 October 2011 - 04:10 AM, написа:

Navar, в случая NANIOX е прав/а.

Ензимната система на кучето привиква към даден вид храни и тяхното по-лесно разграждане. Така че кучето спокойно може да бъде хранено само с един вид храна.

Моля да бъда разбран правилно!
Не искам да кажа, че тази храна може да бъде каквото и да е. Естествено, тя трябва да е балансирана и пълноценна. Така че кучето спокойно може да яде само гранули (стига да са качествени). Макар че и да не са качествени, пак ще ги яде, но със съответните последици от това.
Естествено е, че ако дадеш на кучето някакви гранули и парче месо то ще предпочете месото. Но това не означава, че кучето трябва да яде само месо (говоря за месо в чистата му форма, без никакви примеси и добавки).
Кучето може да се храни и е добре да се храни с някаква определена дажба, която да включва и месо, и извара, и яйчен жълтък и т.н. Но то ще се чувства много по-добре ако яде само този вид дажба, отколкото, ако тя постоянно се сменя с други храни.

Колкото до разходките - да, една разходка може да бъде от десеттина минути и да бъде много по-ефективна, отколкото едно безцелно шляене в продължение на час или два. Но има дребни породи или любимци, които нищо не вършат, освен да се излежават в къщи. За тях е достатъчно само да се разхождат, докато просто им "писне" и "решат" да се приберат. Защото те така или иначе, прибирайки се, освен да дремят, нищо друго не правят.

#617 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2011 - 01:31 PM

Относно гледането на куче в двор или в апартамент - живея в къща, кучето ми живее на двора. Никога не съм се ядосвала, когато е вършела "работите" по двора, защото в крайна сметка не ми коства кой-знае колко да почистя, но и никога не съм пропускала да я разходя ПОНЕ 2 пъти на ден. Много хора ми излизат с теорията "защо я извеждаш изобщо, като живее навън" - на всички обяснявам, че за нея двора си е "в къщи" и е много по-забавно да играе навън, да общува и т.н., освен това сама спря да извършва физиологичните си нужди във двора.
Когато беше съвсем в бебешкия си период, че и в пубертетския, се облекчаваше доста често, но с времето спря да го прави. Сега върши работа когато я изведа (с много малки изключения ..). Не е имало скандали, камо ли бой, затова че се е изпишкала.
Изненадващо обаче беше за мен, когато я кастрирахме и една седмица живя вътре - нито веднъж не се изпусна. Когато имаше нужда да излезе, заставаше на вратата на балкона и чакаше да отворя, а след първия ден ,като вече можеше да слиза по стълбите, сама пожелаваше да прекарва колкото се може повече време на двора.

Съгласна съм с мнението, че не е хубаво да се стиска, защото се натоварват бъбреците, но за мен е абсурдно да съобразяваме всяко свое действие с желанието на любимците ни. Не ме разбирайте погрешно - не твърдя че е правилно да ги извеждаме за по 5 минути сутрин и вечер, да не им обръщаме внимание и да очакваме те само да лежат и да чакат да се поглезим, да изпием кафето или каквото и да е друго, без да си позволят да направят каквото и да било. Казвам само, че не смятам за нормално да се ходи на разходка при всяко размърдване на кучето или да се става от сън, винаги когато то стане - случвало се е моята хубостница да стане в 3 часа и да се заиграе с нещо, след което съвсем спокойно се връща обратно да спи. За мен трябва да има баланс между нещата - трябва кучето да се чувства добре, да му се обръща достатъчно внимание, като това не тормози стопанина до някакво доста високо ниво. И ще дам един пример относно пишкането, който намирам наистина за добър - имам познати, които си купиха по-голям съд(подобен на корито) и засадиха в него трева, за да може кучето им да се облекчава, когато тях ги няма или когато просто има нужда - върши им чудесна работа - хем кучо разбра, че си има тоалетна, която си ползва с кеф, хем не е нужно да се притесняват, когато закъснеят с половин час за разходка, защото кучето може да не издържи.

Хубав ден всички :smile:
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#618 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2011 - 03:16 PM

Нашият си върши нуждите на двора в къщи ,когато е на повод и на разходка не върши нищо!имам чувството ,че се смущава от нас ,като е на повода и има по важни неща за гледане и за душене от това да пишка или :be_107:

#619 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 11:00 PM

После защо ветеринарите са богаташи - глупости, глупости и пак глупости :) Но това е целта в крайна сметка, нали така?

#620 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 07:10 AM

Показване на мнениетоwelcome, в 24 October 2011 - 09:00 PM, написа:

После защо ветеринарите са богаташи - глупости, глупости и пак глупости :) Но това е целта в крайна сметка, нали така?

Пак си зависи от ветеринаря.............:md_064:

Примерно, нашия е ветеринар на стотина служебни кучета и си разбира прекрасно от работата, а също като нас работи за една заплата.....

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни