Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета
#601 Guest_navar_*
Публикувано: 01 October 2011 - 09:38 AM
Публикувано: 01 October 2011 - 02:00 PM

Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 01 October 2011 - 07:26 PM
navar, в 01 October 2011 - 10:38 AM, написа:
Хм, и аз да поспамя тук - че то съвсем "умирисахме" темата...

Моята хубостница си я гледам в апартамент, минимум четири пъти дневно е навън, в някои случаи само за санитарни цели, като последно - преди лягане към 11 часа. Определено не е "на зор", когато излезем - то си личи иначе, та не мисля, че точно това я измъчва в градския живот.
По теорията на Навар би трябвало да е безумно щастлива, когато отидем за няколко дни на вилата - там разполага с двор един декар и възможност да се облекчава колкото и където си поиска.
Е, да, да, ама ... не.

Без да съм изисквала въобще това от нея, самата тя решително отказва да ползва двора за тоалетна, а сама навън също не излиза - това вече аз съм й го забранила, макар че оградата е от бодлива тел и може да излезе без проблем, но не го прави.
Чака си разходките, както си е свикнала по време, и изведем ли я - тогава си върши работите. При това забелязах, че има силно развито чувство за социална справедливост - винаги "тропка" пред първенюшките къщи на местните новобогаташи, явно в знак на презрение. Любимото й място е пред вратата на една "скромна" къщурка с два мерцедеса в двора - плод на щастливия брак между полицай и митничарка.

Та единствените сме там , които си разхождаме кучето по четири пъти на ден, обикаляме махалата с нея - това е положението! Решила е, предполагам, че двора ни там е нещо като апартамента в София и не трябва да го цапа - знам ли?
Разказвам историята, която може да ви звучи като куриоз, но е факт - явно не винаги живота на двора решава проблемите с хигиенните нужди на кучето, ако щете - вярвайте...
Публикувано: 01 October 2011 - 07:35 PM
Публикувано: 02 October 2011 - 08:16 PM
Публикувано: 02 October 2011 - 09:03 PM
Всичко опира до това, колко човек е ангажиран с кучето. Ако си стои по цял ден в двора само, това е най-голямото мъчение. На много хора логиката им е, че като е в двор няма нужда да се разхожда. Разбира се всичко зависи и от породата и нейното предназначение . Има кучета, които няма как да оцелеят навън и такива , които се чувстват по-добре в двор. Ако трябва да се обобщава нещо е че всички имат нужда от човека компания, физически упражнения и обучение разбира се, та да се върнем на темата :)
Публикувано: 02 October 2011 - 10:10 PM
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 02 October 2011 - 10:14 PM

Публикувано: 20 October 2011 - 07:05 PM
welcome, в 02 October 2011 - 06:16 PM, написа:
Пълни глупости................

Като чета повечето постове, едва ли не кучето се нуждае просто от повече разходка и това е. Разходка за да се умори и после да бъде спокойно вкъщи. Не ви ли хрумва, че кучето се нуждае от работа не просто от разходка. Примерно за 10 мин. работа, то може да се измори колкото за 3 часова разходка..........Относно храненето, никакъв проблем не е ако кучето яде само суха гранулирана храна.На него не му е нужно разнообразно ядене, напротив стомаха му привиква към определен вид храна................

Публикувано: 23 October 2011 - 07:23 AM
navar, в 23 October 2011 - 02:10 AM, написа:
за разходката няма да коментирам,за отглеждането в гарсониера -също
Всеки има право да изрази мнението си, аз моето го казах..............Ама кой ли съм аз, че да изказвам мнение

Публикувано: 23 October 2011 - 07:30 AM

Публикувано: 23 October 2011 - 07:30 AM
navar, в 23 October 2011 - 04:10 AM, написа:
за разходката няма да коментирам,за отглеждането в гарсониера -също
Navar, в случая NANIOX е прав/а.
Ензимната система на кучето привиква към даден вид храни и тяхното по-лесно разграждане. Така че кучето спокойно може да бъде хранено само с един вид храна.
Моля да бъда разбран правилно!
Не искам да кажа, че тази храна може да бъде каквото и да е. Естествено, тя трябва да е балансирана и пълноценна. Така че кучето спокойно може да яде само гранули (стига да са качествени). Макар че и да не са качествени, пак ще ги яде, но със съответните последици от това.
Естествено е, че ако дадеш на кучето някакви гранули и парче месо то ще предпочете месото. Но това не означава, че кучето трябва да яде само месо (говоря за месо в чистата му форма, без никакви примеси и добавки).
Кучето може да се храни и е добре да се храни с някаква определена дажба, която да включва и месо, и извара, и яйчен жълтък и т.н. Но то ще се чувства много по-добре ако яде само този вид дажба, отколкото, ако тя постоянно се сменя с други храни.
Колкото до разходките - да, една разходка може да бъде от десеттина минути и да бъде много по-ефективна, отколкото едно безцелно шляене в продължение на час или два. Но има дребни породи или любимци, които нищо не вършат, освен да се излежават в къщи. За тях е достатъчно само да се разхождат, докато просто им "писне" и "решат" да се приберат. Защото те така или иначе, прибирайки се, освен да дремят, нищо друго не правят.
Публикувано: 23 October 2011 - 01:31 PM
Когато беше съвсем в бебешкия си период, че и в пубертетския, се облекчаваше доста често, но с времето спря да го прави. Сега върши работа когато я изведа (с много малки изключения ..). Не е имало скандали, камо ли бой, затова че се е изпишкала.
Изненадващо обаче беше за мен, когато я кастрирахме и една седмица живя вътре - нито веднъж не се изпусна. Когато имаше нужда да излезе, заставаше на вратата на балкона и чакаше да отворя, а след първия ден ,като вече можеше да слиза по стълбите, сама пожелаваше да прекарва колкото се може повече време на двора.
Съгласна съм с мнението, че не е хубаво да се стиска, защото се натоварват бъбреците, но за мен е абсурдно да съобразяваме всяко свое действие с желанието на любимците ни. Не ме разбирайте погрешно - не твърдя че е правилно да ги извеждаме за по 5 минути сутрин и вечер, да не им обръщаме внимание и да очакваме те само да лежат и да чакат да се поглезим, да изпием кафето или каквото и да е друго, без да си позволят да направят каквото и да било. Казвам само, че не смятам за нормално да се ходи на разходка при всяко размърдване на кучето или да се става от сън, винаги когато то стане - случвало се е моята хубостница да стане в 3 часа и да се заиграе с нещо, след което съвсем спокойно се връща обратно да спи. За мен трябва да има баланс между нещата - трябва кучето да се чувства добре, да му се обръща достатъчно внимание, като това не тормози стопанина до някакво доста високо ниво. И ще дам един пример относно пишкането, който намирам наистина за добър - имам познати, които си купиха по-голям съд(подобен на корито) и засадиха в него трева, за да може кучето им да се облекчава, когато тях ги няма или когато просто има нужда - върши им чудесна работа - хем кучо разбра, че си има тоалетна, която си ползва с кеф, хем не е нужно да се притесняват, когато закъснеят с половин час за разходка, защото кучето може да не издържи.
Хубав ден всички

Публикувано: 25 October 2011 - 07:10 AM
welcome, в 24 October 2011 - 09:00 PM, написа:
Пак си зависи от ветеринаря.............

Примерно, нашия е ветеринар на стотина служебни кучета и си разбира прекрасно от работата, а също като нас работи за една заплата.....