Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 April 2011 - 12:37 PM

Нарочно нов пост
В началото на клипа на Иван Балабанов/гледайте и се гордейте ,че сте българи :flagbg: / наблюдавайте ръката държаща повода,особено на завоя и при сядането.

User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 April 2011 - 01:02 PM

Показване на мнениетоHello, в 30 April 2011 - 11:18 AM, написа:

Според мен негативите от предаването на Милан са най-вече тези, че много хора започват да прилагат при случай и без случай разни тактики...

Каквато и да било тактика, прилагана механично без разбиране, ще доведе до негативи. С позитивните методи на Дънбар и бихейвиористите така неусетно може да се поощри нежелано поведение и да се направят големи бели ...
По принцип аз съм съгласна, че твърде много вой се надава заради сантименти и неразбиране кой какво точно как прави. За мен забраната на строгите нашийници, например, е глупост.

#103 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 April 2011 - 01:18 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 April 2011 - 11:02 AM, написа:

Показване на мнениетоHello, в 30 April 2011 - 11:18 AM, написа:

Според мен негативите от предаването на Милан са най-вече тези, че много хора започват да прилагат при случай и без случай разни тактики...

Каквато и да било тактика, прилагана механично без разбиране, ще доведе до негативи.

+1 :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2011 - 01:42 PM

mil, да, така излиза. Това за поощряването е горе долу ясно и ми се струва логично, обаче онзи ден видях в зоополицаите по анимал планет да галят едно много изплашено куче. Така не се ли поощрява страха в него? Питам защото ми е интересно, не споря в никакъв случай.
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2011 - 01:49 PM

Показване на мнениетоnavar, в 30 April 2011 - 07:11 AM, написа:

факт е обаче ,че има случаи когато кучето не може да бъде пречупено ,по друг начин освен с груба сила -такива са законите в природата-водач е най силния...
и щото знам че доста хора няма да се съгласят с мен,преди да напишат каквото и да е,да си отговорят на въпроса с колко агресивни,но наистина агресивни животни ,тежащи над 50 кг са се сблъсквали очи в очи..и тогава да коментират...

Аз ,аз :)) Абсолютният противник съм на т.нар."пречупване". И абсолютно ЗА мотивацията .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#106 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2011 - 06:24 PM

Показване на мнениетоHello, в 30 April 2011 - 01:42 PM, написа:

mil, да, така излиза. Това за поощряването е горе долу ясно и ми се струва логично, обаче онзи ден видях в зоополицаите по анимал планет да галят едно много изплашено куче. Така не се ли поощрява страха в него? Питам защото ми е интересно, не споря в никакъв случай.

1. Без да съм видяла ситуацията не мога нищо да ти кажа. Това не е баш математика - всеки път две и две да прави 4.
2. Целта на зоополицаите в момента едва ли е била да проведат обучение :ab_041:

Това с пречупването ... много хора погрешно наричат пречупване момента, в който печелят респекта на кучето, защото в този момент неговото поведение към човека се променя. Ако е така - ОК.
Истинското пречупване е смачкване на животното, от което няма никакъв смисъл, жалко и за двамата.

#107 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 07:47 PM

mil, това беше направено от рехабилитатора. Историята беше, че те спасиха едно много страхливо куче, което трябваше да се рехабилитира преди да се осинови. Явно просто всяка ситуация е различна, както казахте вие. А може (най-вероятно), това да не е било част от обучението, просто някакъв инстинкт на човека да погали уплашеното куче. Мерси за отговора :smile:
User's Signature

Качена снимка

#108 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 April 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоagalina, в 30 April 2011 - 01:49 PM, написа:

факт е обаче ,че има случаи когато кучето не може да бъде пречупено ,по друг начин освен с груба сила -такива са законите в природата-водач е най силния...
и щото знам че доста хора няма да се съгласят с мен,преди да напишат каквото и да е,да си отговорят на въпроса с колко агресивни,но наистина агресивни животни ,тежащи над 50 кг са се сблъсквали очи в очи..и тогава да коментират...

Аз ,аз :)) Абсолютният противник съм на т.нар."пречупване". И абсолютно ЗА мотивацията .

офф,,моля те ...ела да мотивираш някое от тези животни,които ми водят на мен, или по скоро при които ме водят..много е лесно да говорим във форума ..
а наживо реплики от типа" ти си го изтървал/а ти се оправяй"-позната ли ти е ??
а съм 100 % сигурен че не си се сблъсквала с агресивно животно,но агресивно-такова което налита да мачка,а не такова което се зъби от страх или си пази храната..
та нека не си говорим приказки от 1001 нощ..би ли ми казала как ще мотивираш куче,живяло постоянно в клетка,и налитащо да хапе всичко живо включително и стопанина си,поради което не е доближавано от човек години ? с бисквитка може би??
май говорим за различен тип животни-при мен идват кучета,които всички "специалисти" са обявили за безнадеждни,и са нарочени за евтаназия поради това..лошото е че някои получават инжекцията преди да се добера до тях...така че нека всеки си говори за това ,с което е наясно...

#109 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2011 - 10:30 AM

Показване на мнениетоHello, в 30 April 2011 - 07:47 PM, написа:

mil, това беше направено от рехабилитатора. Историята беше, че те спасиха едно много страхливо куче, което трябваше да се рехабилитира преди да се осинови. Явно просто всяка ситуация е различна, както казахте вие.

Ще ти дам прост пример:
Едно е да погалиш кучето когато се страхува от нещо си и търси подкрепа от теб.
Съвсем друго е - когато се страхува от теб.

#110 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 10:50 AM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 30 April 2011 - 10:37 AM, написа:

Нарочно нов пост
В началото на клипа на Иван Балабанов/гледайте и се гордейте ,че сте българи :flagbg: / наблюдавайте ръката държаща повода,особено на завоя и при сядането.

Красота!
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#111 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 11:56 AM

Показване на мнениетоmil_, в 01 May 2011 - 10:30 AM, написа:

Показване на мнениетоHello, в 30 April 2011 - 07:47 PM, написа:

mil, това беше направено от рехабилитатора. Историята беше, че те спасиха едно много страхливо куче, което трябваше да се рехабилитира преди да се осинови. Явно просто всяка ситуация е различна, както казахте вие.

Ще ти дам прост пример:
Едно е да погалиш кучето когато се страхува от нещо си и търси подкрепа от теб.
Съвсем друго е - когато се страхува от теб.

Не разбрах в коя ситуация е правилно? Или по-скоро имам подозрезния, но не съм сигурна :ab_041: Например, един път при разходка моето кученце се заигра с 2 мъжки на около година, две да кажем, средно голям размер. Беше една от първите разходки и аз не я пусках още от повода, а те бяха пуснати (не че сега я пускам де), спрях и се заговорих със стопанките. След около 5 мин игра двата мъжки напраднаха моето куче (на 3 месеца тогава), аз веднага се намесих и ги разбутах (аз, а не стопанките им), моето куче се беше уплашило доста и веднага ми се покатери в ръцете и аз си го отнесох така за известно време след което го пуснах и се прибрахме (не заради другите просто се беше стъмнило). Правилно ли съм постъпила?

Аз бях много разстроена от случката, все пак това ми беше втората или третата разходка с първото ми в живота куче, за щастие само с това се разминахме, при нея няма никакви последици, все още си е много общителна с другите кучета. Иска да се запознава с тях както си е нормално.

Мерси много за отговорите, въпреки че не се познаваме, чета форума от известно време и много уважавам мнението ти. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2011 - 02:33 PM

Показване на мнениетоHello, в 01 May 2011 - 12:56 PM, написа:

Аз бях много разстроена от случката, все пак това ми беше втората или третата разходка с първото ми в живота куче, за щастие само с това се разминахме, при нея няма никакви последици, все още си е много общителна с другите кучета. Иска да се запознава с тях както си е нормално.

Аз не съм спец в обучението и нямам претенции да давам качествени съвети, пиша тук само защото съм минала по пътя на Hello и чувствата й, както и страховете й са ми много познати, и аз съм ги изпитала...

Та с опита си на стопанка на вече 4-годишно куче към новобранците с малки кученца - съвет от скромния ми опит: като правило възрастните кучета не нападат бебета, мъжките не нападат женските, големите "страшни" кучета не налитат да ядат дребните, не всяко изръмжаване е начало на атака! Не се паникьосвайте без нужда - пазете си силите за наистина опасните ситуации!

В описаната случка най-вероятно по-възрастните кучета са се отегчили от играта с бебешора и са му изръмжали да се маха и да не досажда. Изглежда страшно отстрани, все едно ей сега ще го изядат, всъщност - нищо особено не се е случило, обикновен урок по кучешко възпитание, абсолютно необходим за всяко пале, защото освен възпитание съгласно нормите на човешкото общество, то трябва да се научи да общува и по кучешките правила, в която наука стопаните сме безсилни да помогнем, трябват си кучешки учители.
:smile:
В описаната случка най-вероятно е било точно това и кученцето е разбрало урока - уплашило се е и е потърсило убежище на сигурно място - при стопанката си, след което бързо е забравило случката - до следващия урок. Още няколко такива - и ще се научи да уважава възрастните! :ab_041:

Естествено, абсолютно необходимо е "кучешките учители" също да са правилно възпитани, а не агресивни асоциални типове - иначе наистина си е опасно!!!

Правилното поведение на стопанина, според мен, е да насърчава опитите на малкото си кученце да общува с други кучета от всякаква порода, размер, възраст и пол, като следи да не допуска бебешора да досажда прекомерно, а при сигнали от по-възрастното куче (ръмжене, зъбене) да отведе малкия досадник и без "ах-ох" и всякакви успокояваници, да ангажира вниманието му с нещо друго интересно.

Написаното по-горе е лично мнение и нищо повече.
Успех на всички в обучението!
:ae_085:

#113 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 02:43 PM

rimela, мерси за мнението. На мен това ми е първото куче, но съм имала допир, така да се каже, и с други кучета. В семейството ми е имало едно, на село също сме гледали винаги куче. С това не твърдя, че ги познавам добре, но все пак го казвам да не изглежда, че изобщо нямам никаква идея. Моят приятел след като му разказах случката също каза, че не мъжки не непадат женски и всичко останало, което и Вие казахте. Обаче нещо в цялата случка не беше нормално, просто стана бързо, аз също реагирах бързо и ми е трудно да опиша подробностите. Беше ръмжене, а след това нападение докато тя беше в напълно подчинено положение (легнала по гръб с вдигнати лапички), а не просто едно обикновенно скарване от страна на по-възрастно куче, което съм виждала да прави кокера на една приятелка и го намирам за напълно нормално и дори полезно. Според мен това не беше нормално, разбира се мога и да се бъркам.
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 May 2011 - 02:45 PM

+1
много добре обяснено :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2011 - 03:51 PM

Ами то откачалници има всякакви, срещат се и между кучетата - за жалост...
Знае ли човек? Винаги трябва да сме с повишено внимание - всичко може да се случи, но понякога и на страха очите са големи. Правилно сте реагирали бързо - не трябва да се рискува.

Дано не ви се случва никога нищо лошо и кучо да се "изучи" само с правилно обучение от страна на другите кучета! :ae_085:

Моята я "гризнаха" три пъти, слава богу - без сериозни последствия! - но си научи уроците! :ab_041:
Сега съм спокойна, когато я разхождам - реагира адекватно при среща с друго непознато куче, не е страхлива, нито агресивна, не досажда на другите, но и не отказва запознанство. С мъжките флиртува, с бебешори играе и понякога ги поучава, а с женски чат-пат спори в кучешкия конкурс "Мис красота", ама подвива опашка, като се намеся и "раздам правосъдие". :db_046:

И кучетата си имат своя кучешки социален живот, своите си емоции, радости и тревоги - също като нас, хората, и трябва да се реализират успешно в кучешкото си общество, за да бъдат спокойни и щастливи при нас като домашни любимци.
Поне аз така си мисля...

#116 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2011 - 09:10 PM

Показване на мнениетоnavar, в 30 April 2011 - 07:24 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 30 April 2011 - 01:49 PM, написа:

офф,,моля те ...ела да мотивираш някое от тези животни,които ми водят на мен, или по скоро при които ме водят..много е лесно да говорим във форума ..
а наживо реплики от типа" ти си го изтървал/а ти се оправяй"-позната ли ти е ??
а съм 100 % сигурен че не си се сблъсквала с агресивно животно,но агресивно-такова което налита да мачка,а не такова което се зъби от страх или си пази храната..
та нека не си говорим приказки от 1001 нощ..би ли ми казала как ще мотивираш куче,живяло постоянно в клетка,и налитащо да хапе всичко живо включително и стопанина си,поради което не е доближавано от човек години ? с бисквитка може би??
май говорим за различен тип животни-при мен идват кучета,които всички "специалисти" са обявили за безнадеждни,и са нарочени за евтаназия поради това..лошото е че някои получават инжекцията преди да се добера до тях...така че нека всеки си говори за това ,с което е наясно...

Да ти кажа така се стече при мен ,че през последните петнайсетина години ми се случва за помагам на кучета набедени за агресивни.Мой избор. Кучета често нарочени за евтаназия ,дето викаш. Или пред по-ужасни гадости .Обречени.Повечето от тях малтренирани.Някои -минали и през арената.Някои- недокосвани от човек Диви празни очи..Никой не иска и да ги помирише даже тия клетници. Накъде да ги пречупваш ОЩЕ..?...Как да ги мотивираш ли ?
Аз понеже не съм се старала да науча Теория и Терминология на кучевъзпитанието като такова, разбирам думата "мотивация" в по- широк смисъл от даването на бисквитки. В моята проста лексика (извини невежественото ми) Мотивацията е преди всичко връзката с животното .И съм 1000 % вярваща в нея. А тя не включва груба сила, дето викаш. Смачканото животно е осакатено животно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#117 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 03 May 2011 - 08:55 AM

Права си Agalina - мотивацията не е само бисквитка - хората НЕ знаят как да общуват с кучето , пък и не ги интересува и от там идва огромна част "агресията" , говори се "доминантно" куче и се започва с насилието над животното и нещата се комплицират :) .

Navar и при тези животни, с които работите вие - проблема не е в кучето, а в невежеството и безхаберието на стопанина - един отговорен човек няма да допусне да се стигне до такова състояние на кучето а ще потърси помощ навреме .

#118 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 09:11 AM

True,true! :wd_043:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#119 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 May 2011 - 09:49 PM

агалина,аз не говоря за кучета мнали през арената..кучетата ползвани за битки са агресивни към собствения си вид,но не и към хора..тогава е по лесно,много по лесно..
говоря за кучета агресивни към хора,към стопаните си ,ако могат да се нарекат стопани..затворени или вързани някъде ..цял живот...
не ,не си се сблъсквала с такива животни..много малко хора са се сблъсквали -тези животни обикновено свършват с 13/0 в главата от упор..
това не са смачкани кучета..това са доминантни животни,всяващи страх ...поради което се чустват водачи,лидери..
тогава има нужда да бъдат пречупени-но не искам никой да се съгласява с мен..
аз се чуствам доволен че от това че сме успели да дадем на доста такива животни нов живот..а който иска нека отрича методите...

#120 Потребителят е офлайн   ot_dobrite_momi4etaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:08 PM

Здравейте, темата ме заитересова страшно много, но доколкото разбрах важи само за София, някой може ли да ми каже за Благоевград някакви контакти. Имам японско хинче, невероятно сладурче е, вече почти на годинка и имаме огромен проблем с поведението (не е злобно), вкъщи е най-милото кученце на света, но излезем ли на разходка не спира да се дърпа и да джавка, макар че вътри опашка, дори да звучи смешно много от хората се плашат, пробвах и с храна, и с по-висок тон, просто не става, дори когато я взема в ръце продължава лудеенето й, въобще не мога да излизам с нея в парка, побърква всичко живо...

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни