Dog.bg Форуми : Спешно.Пинчерче,болонка,и "лисичка"- остават на улицата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно.Пинчерче,болонка,и "лисичка"- остават на улицата търси се дом,може и временен за дребни апартаментски кученца.

#21 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 April 2011 - 10:50 AM

Мъничетата са предложени за чужбина.Мисля че за тях това е по-добрият вариант а и бих била по-сигурна за бъдещето им там.Защото всичките са прибрани от улицата,а е очевидно че не са родени там...т.е вече са имали стопани и по някаква причина са станали бездомни.
За Моли,болончицата ,може би причината е била туморчетата на гърдичките :dh_188: Или може да им е минал меракът на децата за жива плюшена играчка...не знам...Ами ако се получи при нея някой рецидив след време какво....Поне в чужбината няма да я изхвърлят сама да се оправя.....Роберто също е намерен със здравословни проблеми- кожни,които вече са излекувани...ами ако пак се появят...Вероятността да стане е същата както и ако си купите бебе от магазина,и то може да развие тумори или кожно заболяване.....Някои хора си лекуват кучетата ,други се оттървават от "дефектната стока" и я заменят с по-нов модел,без дефекти.Как да преценя кандидата от кои хора е,никой няма да си признае,естествено.Затова предпочитам да отидат кученцата на място,където ще са по-защитени от самата държава,по-спокойно ми е някак....Роберто веднъж е даван на някакви хора- върнали са го на другия ден защото не се разбирал с тяхното куче...А той живее безпроблемно с 4 други кучета и котки....
Разбира се ,може да се появят добри и отговорни кандидати за тях и тук,у нас,обаче след като се предложат за чужбина няма как да се наруши поетият ангажимент .А да изпусна този шанс за да чакам дали тук ще ги поиска някой надежден ми се струва безотговорно.
Затова търся временен дом за мъничетата- по възможност в София или околността.Да дочакат спокойно заминаването си през май.Вече не е "на пожар" работата- има срок до края на месеца.Ако приемният дом изяви желание да стане постоянен ще трябва да се попита допълнително дали е възможно,има и такава опция и се е случвало,просто зависи от конкретната ситуация.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2011 - 01:20 PM

Показване на мнениеточери1, в 12 April 2011 - 10:50 AM, написа:

Мъничетата са предложени за чужбина.Мисля че за тях това е по-добрият вариант а и бих била по-сигурна за бъдещето им там.Защото всичките са прибрани от улицата,а е очевидно че не са родени там...т.е вече са имали стопани и по някаква причина са станали бездомни.
Някои хора си лекуват кучетата ,други се оттървават от "дефектната стока" и я заменят с по-нов модел,без дефекти.Как да преценя кандидата от кои хора е,никой няма да си признае,естествено.Затова предпочитам да отидат кученцата на място,където ще са по-защитени от самата държава,по-спокойно ми е някак....Роберто веднъж е даван на някакви хора- върнали са го на другия ден защото не се разбирал с тяхното куче...А той живее безпроблемно с 4 други кучета и котки....

Да, в чужбина сигурно ще им е по-добре. Аз понеже не знаех и затова предложих да осиновя Роберто. Не съм от тези, които ще захвърлят "стоката", защото ние прибрахме такава стока(бита, хранена със семки, чипс и др гадории, които са му докарали проблеми със стомаха) Е, спазарихме се със "стопаните" и сега още и още не можем да оправим кучето(най-вероятно така ще си умре-наплашен до смърт) Ял е бой затова че не са го извеждали а той не може да стиска по 48 часа, НОО веднага са го налагали, нищо че няма три кила.Имали кандидати от друга държава хич не ти трябва да се занимаваш и да рискуваш.. Разбирам те чудесно, а на тях им пожелавам по-бързо заминаване. :ba_025: :re_037: :dog:

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2011 - 01:36 PM

Все пак, ако Вълната е съгласен, живее в София и има издържливостта (че се иска голяма), може да е приемен дом :md_064: Казвам издържливост, защото човек неминуемо се привързва и после трябва да си издържлив, за да можеш да преглътнеш раздялата. :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2011 - 02:11 PM

valnata, :rc_036: че сте спасили кученцето.
Често хората си мислят че дребните кученца принципно си живеят добре,след като не се борят за живота си на улицата.Не че не попадат там и такива ,но просто голяма част от тях не оцеляват.Всъщност много от мъничетата са истински мъченици,някои прекарват живота си заточени на терасата,други се "командириват " на село ,където скоропостижно свършва живота им,голяма част са взети за забавление на децата и търпят невероятен тормоз,а след като им се нарадват често се прехвърлят от ръка на ръка. и накрая стават непотребни....всичкото това съм го наблюдавала многократно,за съжаление.
На пръв поглед е лесно да задомиш някой дребчо, въпросът е на какъв живот го обричаш и това е голяма отговорност.Имам много познати които искат дребно куче за без пари, но не и такива на които бих поверила такова,за съжаление :dh_188:
Знам че е трудно с приемните домове,но все пак имам някаква надежда.В краен случай,ако не се намери до десетина дена такъв ще се наложи да отидат дребчовците на хотел. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2011 - 04:12 PM

Чери няма достъп до нет близо седмица, пускам малко снимки на Моли от нейно име. А ето и едно клипче.

Моли е прекрасно кученце: спокойна, не й се чува гласчето, около 4-5 кг. Как да не се влюбиш?! Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#26 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 April 2011 - 05:32 PM

Толкова е красива и скромна, като празнична картичка! Грехота е ,че досега е била там и не е предложена за осиновяване. Късмет, Моли! Ели, момичето ще има нужда от финансова помощ сигурно. Чери няма нет, ти имаш ли инфо
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2011 - 06:27 PM

Dikari, да права си, Моли ще има нужда от финансова подкрепа. Благодаря, че повдигна въпроса, Качена снимка

Оказа се, че Моли има още тумори и според лекарско мнение от вчера, трябва да се махнат всички млечни жлези (при първата операция са махнати 3, доколкото разбрах). Най-добре е да направим операцията тук, първо е добре за здравето на кучето по-скоро да се реши проблема, второ, ще е по-коректно към бъдещите осиновители. Все още не знаем цена, ще се разбере след празниците, със сигурност ще е решаващо да е с намаление, няма как иначе :(

Освен това Моли е в София, на хотел. Условията са повече от чудесни, не е в клетка, а е вътре в дома, с други животни и хора, обградена с любов. А и хората с търпение ще работят за по-свободно ходене на повод. Макар и символични, разходи все пак има.

Ще се постарая да помогна с трохички, ще е чудесно, ако и друг се присъедини, защото това,което мога да направя е крайно недостатъно :( Ще се зарадваме изключително много и на помощ с превоз от село, близо до София до Студентски град след 2 май, през работно време (за да й направим снимка и евентуално да насрочим час за операцията). За контакт - мен на лични или ако е по-лесно, Чери по тел

Показване на мнениеточери1, в 08 April 2011 - 02:56 PM, написа:

давам моя телефон - 0887 205 903 и 0889 905 642.

Да добавя и че по мнението на няколко души, които имат опит с кучета, Моли е на около 3 години. Пред нея има много живот, дано е щастлив и безоблачен, достатъчно е изстрадала!

И още нещо, хубава новина: момичето има хигиенни навици, от вчера не е правила бели, чакала е с нетърпение и си е свършила всичко навън. Пускам и една снимка, която мен като коткарка ме разтапя: тук Моли е прясно пристигнала в хотела, където си живеят и няколко прекрааааасни котки, осиновени от собственика. Е тоз младеж чудесен, толкова я обикна, че веднага почна да се гали в нея. ЛибоФ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#28 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2011 - 01:25 PM

Отзивите за Моли са повече от добри- не е направила нито една беля в къщи,не вдига шум и не създава никакви проблеми.Предпочита човешката компания пред тази на другите кучета,но няма притеснения от други кучета.От всичките мъничета успях да взема само нея,получих я вероятно заради това че има нужда от операция :dh_188: ,останалите животинки не ми ги дадоха...
Положението към момента е следното: на Моли и предстои операция,която заедно с изследванията на кръвта ,снимка и почистване на зъбите ще струва около 150 лева по предварителни изчисления.Евентуално може да възникнат и непредвидени разходи.Имам във форумската сметка малко парички,които кътах за пухлите :dh_188: Ще използвам тях,нямам друг избор.В личен план съм в банкрут :dh_188: ,налага се да използвам част от парите за храна за следващата седмица.Месец май се очертава да ми е адски безпаричен,така че ще съм благодарна на всякаква помощ за Моли.Тя няма да може да пътува толкова скоро след операцията,така че ше се натрупат разходи за престоя и .Огромни благодарности на Elizd ,която е платила за 20 дена :rc_036: :ha_081:
Около седмица още ще съм без нет в къщи,а в офиса е лудница заради предстоящото местене,така че и от работата ми е трудно да се включвам.Имам снимки на малката къдрокоска от изпращането,но засега нямам техническа възможност да ги публикувам,тези ми ги изпратиха от хотела.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 07:52 PM

Страхотни са всичките!!! Аз си хвърлих око на Роберто, но ме притеснява, че засега съм на квартира и хазяите ми не са много щастливи от факта, че имам куче в апартамента, а ако станат две, сигурно ще ме изгонят! Предстои ми да се нанеса в собствен апартамент, но това ще е след 2-3 месеца. Ако до тогава бонбонът не е намерил своя човек, ще се радвам да го осиновя.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Stradanie Икона

Публикувано: 01 May 2011 - 06:45 AM

Господи.. :ud_009: .как искам да ги взема всичките....Всичките на този грешен свят да прилаская и прибера на топло и спокойно....Все такава съм...затова преживях ужасна драма с моите мили деца,както аз ги наричам...вече не са с мен...Моля се на Бог дано да са добре...това само се моля. Охххх,....отплеснах се...Аз имам малък сърнист пинчер...Като пътувам е с мен в чантичка...Ако ми бъде позволено,бих взела Роберто за приятел и дружка на моя Джони...Като гледам снимките,едва ли е много голям миличкия Роберто,и него ще нося в чантичка ,и него ще обичам безкрайно..Не спах цяла нощ..четох тук форума....вече сили не ми останаха да плача на темата за изолатора в Ст Загора...А ето,пак ми текат сълзите...Колко болка има на този свят,Господи...До кога.?!Мислех си вече изморена на разсъмване..когато умра,не искам да ходя в човешкия ,а искам да ида в Рая за животните, :dog: Там искам са съм,там единствено ще съм щастлива, при тях......Дали пускат там хора,които горещо обичат животните,не знам това...Но само там бих била напълно щастлива.Как искам да спася и да прегърна всички вас,мънички мои,мили мои...... :dh_188:

#31 Потребителят е офлайн   esenya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Обичам да обичам

Публикувано: 01 May 2011 - 10:42 PM

Боже,много са сладки всичките :smile:
Миличките са имали такъв невероятен късмет да се спасят от улицата,браво и на момчето,което ги е спасило,както и на вас :rc_036:
Снимчиците също са страхотни :smile:
Имам едно мъничко желание,ако е въможно за снимчици и на другата госпожичка лиска,която също е прекрасна :wub: и аз много искам да видя :r_181:
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 02 May 2011 - 12:46 PM

В събота имах честта да се запозная с малката рошава топка-Моли.Тя е прекрасна,върти д-то,ляга да я галиш, дори ходи на два крака,бе куче цирков-артист направо.Гери каза,че няма никакви проблеми с нея,разкошна е просто.На повод ходи отлично,дори се спира и те изчаква и те поглежда в очите.Сега и предстоят операции на милата животина,стискам и палци и пожелавам успех! :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#33 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2011 - 10:40 AM

На Моли е направен тест за дирофилария- отрицателен е :af_089:
Направен и и кръвен предоперативен тест,който показва че образуванията по коремчето и не са злокачествени :af_089:
Ето отчет за разходите до края на тази седмица:Прикачен файл  ot4et Moli do 8 maj.PDF (282.99K)
Брой сваляния: 97

Ще трябва да събирам парички за операция на малката красавица.Прегледана е от лекар и според неговото мнение има поне 2 образувания за махане.Ще трябва допълнителна консултация дали това е възможно да се направи с една операция или ще са необходими 2.Задължително трябва да се направи и рентгенова снимка на бял дроб.

Иначе Моли е прекрасна,вече ходи на повод и пази перфектна хигиена.За нея няма нито една забележка,само супелативи :wub:
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 11:34 AM

Показване на мнениеточери1, в 04 May 2011 - 08:40 AM, написа:

Иначе Моли е прекрасна,вече ходи на повод и пази перфектна хигиена.За нея няма нито една забележка,само супелативи :wub:

Наистина е прекрасно кутре!
И с нова прическа!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#35 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2011 - 02:27 PM

Сладката Моли е заприличала на истинска аристократка :wub: Тя си е хубава със всякакви прически :wub:
Много съм щастлива,че малката е на хубаво място.Там,където прекара последната седмица преди да отиде при Гери,хич нямаше да оцелее,сигурна бях...Днес разбрах,че една друга болончица,която беше приютена временно там не е имала късмета да оцелее- намерили са я нахапана и удушена от другите кучета. :dh_188:
Моли все още има нужда от помощ за да и се направи втора операция.Показателите са добри,но тези образувания е добре да се махат докато не са се изродили в злокачествени.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2011 - 02:50 PM

а какво стана с другите две кученца?

#37 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2011 - 03:05 PM

Показване на мнениетоsarka_bs, в 09 May 2011 - 02:50 PM, написа:

Живеят си при момчето,някакси са се споразумяли с хазяйката засега....до следващия път....Говорих им да намалят бройката,ама безрезултатно :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 06:14 PM

Показване на мнениеточери1, в 09 May 2011 - 02:05 PM, написа:

Показване на мнениетоsarka_bs, в 09 May 2011 - 02:50 PM, написа:

Живеят си при момчето,някакси са се споразумяли с хазяйката засега....до следващия път....Говорих им да намалят бройката,ама безрезултатно :dh_188:

Не ги дават или нещо друго? Защото за пинчерчето имаше кандидати.

#39 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2011 - 11:11 PM

Да,не ги дават... :dh_188: Имаше кандидати и за пинчерчето ,и за "лисичката"....Ужасно съжалявам,защото знам че рано или късно тези кученца ще го загазят :dh_188: Надявам се да ми се обадят когато се случи.
А това са снимки на Моли в деня когато я взех за да отпътува за София.Вече не са актуални,но пък събудиха спомени :dry: Милата душица нямаше търпение да се махне от онова място,където я бяха заточили....сама и с желание влезе в колата.Сякаш знаеше че ще отиде на по-хубаво.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 03:09 PM

милото..........дано скоро ти се обадят и за другите душинки :ae_085:

• (3 Страници) +