Dog.bg Форуми : Кучешки истории ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучешки истории ... Погледа на хората без кучета Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 April 2011 - 04:58 PM

Първо дог.бг е админ на сайта,второ има си източник от къде е цитирана статията,която е публикувана от медиите и трето това,че при вас глутници няма не означава,че навсякъде е така!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Бейлис Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 07:41 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 25 April 2011 - 04:58 PM, написа:

Първо дог.бг е админ на сайта,второ има си източник от къде е цитирана статията,която е публикувана от медиите и трето това,че при вас глутници няма не означава,че навсякъде е така!

Цитат

Първо дог.бг е админ на сайта

Това мисля че не дава специални привилегии в разговор, или?

Цитат

второ има си източник от къде е цитирана статията

Ако е така - извинявам се. Явно съм недогледал. Все пак - явно автора не го бива да пише статии.

Цитат

и трето това,че при вас глутници няма не означава,че навсякъде е така!

Ако ми дадеш дефиниция за глутница, може и да се съглася. В нашия квартал вървят по 2 - 3, но не съм чул да има изядени. Или ти си попаднала на някоя от вампирските глутници и затова си толкова сигурна, че навсякъде има глутници. Лично мене ме е по - страх от домашните агресивни питбули, отколкото от страшните глутници. Ще ти дам пример за едно куче, което живее до нашия блок - онзи ден се разхождах и един домашен питбул със верига 5 метра замалко да одере бездомното. Теб ако ти изскочи такъв агресивен питбул, пак ли ще мислиш че глутниците от по 2 - 3 изстрадали животинки са по - страшни? Айде моля ви се.

#23 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 April 2011 - 08:56 PM

http://www.btv.bg/sh...che_vodach.html

Това е в цялата София.

И докато има неадекватни глутницозащинички, които подхранват глутници за да упражняват милозливостта си и емпатията, ще има нахапани деца и притеснени инвалиди.

Случаят не е единствен. Покрай тези "милозливки", попрекалили със сериалите, страдат редовните кучкари и невинни минувачи.

И престани да нападаш определени породи: не са ти виновни питбули, още повече че агресивни такива няма към хората.

Лека седмица.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#24 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 April 2011 - 10:41 PM

Ама не ми давай изобщо пример с някое кротко кученце пред блока огледай се и извън твоя блок.Това,че при теб казах няма не означава,че няма по принцип.Веднъж съм хапана от бездомно агресино,4-5 пъти са ми нападани кучета от 5-6 кучета,това е глутница 2 пъти със сериозно рани и разкъсано ухо.При все че нито сме ги закачали или дразнили просто минавахме по улицата,която те са решили,че е тяхна територия щото някоя лелка от балкона им лисва поредната порция помия.Няма смисъл да се обясняваме има и добри бездомни,но има и такива, които не са.Мястото на всички тях не е на улицата,а в приюти,нормални обаче кога ли....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 06:26 AM

Малко Off,ама Белис,кога стана циганин,кога ти почерня...гърба?!Регнат се едва вчера,а вече знаеш кой колко може да списва.Твърдиш,че имаш малко братче,ред по-надолу-че се един от "дядковците,дето хранят....".Що ми се струва,че си имал вече рег тук и сега се подвизаваш под нов псевдоним?Що ми се струва,че си търсиш заяждане с определени персони?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#26 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 10:58 AM

Мисля, че статията не е много далеч от истината. Обичам кучетата, обичам всички животни, но знам какво е да те е страх да минеш от определено място заради глутница кучета, които те лаят докато отиваш на училище. Трябваше да си сменя маршрута тогава, това нормално ли е?
Един път се прибирам към 8 часа вечера, отварям вратата на входа и отвътре ме гледа едно около 40 килограма куче пуснато вътре на топло. Да, и на мен ми е мъчно, обаче не ми се вижда нормално да не мога да се прибера от страх.
Друг е въпроса, че сестра ми като малка беше ухапана от пекинез, оставен свободен да си се разхожда на детската площадка. Има много собственици на кучета, които не се съобразяват с нищо и от там идва "омразата" на хората към всички.
Животните обаче не са виновни за нищо. Ние сме ги направили такива каквито са.

Сега също като разхождам кучето и се притеснявам когато минаваме покрай бездодмни. Един път едно доста агресивно куче ни подгони с лай, наложи се да дигна моето и да се изнеса бързо. Да, сега е малко още, ама като порастне няма да мога да го вдигам. Това последното се случва в Истанбул. Там почти никой не събира след кучетата си. Живяла съм и в Рим, там няма бездомни кучета, но пак не всички събират.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Бейлис Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 05:37 PM

Показване на мнениетоАриел, в 26 April 2011 - 06:26 AM, написа:

Малко Off,ама Белис,кога стана циганин,кога ти почерня...гърба?!Регнат се едва вчера,а вече знаеш кой колко може да списва.Твърдиш,че имаш малко братче,ред по-надолу-че се един от "дядковците,дето хранят....".Що ми се струва,че си имал вече рег тук и сега се подвизаваш под нов псевдоним?Що ми се струва,че си търсиш заяждане с определени персони?

Списва? Тази част ще я пропусна.

Имам малко братче, ако искаш и снимка ще пусна. А ДНК проба? Ами дядковци, защото според уважаемата персона само лудите бабички хранят бездомните.

Незнаех откога изказването на мнение е заяждане.

Цитат

И докато има неадекватни глутницозащинички, които подхранват глутници за да упражняват милозливостта си и емпатията, ще има нахапани деца и притеснени инвалиди.

Хайде бе! Инвалиди! А защо ли тогава има повече нахапани от домашни кучета отколкото от бездомни!

Цитат

Ама не ми давай изобщо пример с някое кротко кученце пред блока огледай се и извън твоя блок.Това,че при теб казах няма не означава,че няма по принцип.Веднъж съм хапана от бездомно агресино,4-5 пъти са ми нападани кучета от 5-6 кучета,това е глутница 2 пъти със сериозно рани и разкъсано ухо.При все че нито сме ги закачали или дразнили просто минавахме по улицата,която те са решили,че е тяхна територия щото някоя лелка от балкона им лисва поредната порция помия.Няма смисъл да се обясняваме има и добри бездомни,но има и такива, които не са.Мястото на всички тях не е на улицата,а в приюти,нормални обаче кога ли....

Аз всеки ден се оглеждам извън моя блок - и знам защо те е наръфал в ухото. Защото е имало <постави името на кучето> изяж го тоя бездомен помияр или чакай аз ще го ритна по муцуната.

Аз непознавам АГРЕСИВНО бездомно. Познавам АГРЕСИВНО домашно. Прочети горният ми пост за питбула който замалко да оръфа помиярчето.

Цитат

И престани да нападаш определени породи: не са ти виновни питбули, още повече че агресивни такива няма към хората.

Ще ги нападам и още как! И то не те ами безспособните им собственици! Неможе да си развеждаш питбула с 10 метра верига около детска площадка.

Що мен не ме нахапят бе? Сигурно защото не ги ритам по муцунките.

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 April 2011 - 06:12 PM

Цитат

Хайде бе! Инвалиди! А защо ли тогава има повече нахапани от домашни кучета отколкото от бездомни!

Кое му е "хайде бе инвалиди"? Сляп човек не е ли инвалид? Или трябва да го ухапят, за да приемеш факта че глутници ги има и проблемът с тях също?

да не си и ти от тези "зоозащитници", които отидоха в дома на сляпата жена след репортажа и й дадоха безумен по своя глупост и некомпетентност съвет да ръси кренверши за глутници, като върви с кучето си водач? Или си от тези, които в прав текст директно й казаха на сляпата жена че - цитирам дословно от нейните думи лично, които ми каза по телефона - ако кучето водач не може да се сдобри и с глутниците, то сляпата жена би трябвало да се откаже от кучето-водач.

След тази история глутницозащитници хич да не ми говорят за любов и милосърдие. И внимавайте с това нехайно "аре бре кво толкова", защото никой от нас не е застрахован от загуба на зрение, да не сте на нейното място.

"Мен що не ме хапят" - не е аргумент.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#29 Потребителят е офлайн   Бейлис Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 08:15 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 April 2011 - 06:12 PM, написа:

Цитат

Кое му е "хайде бе инвалиди"? Сляп човек не е ли инвалид? Или трябва да го ухапят, за да приемеш факта че глутници ги има и проблемът с тях също?

да не си и ти от тези "зоозащитници", които отидоха в дома на сляпата жена след репортажа и й дадоха безумен по своя глупост и некомпетентност съвет да ръси кренверши за глутници, като върви с кучето си водач? Или си от тези, които в прав текст директно й казаха на сляпата жена че - цитирам дословно от нейните думи лично, които ми каза по телефона - ако кучето водач не може да се сдобри и с глутниците, то сляпата жена би трябвало да се откаже от кучето-водач.

След тази история глутницозащитници хич да не ми говорят за любов и милосърдие. И внимавайте с това нехайно "аре бре кво толкова", защото никой от нас не е застрахован от загуба на зрение, да не сте на нейното място.

"Мен що не ме хапят" - не е аргумент.

Съвет на никого не съм давал, нито пък смятам да давам.

#30 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 12:23 PM

Тази тема не беше ли вече изчерпана и то именно от участващите в този "нов" диспут? Не ви ли омръзна да заставате от двете страни на една и съща монета, само за да става спор? Очевадно е, че има бездомни, които нападат и са опасни, както и домашни със стопани идиоти, които застрашават хора и животни. В много други теми е обяснено от вас и от други запознати хора какъв е проблемът и какво е решението. Защо пак трябда да се започва изсмукана вече тема?

#31 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 27 April 2011 - 01:23 PM, написа:

Тази тема не беше ли вече изчерпана и то именно от участващите в този "нов" диспут? Не ви ли омръзна да заставате от двете страни на една и съща монета, само за да става спор? Очевадно е, че има бездомни, които нападат и са опасни, както и домашни със стопани идиоти, които застрашават хора и животни. В много други теми е обяснено от вас и от други запознати хора какъв е проблемът и какво е решението. Защо пак трябда да се започва изсмукана вече тема?

+1
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2011 - 07:20 PM

Показване на мнениетоevridika, в 27 April 2011 - 02:02 PM, написа:

Показване на мнениетоg_tanov, в 27 April 2011 - 01:23 PM, написа:

+1

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни