Тази маймунка се е появила, може би през октомври. Вероятно някой я е донесъл да гледа в гаража си (защото редовно чух писъци тогава от някакъв гараж), а после шът - навън. Писъците престанаха, но започнах да срещам нея.
Тя е много плаха и обикновенно бяга веднага щом я погледнеш само. Но през последните седмици се е присламчила към един мъжки, много спокоен и хубав и се движи все с него. Той всяка сутрин лежи пред един блок, там го хранят. Сега и тя ходи с него.
И в момента е разгонена, миналата седмица беше събрала няколко кавалери край себе си, което е лошо откъдето и да го погледнеш. Започнах да и давам храна всеки път като я видя, дано се сприятелим и да мога да я хвана.
Трябва да се кастрира, но няма пари за това в момента, трябва да престои после някъде, а местата ни също са заети.
Пускам темата само информативно. Ако на някой му допада мъничето, казвайте, ще мислим за всичко по ред тогава.
Ето да я видите, опитвах се да изгоня мъжкия за да снимам нея, ама е малко трудно :)
С тази дребосъчка имаме напредък. За жалост и корема и също има напредък :(
Бяхме планували да я кастрират на 6 май, но тогава не се появи. Иначе всеки ден почти я храня и много се надявам в близките дни да я хвана. Ако някой иска да помогне на мъничката, пишете. Тя е младичка, много дребна и има уникални очи.
И така ... След месец и половина подмазване я хванах!
Не бях я виждала повече от седмица и вече се притеснявах. В събота вечерта изведнъж изскочи на пътя ми. За първи път дойде толкова близо, че да успея да я погаля и да я хвана.
От повода много се уплаши, не искаше да върви. Наложи се да я нося (уж дребна, ама ми се откъснаха ръцете).
Кучицата има голямо голо, разранено петно на заден крак. Занесох я при една позната с идеята да я помоля за една нощ да престои у тях, да не я оставям в гаража. И без туй много беше уплашена.
Доста време стоеше права, не искаше да мръдне, да яде - нищо. После се отпусна и си легна. През нощта не е правила бели, освен, че е изяла храна на котките :)
Вчера беше кастрирана. Голото петно е зверски дерматин от бълхи. Тя има страшно много бълхи, ужас просто. Освен това петно има и раздразнение и по другите части на тялото. Сложихме и Фронтлайн, сега ще е на антибиотик няколко дни. Дерматита го пръскаме със един спрей на Вирбак.
А ако знаете само какви криви зъби има момето ... единия кучешки и стърчи постоянно. Доктора предложи да и сложим скоби :) Приемаме предложения за имена (папката на моя комп за нея е кръстена Зъблето).
Да момента всичките процедури ще ни струват 60 лв. Ако имате желание да помогнете, ще се радваме много, щото Зъблето ни дойде малко непланувано. Да, кучицата е млада, най-много една годинка.
А сега малко нагледен материал:
Ей така стоеше първоначално и не смееше да мръдне
Тук вече си легна
Чакаме пред кабинета
Тук на втората снимка се вижда как и стърчи кучешкия
А това е дерматита в цялата си прелест
От вчера имаме напредък и с ходене на повод. Днес направихме доста добра разходка с леки подръпвания от моя страна. Вчера беше мнооого по-зле.
Това е от вчера, за да стигнем до тази тревичка ни тоне почти 20 мин. Иначе се стига за 5.
Аууу, ми някак ми се е изплъзнала тази темичка...Нищо де, аз да предложа Тути (от tooth - зъб). И да пожелая на чаровницата "тути ди късмети дел мондо:-)"
I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair The least that I can do is Care.
Да ви покажа послушната Зося. Страхотен любимец ще стане от нея. Много е забавна, с други животни се разбира добре.
Е, лае по непознати хора, но само първите минути. Вече знае "седни", започваме да учим лягането :))
леле на последната снимка е страшен звяр Сори ама не можах да се сдържа много е готЕна мадамката Все едни бонбони ви се падат да не ги избирате с конкурс, все едни красоти неземни
Еййй, това съм го виждала на живо !!! Много е готина Зося! Няма такъв цвят просто !
.... за зъбите изобщо не говоря онзи ден си мислех точно, че на някои кучета им ги търсим и им пипаме по устите да ги намерим, а Зося има даже за да подарява. нЕма такъв саблезъб простооооо !!!!!!
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi