Dog.bg Форуми : 8 бебета търсят помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 бебета търсят помощ новородени в кашон

#21 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2011 - 08:24 AM

Показване на мнениетоCamellia, в 15 April 2011 - 05:53 AM, написа:

Веси, :rc_036: ! Ти си герой! 8 новородени бебета си е истинско постижение за сам човек. Късмет на мъниците! Много са сладки! :wub: Ще ти бъде много весело, когато плъзнат из къщи. :ab_041:

Наистина си герой! Това да посветиш 2 месеца на 8 нови живота е огромна отговорност и ти не се поколеба да я поемеш! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#22 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 11:20 AM

Здравейте от нас :md_064: Бебоците са добре, не сварих вчера да пусна снимчици, защото в момента в който мъжът ми се прибра, заспах. Ставах само за храненето. Имам чувството, че съм прекопала цяла Добруджа.

И сега снимчиците:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#23 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 12:08 PM

Успех и кураж и от нас! Страхотна сте! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
Дано да си намерят и помощници!
Аз веднъж се бях нагърбила с такива мъници... е, бяха 4. Купихме детско надуваемо басейнче и ги отглеждахме в него, докато им намерихме най- добрите стопани. Е, след време най- едрото се изучи и започна да прескача стената ( около 2 педи висока) но... по- лесно се поддържа чистота, особенно като нямат майка.
Стискаме ви палци!

#24 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 April 2011 - 12:42 PM

Ха, ето ти идея, гениално! А аз се чудех едно време как да ограждам Абра, че ако се изпуснеше нямаше после как да се чисти мокета о.О
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 02:26 PM

Чудесна идея, аз сутринта имах беглец. Направо в чудо се видях. Междудругото май ме усещат хиените, само да седна до тях и започва раздвижване. Иначе като взема някое или пръгва да вирва дупето да го изпишквам, или търси да сучи. Хич не са за гушкане още :ab_041:

Утре мисля да отидем до вет да ги претеглим, че така нямам никакво усещане как са. Имаме вече 6 чифта отворени очета. Само 2 мадами се назландисват нещо. Дано се намерят скоро помощници, че тръгнат ли да щъпуркат не знам как ще ги удържаме :dry:

Отивам да гледам в нет-а за басейнчета. Аз днес клетка XXXL гледах, ама 80 лв. :dry: Това са ни почти 8 бъдещи ваксинки.

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 April 2011 - 02:31 PM

Пиши тук, че търсиш параван/оградка за бебета, тепърва ще ти е нужен. Може някой да ти услужи временно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 04:35 PM

Мерси bushkata, писах. Надявам се днес да успеем да отидем до вет, ако не - утре сутрин. Искам да премерим бебоците, да ги напръскаме срещу буби и да махнем един хищник (кърлеж) от пупата на едното. Не мисля, че е жив, но ме е страх сама да го махам :dh_188: Иначе за сега друго няма от нас. Вече проявяваме характер :ab_041:

#28 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 08:03 PM

Нещо не ми се получи редакцията, така че нов пост.

Така, бяхме на ветринар, махнахме нашественика. За бубите казаха, още е рано за каквото и да е било, така че ще се пощим. Свършихме и една друга полезна работа - мерки и теглилки. Не знам, какво отглеждаме - кучета или лъвове :ab_041:

Това е разчета:

Възраст около 12 дена, така че ги нарочвам за родени на 3.04.2011г.

Черно - бели кучовци, на петна (Кравички) - 2 момчета и ч момиче.

Момче 1 - 700 гр.,
Момче 2 - 700 гр.,
Мадама - 690 гр.,

Черно - кафяви, като кафявата разцветка наподобява тази на ротчета, но имаме бяло по коремчетата - мъжко и женско:

Момче - 600 гр.,
Момиче - 713 гр.,

Сувушковци - 1 момче и 2 момичета

Момче - 673 гр.,
Момиче 1 - 600 гр.,
Момиче 2 - 550 гр.

Така че хора, размери и разцветки всякакви предлагаме :ba_025:

#29 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 08:55 PM

Знаех си, че някоя мацка ще е най-дебела. :ab_041: Силно предполагам, че е и най-нахална. То от рано им личи обикновено.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#30 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2011 - 04:21 PM

margokk и аз така набедих най-нахалната мацка за най-охранена. Тя обаче се оказа "само" 690 гр. - Кравичка - мацката. Тя вечно трябва да е отгоре и като не и хареса нещо разбутва всички докато се намести. И с изакването е фръцла - много увещаване, много чудо.

713гр. е Ротче- мацката - тя е спокойна и лежерна. Почти винаги последна хапва, понеже спи до подледно, а другите правят такъв стрес... Също така предпочита човешка компания и обича да се гушка и да заспива в ръцете ти и после да я сложиш в креватчето.

Третата мацка - от сивичките, най- малката 550 гр., е абсолютен шаш. Вечно се бори и напъва навсякъде да е първа писта. Само да я докоснеш и хуква да търси да сучи. Едвам я удържаме да миряса за малко, че да види де е биберона. При сученето - същата работа. Зор, мяткане, пъшкане, ядосва се, дърпа и накрая гледаме - 10 мл. изпила. Много е саможива.

Имаме си и един Кравичка - беглец - Ходини. Няколко пъти успя да избяга от кревата, където и да го сложим се провира, покатрева и бяга. В чудо сме се видяли с него. Тази нощ заградихме и барикадирахме каквото можахме. Сложихме обаче и възглавници наоколо, ако някой все пак избяга. И естествено Ходини успя - тупнал отстрани, изхлузил се от възглавничката и заспал с глава върху нея :ab_041:

Като имаме малко време ще ги снимаме поединично и ще ги представим всичките.

Иначе пак да напомня, че помощ приемаме всякаква. Скоро едва ще можем да ги удържаме. На последното хранене един изпуснахме и се оака и омаза всички. Та голямо миене и чистене падна. 8 броя докато измием и подсушим - все някой бяга или се напикава... Добре, че бяхме двамата, но сама през деня през седмицата незнам как ще оцелея :wacko:

#31 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 08:43 AM

Добро утре :re_037: В случай, че някой иска да откаже захарта в кафето - мисля, че сме го докарали на сладост:

Сега отивам да храня зверовете :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#32 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 April 2011 - 09:07 AM

Веси, страхотна си, че си поела грижата за толкова бебоци. Наистина е голям ангажимент :rc_036: . В момента гледам две бебета, които вече попорастнаха и щъкат вече навсякъде, но като ги намерих изхвърлени в кашон бяха на около малко под месец. Имам една старо бебешко(човешко) креватче и там отгледах освен тях преди това още двама юнаци. От опит да те светна :wink: най-лесно ми е било да им чистя с талаш. Просто няма нищо общо с каквото и да било друго. Не мирише, защото акото се овалва в талаша, те самите не се изцапват толкова и само загребваш мръсното и хвърляш. Освен това е и по евтино. Можеш да потърсиш на едро някъде. Ако искаш мога да ти услужа с бебешкото креватче, но има нужда от някои подобрения. Ако решиш, пиши ми на ЛС.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#33 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 11:43 AM

S.Petrov предложението ти за креватчето е страхотно :rc_036: . В голяма чуденка сме къде да ги местим скоро, защото ще ни отеснее скоро. Мерки и теглилки ще дам по долу :ab_041: Ще ти пиша на лични подробности.

За талашита и аз прочетох в интернет и звучи чудесно. Ние вече изкупихме пелените на двете аптеки до нас :dry: Единственото, което ме притеснява е дали е достатъчно чист. В момента всичко, до което имат достъп се дезинфекцира, защото са още много малки и ни е страх да не лепнат нещо. Кърпите също се минават на 90' .

Ние за сега ги изпишкваме и изакваме с памуче. За пишкането, го правят и сами, но за акането гледаме да сме там, че да отбелязваме кой е свършил работата. Иначе не мож ги хвана кой как се движи и кой запечен, кой разстроен :wacko: Като поотраснат още мъничко обаче май ще минем на талаш.

За момента най-големия ни проблем е, че 3-4- ма вечно искат да сучат. Дори и нахранени търсят и каквото хванат засмукват. Съответно това е пишото на съседа. Така разбуждат и останалите, а и могат да се наранят. Ако някой знае къде има биби непродучкени за бебета (човешки), кучешлите (на РК примерно) въобще не ги отразяваме, ще ни е от огромна полза.

Една мацка заради това я преместихме в пентхауза - демек клетка обурудвана и затоплена само за нея. Но нямаме повече клетки (то и тази трябва да връщаме) за да изолираме останалите. Като са самички са спокойни.

Сега инфо за развитието ни:

За два дена качваме между 50 и 116 гр.. Кравичките (черно-белите) са качили между 65 и 80 гр., Сувушковците (без малката Шаврантия) са първенци с +107 и +116 гр. Малката е качила 50 гр., Мацката ротче "само" 106 гр., а Поплювко (малкия, дето му излизаше мляко от носа) също 50 гр.

Междудругото проблема с него го решихме. 3 хранения беше на спринцовка - капка по капка се хранихме към 40 мин. някъде и явно каквото му е пречило да пие хакто трябва се е оправило, защото от тогава нямаме проблеми. Сега очаквам да качва по - добре, като се има в предвид сестра му по модел.

ПС: Леле този пост го пиша 2,5 часа с n- прекъсвания, то става време пак за папо.

Това е от нас за сега. Ако някой му се освободи малко капацитет поне Шаврантията да поеме--- ще се родим направо. Тя е много мила и се успокоява с гушкане. Трябва и обаче индивидуално внимание и не може да бъде при останалите - изнервя се.

#34 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 12:31 PM

Снимките са прекрасни! Последната е ужасно сладка. :wub:
:rc_036: за грижите и вниманието!
Малките дзверонки чудесно наддават, благодарение на теб! :rc_036:

Дървени стърготини в големи чували може да намериш в някоя борса или зооо магазин. Не са скъпи.

#35 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 03:55 PM

Хора, с какво да почиствам гнездата на бълхите? Понеже сме малки и не могат да ни напудрят, та се пощим... :dry: Теа гадини обаче си правят глезда. Само с памуче с водичка или може и със спирт или нещо друго? И къде да гледам най-много? За момента са съ харесали главичката на едната кравичка - там лесно, тя е бяла и се вижда, ама другите как да ги претърсвам или да почиствам наред, пък каквото има?

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 April 2011 - 03:58 PM

На мен ветеринарни лекари са ми казвали, че може да се ползва Фронтлайн на спрей за толкова малки бебета. Единственото, за което трябва да внимаваш е да не се надишат с изпаренията. Все пак си мисля, че е по-зле да са с бълхи (и анемия от тях евентуално) отколкото пестеливо и внимателно да ги третираш с Фронтлайн.

#37 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 10:12 AM

MechoPuh ние имаме много малко бълички. Още в началото с часове ги пощих и сега почти не откривам, въпреки, че всичко претърсвам. Бяхме вече 2 пъти на ветеринар в Добро Хрумване - да ни прегледат и претеглят и двата пъти питахме може ли и двата пъти ни казаха, че сме малки още. За това сега съм се концентрирала в ръчно изтребване на гадовете и предотвратяване на нови такива.

Взимам памуче с малко спирт и минавам навсякъде и където има гнездо, то си личи. Памучето се оцветява в червено о почвам да го отстранявам. Обикновено нашественика е наблизо и се опиянчва от спирта и ликвидирам и него :ea_103:

Чудя се обаче дали спирта е най доброто решение. Слагам много малко да не влияе на бебо. После с водичка махам гнездото и накрая пак със спирт за да обера, ако е останало нещо.

Хора, май почват да ни се появяват зъбки. Още сучем пишота и това си остава основното ми притеснение за сега. Кога трябва да се почне със захранването? Изчетох няколко статии и има разминаване - между 17 и 21 ден пишат. Някой с опит да каже?

#38 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 10:31 AM

По принцип и аз знам 21-вия ден. Аз моите едва на 23-тия ги почнах, но преди това бях слагала дълго време пасирана гранула в млякото. Има и един прах за захранване, май си е стрити гранули с мляко и той де.
Това със сученето на пишота и при мен беше голям проблем. Направиха се целите в рани, че се чудех, как да ги разделям и с какво да ги мажя.Позволиха ни само едно обикновено кремче с невен.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#39 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 10:38 AM

margokk кога почна да слагаш пасираната гранула и как я правиш - в смисъл накисваш я в мляко и пасираш или ? И как папат - това минава ли през дупката на биберона или трябва да пробваме вече с езиче самички да папаме.

На нас днес трябва да ни е 16-ти ден, така че седя и чета тука за папото, но нещо не поумнявам :tb_195:

#40 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 11:16 AM

Ами аз още преди да отворят очите започнах да слагам добавки в млякото - сварен и пасиран жълтък. Някъде около 18-тия ден започнах с минимални количества гранули. Първо ги накисвам в млякото и после прекарвам всичко през пасатора. Отначало гранулите бяха толкова малко, че млякото почти не се сгъстяваше и си минаваше през беберона спокойно. После поразширих дупката н а беберона и накрая направих рядка кашаот накиснати и пасирани гранули, сложих я в една купичка и взех да им давам по малко от ръка. Голямо мазало беше. Кой тъпче вътре, кой плюе, кой се опитва да ближе. Накрая имах гранула и в ушите чак. :ab_041:
Според мен на твоите им е рано да ближат още.
User's Signature

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни