Dog.bg Форуми : 8 бебета търсят помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 бебета търсят помощ новородени в кашон

#61 Потребителят е офлайн   vasipan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2011 - 08:18 PM

Веси снимките и разказите ви са толкова забавни, че ме разсмивате от сърце. Моля ви пишете по-често :db_046:
Успех на мъниците, сигурна съм, че с такива мама и тате са си паднали на дупетата :db_046:

#62 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2011 - 10:42 PM

Мерси vasipan, радваме се че ни четеш с удоволствие. Сега гледам, че от Доротоея не сте видяли много. Тя последните 2 седмици изведнъж бухна :ab_041: Извади един косъм, едно чудо... като мече е и има светкавица на гърдичките :wub: . По характер е много пъргава и не и се седи много много на едно място. Голям зор и много щракане беше за тези няколко кадъра:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#63 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2011 - 06:40 PM

Успяме :ba_025: Най - накрая направихме първата ваксинка. Страшно съм щастлива. Беше изтощително преживяване, но децата се държаха чудесно. Малко ги беше страх, но не гъкнаа. тук таме някой се пооплака, но толкова. при все, че имахме пълна програма - теглене, мерене на температурка, боцкане и вземане на Дронталче за 2-рото вътрешно обезпаразитяване. Сега папнаме и свички сме каталясали.

Страшно много благодаря на дарителите ни, които направиха това възможно - чудесни сте :rc_036: Ваксинирането на 8 кученца не е лесна задачка, но с ваша помощ се справихме :ae_085:

Първата стъпка към бъдещето на малките е направена. Реваксинацията е след 3 седмици, та сега ще отдъхнем малко. Много се бях панирала с това боцкане, направо 1 седмица го сънувах вече...

#64 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2011 - 09:08 PM

:wub:
И ние така... прибирам се вечер и първо отварям темичката за 8- те сладки бебона... да ми се напълни душата я с прекрасни снимчици, я с историйките им.
Още ли никой не е заплют?
Отгледани с толкова много любов и неусетили жестокия свят, те ще станат най - веселите и щастливи кученца.

#65 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2011 - 11:43 AM

Леле 6 дена не сме писали и чак на трета страничка сме отишли :r_181:

Бебоците са добре и хич не са бебоци вече, ами направо кучовци. Вече лаем, скачаме, дърпаме въженце и махаме с опашка :ab_041: Лудницата е пълна. Малките искат много да играят и като се уморят започват да се бутат за гуш. Като взема единия има поне още двама, които гледат сърдито и негодуват. Много са енергични и вече всеки си има номер..

Малчо и Джени Джоунс (мъж ми я кръсти така - женски вариант на Индиана Джоунс), т.е. двете чернички са най-активни и неудържими. Напират да са навсякъде първи и още си разсипват папото навсякъде докато хапват. Трудно им отклоняваме вниманието и като си наумят нещо ... :ab_041: Много обичат да играят с една икрачка - топче със звънче вътре. Първи се спуснаха да видят какво е това, Джени го гепи и хукна да се крие да го разгледа на спокойствие.

Худини е най-кротък и сякаш умислен. той надблюдава и действа винаги спрямо обстановката. Ако сакараме на някой друг, че нещо не се пипа той не ходи там, а и дърпа другите за опашката и те да не ходят. Страшно е чувствителен. Ако се случи на него да се скараме отива под едно столче в ъгъра и ляга с гръб обиден. После му трябват поне 10 минути гушкане и успокояване да се отпусне пак да играе. Ако чистим акита и локви и не му обърнем специално внимание си остава там и хвърля само белтъци към нас с една кахърна и обидена физиономия. Ще го изям направо :wub:

Мадам е мацка от класа и глезла абсолютна. Когато е с Ходини вижда, че поощряваме неговото послушание и се опитва да го копира :ab_041: Много е спокойна и уравновесена. Прави всичко както трябва, но си иска после мачкане и гушкане за награда. Почти вече не си разсипва купичката и лесно схвана, че не трябва да притеснява другите докато хапват и тяхните купички са No-Go. Обожава да дърпа въженце :ab_041:

Дон Кихот е по различен от другите 2 кравички. Обича да играе с братчетата и сестричките си. Обича да се гушка, но като чуе че става купон иска да отиде. Около очичките козинката му почва да расте по дълга, та се чудя какъв модел ще стане. И той е на въжето с удоволствие. Рядко джафка, но влезе ли в серия... :wub:

Сава (Сивушко) е страшно доверчив и самоуверен. Той на моменти си е самодостатъчен. Харесва си нещо за игра, скътава се някъде и хич не го търси. Папа с настървение, но свърши ли папото лесно ми се отклонява вниманието от другите купички и заминава да си търси играчка. Отпуска се в нас, независимо от позата и заспива гушнат, дори и другите още да играят. Тои е по набит и с по стегната кожа. Муцунката му започва да става черна :wub:

Доротея и Шави са на един акъл - глезли и фръцли. Доротея много приказва и изразява всяка емоция много силно. Дали е Джафкане, дали мрънка, че играем с друг, дали че иска играчката на груг или наградка. Тя хич не гледа къде ходи и какво има около нея. Разлива купата, минава през водата или направо сяда в нея... вечно е мокра и омазана до ушите - което си е постижение при все, че сме им взели поилка и ги следим докато се хранят по двойки. Тя е с най-дълга козинка, като мече :ab_041: Шави е със сходен характер, но малко по нежна и внимателна. Много обича да се гуши и да и се обръща ексклузивно внимание. Първа откри предимствата да се скриеш под леглото :ab_041: Тя е най светличка като окраска с нежно розова пупа и ушички :wub:

Направила съм много снимки - ще ги пусна като ги свалим от фотото.

Искам тука да благодаря на grima за страхотния подарък - 1 пакет папо за малките. Малките и ние страшно се зарадвахме. Понеже сега минаваме на Джуниър и от grima получихме първата си опаковка седнах вчера да смята порциите и колко трябва да папаме (понеже минаваме тези дни и на 4 хранения). Много страшно обаче изглеждаха сметките. Пише по 200 гр. на кученце на ден. Това за нас означава 1,6 кг. на ден или 48 кг. на месец. Не знам дали ще издържим на тези темпове на Роял Канин. Не ми се ще да правя компромис с качеството при малките, но ако някой се сеща друга марка със сходно (или по добро :ab_041: ) качество на по поносима цена ще сме страшно благодарни. РК ще ни излиза към 480 лв. на месец, като сложим и ваксинките и обезпаразитеването и отиваме към 700 лв. Не знам как ще се справим, за това съвети и помощ приемаме всякакви :rc_036:

Сега в почивните дни ще довършим интернет-страничката на малките (дано остане време) и обявата. Ще ги пусна тук и много ще се радвам да ги пуснете навсякъде, където се сетите - дали в интернет, дали обявата в хартиен вид ... За чужбина също няма проблем. С мъжът ми говорим английски и немски и сме решили, че ако намерим добри осиновители там ще направим всичко възможно да изпратим децата. В приют обаче не съм много за идеята. Те растът в дом, свикнали са с вниманието и любовта и вече се учат на правила и прочие. Струва ми се крачка назад, пък дори и в чужбина.

Та така, това е от нас за сега. Другата седмица ще се мерим и правим следващо вътрешно обезпаразитяване и подругата сме на 2-ра ваксинка. ПОздрави на всички фенове от малките пупи :ae_085:

#66 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 May 2011 - 11:57 AM

Задължително ли е да папат РК? Преди време отгледахме 4 бебока с домашна храна.Ориз със дреболийки-пилешки кожички,дробчета,гръкляни нарязани на ситни парченца и консерви.Също по някое морковче,картофче в ориза.Както и гранулки(не бяха висок клас) накиснати във топла вода.Пораснаха големи диванета и на 3 месеца всички бяха осиновени.
Пожелавам това да се случи в най-скоро време и на тях :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2011 - 12:26 PM

Проблема е в това, че нямаме опит в натуралното хранене и не знаем колко и какво трябва да папат. Нали са малки и имат много нужди. Също така и да преценим какво количество трябва да се направи за 8х4 = 32 порции на ден, до вчера 40 порции. Нямаме и време, честно да кажа :dh_188: Процедурата по папането е поне 1-2 часа с играта и ходенето до тоалетна. Когато сме на работа (аз работя от вкъщи временно, но пак съм си на нормален работен ден) съвсем не остава време. Ходих в темата за натуралното хранене и за храненето като цяло и ми се събра погледа. Много се обърках и за това питам тука за малко помощ :ae_085:

Та така се ориентирахме към сухата храна, а и за да не ограничаваме бъдещите осиновители. На натурална лесно свикват кучовците :ab_041: , но обратното :dry: Препоръчаха ни тази, а и Аkито е на VET RK за кастрирани кучовци и е доволен - та така почнахме с нея.

#68 Потребителят е офлайн   alexinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2011 - 01:07 PM

:rc_036: :hb_027: Изумена съм!Мили хора,Вие говорите с такава любов за малчовците,че си мисля-бог нарочно е избрал Вас!С такава точност сте разбрали кое кученце какъв характер има,какви нужди!?Просто нямам думи!Бъдете благословени!!!

Това мнение е редактирано от alexinia: 22 May 2011 - 01:08 PM

#69 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2011 - 11:00 AM

alexinia мерси много за милите думи :md_064:

Най-накрая направихме обявата. Ще я прикача в PDF формат. Всеки, който иска да ни помогне може да я свали и разлепи където пожелае. Извън София също - ако попаднем на добри хора за малките ще ги возим до новите им домове :ab_041:

От тук също може да се свали.

Пускам и общата снимка с малките, ако някой иска да помогне с интернет-обяви. Просто нямаме много време и ще сме страшно благодарни на всяка обява, която пуснете, където ви се струва обещаващо. Текста също може да се промени, няма проблем от наша страна :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Прикачени файлове

#70 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 03:53 PM

Леле, колко големи са станали бебонците! :wub:
Лудницата у вас е сигурно страховита :dog:
:rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 04:12 PM

Шави ми е абсолютната фаворитка. от мнооооооооого време се чудих :wub:
утре ще проверя дали цветните тонери в офиса не са изсъхнали, така да се каже :md_064:

#72 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2011 - 01:36 PM

Здравейте от нашата банда :re_037:

Вчера бяхме на мерки и теглилки и взехме хапченца за вътрешното обезпаразитяване (до сега бяхме на пастичка). Много сме порастнали от 3,170 (Шави) до 3,860 (Дон Кихот), като средно децата са по 3,600 кг. Похвалиха ни, че сме хубави и растем добре :ab_041:

Вече се учим на ред и дисциплина. Храним ги в купички по двама. Всички се подреждат и чакат. Слагам купичките и извиквам 2-ма, останалите чакат. Е, от време на време някой се пробва да се промъква (особено Джени), но още се учим. За наградка също чакаме да ни кажат именцето :wub:

Другата седмица сме на втора ваксинка. Ще помоля, ако някой може да помогне малко за ваксинките да не се колебае. С храната и другите неща що годе се оправяме. От един Зоомагазин (БЕЗ продажба на животни) много ни помагат. Предложиха ни италианска храна висок клас, на която са представители (Natural Trainer) с много голяма отстъпка в предвид количествата, които ни трябват. За талаш и другите неща също ни поръчват директно от склад. Така, че криво-ляво сме го закърпили положението :ab_041:

За ваксинките обаче ще ни трябва помощ :zz_219:

Иначе за награда след боцкането децата ще получат нова къща - по голяма кошарка. Като я направим ще пусна снимчици. Ще се разширят малко, че почна да ни отеснява и 2-рото креватче. Да не говорим, че и на него му хванаха цаката как да излизат, та имахме на няколко пъти няколко посрещача в повече като се прибираме :blush:

#73 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 12:13 PM

Здравейте,

още веднъж ще помоля за малко помощ при ваксинките :dh_188: Далеч не сме вън от опасност, а събота наближава. Както се очертава при нас заплатите ще дойдат другата седмица, така че 8 ваксинки ще са непосилни за нас.

Моля, който може дори и някоя трохичка да отдели, да не се колебае. Децата и ние сме благодарни на всяка помощ :ba_025:

#74 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2011 - 12:33 PM

утре вечер в ДХ една фея, ще остави парички за Доротея :wub: :wub: :wub:
и за още някого

vesi007792 :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#75 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 06:56 PM

Благодарим много на добрата фея :rc_036: Ще направим специална сесия снимчици на малката калпазанка за нея, а и на всички деца разбира се :wub:

#76 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 11:01 PM

Хора, току що милУто претърпя тотален провал с малките. Много е депресиран... :ab_041:

Прибира се Той с бодра стъпка и ми показва гордо (между храната и другите аксесоари на малките) силиконова тоалетна за котки. От зоомагазина му газали, че попива мнооого пишо, та взел веднага.. Понеже прибираме към 8 кученца х 5 излизания х > 4 локвички = > 160 :zz_219: локвички на ден и човека решил, че това е огромно облекчение. На този фон към то 50 акита направо бледнеят :rolleyes:

Та идва ред на малките да излизат от креватчето и преди въобще да успея да измъцам Той хваща Мадам (като най-редовна редовна пикла) и е слага в WC-то. Малката изпадна в ужас, какво е това и хукна да бяга, разсипвайки половината тоалетна. Докато обясня "Чакай сега милУ, запознай я с това, да види какво е..." и Той я взима и айде пак на силикона. Мадам съвсем се шашна и хукна с ужас към мен да се гушне, та чак се срастна. Положение трагично, та чак комично :ac_007:

Тогава взе Шави (неговата любимка) и реши, че с нея шанса е най-голям - тя кат негов "човек" ще го разбере. Запозна я, обяснява и нещо там и айде в силиконката. В интерес на истината малката не се уплаши, тръгна смело да я яде :blink: Та после и бърка по устата половин час да си събира WC-то. Пробва се с още 2-3-ма със същия успех. Който не се шашна и не побягна, тръгна да нагъва силикона.

Тука голямия въпрос - на опаковката пише Dog - friendly - туй ще рече ли, че е безопасно за малките?

Естествено прибрах тоалетната, а Той си мрънка от един час под носа"Голям провал..., а така се надявах..., голям..." Направо жал ми стана :unsure:

За утре рече, че е предвидил някакви дървени ролца (пак WC), да не се притесняваме, че на малките ще им стане нещо, а и те познавайки талаша, не би трябвало да се стреснат...

Та така сега имаме 3,8 литра много-абсорбираща силиконка, ако на някой му трябва, да казва. Ако не в събота мислим да я занесем в ДХ за някое закъсало котенце и стопанин :ae_085:

Та такива ми ти приключения при нас. Ако някой се сеща за метод как да научим малките да ходят на WC - да казва. Че иначе, един като тръгне да върши работа 3-ма му се накачулват да го закачат и един се навира под дупата да изследва какво ще излезе от там :ab_041:

#77 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2011 - 11:23 PM

Показване на мнениетоvesi792007, в 02 June 2011 - 10:01 PM, написа:

За утре рече, че е предвидил някакви дървени ролца (пак WC), да не се притесняваме, че на малките ще им стане нещо, а и те познавайки талаша, не би трябвало да се стреснат...

vesi792007,тези дървени ролца като се намокрят (с напишкано) се разпадат на мнооого ситни парченца.Аз ги ползвах за котешки бебета (понеже се препоръчват) и хич не бях доволна.Ужасно се пързаляха и после трудно се почистваше,защото то като се надроби трябва да изхвърлиш всичко!А и тях ги хапваха дребните,но били безвредни.
Не става ли на памперси да ги учите?Знам,че е доста скъпо...Аз бях купила от санитарен магазин за хора - като чаршаф са,като по-голямата част е найлон и са доста по-евтини...

:rc_036: за грижите и любовта,която им давате!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#78 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 10:59 AM

Олле никакви ролца тогава :dry: И без друго цалата къща е в талаш, сега остава и стърготини ... Ще мислим друго.
За пелените: малките бяха до преди месец само на пелени, още откакто ги намерихме. Проблема като проходиха и им се появиха зъбки е, че я намират за доста забавна. Винаги се намират 2-3-ма, които да я хванат гордо да я разнасят из стаята (разсипвайки съдържанието и навсякъде). Просто не можем да я оставим и да очакваме да пишат на нея и да не я подхванат за играчка :ab_041:
А и на една (90/60, по малки не стават за нас) могат максимум 2-3-ма да ходят и се изчерпва. Това прави към 20 пелени на ден х 0,80 ст. е 16 лв. на ден за пелени. При нас количествата изходен материал (и от 2-та вида) са просто големи.

Уфф, май ще си останем с моповете и гъбите :dry:

#79 Потребителят е офлайн   kosara33 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 01:09 PM

много са сладки и си харесахме някои
skaip kosara33 ili tel 0893557644

Моля, пишете на кирилица.
мод

#80 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 03:45 PM

Ако решиш с талаш имам останал почти цял чувал от големите! И онази оградка може да ползваш, която ти пратих на лични, ако размислиш. :md_064:
Иначе и аз още не мога да изчистя къщата от прах и още излиза талаш от някъде, но ми беше много удобен. Нямах омазани в акита и подгизнали в пишо бебета. :ab_041: Наистина се забавляват с памперсите и ги късат...
Само с това мога да помогна, за съжаление....

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни