Dog.bg Форуми : 8 бебета търсят помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 бебета търсят помощ новородени в кашон

#1 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2011 - 10:20 AM

Обади ми се приятелка. Излязла с близнаците (човешки бебета) на разходка из кватрата и попаднала на кашон с 8 новородени оставен пред магазин за алкохол и цигари. Жената от магазина под натиск на децата си ги е прибрала, но не може да се грижи дълго за тех. Имат 2 котки в къщи - също прибрани от улицата, които нападат малките. Финансови средства също нямат - тя се грижи сама за всички - деца и животни.

Малките са на Хумана за сега, ще видя да купя адаптирано мляко и да и го занесем. Свързахме се по телефона - малките апват добре, пишкат и акат. Очичките не са им отворени, което ме навежда на мисълта, че са много мънички.

Търсят се варианти - кавито и да са за бебоците.

Помолих да ми направят малко снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 April 2011 - 10:31 AM

Като гледам и ушите им са още затворени, май са наистина много малки. Някой помни ли на колко дни отваряха ушите?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 April 2011 - 10:56 AM

15-17 ден - уши, като първо са очичките.
http://forum.dog.bg/...B0%D1%86%D0%B8/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 10:58 AM

Блу, мисля че става по-постепенно от очите, дето ги имаш за 1-2 дена. Някъде през втората седмица. По снимки е трудно да се определи, ама ми изглеждат около 10 дневни. Ако са едрички, може и на седмица да са хайваните. На Вили бебетата бяха гигантчета и ветеринарите им надсложиха няколко дни в началото, докато се ориентираме как растът.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#5 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 11:16 AM

По думи на приятелката ми бебетата са били добре охранени, т.е. може да са по едрички. Лошото е, че няма и следа от майка. Най вероятно е / била домашно куче. В събота (най-късно) ще отида да ги видя. Освен да папат, пишат и акат и да им е топличко за друго трябва ли да се внимава? Нямам никакъв опит с бебоци :dh_188:

#6 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 12:20 PM

На тази възраст са големи бегълци. Малда и Пейшън се измъкваха от кутията и пълзяха из стаята. Не могат да се приберат сами, майката обикновено ги връща.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#7 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 03:43 PM

Лоша новина - жената не може да ги гледа повече. Мъжът ми ще мине да ги вземе, че иначе заминават... там от където са дошли. Какво ще ги правим - не знам. Надявам се поне Акито да не се депресира. Спешно се нуждаем от помощ. Ако някой може да вземе поне едно-две или знае да има някъде майка кърмачка... С 8 кученца не знам как ще се оправяме.

Ще минем довечера през ДХ да купим мляко. Всякаква помощ и съвети са добре дошли :dh_188:

#8 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 09:19 PM

Малките са в първата си седмица. Всички папат добре, докато ги нахраним всички обаче минава 1,5- 2 часа. Обърква ме факта, че на опаковката на кучешкото мляко пише за 1-вата седмица - 6 хранения на ден, а аз знам през 2 часа. Как сега да ги раним, през ноща на колко време... нещо не ми е ясно.

За изпишкването и изакването - номера с масажиране на коремчето кога се прави - преди или след хранене? 2-ма се изакаха, за другите обаче не съм сигурна :dry:

Въобще в къщи е малък хаос. Единственото хубаво е, че Акито сякаш веднага разбра за какво иде реч и никакъв интерес към малките. Въобще не доближава кош-а им.

Хора, ако знаете някъде кучка - кърмачка или може да поемете грижата за едно-две палета - ще помогнете много. Грижите на този етап не са много - хранене и смяна на пелени, а едно кученце се храни за 10 мин - със всичките му салтанати. 8 обаче - 8х10 = 80 минути и ни идва на нагорнище.

Ние нямаме опит с бебета, та сега се учим в движение. Докато ги завъртим и наместим, така че да им е удобно и папкат - голям зор.

А малките са силнички и живички. Имат желание за живот :ab_041: , а и са адски сладки!

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 09:36 PM

Показване на мнениетоvesi792007, в 13 April 2011 - 09:19 PM, написа:

За изпишкването и изакването - номера с масажиране на коремчето кога се прави - преди или след хранене?

Може и преди - да направите място за храната :ab_041: , и след - отново.

Мисля, че могат да се хранят и на 3 часа. Ако опиташ да не ги будиш 3 часа сами ще покажат. Ако спят и са спокойни, значи е ок, ако се размърдат и нервничат - значи им е голям периода. Изобщо - по-лесно е когато ги следиш - те сами си показват от какво и кога имат нужда.
Нахрани ги преди да си легнеш и си раздели нощта на две, според часа, в който ще ставаш. Стани на половината нощ и ги нахрани. И пак ги следи - след седмица може и да пропуснат нощното хранене, пак ще си покажат сами.

А за позицията, в която се хранят - много хора ги слагат по гръб на коленете си и така ги хранят. Мисля, че това е грешно - в естествени условия е почти невъзможно да сучат от майка си така. Сучат, легнали по корем, с леко вдигнати нагоре главички. Така е по-безопасно според мен, по-трудно е да попадне мляко в трахеята и да се задавят.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#10 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 13 April 2011 - 09:54 PM

За честотата е малко относително. Примерно, нашите се хранеха по 4 пъти, когато трябваше по 8. Не искаха и това е. Както казва Буш - те ще ти кажат, ако са гладни. Спят ли, значи всичко е ок. Ако не са добре веднага им личи. Не мога да обясня как, но личи.

За позата:

Само че тук жената държи шишето малко неудобно за да мога да снимам :))

#11 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 09:59 PM

Недоносените човешки бебета им се даваше шишето подпряно на пешкир и само ги наглеждаха - хранеха по 5-6 бебета едновременно! Дали ще е възможно - не знам - но опитайте!

#12 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 10:28 PM

Мерси много за подкрепата и клипчето. На следващото хранене (след малко) :smile: ще пробваме. Забравих да кажа - 4 момченца и 4 момиченца са, как точно 50/50 ги е нацелила природата :ab_041:

За сега спят, ни звук, ни стон се чува. Даже се притесних от тишината и периодично ходя да надничам как са. Предполагам, че с времето ще посвикна. Уредих се да работя от къщи в следващите дни, та това за сега е отметнато.

Кога могат да се пудрят против буби, че видях един пришълец да лази по едното бебе?

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 10:39 PM

Мисля, че Тапилана не става за толкова малки бебета, не съм сигурна. Трябва да се потръси инфо в нета. Но спрея на Фронтлайн става. Проблемът е, че е скъп.
Може би тук ще има финансови помощници - и млякото за 8 бебета не е малко. Спрея - 100 мл ще стигне, както и за твоите си питомци, щото може да са им предали - да ги пръснеш и тях профилактично.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2011 - 07:52 AM

Папаме добре, май хванах цаката и на изакването. Поне след последното хранене успях да ги изакам :ba_025:

Много са различни по характер. Някои шават и се назландисват на бибата, и им трябва сумати време увещания. Засмучат ли обаче, дърпат яко. Други са големи активисти и смучат ли, смучат, като видим после чертичката какво са изпили - само поза :ab_041: Много са интересни, като се напъват за тоалетна. Имаме си и един разбойник, който все разбутва останалите. Имам чувството и че се знаят кой кой е и се търсят да лежат един до друг, ама може и да си въобразявам.

Стори ми се, че едното се опитва да отваря очетата :md_064:

Това е за сега от нас. Много сме изтощени и като гледам и млякото ще свърши бързо. Пелените - вече сме на 2-ри пакет. Моля, който може да помага, да не се колебае - дали със съвет, дали с някоя трохичка за мляко или с приемни грижи, поне за едничко - двечки :dh_188:

#15 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2011 - 08:25 AM

За съжаление не мога да ви помогна по никои от начините, но много ви стискам палци и ви се възхищавам за постъпката. Знам какво беше като гледах две едноседмични бебенца, а за 8, направо :rc_036:
Оченцата се отварят първо в основа към нослето, отлепят се там клепачетата и до няколко дни ще си имате две малки слдаки очеца. Проглеждат около 13-15 ден, тогава вече и ще знаете на каква възраст са. Няма по-голямо щастие от това да видиш отворени оченца.

УСПЕХ!
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2011 - 02:39 PM

Имаме едно з изцяло отворени очички (не ми се е привидяло сутринта), едно с полуотворени и на едно са започнали (в крайчето), както каза Lizka. Това ме хвърля в размисли за възрастта им и съответно дажбата на мляко :dry:

Иначе са добре бебоците, само едно се храни доста странно: през устата влиза - през носа излиза - както и да го наместим все се пени и дави. На последното хранене не бяха много въудошевлени, като че ли им е на прекалено често. Сега ще направя интервал от 3,5 часа, да видим как ще тръгне.

Дали може да са позапечени? Като дойдоха бяха на Хумана и изходния материал беше редичък. Още след 2-рото хранене се сгъсти, ама сега пък се чудя да не стане другата крайност - като масажирам коремчетата голямо напъване става, иначе материала си е с добра форма и ми се струва нормално твърдичък... Уфф, ще се гръмна вече :wacko:

ПС: Наснимах ги, ще пусна снимки довечера

#17 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2011 - 03:41 PM

Определено са на по 2 седмици, което е чудесна новина. Шансовете са им много по-големи така. Ако някое мишоче не се изака и му се надуе коремчето му бръкни с едно термометърче в дупенцето, все едно му мерят температурата и размърдай малко, но внимателно. Един вид клизма и ще се оправи. Когато поотраснат е възможно млякото да им е малко и да не се образува отходен материал. Бях се побъркала с моите бяха вече на по двейсетина дни, ядът а отзад нищо, клизми нищо, а те милите усовявали всичко и за ако не оставало. Продават една смес за захранване, прах е, мляко и месо, пак се разтваря с водичка, но не помня на коя марка. Ако млякото им идва слабичко може да потърсиш от нея и да я добавяш, прилича на стрити гранули.

Успех!
:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 03:50 PM

Мога да предложа за сега само биберон с шише от тези на РК. И писах на лични!
:rc_036: :rc_036: :rc_036: за грижите и ангажимента, vesi792007!!!
Успех и кураж! :ba_025:

#19 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2011 - 06:38 PM

Приключи поредното папане. Ще ни изядът ушите палавниците. Оказа се, че нямаме запек (за сега), просто не им се е ходило на маймуните, ама мама им се шашка веднага. Като се размърда някое го отделям, масажирам пупата и дупето и вършим и двете работи. Та следобеда ги минах всички :ab_041:

Иначе голям зор, заминава по почти опаковка мляко на ден :ud_009: В чудо се видяхме. Ограмни благодарности на g_vasileva за пратката с мляко и други подаръчета :rc_036: , всичко ще ни е от огромна полза, на @Fenix която предложи да ни вземе 2 кутии мляко, малките ще са много щастливи и ситички благодарение на нея.

Hela мерси много за помоща и подкрепата. И ние сме на РК, ще ти отговоря по подробно на лични :rc_036:

Пова е от мене за сега, борбата продължава, помощ не отказваме :ae_085: . По късно ще пусна снимчиците от днеска. Сега отивам да масажирам пупи :wub:

#20 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 15 April 2011 - 07:53 AM

Веси, :rc_036: ! Ти си герой! 8 новородени бебета си е истинско постижение за сам човек. Късмет на мъниците! Много са сладки! :wub: Ще ти бъде много весело, когато плъзнат из къщи. :ab_041:

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни