- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
8 бебета търсят помощ новородени в кашон
Публикувано: 13 April 2011 - 10:20 AM
Малките са на Хумана за сега, ще видя да купя адаптирано мляко и да и го занесем. Свързахме се по телефона - малките апват добре, пишкат и акат. Очичките не са им отворени, което ме навежда на мисълта, че са много мънички.
Търсят се варианти - кавито и да са за бебоците.
Помолих да ми направят малко снимки:
Публикувано: 13 April 2011 - 10:56 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 April 2011 - 10:58 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 13 April 2011 - 11:16 AM

Публикувано: 13 April 2011 - 12:20 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 13 April 2011 - 03:43 PM
Ще минем довечера през ДХ да купим мляко. Всякаква помощ и съвети са добре дошли

Публикувано: 13 April 2011 - 09:19 PM
За изпишкването и изакването - номера с масажиране на коремчето кога се прави - преди или след хранене? 2-ма се изакаха, за другите обаче не съм сигурна

Въобще в къщи е малък хаос. Единственото хубаво е, че Акито сякаш веднага разбра за какво иде реч и никакъв интерес към малките. Въобще не доближава кош-а им.
Хора, ако знаете някъде кучка - кърмачка или може да поемете грижата за едно-две палета - ще помогнете много. Грижите на този етап не са много - хранене и смяна на пелени, а едно кученце се храни за 10 мин - със всичките му салтанати. 8 обаче - 8х10 = 80 минути и ни идва на нагорнище.
Ние нямаме опит с бебета, та сега се учим в движение. Докато ги завъртим и наместим, така че да им е удобно и папкат - голям зор.
А малките са силнички и живички. Имат желание за живот

Публикувано: 13 April 2011 - 09:36 PM
vesi792007, в 13 April 2011 - 09:19 PM, написа:
Може и преди - да направите място за храната

Мисля, че могат да се хранят и на 3 часа. Ако опиташ да не ги будиш 3 часа сами ще покажат. Ако спят и са спокойни, значи е ок, ако се размърдат и нервничат - значи им е голям периода. Изобщо - по-лесно е когато ги следиш - те сами си показват от какво и кога имат нужда.
Нахрани ги преди да си легнеш и си раздели нощта на две, според часа, в който ще ставаш. Стани на половината нощ и ги нахрани. И пак ги следи - след седмица може и да пропуснат нощното хранене, пак ще си покажат сами.
А за позицията, в която се хранят - много хора ги слагат по гръб на коленете си и така ги хранят. Мисля, че това е грешно - в естествени условия е почти невъзможно да сучат от майка си така. Сучат, легнали по корем, с леко вдигнати нагоре главички. Така е по-безопасно според мен, по-трудно е да попадне мляко в трахеята и да се задавят.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 13 April 2011 - 09:54 PM
За позата:
Само че тук жената държи шишето малко неудобно за да мога да снимам :))
Публикувано: 13 April 2011 - 09:59 PM
Публикувано: 13 April 2011 - 10:28 PM

За сега спят, ни звук, ни стон се чува. Даже се притесних от тишината и периодично ходя да надничам как са. Предполагам, че с времето ще посвикна. Уредих се да работя от къщи в следващите дни, та това за сега е отметнато.
Кога могат да се пудрят против буби, че видях един пришълец да лази по едното бебе?
Публикувано: 13 April 2011 - 10:39 PM
Може би тук ще има финансови помощници - и млякото за 8 бебета не е малко. Спрея - 100 мл ще стигне, както и за твоите си питомци, щото може да са им предали - да ги пръснеш и тях профилактично.

Публикувано: 14 April 2011 - 07:52 AM

Много са различни по характер. Някои шават и се назландисват на бибата, и им трябва сумати време увещания. Засмучат ли обаче, дърпат яко. Други са големи активисти и смучат ли, смучат, като видим после чертичката какво са изпили - само поза

Стори ми се, че едното се опитва да отваря очетата

Това е за сега от нас. Много сме изтощени и като гледам и млякото ще свърши бързо. Пелените - вече сме на 2-ри пакет. Моля, който може да помага, да не се колебае - дали със съвет, дали с някоя трохичка за мляко или с приемни грижи, поне за едничко - двечки

Публикувано: 14 April 2011 - 08:25 AM

Оченцата се отварят първо в основа към нослето, отлепят се там клепачетата и до няколко дни ще си имате две малки слдаки очеца. Проглеждат около 13-15 ден, тогава вече и ще знаете на каква възраст са. Няма по-голямо щастие от това да видиш отворени оченца.
УСПЕХ!
Публикувано: 14 April 2011 - 02:39 PM

Иначе са добре бебоците, само едно се храни доста странно: през устата влиза - през носа излиза - както и да го наместим все се пени и дави. На последното хранене не бяха много въудошевлени, като че ли им е на прекалено често. Сега ще направя интервал от 3,5 часа, да видим как ще тръгне.
Дали може да са позапечени? Като дойдоха бяха на Хумана и изходния материал беше редичък. Още след 2-рото хранене се сгъсти, ама сега пък се чудя да не стане другата крайност - като масажирам коремчетата голямо напъване става, иначе материала си е с добра форма и ми се струва нормално твърдичък... Уфф, ще се гръмна вече

ПС: Наснимах ги, ще пусна снимки довечера
Публикувано: 14 April 2011 - 03:41 PM
Успех!

Публикувано: 14 April 2011 - 03:50 PM

Успех и кураж!

Публикувано: 14 April 2011 - 06:38 PM

Иначе голям зор, заминава по почти опаковка мляко на ден

Hela мерси много за помоща и подкрепата. И ние сме на РК, ще ти отговоря по подробно на лични

Пова е от мене за сега, борбата продължава, помощ не отказваме

Публикувано: 15 April 2011 - 07:53 AM

- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »