Dog.bg Форуми : Едни добри хора имат нужда от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Едни добри хора имат нужда от помощ

#21 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 13 April 2012 - 08:43 AM

Приятели на четири крака имат ново бебе в беда. Кати е само на 12 дена, но има проблем с крачетата. В момента се провежда лечение с медикаменти. Стискайте палци.
Прикачена снимка

Прикачена снимка

ПОМОГНИ

Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2012 - 03:39 PM

" МИР (КО) Вам! :)
Всеки праща маслинови (върбови) клонки и прави венци от тях, но аз ти пращам магаренцето Мирко в знак на мир и добра воля :) "

Така ме поздрави за Великденските празници един приятел, изпращайки ми видеото на
Мирко и Приятели на четири крака. Така ви поздравявам и аз :)
Нека доброто поражда добро.
Весели празници!

User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 April 2012 - 01:04 PM

Малко информация за животинките във фермата - убежище:

Ще започна с медийната звезда, Магаренцето Мирко:

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Преди няколко години Мирко е закупен от съсед, който живее не далеч от фермата - убежище на Приятели на четири крака. Неговата история е потресаваща, но и много поучителна. Вера и съпругът и стават свидетели на живота и съдбата на това същество и за щастие не остават безразлични.

Ето какво разказва Вера: " Съседът ни закупи Мирко, но явно не беше преценил добре възможностите си. Магарето се оказа с лош и неуправляем характер. Посягаше да хапе и да рита. Ясно беше, че през целия си магарешки живот е бил пребиван от бой, минавайки от ръка на ръка. Тук в България това е редовна и категорична практика да изливат върху тези нещастни животни подтиснатата си агресия и комплекси. Съседа не остана назад. Посегнеше ли магарето да ухапе оня започваше здраво да го налага с тояга където свари. Намесвах се нееднократно, но той ми казваше, че ще прави с него каквото си иска. То си е негово. Тогава още нямахме закон за защита на животните и ръцете ми бяха вързани да отреагирам законово на това издевателство. Един ден, началото на зимата, разбрах от жена му, че магарето успяло здраво да го срита и той вдигнал ръце от него и го затворил, където му е мястото. Това място се оказа мъничко тенекиено помещение, почти по очертанията на тялото на животинчето. Без прозорци и светлина. Там беше вързан на късо, без възможност да легне или да се почеше. Тази нещастна животинка изкара там цялата зима. Точно три месеца, без една седмица. Просто броях дните и си блъсках главата как да му помогна. Не искаше и да го продаде. Искаше да си отмъсти. Често му предлагах аз да го изведа и да го разходя. Отказваше ми. Знаеш ли колко зле се чувствах, когато сутрин отивах да храня животните, той чуваше тракането на кофите и започваше да реве и не спираше да реве. Повтарям - магаренцето изкара целия този период на минусови температури, в пълна тъмнина, вързан късо, без възможност да легне или да се почеше. Как оцеля - не знам. Накрая оня реши все пак да го изкара, но стана инцидент. Обезумялото магаре скача отгоре му и го притиска до мрежата. Едва успява да се измъкне на четири крака, с разпилени галоши. Отново го пребива от бой, залоства го пак на тъмно и се обажда на някакви от съседно село да го заколят още на другия ден. Тогава вече не издържах. Инжектирах се с цялата решителност на този свят, появих се пред съседа и този път успях. Най-после се съгласи да ми го продаде. Това е. После започна нашата одисея с него. Не мога да ти опиша каква гримаса имаше на муцуната си. Очите - помътнели, устата изкривена в маска на омраза към целия свят. А как хапеше и риташе.....Много ни беше трудно. Една година по-късно Мирко се превърна в коте. Доброто отношение поражда добро отношение. Едно магаре го разбра. За съжаление при нас хората е трудна работа. Когато ме питат за историята на Мирко обикновено не я разказвам, защото е толкова драматична, че звучи невероятно. Казвам просто, че е бил малтретиран и агресивен... "

помогни: фермата - убежище Приятели на четири крака се издържа само от дарения, ако желаете да помогнете, можете да дарите средства, храна, доброволен труд или каквото решите

PayPal account: animalshelter@mail.bg / https://www.facebook...219683121428487

Банкова сметка:
ProCredit BankSofia,
Bul."Todor Alexandrov" 26
SWIFT code: PRCBBGSF
IBAN: BG 50 PRCB 9230 1013 2253 13
SNC "Priateli na chetiri kraka"(NGO "Four Legged Friends")
IBAN в EUR: BG 91 PRCB 9230 1413 2253 18

User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 May 2012 - 12:27 AM

" Нашите дарители - спасители. м. Април

Вие, заедно с всички хора, които мислят за нас, посещават ни, помагат с доброволен труд, сте нашите спасители!

Ще се постараем да даваме редовни месечни отчети за разходваните средства. Времената са трудни за всички, това прави даренията, които отделяте за животните още по-ценни. Благодарим ви от сърце!

--------

Pay - pal / chip in / банкови сметки - ПОСТЪПЛЕНИЯ м. АПРИЛ:

Ваня П. - 20 USD
Ваня Дж. - 10 USD
albenagee - 50 USD
panagiula - 20 USD
ivet.p.p - 20 USD
dramov - 20 USD
svetla - 54 EUR
nellidi - 5 EUR
Кирил К. - 100лв.
Миглена Б. - 60лв.
Николай К. - 60лв.

-------

ИЗТЕГЛЕНИ / РАЗХОДВАНИ м. април:

60 лв. - медикаменти Кати
161, 40 лв. - храна, фураж животни

------

Снимките към албума са свързани с направените разходи. За съжаление, не винаги можем да получим фактури, но ще заснимаме процедурите ( лечение ) или стоките ( храна, материали, медикаменти ) за които са изразходвани парите.

Това е кратък разчет за МЕСЕЧНИТЕ ни разходи за храна. Ветеринарните услуги и транспорта не са включени. По-рано, преди да започне кризата - имахме добра работа и издържахме фермата - убежище с лични средства. Но с кризата в строителството и Виктор остана без работа ( той е шпакловчик и бояджия ), доходите ни спаднаха под всякакъв допустим минимум. Храната за животните е най-голямото и най-важно перо:

15 кучета - ( 10кг гранули на ден ) - 30 чувала/месец по минимум 13.00лв - 390лв.
Другите животни - ечемик, царевица, жито 15 чувала/м. по 12.30лв. - 184.50лв.
Агнешки гранули - поне 10 чувала на месец по 12.50лв - 125лв.
Слама, сено, люцерна:
Слама - 60 бали на месец по 2лв - 120лв.
Сено - 60 бали на месец по 3.50лв - 210лв.
Люцерна - 30 бали по 5 лв - 150лв.

Не ни забравяйте. Ако всеки отдели по малко ( поеме само чувалче или бала ), заедно можем да направим много!

Благодарим ви!"

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2012 - 05:23 PM

Благодаря, че сте ме преместили където трябва :)
То стана ясно, че ще спамя и ме екстрадираха от Новини, хаха
Скоро ще пусна историите и на останалите животни тук. Помагам от разстояние с текстове, поддръжка на страницата, темичката тук ще обновявам, но Вера имат нужда от повече хора и активно търсене на спонсорство, идеи за самоиздръжка и изобщо помощ.

Пускам част от съобщението и до мен днес, дано не се разсърди, че го правя публично, но наистина не знам по какъв начин да обясня ситуацията, в която са. Нямат никакви ресурци, вкл. човешки, нямат капитал, за да направят нещо с мястото, което имат и да се самоиздържат, абсурд е да смятат, че нужните около 1200лв. месечно само за храна ще се съберат от дарения...и , просто не знам. Много ми се иска да им помогнем с нещо, ако някой има идеи или желае да се включи - да заповяда.

( чакам снимки/документи за останалата сума от даренията за да ги включа в отчета, но всъщност те отдавна са изчерпани )

Цитат

Средствата за закупуване на храна са абсолютно изчерпани, както и самата храна. Вече два пъти вземам назаем за спасяване на положението. Вчера следобед дадох последните гранули на кучетата, както и последните трици на останалите животни. Вечерта слязохме в града и ужасно се стресирах, защото пробвах на няколко места да поискам някакви пари на заем, за да спася събота и неделя. Хората се оплакаха, че също са се охарчили по празниците и също са на заем. Най-накрая един приятел ми даде 100лв с уговорката да му ги въра до две седмици. Картинката никак не е оптимистична и отново ме обхваща паниката.

Не знам как се живе така, с толкова животни, толкова отговорности и ден за ден...
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 May 2012 - 05:14 PM

Кати - малкото агънце с тежка съдба. Една уникална животинка. Това е историята и, повече снимки тук.

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Цитат

Кати се роди в ръцете ми. Търсихме овца за компания на сляпата Сашка. Попаднахме на Маша - тежка овца, с проблем в предните копита. Много бързо прорастват и ако не се подрязват често има опасност фатално да увредят ставите. И тъй като върви бавно и забавя стадото вероятно щяха да я заколят. Взехме я при нас. Много мила и кротка душица. Нямахме идея, че е бременна. По нищо не й личеше.
Един ден, точно на 31 март, легна и влезе в контракции. Добре, че бях там. Раждането беше трудно и мъчително. Нямам никакъв опит в израждане на агънца, но когато трябва да спасиш живот инстинкта е по-силен от теб. Кати буквално се роди в ръцете ми. Аз й избърсах муцунката, за да поеме първа глътка въздух, аз й помогнах да се изправи на крачета, за да засуче...С часове не се отделих от нея....Тя е моето бебче. Толкова много я обичам!
Една седмица всичко беше наред. Кати вече се справяше отлично сама. На осмия ден видях, че леко накуцва със задното краче. Реших, че се е навехнала и ще се оправи. Подцених състоянието й. На другият ден тя легна и повече не стана. Веднага я заведохме на доктор. Той каза, че това е резултат от прогресивно възпаление на нерв през гръбнака към мозъка. Дявол знае от какво. От тогава е на инжекции. Засега полза няма. Вероятно ще минем на нивалин. Сега ние с Виктор сме целият й свят. Нейният живот, нейните крака, нейното всичко. Просто вече не помня откога не съм спала нормално през нощта. Ставам по два-три пъти заради едното или другото агънце. Тя ни обича толкова, колкото и ние я обичаме. Да видиш блясъка в очите й, когато ни гледа и иска да я вземем на ръце. Разхождаме я на смени, показваме й различни неща, не спираме да й говорим. Най-страшното е, че тя расте в ръцете ни и става все по-тежка. Скоро няма да можем да я носим. Искам да вярвам, че ще се случи чудо и тя ще се оправи. Дано го дочакам...

User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 May 2012 - 10:41 PM

чудя се, дали цялата тема да не отиде в организации, какво мислите?

Това са прекрасни снимки от днес ( явно направени с по-добра техника от тази на Вера ). Страшно готини изглеждат хората и искрено им завиждам, че имат възможност да посетят фермата.

Поработили са малко, позабавлявали са се много. Вера е и професионален инструктор по езда. Всеки желаещ може да посети Приятели на четири крака. Целият албум е ТУК. Телефон за контакти и описание за пътя има под албума в коментари :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 May 2012 - 09:25 AM

Отново зав за помощ...нужна ни е храна!

Под отчета за месец април има точен разчет за раходите и хеобходимата храна за животните. ( https://www.facebook...18052358&type=3 ).

Много искаме да ви показваме само хубавата страна от живота във фермата, но за съжаление все още не можем да намерим варианти да се справяме сами с финансовата част...Когато създадохме фермата, имахме спонсор, но ситуацията се промени, този добър човек, който ни помага години наред , няма възможност да го прави повече. И ние останахме сами с много животни. Пишем постоянно писма на чуждестранни организации, за момента отговор няма от никъде и единствената ни надежда остава, че някак си заедно ще успеем да събираме нужната сума. Стресът е огромен - отговорността за толкова животни и ясното съзнание, че не можем да им осигурим най-необходимото...

Молбата ни е, помагайте! Всеки лев/чувал/бала сено/зърно е животоспасяващ...
Иска ни се фермата да има стабилно финансиране и както нашите колеги в други страни, само да ви радваме и любовта и спокойствието, което царят в нея, но за съжаление над нас постоянно надвисва сянката на глада...

PayPal account: animalshelter@mail.bg / https://www.facebook...219683121428487

Банкова сметка:
ProCredit BankSofia,
Bul."Todor Alexandrov" 26
SWIFT code: PRCBBGSF
IBAN: BG 50 PRCB 9230 1013 2253 13
SNC "Priateli na chetiri kraka"(NGO "Four Legged Friends")
IBAN в EUR: BG 91 PRCB 9230 1413 2253 18

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2012 - 03:09 PM

Здравейте,
необходими са ми адреси/контакти на места във Варна ( магазини, ресторанти, заведения, клубове ) , които биха се съгласили да поставят касичка за набиране на дарения на "Приятели на четири крака "

Качена снимка

п.п. това ще е добре и за тези места, ще бъдат популяризирани на страницата на организацията, което е предпоставка за нови клиенти.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 May 2012 - 09:30 AM

Кати вече я няма...това слънчево същество, спечели сърцата на всички ни, но най-голямата болка остава за Вера и Виктор..Тежкото решение е взето, според лекарите, тя е нямала никакъв шанс и това е единствения правилен начин...останалото би било егоизъм. Почивай в мир Кати..

Това ми писа Вера:

" Тази вечер приспахме Кати. Заведохме я в ОВК. Прегледаха я. Безнадеждно. Посъветваха ни да престанем да я мъчим повече. Аз останах отвън. Две приятелки присъстваха...Казаха, че веднага е заспала....Нели, страшно боли...Опитвам се да се държа, но направо се сринах...Искам само да кажа: "Скъпа Кати, дано най-после да тичаш на слънчева полянка със сладките си крачета! Знам, че ще ти липсвам. Дано не толкова, клкото ти на мен! Толкова много те обичам!!!"

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 29 May 2012 - 12:49 PM

Лелее.... ужасно съжалявам. Кати беше борбено беб4е. :rf_011:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#32 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 June 2012 - 12:24 PM

Поизостанах с информацията тук, ето малко ъпдейт:
Нашият проект "Касички за директни дарения" потръгна малко по малко:

до момента са се отзовали:

СОФИЯ:

Магазин "Зелена земя"

" Благодарим от сърце на Живко Джамяров, собственик на прекрасното магазинче Зелена Земя - магазинче за био и натурални храни. Посетете го, вземете си здравословна храна и дарете за животно в беда :)

Адресът е : ул. Любен Каравелов 70 "

Прикачена снимка

Вегетариански ресторант "Dream House"

" Супер-мега-якият веге ресторант " Dream House " ще ви предложи вкусна, здравословна храна и възможност да помогнете на животно в беда :)
Можете да го откриете на адрес: ул. Алабин 50А, ет1, София , +359 2 980 81 63 . За повече информация посетете сайта: http://www.dreamhouse-bg.com/ "

Прикачена снимка

ВАРНА:

Био магазин Хатори

" Това чудно местенце се намира на ул. Драгоман 9 и е създадено с любов за всички, които искат да живеят в хармония със себе си и заобикалящата ги среда. Там ще намерите био продукти, вкусен хляб с квас и пълнозърнести брашна, домашни сладки, био козметика, книги, ръчно направени красоти и амулети....Има още много интересни неща, но най-добре е да отидете и да усетите атмосферата. Не се колебайте! "

Прикачена снимка

Магазин " Дай лапа "

" Намира се по пътя за Виница, след ресторант Лотос. Ул.Бриз, 153 "

Прикачена снимка

-------

Благодарим на всички!

Това е плакатът, който стои до всяка касичка. Снуупи помогна за него!

Прикачена снимка

Нека допълним този албум заедно!

Нужни са още места за да поставим нашите касички за дарения. Тук и във фейсбук ще постваме техни снимки и адреси. Разпитайте във фризьорския салон, който посещавате, ако имате магазин, пишете ни, студио или клуб на ваши познати, университет, МОЛ...всяко място, през което минават голям брой хора би било подходящо. Благодарим ви за съдействието и желанието за помощ. Фермата е на ръба и няма голям шанс за оцеляване. Можем да успеем само заедно!
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 June 2012 - 12:18 PM

продължителният дъжд, донесе кал до кръста, наводнена конюшна ( покрива спешно се нуждае от ремонт....от около 2 години ) и купчинки животни из къщата, търсещи сухо местенце:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2012 - 09:28 AM

Дечица и животни, започва веселба, дечица и животни, компания добра :)

Занималня "Игралница занималница" и Приятели на 4 крака стартират съвместен проект: "Дечица и животни". Целта е малките хора да се запознаят с живота във фермата убежище, да се докоснат до уникалната природа и да общуват с животни от всякакъв вид. Изграждането на ново, хуманно отношение към заобикалящия ни свят сред децата е нашето бъдеще!

Ако желаете да се присъедините към проекта, можете да се свържете с нас на телефон 0895 25 44 84 (Вера) или може да пишете на нашата страничка във Фейсбук, където ще намерите още снимки и информация :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 June 2012 - 11:13 AM

Отчетът за миналия месец отдавна е качен на страничката, но да го пусна и тук :md_064:

---

Pay - pal / chip in / банкови сметки - ПОСТЪПЛЕНИЯ м. МАЙ:

Добринка Бонева 10 USD
Албена Харалампиева - 30USD
Варна Нет ООД - 100лв
Наталия Алексова - 20лв
Миглена Божикова - 30лв
Деница Дабишева - 50лв
Нели Димова - 30лв
Вяра Младенова - 100лв
Мария Георгиева - 40лв
Миглена Божикова - 20лв
Петя Кръстева - 10лв.

Отделно получихме 40лв от Милена Станиславова. С нея говорихме по телефона и тя поръча нещо специално за магаренцето и Кати ( RIP )... Взехме четири чувала гранули по 12.50 и четири пакетчета сухо мляко за Кати.
-------

ИЗТЕГЛЕНИ / РАЗХОДВАНИ м. май:

40 лв. - 4 чувала суха храна за Мирко и Кати, сухо мляко
61 лв. - фураж животни
442,50 - лв. - храна
------

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Най-добре се спи на пълен стомах :smile:

Прикачена снимка

Благодарим виииииии!

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 June 2012 - 09:05 PM

Време за малко добри новини

Вече си имаме сайт!!!

Все още ни е новичък и недовършен, но е доброначало. Много ми харесва, че на страничка "Нашите герои" всеки можеда види дарението си и ако е писал нещо - основанието. Предстои да се оформилогото, сайтът ще има и още много опции, но всичко малко по малко

-------

Големи благодарности на всички, които отразиханашата инициатива "Дечица и животни", която продължава да се провеждавсеки четвъртък. С особена сърдечност се отличава материалът на приятелите от" На ти с природата "

На море около Варна?! Не пропускай да посетиши Спасителен център "Приятели на 4 крака"!

" Много се зарадвахме да научим, че въвВарна вече има Спасителен център за козички, кончета, магаренца, кученца. О не,не! Не просто Спасителен център и не закого да е, а истински, прекрасен дом за магаренцето Мирко, агънцето Цура икобилката Ирка.

Едно българско семейство и група млади хора,всички доброволци, са запретнали ръкави и от нищо, са направили много нещо.Приютили са нежелани от никого животни, отглеждат ги, хранят ги. И сезабавляват. Канят и гости!

Малки и големи, момичета и момчета, както секазваше в едно любимо детско предаване, заповядайте! Ако имате път към Варна,наблизо е село Орешак. В някой не-слънчев ден или когато никак не ви се лежи наплажа, защо не отскочите до Орешак. По пътя, звъните на Верка, 0895 25 44 84или малко по-рано пишете в сайта или във фейсбук страничката им. Казвате:"Идваме да видим Мирко, Цура и Ирка." И готово!

Приятно галене, гушкане, хранене и учене наотговорност и грижа за другите. За два часа ще преживеете това, което щеразказвате на баба и дядо цяло лято :) И никога няма да го забравите! "

-----

Скоро ще има и още, но да не си казваме всичконаведнъж.

Фермата все така се нуждае от средства, ще смемного благодарни на всяко левче, за начините за дарение тук :http://www.4leggedfriends.eu/donate/ Благодарим ви!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 June 2012 - 09:20 PM

Имам голям проблем с пускането на мнения...не мога да вмъквам линкове, сливат ми се думи, изобщо...нищо не изглежда така, както го виждам, преди публикуването, от сутринта се опитвам да пусна горния пост...и съжалявам, но ще е в този ужасен вид, не смея да го пипам повече...
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 June 2012 - 11:22 PM

Приятели, подкрепяли не веднъж фермата, организират полезен и интересен семинар на 30 юни, 2012 в радио Варна ( бул. „Приморски” 22) от 15 до 19ч . Цената на входа е 12 лв. СРЕДСТВАТА СЪБРАНИ ОТ СЕМИНАРА ЩЕ БЪДАТ ДАРЕНИ НА ФЕРМА УБЕЖИЩЕ „Приятели на Четири Крака” в с. Орешак край Варна. събитието във фейсбук: https://www.facebook...55353097809826/

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 June 2012 - 08:28 PM

разни идилични моменти от живота във фермата :smile:

Апачи зорко бди над Гъб-Гъб, докато той си взема следобедната дрямка :)

Прикачена снимка

и най-новото попълнение в нужда - Хубавата Джиджи :wub:

това е нейната история, която можете да прочетете и на сайта ни

Прикачена снимка
Преди няколко дни ни се обади местен овчар, за да ни уведоми за козичка от неговото стадо в много тежко състояние, “предложи” ни да я вземем при нас за да я лекуваме. Разбира се взимането на козата всъщност означава да я закупим, защото у хората дълбоко е застинало убеждението, че дори да си неглижирал домашното си животно, да си го оставил да страда месеци наред, все пак трябва да бъдеш възнаграден.

Качена снимка

Все още се опитваме да възстановим стабилноста на фермата и трябваше добре да помислим дали можем да си позволим това. В крайна сметка си спомнихме какво се случи с друго болно животно от същото стадо, а именно, беше изоставено в гората.

В понеделник отидохме да приберем козата…въпреки че сме виждали какво ли не, това което видяхме ни остави втрещени. Козата беше със стар и сериозен абцес на копитото на преден крак. Толкова отдавна имаше този абцес, че копитото беше разтворено на две и практически неизползваемо. Разбира се гнойната рана не беше достатъчна, Джиджи също е с ослепено око (най-вероятно непремерен удар) и с разкъсано ухо. От всичко това Джиджи не е можела да се храни и е много слаба.
Не знам дали можете да си представите какво е да гледаш четириного животно да ходи на коленете на предните си крака, защото не може да си ползва копитата от болка. Според д-р Драгомир Иванов, който направи операцията на копитото и прегледа Джиджи, тя е била в това състояние поне месец.

Качена снимкаВъпреки зверски безотговорното отношение на стопаните, въпреки проявената жестокост и презрение на мъките в които е живяла Джиджи, тя не е загубила доверието си у хората, много дружелюбна и не се отделя от Вера. Свикнали сме да приписваме привързаноста и любовта към човека само на верните ни кучета и котки, но истината е че всяко животно живяло със стопаните си, ги обича, разчита и зависи от тях.

Без значение дали отгллеждаме животни за да го използваме за храна или за приятел трябва да се отнасяме с тях с уважение и да откликваме на болките и нуждите им – всичко останало не е проява на човешко и нормално отношение.

User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 July 2012 - 08:55 AM

След Здравословния семинар, организиран благотворително от чудесни хора, на който бяха събрани и дарени на фермата 60 евро :rc_036: , цялата компания организатори се е отправила към Приятелите. Ето техният разказ за фермата и прекрасните снимки:

http://www.zemianaza...om/archives/505

Любов витае в Орешак
by mer

Качена снимка

След семинара във Варна се отправихме към една дългоочаквана среща, а именно да отидем на гости на фермата-убежище за домашни и други животни в село Орешак 4leggedfriends . Беше вълнуваща среща, в която се срещнах с много силен дух, воля и желание за раздаване и получаване на любов. Всяко приютено там животно си има лична зашеметяваща история. Няколко ми бяха разказани и през цялото време от вълнение бях настръхнала. Огромен респект заслужават стопаните на това място, които всяка секунда с думите си, реакциите, излъчването, действията, очите, душата…. даряват с любов и грижа всяко едно същество там.

Качена снимка

Мирко е много любвеобилен, вре си муцуната в теб и те приканва да го прегръщаш.

Качена снимка

Качена снимка
А очите му, пълни с доверие …… примижава от удоволствие и замира… само от време на време някоя муха го кара да потропва и потръпва.

А тук малко се закача и ни разсмива:

Качена снимка

Разказаха ми как Мирко е попаднал при тях. Тая история ме накара да разбера, че щом това животно в следствие на любовта, и грижата, и вниманието, което с много желание и търпение му даряват Виктор и Вера, от съвсем озлобено и мразещо и освирепяло, се превръща в това излъчващо мир същество…….. и никак не е било лесно, година е трябвало докато Мирко отново върне в себе си доверието към човеците и се оставе да бъде докосван… та това е повече от показателно, че нямаме оправдание да не можем да превърнем всеки “лош” човек или кое да е живо същество в добра душа само ако започнем да обгръщаме с любов. И няма да разказвам тъжни истории, защото там не е тъжно, а всичко вибрира на честотата на любовта, грижата, радостта от споделянето на последния залък и дом за живеене.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Може да прочетете повече на тяхната страница – http://www.4leggedfriends.eu/ и горещо препоръчвам всеки, който има възможност да дари каквото може от сърце.

----------

Аз искам да помоля, ако някой има възможност да помогне с трошички за закупуването на слама за зимата. Уговорена е за сряда. Трябва да се вземе сега, защото после поскъпва двойно. 1.20 лв е балата. Нужни са 400бр..

:rc_036:

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни