- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
За морала, ползите и компромисите
Публикувано: 15 April 2011 - 11:28 PM
Под снимката в албума на Заедно срещу насилието написах, че самото съществуване, начина по който функционират тези магазини противоречи на името на групата "срещу насилието". От раждането си тези кученца и котенца са подложени на насилие и жестокости. Рекламирайкитози магазин - групата Заедно срещу насилието одобрява всичко това. Е, поста ми изчезна, рекламата седи.
За това реших да си поговорим тук за това.
Ако приемем хипотетично, че този техен спонсор (ако не е спонсор нямам идея защо групата изобщо го рекламира) ще помогне финансово на групата и пак да приемем хипотетично, че групата ще използва парите за животни в нужда. Тогава се питам:
кога трябва да се "наведеш", за да извадиш дивиденти; кога можеш да направиш компромис със съвестта си, с принципите си; заслужават ли си дивидентите; помагаш или ставаш част от проблема?
Моето лично мнение е, че не бих правила компромиси. А вие?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 April 2011 - 09:50 AM

(може и да съм объркала все пак, снимката за рекламата на играта я има на повече от едно място)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 18 April 2011 - 12:50 PM
Но не мога да си позволя да подкрепя подобно нещо, не мога.
От днес пазарувам от друг он-лайн магазин.
И друго нещо - преди време помолих собственика да се включи с някаква помощ за Сеславци. Отговор не последва. Явно тогава не предложих достатъчна реклама срещу някаква помощ. Просто му пратих линк и попитах - дали не би могъл да се включи.
Публикувано: 18 April 2011 - 01:25 PM
Публикувано: 18 April 2011 - 01:29 PM
Сега вече окончателно ме убедиха, че не искам да пазарувам от тях.
Публикувано: 18 April 2011 - 08:56 PM
(Пънах се за едно участие в тоя сайт, без изобщо да погледна дали имат категория за продажби на кучета и котки... Видях, но доста по-късно.)

Публикувано: 18 April 2011 - 10:13 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 18 April 2011 - 10:27 PM
Хм, компромиси... Защо да трябва да ги правя в такива случаи? Защото някой е решил да си пълни джобовето от страданието на животинките? Не, благодаря

Публикувано: 18 April 2011 - 10:36 PM
И аз от година пазарувах от там и бях много доволна... но това беше, ще търся друг. Категорично няма да подкрепям подобно нещо.
Интересно обаче колко от хората извън форума ще се откажат да пазаруват там. Сигурно ще са минимален брой.
Публикувано: 18 April 2011 - 11:55 PM

Мисля, че с разпространението на линк из Фейсбук, ще може съобщението ни да стигне до повече хора.
Публикувано: 19 April 2011 - 07:24 AM
П.П. Ако имах организация за защита на животните, нямаше да откажа и на наркопласьори да ме спонсорират, стига парите да отиват за животните. Като знам как са се юрнали дарителите да помагат, направо жал да ти стане за животните в беда. Каква съвест, какви пет лева!?
Публикувано: 19 April 2011 - 09:34 AM
g_tanov, в 19 April 2011 - 07:24 AM, написа:
Доста безпринципно.
Ще подкрепиш онези, които създават проблема, за да ти помогнат да го решаваш?! Тогава ти си част от проблема. Нещо повече - ти се облагодетелстваш.
Вчера написах на стената на зоомагазин д-р Стефанов нещо. Днес няма и следа от него. Рекламите също са изтрити.

Публикувано: 19 April 2011 - 10:55 AM
Публикувано: 19 April 2011 - 11:03 AM
g_tanov, в 19 April 2011 - 10:55 AM, написа:
Когато системата не работи - ти остава бойкота. Много добре знаеш в повечето случаи какво се случва след жалби в тази държава. Нищо.

Публикувано: 19 April 2011 - 11:06 AM
Вземайки пари от някой, който извършва жестокост към животни, ти извършваш същото.
Все едно борейки се срещу тютюнопушенето, да ме споносорира производител на цигари.
Изобщо се чудя как е възможно да го коментираме.
Ако някой не може да си финансира организацията по почтен начин, да не създава организация.
Кои сме тия ние дето трябвало да се противопоставим?
Аз не съм в състояние да се противопоставя. Но съм в състояние да не ги подкрепям, какво остава пък да извличам полза от тях.
Публикувано: 19 April 2011 - 11:18 AM
Добавям:
Малък зоомагазин на Бул. Гоце Делчев Блок 1 (блока на ъгъла с Костенски водопад). Магазинчето е не повече от десетина квадрата. С месеци в аквариуми на витрината седят кученца. Повечето си отрасват там, докато ги купи някой, а ако станат прекалено големи уж ги връщали там, от където ги взимат. Питала съм от къде, не казват. Има и зайчета и други гадинки. Ще проверя името на фирмата.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »