Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА ХОМЕОПАТИЯ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА ХОМЕОПАТИЯ

#1 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2011 - 03:35 PM

Здравейте от 8 години прилагам основно хомеопатични лечение на моите пациенти.при всякакви случаи.мога да кажа с много добри резултати.ще се радвам да помогна с моят опит на тези които имат желание.Ще спомена само един случаи буквално от днес-развъдник със 15 немски очарки с водниста диария от 5 дни лекувани с антибиотици но без промяна.дадох им хомеопатично лекарство вчера на обяд и вечерта и днес всички кучета са напълно здрави.

#2 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 20 April 2011 - 04:26 PM

Няма лошо!
Не отричам нищо, което не вреди!

Личните ми впечатления от хомеопатичните схеми, които съм си позволявал да прилагам са прилични.

Прилагал съм ги спомагателно при стафилококови дерматити, алергии, атопичен дерматит, гломерулонефрит.

Да прилагам хомеопатия като основно лечение обаче не бих се престрашил на този етап.

Успех!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#3 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 07:52 AM

Как Вашия метод на лечение е повлиял на куче с първична епилепсия?Конкретни резултати можете ли да посочите?И ако не сте от моя град,с консултации ли можете да помогнете?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 11:08 AM

Хомепатичните лекарства се изписват на базата на причината както и на индивидуалните характеристики и симптоми на животнтото както при епилепсия така и при всяко друго заболяване.понеже въпросът е за епилепсия ще дам един пример куче със по 6 припадъка на ден след преглед беше определено лекарството което отговаря най-точно на картината на пациента в случая PHOSPHORUS след седмица припадъците намаляха до 1 на ден и след още 1 седмица спряха напълно лечението беше преустановено и вече година и половина кучето е напълно здраво. Аз съм във Варна ако вие далече може и по телефона.

#5 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 11:50 AM

Благодаря за отговора!Моят следващ въпрос е:имате ли случай на излекувано куче с първична епилепсия с неустановен произход?И какви са Вашите методи за установяване на причините за гърчовете?Сходни с тези,ако съм посетила ветеринар или нещо по-различно?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 11:59 AM

Здравейте.пример за излекуван случаи вече дадох а причината се търси първо в анамнезата нещо след което са започнали припадъците като например след ваксина.травма.стрес и т.н.след това се вземат на предвид индивидуалните характеристи
ки на пациента.съпътсващи симптоми и заболявания и се избира едно лекарство което отговаря на цялата картина.

#7 Потребителят е офлайн   mjjriel Икона

Публикувано: 26 July 2011 - 08:13 PM

Здравей, homeovet. В темата отдавна не е писано, но ще се радвам ако мога да получа малко помощ. Имам английски сетер, който от две годишен (сега е на шест) страда от алергии, силно изразени през летния период. По няколко пъти на лято получаваше отоци по главата, които бяха лекувани с кортикостероиди. Тази година вече има диагноза атопичен дерматит (чесане, хапане, опадване на козината, възпаления по кожата), не искам да продължавам с тези силни лекарства и искам да пробвам с хомеопатия. Какъв е твоят съвет?

#8 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 02:26 PM

Здравейте за да ви помогна ми трябват повече подробности за вашето куче защото изборът на хомепатично лекарство е строго индивидуален .ако няма възможност да го видя може и по телефона 052 503927 или 0888856796 д-р Стефанов

#9 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 07:49 PM

Ако съвсем случайно атопичен дерматит се повлияе от хомеопатия, моля д-р homeovet да ми пише. Досега опитите на хуманни и ветеринарни хомеопати удрят сериозно на камък...

#10 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 08 August 2011 - 01:46 PM

Здравейте! Имам 2 Голдън Ретривъра. От както се е родила малката има алергия към нещо, което вече 3 години не можем да установим. Спирахме храни всякакви, месо, сменихме парка и други подобни, но без успех. От време на време има затишие, но за съжаление "пред буря". В момента пак е пламнала и вече незнам какво да я правя! В такива случаи я тъпча със Зодак и мажа с Тридерм. Оказа се алергична и към лекарствата против алергии. Дексаметазона не и действа добре, а като я изкъпахме с Низорал, все едно я заляхме с бензин... Раните са огромни, а тя ги чеше перманентно.. мъката е страшна! Видях, че сте във Варна... НЯКАКВО РЕШЕНИЕ??? :dh_188:
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 01:37 PM

Атопичният дерматит се лекува нормално с хомеопатия както при хора така и при животни и не знам откъде е тази информация за удрянето на камък.

#12 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 02:03 PM

Здравейте за Ретривъра сигурно има решение но трябва да знам всички подробности кога е започнало.какво е правено преди това.как изглежда кожата.сърбежът имали някакви модалности т.е.подобряване или влошаване от нещо.сезонност.самото куче какво представлява като индивидуалност и ако има някакави съпътстващи симптоми извън кожният проблем

#13 Потребителят е офлайн   kim_waters Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 11:26 PM

Здравейте, искам да Ви попитам какво лечение може да се приложи на пекинез с анемия.Благодаря.

#14 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 01:46 PM

Здравейте от какво е анемията и какви симптоми има

#15 Потребителят е офлайн   rosiradeva Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 02:09 PM

Имам нужда от вашата помощ. Влияе ли се фалшивата бременност при куче с хомеопатия? Имам пинчер на 8 години и се боря с този проблем от доста време, заплодихме я, но това не доведе до никакъв успех, дори в момента сме с този проблем. Възможно ли е да се проведе някакво лечение и дали то би довело до успех или в крайна сметка ще се наложи кастрация?

#16 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 03:18 PM

Има подходящи медикаменти за този проблем съдържащи каберголин.

#17 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 05:54 PM

Аз съм ползвала бромокриптин, но страшно много повръща кучето от него. Жал ми става като я гледам как се мъчи:(
Ако и каберголин действа така по-добре я кастрирай.

#18 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 10:25 AM

Предположенията Ви, че и каберголин действа така не са верни.

#19 Потребителят е офлайн   homeovet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 03:27 PM

Здравейте фалшивата бременност лесно може да се лекува хомеопатично най-често се дава PULSATILLA или LAC CANINUM но има и много други лекарства и трябва да се знаят конкретните симптоми на всяко куче индивидуално

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни