Dog.bg Форуми : Найс, а!?

Към съдържанието

Напътсвия

Моля, за всяко питане или проблем, създавайте нова ТЕМА, за да може прегледно да се следи всяка нередност с форума. Преди това, погледнете, дали вече няма такава. Ако има, погледнете в нея. Ще сме благодарни, ако за един и същ проблем, не пише всички едновременно. Благодарим.

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Найс, а!?

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2011 - 02:14 AM

Само две странички отворих в ... това чудно местенце :zz_020:
И си намерих това - любим начин за комуникация там:

Показване на мнениетоСпас ЛАзаров, в 11 April 2011 - 11:47 AM, написа:

Показване на мнениетоgerdan, в 10 April 2011 - 10:36 PM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 10 April 2011 - 06:12 AM, написа:

Показване на мнениетоgerdan, в 10 April 2011 - 12:28 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 09 April 2011 - 10:38 PM, написа:

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 09 April 2011 - 11:03 PM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 09 April 2011 - 08:45 PM, написа:

Показване на мнениетоСпас ЛАзаров, в 09 April 2011 - 10:18 PM, написа:

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 09 April 2011 - 10:08 PM, написа:

..............Ти очи нямаш ли???свали си розовите очила,и открий разликите :ba_025: не може всяко шарено куче да се нарича БОК :ea_103:

А и да ви кажа нещо г-н Балчев с риск да се обидите,но мен вашето мнение грам не ме интересува.Човек като Бай Иван Катевия ми каза,че кучето ми е много добро това ми достатъчно.Той е гледал кучета много преди вас и мен и смятам,че знае много повече.Думите на човека бяха,че едно време кучетата са били дори по големи от моята свиня :eg_033:

Спасе, кучето ти го харесаха всички, които го видяха и Ефти и Антон Тумбев Синджеро, който каза че точно това е като старИте кучета сред които е израстнал. И бай Иван Коцаков и Симеон Янакиев и Емин Гичмен и Алеко Гальов и всички тези и други имена в породата са с много по-важна оценка от тая на някой, който не че не му се иска, а просто няма куче като твоя прекрасен Куби!!! Хората, които ти пишат са не само много след мен, но и много след тези имена в породата и на тях още не им е ясно как се променя едно куче във времето. Показват престарели и поизмъчени кучета с някои редки изключения, дето да те е грях да ги гледаш, да не говорим че не са произвели нищо с подобна на тях визия. Като престарее и твоя ще стане такъв но старостта не е красива. Красива е младостта и и се радвай защото и твоя Кубрат Лазар Тичо Елит ще стане с времето такъв, но тогава на такива изложби, като тези, на които те водя няма кой да е така възторгнат, а пък сега тия дето ги показват като застанат до него или се спраскат или побягнат в къра шще разберат какво е това анатомия, конституция и кинематика. Ама сам виждаш че никой не употребява тия термини защото не е наясно с тях а селекция без такива категории просто няма. Ти гледай да не станеш като тия момчета, които купуваха кучета от овчарите а по- добри от тях приплоди и въобще някаква няма. Да не говорим че много често не знаят нищо или повече от една-две генерации за кучетата си, а твоя е с 12. Като стигнат до произход толкова дълбоко и до такова куче като Кубрат тогава да си позволят приказки. Да не говорим за останалите критерии а те са много и нито един не е в тяхна полза! :ba_025:

.............г-н Попов,по-добре ще е Те,хората, да се наричат със истинските им имена :wb_052: никой не може да ме убеди ,че това куче е типично и достатъчно породно,че да представя България където и да е било,лошото е ,че избора ви е бил ограничен :dog:
тоя разговор ,ще го продължим като се видим,надявам се скоро,да не правим сеир на душманите :beer:

Избора ми никога не е бил ограничен, тъй като работя с голяма популация и бройката около мен винаги е била огромна, с каквато едва ли някой ще може да се похвали. Все пак съм Стефан Попов не съм Фидан Бакалина и с годините в породата и кинологията съм понаучил нещичко и друго за тая порода и кучкарлъка като цяло! Кучето е не само много красиво голямо и породно, но и в в много голяма, дори максимална степен се доближава до стандарта на овчарското куче изработен от БРФК и при участието на всички радетели и структури и приет от НК БОК. А на изложбите на FCI само представителите на БРФК могат да представляват България и съответно българските кучета и породи и смятам че всички са наясно че така е правилно справедливо и затова единствено възможно. :ea_103:

...подкрепям Балчев ! - такива дискусии не са излишни а необходими, защото както всички може би забелязват Българското куче май е на кръстопът!Забелязват се ясно оформени два лагера да не кажа три и в нашия отбор - дано да е за добро но как като всички работят в противоположна посока ! Аз лично съм на мнение че кучето ни трябва да е специфично екстериорно, с уникална физиономия и характер.Лично мое мнение е че ръста и килограмите над един необходим минимум не са ни необходими защото водят до патологични изменения на по-горните посочени качества и като пример за това бих дал Немското овчарско куче - ето при него не се гонят килограми като на свиня или пък ръст като на кон а е най-разпространената и една от най-уважаваните и ценени породи!Що се отнася до работни качества и в частност борбата с хищници аз определено вярвам, че и тук основно и определящо е куража и характера... ! Каква полза от сто кила с подвита опашка , а да не говорим че такова куче не вярвам да върви редом с овцете стръмните баири, а и кой овчар ще насмогне в изхранването на пет такива "прасета"!Не един и два са случаите в които нашето куче макар и отстъпващо по килограми на Кавказката овчарка и други ръстови породи се справя много по-добре срещу хищника и то най-вече заради куража си и повечето овчари ще предпочетат едно истинско наше куче пред десет Кавказки или Азиатски овчарки!Факт е обаче, че ръстовите и високо килограмови екземпляри се търсят от високо платежни купувачи - казвам го от чисто лични наблюдения но това е разбираемо, така че щом като има търсене има и предлагане но пък кучето на малка България за мен трябва да едно ... ! Така мисля аз а бъдещето и историята ще покаже кой крив кой прав ... !
Колега, Аз имам само няколко въпроса: Редно ли е да направим от една едра порода средно и под средно куче? Кой е казал че едрите са с подвита опашка? Не обхваща ли стандарта на БРФК и по-неголемите кучета, които са в долната граница? Кой е казал че едрите се движат по- лошо от дребните? Дребни ли са породите, които са бързи по света? Не бяха ли най-едрите кучета на всички известни овчари най-личните в стадото и отбора им кучета? Виждал ли сте кучетата в стадата на Кавказ и Средна Азия, както и тези в Мала Азия, Анадола и въобще Турция, както и по Шар Планина и други райони с какви размери са? Не се ли стремят всички страни да уедрят националния си генофонд разбира се без да развалят хармонията и мобилността на породите си? И последно: не се ли стреми да произведе и да се радва всеки на по-едрото си произведено кутре в кучилото и на най-едрото си куче в отбора си? Какви бяха най-добрите кучета в ТКЗСТ при най- известните овчари в цялата страна? Имаше ли поне едно от тях да не е с по-добра маса и телосложение? Знаете ли че най-известната порода- германското овчарско куче заради това уеднаквяване и вкарване в строга рамка стигна до там, че отстъпи първенството си като ползвателна порода на белгийските овчарки основно малиноа и някои други породи и немската полиция в Германия напусна WSV и работи основно с малиноа, ползва и други породи макар че имат и немски овчарки? Чул ли сте израза голям българин или голямо, страшно куче? Има ли някъде в народа казано нисък красив? Нашия народ казва ли мъж балкан, мъж планина, висока стройна като топола и тнт. Има ли аналог за дребното? Снагата е тенка висока, очите са черни череши, веждите са вити гайтани, дребни са само солзите! Едно куче обаче влиза ли в стандарта всичко е наред, а това че тоя стандарт не ограничава и не изхвърля по-голямата част от съществуващите кучета е само предпоставка за съхраняване на съществуващия генофонд. Друг е въпроса кой какво ще развива и кой какво ще постигне! Какво, трябва да изхвърлим едрите и анатомични кучета с високи ползвателни качества и да оставим дребните? Ми никога просто!!! Някой да ме е чул да искам да изхвърлим по-неголемите, но съразмерни и правилни средни кучета, но имащи добра маса и възможност за движение и работа? Аз просто съм за това породата да се развива така, както всяка една по света, а не да ни се налагат модели на някого си! Вярно е че има красиви неголеми кучета и щом като са в стандарта значи всичко е наред, но да гледаме и произвеждаме кучета извън него заради недостатъчен ръст това просто е незряло! Колкото до грамадни тюфлеци и аз съм против и такива са голяма рядкост и не са ми на сърце. Говоря само за едрите силни елитни екземпляри способни да се движат и притежаващи характер и борбеност и всички онези качества така нужни на овчаря!
За да съм ясен нека и аз да кажа - нямям нищо против създаването на нова порода с име "Български мастив", но г-н Попов такива ..... като Хант Хунт или др подобни които се показват и нароиха напоследък та дори и Гагауз, който между другото изглежда добре на снимки но на изложбата в Добрич 2010 беше дисквалифициран за обратна захапка от независим съдия/не си спомням точно името и но беше рускиня/, поне на мен не ми се вписват изобщо в представите и нагласата за визия на БЪЛГАРСКАТА ПОРОДА !!!Иначе нямам нищо против ръста и масата, даже много ги предпочитам, но без това да е за сметка ни най-малко на типична физиономия и цялостна характерна визия, суха устна лигавица и прибрани долни устни, правилна захапка, голям зъб, независим и твърд характер!Най-малко 50% от тези качества несе наблюдават в Мастивоподобните екземпляри така че няма как аз в личен план да ги приема, но иначе пак казвам нямам нищо против и дори харесвам идеята за създаването на новата порода!С други думи на мен ми е безкрайно свидно и мъчно за това, че не се развива истинското българско овчарско куче да не кажа че вече започна да ми идва да го наричам каракачанско защото като кажа БОК май вече си представям някакво огромно безформено, бяло на черни петна куче с увиснали клепачи, големи кръгли очи, висящи бърни и лиги, нехарактерна глава с ясно изразен стоп при повечето екземпляри а също и силно изпъкнали надочни дъги с най- различна големина и форма на ухото!Естествено има изключения но тук правилото че всяко стадо си има мърша важи в обратна посока - "... всяко стадо си има и добра стока "!Изобщо много съм разочарован от това което виждам че се показва в този форум от близо година насам от определени хора, които са знакови и основоположно определящи за породата и мисля че липсата на единна организация която да дърпа в правилната поска е пагубно за нашата порода!Така мисля аз пък дано да не греша ... мнението ми е крайно и завършено - не подлежи на промяна оформено е в продължение на 10 години/които са нищо в сравнение с който и да било/ и най-важното това го чувствам със съврцето си !

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Един даде глас 10-ма след него се обадиха. Мастиф абе вие хора гледате ли се колко сте смешни бе.Изтъквате напред някакви лисици и ги водите за Породни кучета.А кучета с характерна визия, суха устна лигавица и прибрани долни устни, правилна захапка, голям зъб, независим и твърд характер ги изкарвате мелези и то без да сте ги видяли наживо.Е добре щом съдите по дадено куче от снимките в нета добре ясно е тогава какви кучкари сте въпреки че всички претендирате,че едва ли не цял живот сте гледали породни кучета.За да го правите това значи просто вие нямате очи на кучкари.Аз всеки път се извинявам за това,че не права хубави и правилни снимки на кучето ми.Незнам под кой ъгъл да го снимам,това не е срамно уча се в момента.А вие дори и не се опитвате да се образовате само едно и също си пишете.Тоя е мелез оня е мелез.А вие бе господа,вие какво имате породно за да ми спорите.Какво е за вас чистата Физиономия на българското овчарско куче хайде покажете я

И, разбира се - хубави снимчици:
Прикачена снимка

Много е удобно да се оставят нещата на смотек, но някак грозно ми се струва. И не, няма да стане само с изтриване на тая или оная снимка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2011 - 10:25 AM

Това в dog.bg ли се случва ?

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 April 2011 - 10:28 AM

да
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 10:33 AM

http://forum.dog.bg/...B0%D0%B4%D0%B0/
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 11:03 PM

[/quote]

И, разбира се - хубави снимчици:
Прикачена снимка

Много е удобно да се оставят нещата на смотек, но някак грозно ми се струва. И не, няма да стане само с изтриване на тая или оная снимка.
[/quote]

Защо ли като четох постовете докато се писаха тази снимка не съществуваше ?
Пропагандата е хубаво нещо :rc_036:

#6 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 11:09 PM

A това какво е?

Показване на мнениетоАнтон Филипов, в 11 April 2011 - 11:06 AM, написа:

Показване на мнениетоkaleata78, в 10 April 2011 - 08:36 PM, написа:

Прикачен файл 100420111720.jpg
г,Филипов спорет вас дали има захват?????? :re_037:

Велко това до мен ли беше адресирано :smile:

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#7 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 11:19 PM

Показване на мнениетоkitana, в 21 April 2011 - 11:09 PM, написа:

A това какво е?

Показване на мнениетоАнтон Филипов, в 11 April 2011 - 11:06 AM, написа:

Показване на мнениетоkaleata78, в 10 April 2011 - 08:36 PM, написа:

Прикачен файл 100420111720.jpg
г,Филипов спорет вас дали има захват?????? :re_037:

Велко това до мен ли беше адресирано :smile:

Ами като гледам събеседниците са други.... може да се е писало във същия под форум ама май не беше точно по тази тема...:mc_004:

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 11:39 PM

Какво не си разбрал?
И какво точно ми казваш с това, че снимката не е била там преди, че не разбрах какво точно ми намекваш?

Цитата и снимката нямат общо. Те са взети произволно, като отворих две случайно попаднали ми страници в онзи форум. Там не чета - не мога да си го причиня, а и няма какво да се чете.
Цитата е за онагледяване на начина на комуникация, начина на употреба на форума, липсата на контрол и модерация, както и липсата на елементарна грамотност как се ползва форум.

Снимката е за онагледяване на интересите, които масово занимават пишещите в онзи подфорум и е взета именно от там, както ти показа Китана.

Обидните обръщения и каруцарския език не съм го споменала. Той е по подразбиране там.

Но пък хора всякакви има. Щом им е даден мегдан - те си играят хорото на него. При тотална липса на контрол и толериране на изброените тъпотии - хората си правят каквото си искат, ща па не? И са прави.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2011 - 06:34 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 21 April 2011 - 11:39 PM, написа:

При тотална липса на контрол

Защо няма контрол там? В темата за САО е същото, и изобщо във всичките им теми.. Кой трябва да ги контролира? А уж този форум е против това и онова.. :ab_041:

#10 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 01:28 PM

Аз от както съм тук в този форум... постоянно забелязвам абсолютни нередности и дори противозаконни действия във форумите за САО, БОК и кавказка овчарка... останал съм с впечатление, че във форума има двоен стандарт?И докато някой като мен си позволяват спам, и биват "предупреждавани"... във форумите на гореизброените породи пишат хора които се броят на пръсти и въпреки всичко има теми с по 600-700 страници... там никога не съм видял предупреждение или наказани ... всеки го кара през просото...Никой не знае, що е едит и шляпа снимка след снимка... и така 20 пъти..., вместо да се сложат в 1 пост..

Обиди и интриги там няма да коментирам, но често се пише на трудно разбираем език... не говоря само за правописни грешки ..., а и примеси от други езици ... например турски ...Мен ми е кеф да чета из всички форуми за кучета..., но всичко това което става там... е извън всякакви граници ... и на още 1 място се бе писало по темата, но ефект никакъв... нищо ...

Драги модератори и админи..., ако искате това място да бъде добро и приятно...постарайте се то да бъде такова..., ако ли не, просто го затрийте...НЕ може на едното място да санкционирате и "наказвате" просто за спам, а на другото място да се спами като невидяли, да се говори на турски език и да се постват снимки с боеве и насилие... Не знам кой се занимава с тези форуми, но или не го умее или му е през 'крачола'...(а може и никой да не се занимава)

Направете нещо по въпроса там, вместо някой модератори, някъде да се чудят за какво да се хванат, че да "накажат" някой...

Действайте и успех! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 01:05 AM

Ех... клюкарките хубаво е, че ви има !

Цитат

И какво точно ми казваш с това, че снимката не е била там преди, че не разбрах какво точно ми намекваш?

Илюстрацията е : снимка или картинка която има за цел да подчертава даден текст...
Текста нямаше никаква връзка с публикуваната снимка от Вас или се бъркам ?

Цитат

Обидните обръщения и каруцарския език не съм го споменала.

Дори и да бяхте го споменала не знам, какви очаквания имате но в тези теми става въпрос за чобански кучета. Стока (овце) в офис не могат да се гледат... Без да ми се обиждате но примерно Вас с мотика в градината не ви виждам, съдя по изказванията ви, може и да греша .

Цитат

Драги модератори и админи..., ако искате това място да бъде добро и приятно...постарайте се то да бъде такова..., ако ли не, просто го затрийте...НЕ може на едното място да санкционирате и "наказвате" просто за спам, а на другото място да се спами като невидяли, да се говори на турски език и да се постват снимки с боеве и насилие... Не знам кой се занимава с тези форуми, но или не го умее или му е през 'крачола'...(а може и никой да не се занимава)

На модераторите и на администраторите им е ясно за какво става въпрос не случайно под форума е на е най-отдолу, явно толкова много четеш и се интересуваш, че това не си го прочел... С твоя правопис и претенции не те виждам на полето, как очакваш да съдиш за нещо което не познаваш и не си се опитал да разбереш ?
Погледни първо себе си тогава съди другите... къде е морала за който ти така усилено се бориш, а гледаш в паницата на другия какво има ...
А замислял ли се за тази порода която ти е на аватара, че не и е мястото тук в България, че заради газарията мъчиш едно животно на което са му необходими с 15-20 градуса по ниски температури.

Цитат

постоянно забелязвам абсолютни нередности и дори противозаконни действия във форумите за САО, БОК и кавказка овчарка...

С тези твоите претенции сигурно си се зачел и знаеш в по-горе споменатите от теб породи основата е агресията към хищници и себеподобни . Целта на тези животни е да пазят стадото с цената на живота си ... за това са селектирани с векове. Нормално е да се ценят тези им качества естествено в някакви норми и правила. А, че има болни и извратени хора които злоупотребяват с това ...
По-интересувайте се малко преди да хулите, да има много неща с които и аз не съм съгласен във визираните от вас под форуми... ама си гледам в моята паница.

#12 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 01:51 AM

Това не променя факта, че форума има правила... и те са за всички ... независимо дали подфорума е най-долу ... или най-горе...И намека с правописа ми не го разбрах..., нещо нередно ли има човек пишещ правилно да е на полето и да сее или копае... Няма нужда да категоризирате по този начин хората... дето има 1 приказка... не може всички да са доктори и адвокати ... :ba_025:

Във форума има неродословно заплождане... продаване на случайни кученца... Освен това мисля, че човек който умее да борави с компютър и форумите ... ще може и да пише поне на разбираем език ... освен това вярвам, че могат да четат... е има правила..

Дали ще гледаш Хъски ... или кавказка овчарка... мисля, че и на 2те им е трудно през лятото...
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 09:10 AM

Цитат

нещо нередно ли има човек пишещ правилно да е на полето и да сее или копае... Няма нужда да категоризирате по този начин хората...

Целенасочено преувеличих с категоризирането заради тези твои определения :

Цитат

но често се пише на трудно разбираем език... не говоря само за правописни грешки ..., а и примеси от други езици ... например турски ...

Не смятам да влизам в излишни спорове с всезнаещи и всичко можещи Българи... то че оправия няма, няма и няма и да има.
Живи и здрави

#14 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 April 2011 - 12:47 PM

Показване на мнениетоHARPS, в 26 April 2011 - 01:05 AM, написа:

Дори и да бяхте го споменала не знам, какви очаквания имате но в тези теми става въпрос за чобански кучета. Стока (овце) в офис не могат да се гледат... Без да ми се обиждате но примерно Вас с мотика в градината не ви виждам, съдя по изказванията ви, може и да греша .
.................................

Като гледам и Вие не оставате по-назад от "всезнаещите Българи". Явно не съм пропуснала нищо съществено през последните 7-8 години, в които отказах да се интересувам от тези породи кучета и в частност БОК. Не сте мръднали на йота от там където "Ви видях" (образно казано, разбира се) за последно. Тогава на една изложба изведоха пред съдията едно омазано в екстременти куче и на въпроса му защо е в този вид, мучащия отговор гласеше "Мм то е чобанско куче, беее еййй!" :bo_014: Тогава съдията много логично го попита "Аз на чобанин ли ти приличам?!" Та тази работа е същата. Това е форум, не ферма или баира край селото. Тук е редно да се пише на разбираем български език и да се спазват правила, валидни за всички, а не някой да си тарикатее и да се прави на по-акълия от останалите. Не може да се иска от модераторите да стават пъдари.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#15 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 01:23 PM

Цитат

Като гледам и Вие не оставате по-назад от "всезнаещите Българи".

Със сигорност сте права все пак съм на Бълканите и по- точно в БЪЛГАРИЯ както и Вие...

#16 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2011 - 02:13 PM

Показване на мнениетоHARPS, в 26 April 2011 - 01:23 PM, написа:

Цитат

Като гледам и Вие не оставате по-назад от "всезнаещите Българи".

Със сигорност сте права все пак съм на Бълканите и по- точно в БЪЛГАРИЯ както и Вие...

Мразя да се хващам за правописа, няма да коментирам всички грешки, ама ..... бива ли да не знаете как се пише Балкани?!?! :ud_009:
Фактът, че правите такива грешки е показателен и за съжаление, нарицателен за цяла група обявяващи се за "разбирачи" на тези породи. Значи не знаем как се пише името на собствената ни географска област, обаче разбираме от чобанските й кучета ..... без коментар. :tb_195: Няма порода запазена от неграмотни развъдчици, а от "разбирачи" още по-малко.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#17 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:07 PM

Цитат

Мразя да се хващам за правописа, няма да коментирам всички грешки, ама ..... бива ли да не знаете как се пише Балкани?!?! :ud_009:
Фактът, че правите такива грешки е показателен и за съжаление, нарицателен за цяла група обявяващи се за "разбирачи" на тези породи.

Ей, това изказване чаках.... :mc_004:

#18 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2011 - 07:50 PM

Можехте да поправите грешката! Ей така, от едното честолюбие.... като гледам падате си по тези неща.......:md_064:
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 08:59 PM

Цитат

Можехте да поправите грешката! Ей така, от едното честолюбие.... като гледам падате си по тези неща.......:md_064:

Ако не допусках грешки, нямаше да се хванете да ми прочетете постовете и нямаше да имате тази тема на разговор, в която да се изтъкнете колко можеща и знаеща сте...

Цитат

Писането на кирилица е абсолютно задължително, за тази цел форумът разполага и с кирилизатор.
От цитата разбирам, че от мен се иска да пиша на кирилица и никой ама никой не ме задължава да пиша без грешки

Цитат

Забранява се : 2. Оскърблението на който и да е от другите потребители на форума. Публикуване на съобщения, написани с цел да унижават и обиждат другите участници на форума; съдържащи лична информация за лицата, публикувана без тяхно разрешение, нападки на етническа, расова, сексуална или религиозна основа, грубост, необосновани обвинения и опити да се превърне форума в поле за изясняване на лични отношения.
Тук и Вие образованата и аз незнаещия сме в нарушение :db_046: Поради тази причина ще приключа диалога който водим ако може да се нарече така, че пак сме в нарушение :ab_041:
Лека вечер ви пожелавам, ако съм допуснал грешка бъдете така добра да ме извините предварително и ако е възможно ме уведомите да не се излагам...

#20 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2011 - 10:29 PM

Показване на мнениетоHARPS, в 26 April 2011 - 08:59 PM, написа:

Лека вечер ви пожелавам, ако съм допуснал грешка бъдете така добра да ме извините предварително и ако е възможно ме уведомите да не се излагам...

Лека и на Вас ! А относно подчертаното в цитата .... не бих разчитала много на това. Учителите в основното училище е трябвало да се погрижат по-добре за Вас. Сега е малко късно ми се струва ... а и нещо сте се объркали относно дискусията и нейния смисъл :md_064:

п.п. - Не бъркайте граматиката с емоционалните изживявания. Това, че не знаете как се пише името на собствената Ви географска област е факт, а оскърблението, което си мислите, че изпитвате е лично преживяване. Последното не винаги отразява вярно реалността, вероятно просто по-трудно я понасяте :rc_036:
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни