Dog.bg Форуми : Мари чака да замине към своето щастие !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мари чака да замине към своето щастие !!! куче от Банско

#1 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2011 - 12:10 PM

Не отдавна с мен се свърза един англичанин. Със семейството си са били на почивка в Банско и там срещат уличната Мари. Тя е била след кастрация и се е нуждаела от вет помощ, тъй като явно не е била зашита добре. Те я водят на лекар и й помагат. През целия си престой се грижат за нея и много се привързват. Почивката свършва и те се прибират в Англия. Тогава обаче осъзнават, че Мари много им липсва и я искат при себе си. Така човека започнал да пише писма до България и да моли за помощ, някой да му помогне да вземе кучето. Така се свърза и с мен. Човека е готов да поеме всички разноски по заминаването и престоя на кучето тук, и разбира се да изчака 6 месечния карантинен срок. Много искам да помогна на Мари да промени съдбата си.
Дали тук има някой от Банско, който може да намери кучето, а после да го транспортира до София? Човекът ми е казал точно къде се намира.След това ще трябва и приемен дом за тези 6 месеца. Аз ще се опитам да се заема с подготвянето и за път. Дано някой от тук ми помогне ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2011 - 01:06 PM

O Боже, колко мило куче! Първата снимка ми стегна сърцето :dh_188:
Дали наистина някой не би приютил кучето за 6 месеца? Аз направих тази процедура за Джак и Рижко, които гласях за Англия. Извадихме и сертификати и всичко. Обещавам помощ за минаването през тези процедури!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 01:24 PM

Извинявай, без да те питам напусках тази тема на разни места из фейсбук. Ако кажеш ще я махна, не съобразих първо да те питам. Сложи някакъв телефон за връзка все пак. Милото същество. Дано се намерят със своите хора.

#4 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 April 2011 - 01:38 PM

Всички напускахме, нали идеята е да се намери приемен дом, не вярвам терра да има нещо против :smile:
само ме притеснява...това е било зимата, доста време е минало, на улицата..дали е още там?
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 01:39 PM

Дени, благодаря ти ! Дано първо намерим кучето....после ще му мислим за другите процедури

Миси благодаря и на теб! Няма проблем ,че си пуснала и в фейсбук. Аз също публикувах няколко пъти в Заедно срещу насилието...ще говоря и с адмнините на страницата да го постнат от тяхно име, пък дано някой помогне.

#6 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 01:41 PM

Човекът се свърза с мен преди около 2 седмици....мисля, че е минало по- малко от 2 месеца, от както са били там....кучето си стояло на едно място, има си негов район. Дано още е там.

#7 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 02:14 PM

Айде бее, толкова ме е яд на хората понякога, сигурно не съм права, но неможе да няма поне едно дворче, в което да преседи това кученце 6 месеца срещу осигурена храна. Дали пък да не си направите една екскурзия и да ходите от дворче на дворче - знам ли.

#8 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 03:05 PM

За един може ли да се отиде и да се върне човек до там? Аз направо съм готова да отивам да търся Мари и да я карам към София. За приемен дом не мога да помогна уви :(, но поне това.

#9 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 03:12 PM

Аз до колкото знам пътя до там е към 2-3 часа....в едната посока. Аз вече да се бях грабнала да я търся още човека като ми писа, но за съжаление в момента съм с малко бебе и няма на кого да го оставя още известно време, а хич не искам да чакам...времето лети.... Още повече, че този път парите за Мари няма да са проблем, както обикновено се получава...всичко ще поеме англичанина. Ще е адски глупаво и несправедливо ако не помогнем на кучето при тези обстоятелства.
Ако някой я докара до София, аз се заемам с останалото.

а къде се намира кучето ще пиша на лични, ако наистина iglub или някой друг се заеме с намирането й

#10 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2011 - 03:22 PM

Имам късмета да познавам прекрасни хора в Банско, които доста са ни помагали. Сега се чух с тях и се ангажираха да отидат и да я потърсят. В Събота ще идват към София и ако имаме късмет да се намери, ще я докарат :)

Тера, би ли ми пратила мястото на лични, за да обясня на хората къде да търсят?

С.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#11 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 April 2011 - 03:25 PM

Ама като я докарат къде ще иде и съответно престои тия 7 месеца (6 месеца чисто е карантината, ще отнеме малко повече с ваксините)?
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 03:32 PM

Писах на S.Petrov, да стискаме палци да станат нещата.

А относно престоя, мисля да я настаня евентуално на хотел ( при Митко ако има места може )...и това докато се намери приемен дом. Не ми се ще толкова време да е там, надявам се някой да се отзове за тези месеци

#13 Потребителят е офлайн   Frank ot Bansko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 03:48 PM

Здравей Тера!

Светлъо от Animal Rescue Sofia ме сванеше че трябва помощ. Ето я :re_037:

Утре към обяд ще обикалам долната лифт станция. Ако не намеря кучето можеш-ли да ме свършиш с англичаните за да уча всички детайли?

Поздрави,

Франк

#14 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 04:04 PM

Франк, много ти благодаря за добрината ! Надявам се тези снимки на Мари да са достатъчни. Аз веднага ще пиша на човека, а ако се наложи ще ти дам неговата поща, за да му пишеш и ти .
Англичанинът ми беше писал, че това е най-любящото и мило куче, което познават и много страдат ,че тя е на улицата.
Стискам палци ! Силно се надявам Мари да е там .

#15 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 05:09 PM

Много стискам палци да я откриете.!

#16 Потребителят е офлайн   Frank ot Bansko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 05:51 PM

Обиколихме място веднага. Лошото е че там вече всичко е затворено и празно и няма никакъв живот. Най вероятно кучето вече се е преместило. Утре ще опитам пак. Тогава, моля те да ми изпратиш пощата на англичанина. Трябва да разбера точно къде са срещнали кучето за да имам идея около кои блокове да го търся. Между друго: такива кафяви улични имаме доста в Банско. От нашите пет кучета три са такива. Ама, ще го познаваме ако го намерим.
моят имейл: frank@pirinlodge.com

#17 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 06:14 PM

Това не ми звучи добре....шансовете намаляват при тези обстоятелства. Още повече , че такъв вид кучета има много в града. Писах на англичанина, обясних му,дадох пощата ти Франк. Той отговаря бързо, така че до утре сутрин най-късно смятам, че ще ти пише. Дано има полза ! Благодаря ти Франк!

#18 Потребителят е офлайн   alexinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2011 - 08:36 PM

Шест-месечната карантина е на територията на Англия,след това пускат кучето в страната.Стискам палци да го намерите.

#19 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 09:38 PM

Цял ден чакам новини от Франк.....но явно няма такива, щом не е писал

#20 Потребителят е офлайн   Frank ot Bansko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 05:48 PM

Vchera i dnes tarsih kucheto. Oshte ne sam go nameril. mezhduvremeno imam kontakt i s anglichanina. Toi mi izpratishe snimkite pak. Az dneska gi razpechatvah i gi dadoh na mestni priateli koito hodyat na razhodka kam planinata sutrinta i minat tam kadeto beshe kucheto.. Shte me informirat ako vishdat kucheto. Dopalnitelno razbrah che kucheto e kastrirano i shte pitam veterinara dali pomni ot kade e vsel kucheto. Togava: prodalshavam i shte so obadya vednaga kogato imam uspeh.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни