Dog.bg Форуми : падане на козината

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

падане на козината

#1 Потребителят е офлайн   Силвия Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2011 - 06:38 PM

Имам пекинез на 3 години , преди около месец козината започна да и пада , ветиринара и би някаква инжекция и каза че след седмица ще бъде повторена (остават 2 дни до втората инжекция), но след първата козината и пада повече. Когато почна да и пада козината на вратлето и се оголи но веднага започна да расте, други оголвания няма . Незнам какво да правия, наистина много и пада . Моляви посъветвайте ме . :)

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 01 May 2011 - 04:20 PM

Поставили са ваксина за гъбички,така поне предполагам.Иначе кожна проба правихте ли?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   magnumvet Икона

Публикувано: 04 May 2011 - 02:21 PM

Мускулно ли сложи инжекцията или подкожно?

#4 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2011 - 12:12 AM

Имаме хъски на 6 години, на който му поставиха диагноза - дискоспондилоза, причинена от бруцелоза, като първоначално мислеха, че е дискова херния. Но след направената миелография излезе такъв диагноз. За да се направи миелография нашето момче бе избръснато на три места + целия корем за да се направят ехографск. изследвания. Избръснали са го на 11 юни, мина повече от половин месец, но козината вообще не поразна и ходим така с голо теме, гол кръст и основа на опашка и гол корем. За колко време трябва да порасне козинката му? и какво трябва да направя, за да ускоря този процес? Освен това, на тези места кожата започва да потъмнява и става черна. Нормално ли е това или е някакво заболяване? иначе Хъскито е черно-бяло. Темето и гръбчето са му черни, коремчето му е бяло. Когато са му обръснали корема, кожата там беше розовишкаво-бяла няколко дни и след това започнаха да се появяват тъмни петна, първоначално около зрънцата, а сега от окосмената част кожата започва да става сива, на места по-тъмно сива . Също така и на краката, там където е избръсната козинка поради взимането на кръв от веничката, там кожата е чисто черна - и на двете задни лапи и козината не е пораснала, а са избръснати през м. март. Сега на предната лапа, пак избръснатото място е на черни петна - малки, но и местото не е много голямо.

#5 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 07:04 PM

Ясно, и при нас се появяват такива петна, но мажем с Кортизем исе оправят местата.

#6 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 06 July 2011 - 05:04 PM

ARES_DARA ако диагнозата е вярна за бруцелозата, забавения растеж на козина е последната грижа, която имате. Оправете инфекцията и едва тогава преминете към преглед на оголените места ако все още няма косми.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#7 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 11:54 AM

Д-р Коко, а бруцелозата единствената ли причина за спондилоза или е възможно и друга някаква? Диагноз спондилоза му поставиха след миелография, преди това мислеха, че има дискова херния. И вече след това, в резултат на бързия тест определиха бруцелоза. Този бързия тест му правихме три пъти и в трите случая се показаха 2 чертички. Лекарите бяха учудени, защото бруцелозата се предавала по полов път, а пък нашето момче е девствено. (имаме и още едно куче, женско, кастрирано, и на нея направихме бърз тест - показа отрицателно). От 12 юни кучето е на доксициклин и енрофлоцин, които, предполагам се борят с бруцелозата. Обаче, биопсията не даде ясен отговор на въпроса какви са микрогадовете в болното място и не успяха да направят антибиотикограма ( извинете, ако имам грешки), защото е бил някакъв много редък грамотрицателен микрогад ... В края на тази седмица ще го кастрираме момчето, дано това поможе, макар че не разбирам как

#8 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 July 2011 - 03:58 PM

Бруцелозата не се предава само по полов път иначе всеки животновъд или човек занимаващ се по някакъв начин с животни и заразил се с бруцелоза би следвало да е имал полово сношение с тях. Просто с вагиналните изтечения се отделя много голямо количество бруцели в околната среда. Лечението с антибиотик е 28 дни минимум.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 July 2011 - 04:01 PM

Спондилозата е безексудативно хронично възпаление на ставните повърхности на прешлените и причини за нея има много.
Могат да бъдат травматични, инфекциозни, дегенеративни, метаболитни, неопластични и др.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 July 2011 - 03:33 PM

Благодаря д-р Коко! Значит е възможно да се зарази, като ближе тревата, където някоя женска се изпикала, понякога не може да го откъснеш от това място. Той и сега го прави същото за съжаление. Сега като прилагаме лечение с доксициклин и енрофлоцин ние лекуваме бруцелозата, така ли? а спондилозата няма ли да се повлияе от това лечение, защото вече 1 месец той пие антибиотици, но засега няма промяна в болното краче, все още куца на него и понякога проплаква от болка

#11 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 July 2011 - 05:37 PM

Не смятам, че самостоятелното прилагане на антибиотици ще повлияят по някакъв начин спондилозата. Възможно е и да не е лечима и тогава ще трябва да живее на болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2011 - 06:09 AM

Това беше следващия ми въпрос, Благодаря за отговора д-р Коко! това е много прискорбно!!!

#13 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 10:30 AM

Кастрирахме детето, понесе го много добре. Вчера махнахме конците и направихме бързия тест на бруцелоза - показа една чертичка (отрицателен! Ура!). Остана да се прибориме и със спондилозата

#14 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 11:04 AM

Браво на Вас.Успех и с другата болест.Дано да се оправите скоро!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   FreakOnALeash Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2011 - 10:26 PM

Извинете, не прочетох всички мнения по темата, но се обръщам към автора/авторката:
Аз също имам пекенезче и вече втора поредна година се борим със същия проблем -оголване на гушката, а при нас и подмишничките (На места козинка липсва, на други е като "прекъсната" близо до корена)...Кучето ни е обезпаразитявано редовно и в минимален досег с други кучета и все пак...
Терапията при нас е следната: противогъбични ваксини-3 на брой през 10 дни мускулно-всеки път в различно "бутче" (ПОЛИВАК-ТМ против гъбички, руска ваксина) + Имаверол (този препарат не е специално за кучета, а за животни като цяло)-през няколко дни се втрива с тампон на засегнатите места в концентрация 1 към 50 ако не се лъжа (1 куб. см препарат към 50 мл. вода)...
При нас ефектът от ваксините не можа да ни предпази за 1г., както се очакваше и сега сме отново в период на лечение по същата схема...Ефект има, но се иска постоянство-няколко седмици поне за видим резултат! УСПЕХ!!! :ba_025:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни