Dog.bg Форуми : Как да научим кучето да не яде лайна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да научим кучето да не яде лайна? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Rainman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2011 - 11:13 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 May 2011 - 11:01 AM, написа:

....По същия начин и на двора храна от земята не се взима само от тяхната купичка или от моята ръка.

Ето конкретния въпрос. Оставяш им сутринта на двора една пържолка, даваш им команда да не ядат и отиваш на работа. Връщаш се и ме интересува дали пържолата ще е още там? За да е към тамата, пържола може да се замени с кравешко аки :)

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 May 2011 - 11:16 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 May 2011 - 09:01 AM, написа:

.Ако им дам забранителна команда и да оставя храната няма да я погледнат изобщо.По същия начин и на двора храна от земята не се взима само от тяхната купичка или от моята ръка.

научени са да ядат по команда.Не я ли чуят няма да пипнат яденето ще го обикалят,ще се плюнчат и накрая ще си легнат докато не чуят да ядат.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2011 - 11:28 AM

ShiBumi_GirL, късно ли е след 11 месечна възраст да отуча кучето да яде неща от земята навън(но не лайна), а и само строг тон без метода на удушвача може ли да бъде ефективен..нещо не ми се занимава с постановките с подхвърлени боклуци, казаха ми някъде да поръсвам въпросните с аналгин, сигурно течния се има предвид :dh_188:
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 May 2011 - 11:45 AM

Не зная защо витае този мит,че след някаква възраст е късно да бъде научено кучето на нещо.При 3 осиновени животни на възраст между 4 и 6г.(не учени на нищо) всичко се започва като начално обучение така както и при малко кученце.Не зная защо хората си мислят че голямо куче хоро не играе :ab_041:
Блейз никога не е късно стига да имаш желание и търпение. :ba_025:Зависи какво е кучето ако е малко(на размери) душача може би не е подходящ ,но строг тон и пак корекция с повода би трябвало да го откаже.Тъй като моите са големи магарета и плюс това са и доминантни и се правят,че не им пука се налага аз да ги ''запукам'' с душач :ab_041: .Което не е толкова страшно колкото звучи :md_064: А постановката си е вид тренировка и е хубаво да го отработиш 3-4 пъти докато куч схване,че не трябва да бара от земята.Все пак целта на упражнението е да спре да пипа или ако се насочи към нещо непозволено като кажеш НЕ сякаш ток да бие кучето и да се спира.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   dragonM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2011 - 12:31 PM

Поощрителния метод (важи и за кликер дресурата - звука на кликера го приемат като похвала след която има нещо вкусно... пробвала съм, доста по-бързо се тренират и схващат някои команди, за някои при които има и повод, като РЕД не е удобно)е този - поставя се на земята храна (гранула, кремвиш .. каквото се използва за тренировка) или се хвърля пред кучо, като се наведе да вземе храната строго "НЕ" и в момента в който погледне към теб му се казва : "Браво!" и му се дава поощрение, т.е. че не е взел храната от земята, а от ръката. Това също бързо се схваща, но трябва да се тренира много и с различни храни, боклуци и подобни. И много зависи от кучо - доминантен, своенравен .... душач е по-удобно, защото кучо по-бързо схваща,обикновените каишки, ако кучо се е научил да му се опъват на врата, ще трябва много дърпане, което е тормоз и за кучо и за нас.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2011 - 02:07 PM

Аз използвам коригиращ и поощрителен метод в различни ситуации.Когато го уча на нещо-поощрителен,когато го отучвам-коригиращ.В случаят на Rainman не ги учиш да не ядат от земята,отучваш ги.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#27 Потребителят е офлайн   Rainman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 10:10 PM

Минаха се няколко седмици и да споделя, че почти няма посегателства към акита, докато аз ги разхождам. Тук ударението е на аз :) Ако някой друг ги разхожда все още си разнообразяват хранителното меню. По-правилно е да кажа, че кането ги прави белите. Догото е по-послушен в това отношение. За сега се примирявам с тази частична победа, но някак ми се иска да им влезе в ДНК-то, че не трябва да ядат изпражнения по принцип, а не защото шефа на глутницата не дава :)

#28 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 June 2011 - 01:30 PM

Rainman, тя ShiBumi_GirL го е написала, но да добавя и аз опит. Два са кучовете в нашата глутница, единия е 13 годишен дядо, който не помня като малък да е налитал да яде веднъж ядено, но пък мреше да се овъргаля целия (акита, развалена риба, кални смърдящи локви и т.н.), ако може и в ушите да си завре....През последните няколко години (явно му е дошъл акъла или минал мерака) не ми го е правил този номер.
Малкия песюгер (ок. 9 месечен) ми правеше номерата с яденето на акита, стигаше до вманиачаване. По абсолютно същия начин - знае, че мен това не ме радва, прави напук (спецове казаха, че опитва да привлича внимание, щото като го набарам и се почва едно неее, изплюй, фу и т.н. така де, цялото ми внимание е негово). И се стигна до там, че при наличието на разкошна поляна го разхождах само вързан, за да мога да коригирам веднага щом само си помисли да забоде нос в прясната "торта". Постепенно забрави за тази част от дневното меню, сега навън не посяга към кравешки и овчи произведения. Отказа и котешките такива, които намира в изобилие у дома. Така че - послучайте съвета на ShiBumi_GirL, водете на повод и коригирайте, постепенно ще им мине. Чувала съм, че доста хлапета на тази възраст са фенове на двойната преработка, но с възрастта им минава.
Това, че нещо им липсва в храната и си го набавят от прясната кравешка и овча тор, може и да има нещо общо с истината, но предполагам, че изключвате този вариант, тъй като храните кучетата си с пълноценна и разнообразна храна.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни