Публикувано: 27 June 2011 - 01:30 PM
Rainman, тя ShiBumi_GirL го е написала, но да добавя и аз опит. Два са кучовете в нашата глутница, единия е 13 годишен дядо, който не помня като малък да е налитал да яде веднъж ядено, но пък мреше да се овъргаля целия (акита, развалена риба, кални смърдящи локви и т.н.), ако може и в ушите да си завре....През последните няколко години (явно му е дошъл акъла или минал мерака) не ми го е правил този номер.
Малкия песюгер (ок. 9 месечен) ми правеше номерата с яденето на акита, стигаше до вманиачаване. По абсолютно същия начин - знае, че мен това не ме радва, прави напук (спецове казаха, че опитва да привлича внимание, щото като го набарам и се почва едно неее, изплюй, фу и т.н. така де, цялото ми внимание е негово). И се стигна до там, че при наличието на разкошна поляна го разхождах само вързан, за да мога да коригирам веднага щом само си помисли да забоде нос в прясната "торта". Постепенно забрави за тази част от дневното меню, сега навън не посяга към кравешки и овчи произведения. Отказа и котешките такива, които намира в изобилие у дома. Така че - послучайте съвета на ShiBumi_GirL, водете на повод и коригирайте, постепенно ще им мине. Чувала съм, че доста хлапета на тази възраст са фенове на двойната преработка, но с възрастта им минава.
Това, че нещо им липсва в храната и си го набавят от прясната кравешка и овча тор, може и да има нещо общо с истината, но предполагам, че изключвате този вариант, тъй като храните кучетата си с пълноценна и разнообразна храна.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.