Dog.bg Форуми : Гъбички при кучето

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гъбички при кучето

#1 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2011 - 11:16 AM

Хора помагайте. Нашата бигълка е на 3 месеца и много се чеша. Направила си е рани даже под крачетата на гърдичките. От лявата част на гръбчето има малки кръгове, където пада козината. Отидохме на ветеринар и ни казаха, че са гъбички /без дори да направят посявка, за което ние поискахме но "няма смисъл, сигурни сме че е това"/. Преди 2 седмици горе-долу я лекуваха на система първия ден, а после с вливания, за корона вирус. Да не би от тези антибиотици да е хванала тези гъбички?
Милата не спира да се чеша.
ХЕЛП
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:09 PM

От къде сте? При нас ситуацията беше горе долу същата. Моя съвет е да направите изследване, и ние се лекувахме 2 месеца за гъби и краста (без да е направено изследване, разбира се, защото "добрите"ветове поставят диагноза само с 3 минутнен преглед на кучето!)
та..малко се отплеснах.. намерете вет. във вашия град, който е добър и да му направи изследване! При нас се оказа алергия. Ако сте от Варна, ще ви пратя при нашия вет, ако искате

#3 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:31 PM

От София сме. Още днес отивам и им казвам, че искам на момента да му се направят изследвания, та ако ще, ще спя пред кабинета. Как е така предписват лекарства. То аз от личният ми лекар патих по този начин, камо ли кученцето. Мислехме да не е алергия от препарата с който миехме, но го спряхме и продължава да се чеша.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:37 PM

нашата алергия е от храна- пилешко най-вероятно. Но аз намерих нашия вет тук от форума, имаше тема за добрите ветове във Варна, предполагам че ще има такава и за София. Успех, пиши после какво е станало!
p.s. ние днес сме на контолен преглед

#5 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 03:36 PM

В петък сме на преглед. След това ще кажа какво се е случило. Трябва да изчакаме да мине някакво време, защото го мазахме кученцето с някакви глупости и в петък сме на линия.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2011 - 03:48 PM

Такааа.. значи в един ветеринарен кабинет, където ходим, направиха посявка и в събота следобяд ни казаха, че имаме краста. Събота сутринта, преди да разберем резултата, пък отидохме до един професор по паразитни болести, които също направи посявка и каза, че кучето НЯМА краста. Професора каза да изчакаме, току виж обрива се махме и козината спре да пада. Ние решихме да се доверим на ветеринаря и й бих алергозан и ни даде да се мажем с нещо си там. Намаля сърбежа, но няма как да лекуваме от краста поради факта, че кучето няма трета ваксина и тя е по-важната в момента.
Но имаме и ДРУГ проблем... Нормално ли е едно 3-месечно кученце да пишка през 15 мин., неконтролирано, където й падне, по много??? Не е обезводнена.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   blackvelvet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 01:53 AM

здравейте,

имам проблем с моето куче,за поредна година хваща гъбички , като след първото лечение с поливак слагаме ваксината на всеки 6 месеца и въпреки това отново се разболява.освен това от самата ваксина се получават подутини , и заради тях отново инжекции слагаме за да се разнесат.Преди 3 месеца сложихме последната доза поливак а сега отново козината ни пада и започват да оредява на места,според лекаря ми са гъбички но не иска да слагаме поливак защото е много скоро.Много моля да ми дадете съвет, готова съм и до София или Стара Загора да ходя, само искам да знам как мога да разбера от какво се получава този проблем и как да го разреша,какво друго лечение може да се приложи? може ли да е някаква алергия която кучето прави,ако да как да разбера каква?не мога да гледам кучето ми да се мъчи моля помогнете...дори и със съвет за добър ветеринар в Ст Загора или София
!!!!

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 May 2011 - 02:47 AM

на мен ми прилича на алергия към храна-може би пилешко.Опитайте да смените храната с някоя вет.серия за кожа и козина примерно.Или пробвайте да минете на диета с ориз дали ще помогне.При мое куче преди години помогна,но все пак не съм вет.От кой град сте?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 08:55 AM

Направете на кучецнето посявка и потърсете дори второ мнение. На нас като отидохме директно без някакви изследвания ни казаха гъбички, а то какво се оказа. Много ги мързи тея доктори.. лошото е и че не разбират някои от работата си. В София аз ходя при един вет, от който съм много доволна. Ти от кой град си? Ако не в твоя, би следвало в близките градове да има някой добър вет.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 10:47 AM

Показване на мнениетоblackvelvet, в 30 May 2011 - 01:53 AM, написа:

здравейте,

имам проблем с моето куче,за поредна година хваща гъбички , като след първото лечение с поливак слагаме ваксината на всеки 6 месеца и въпреки това отново се разболява.освен това от самата ваксина се получават подутини , и заради тях отново инжекции слагаме за да се разнесат.Преди 3 месеца сложихме последната доза поливак а сега отново козината ни пада и започват да оредява на места,според лекаря ми са гъбички но не иска да слагаме поливак защото е много скоро.Много моля да ми дадете съвет, готова съм и до София или Стара Загора да ходя, само искам да знам как мога да разбера от какво се получава този проблем и как да го разреша,какво друго лечение може да се приложи? може ли да е някаква алергия която кучето прави,ако да как да разбера каква?не мога да гледам кучето ми да се мъчи моля помогнете...дори и със съвет за добър ветеринар в Ст Загора или София
!!!!

Здравей, както писах по-нагоре при нас се оказа алергия към храна. Много е важно да попаднеш на ветеринар, който разбира!!! Ние ходихме при двама - единият директно започна да слага инжекциите против краста и гъби (да се застрахова той), а вторият взе проби, излязоха отрицателни и почна да се чуди, накрая ми каза че това било от породата. Третият вет. вече разбра какво му е на кучо само с преглед, но въпреки това си взе проба и погледна веднага под микроскоп за гъби и краста (за да е на 100% сигурен)... и сега 2 седмици по-късно, след лечение, нашия куч се възстановява много добре. Дори козинка му расте вече. :) Ако сте от Варна или ви се идва до тук ( ще ти кажа къде да отидеш) . Има и трети вариант..кучето мъжко ли е? На колко години е? И каква порода? Ако е мъжко цедили ли сте му аналната жлеза? Може и от там да е, ако не сте я пипали..симптомите са горе-долу същите!

#11 Потребителят е офлайн   blackvelvet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 01:01 PM

3 години женски самоед , от Бургас съм (и Варна не ми е никакъв проблем) . Аналните сме ги цедили , вета ми каза за тази вероятност но редовно ги почиства и не знам :(

Освен това предния път правиха посявка и вета е доверен човек който от години ми гледа кучетата и се е доказал ( спасявал е и е помагал на мои и познати животни в критично състояние) затова съм и объркана.Пробвали сме със специалните храни.Просто всяко лято наново се започва....

Утре или още днес следобед ще потърся друг ветеринар когото ми препоръчаха тук и ще искам изследвания и на двете места да видим какво ще кажат....

Все пак някакви координати за Вн Сф къде да отида ?
Благодаря че откликнахте !

#12 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 01:05 PM

Показване на мнениетоblackvelvet, в 30 May 2011 - 01:01 PM, написа:

3 години женски самоед , от Бургас съм (и Варна не ми е никакъв проблем) . Аналните сме ги цедили , вета ми каза за тази вероятност но редовно ги почиства и не знам :(

Освен това предния път правиха посявка и вета е доверен човек който от години ми гледа кучетата и се е доказал ( спасявал е и е помагал на мои и познати животни в критично състояние) затова съм и объркана.Пробвали сме със специалните храни.Просто всяко лято наново се започва....

Утре или още днес следобед ще потърся друг ветеринар когото ми препоръчаха тук и ще искам изследвания и на двете места да видим какво ще кажат....

Все пак някакви координати за Вн Сф къде да отида ?
Благодаря че откликнахте !

Пращам ти на лични!

#13 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 03:22 PM

Ха, нови 200. Нямаме нито краста, нито гъбички, нито НИЩО... Освен една суха кожа, която се лющи /пърхот/. Да ги имам и ветеринарите.. Кой от кой по-....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2014 - 01:12 PM

Здравейте ! Моето куче има гъбички .. как се причиняват :wb_052:

#15 Потребителят е офлайн   Даяна Христова Икона

Публикувано: 04 November 2014 - 11:21 PM

Здравейте , приятели :) Аз имам самоет , на 2 години , но от 1 година се бориме със гъби периодично ... много е тежко , сменихме няколко ветеринара и сега сме уж при най-добрия . Сменихме страшно много мазила , витамини , пръскала , инжекции ... нищо не помага ... Моля ви кажете какво да правя ... Сега я мажем с едни руски пасти - 2 на брой , с едната се маже всеки ден , с другата през 4 дни , да но гъбите се разпространяват и тя не спира да се чеше . Обадихме се на лекаря и той каза да спрем да мажем с тази всеки ден и да продължим само с пастата през 4 дни дето е ... Много е изморително вече , а горката Кайра , не знам на нея какво и е ... Имам чувството , че кучето ми е опитен заек за тази болест ...

#16 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 November 2014 - 11:22 AM

Намерете някой колега, който да ви диагностицира кучето. Това с периодичните гъбички ми звучи като малко бременна. Ако действително това отговаря на истината то тогава във вашия дом има постоянен източник на микози. Най-често е човек с гъбички по краката. Но много се съмнявам във такава "периодична" диагноза.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#17 Потребителят е офлайн   Даяна Христова Икона

Публикувано: 05 November 2014 - 05:57 PM

Периодично , е , по принцип зимата нещата се успокояват , но пролетта се започва и елате да видите за ко става на въпрос .. Пръскахме я със Зоомикол и само той от всички препарати , пасти и тем подобни я оправя , но много я оцветява .. Има ли друг такъв препарат , но безцветен . И другото което е , като я решим сутрин и вечер не разнасяме ли заразите по тялото ?

#18 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 November 2014 - 09:42 PM

Микозите "обичат" студа и влагата и бе следвало през есенно зимния период да има обостряне, а не затишие. При лечение на гъбички се подстригва максимално за да могат прилаганите препарати да проникнат навсякъде, така че това с ресането при адекватна терапия на гъбички малко не се връзва. Просто няма да има козина. Като се излекува ще му израстне нова и по-хубава. Така както го обяснявате си мисля за алергична реакция, но това е мое мнение. А и микозите се доказват сравнително лесно и много точно.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#19 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2014 - 12:00 AM

Ние си лекуваме гъбите с мазане с Имаверол и Низорал вътрешно по 1/2 табл. на 24 часа, защото нашата сладурана сега роди 8 бебета, явно досега не сме ги излекували изобщо. Беше 3 години ходене по мъките, инжекции, антибиотици и нищо. Сърбежът не намалява, нищо не помага. Като роди нещата много се усложниха, даже и бебетата се заразиха. Пак лекари, чудеса и най-накрая попаднахме на лекар, който успя да излекува бебетата, сега започваме и майката да лекуваме.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Даяна Христова Икона

Публикувано: 06 November 2014 - 04:42 AM

С какво лекувате майката ?

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема