Тя е около 16 кг, по 1/2 таблетка Низорал вътрешно на 24 часа
Гъбички при кучето
Публикувано: 06 November 2014 - 02:48 PM
Благодаря ви , ще се посъветваме с нашия лекар за това лечение . Ами там дето са гъбите няма козинка , тя сама е опадала от гъбите . И при самото ресане ми е мисълта , дали не ги разнасяме тези гъби , има ли такава вероятност , защото все пак се реши до корена на козината , в дълбочина .
Публикувано: 07 November 2014 - 10:15 AM
За това не мога да кажа. Знам само, че едно от бебетата на моето куче, което дадохме, го лекуват с Низорал също, но по 1/4 табл на 24 часа. Нищо друго не са ми казвали ветеринарите нито за козина, нито за къпане, ресане и т.н. Само за раните, които и се образуваха от възпалението и от гъбите, да мажем с йодасепт 2-3 пъти дневно
Публикувано: 15 November 2014 - 11:34 PM
viksyn, в 07 November 2014 - 11:15 AM, написа:
За това не мога да кажа. Знам само, че едно от бебетата на моето куче, което дадохме, го лекуват с Низорал също, но по 1/4 табл на 24 часа. Нищо друго не са ми казвали ветеринарите нито за козина, нито за къпане, ресане и т.н. Само за раните, които и се образуваха от възпалението и от гъбите, да мажем с йодасепт 2-3 пъти дневно
Здравейте! На скоро и аз приключих битката с гъбичките и реших да споделя опит и мнение.
1. Най-важно е да се установи дали със сигурност са гъбички, което ставя с т.н. посявка.
2. След като установиха гъбичките на моето куче започнахме лечение с някакъв шампуан противогъбичен (през 3 дни) и Имаверол..
Искам да изразя възмущението си от този препарат.. Толкова бавно действие и толкова трудоемко лечение не съм виждала.. Всекидневно приготвяне на разствора и мазане все едно с вода... Много глупаво измислено

3. При установяване на гъбички - бягайте към аптеката, купувайте едно мазило - СПОРИЛ и за 1-2 седмици забравяте за гъбички и за всичко :)

Публикувано: 16 November 2014 - 03:13 PM
При нас точно обратното. Спорилът не даде никакъв резултат, докато с имаверол имаме напредък. Мажем с него и вътрешно таблетките. При нас гъбите са установени. Но аз имаверолът го разреждах така, че да е малко по-концентриран, а не 50 мл вода както пише.