Хранене - еднократно или двукратно?
Публикувано: 06 October 2008 - 04:46 PM
Здравийте!Имаме боксер на една година.И аз бях чел че след навършването на една година трябва да минем на едно хранене.Не му се отрази добре даже и поотслабна значително.Минахме на две хранения и стана много красив и силен :blink:Храната му е предимно пилешко месо.Нашият доктор е много против гранулите.Казва че вредят на бъбреците.Вярно ли е това?
Публикувано: 22 October 2008 - 03:46 PM
АЗ СЪЩО ИМАМ БОКСЕР НО МОЯТ Е НА 5 ГОДИНИ,ЯДЕ ДВА ПЪТИ НА ДЕН, А СЪБОТА И НЕДЕЛЯ И ПО 4 ПЪТИ! ПРИ ТОВА СЕРИОЗНО КОЛИЧЕСТВО - ИЗГЛЕЖДА И СЕ ЧУВСТВА ПЕРФЕКТНО, МНОГО Е СИЛЕН / СУТРИН МИНИМУМ 1 ЧАС РАЗХОДКА - ТИЧАНЕ, ВЕЧЕР ДОКАТО МОЖЕМ СТОИМ НА ВЪН/
Публикувано: 22 October 2008 - 04:07 PM
Цитат
Здравийте!Имаме боксер на една година.И аз бях чел че след навършването на една година трябва да минем на едно хранене.Не му се отрази добре даже и поотслабна значително.Минахме на две хранения и стана много красив и силен :blink:Храната му е предимно пилешко месо.Нашият доктор е много против гранулите.Казва че вредят на бъбреците.Вярно ли е това?
Ако гранулите са от супер премиум клас, няма да имате такива проблеми ;)
Виж тази тема и сам/а си вади изводи http://dog.bg/forum/...opic,625.0.html . Обаче 1вите постове са от преди близо 4години и тогава май още не е имало толкова голямо разнообразие на храни.

Публикувано: 10 February 2009 - 03:55 PM
На много места прочетох,че кучето до 7-8 месеца трябва да яде три пъти на ден.Но какво се случи при нас,като навърши 5 месеца в един момент куча сама си състави режима на хранене :blink: Опитвах се да го праменя,но не и не.В крайна сметка щом така се чувства добре,така да е.Сутрин изобщо не иска да яде,няма значение какво вкусно нещо и се прадлага,врътва си главата,поглежда настрана и се прави,че на абсолютно незаинтересована.След разходката и след сутрешния сън някъде към обяд огладнява и яде дори това което сутринта е отказала.Но яде малко.Следващото ядене е чак вечерта и то доста късно,почти преди лягане като си хапва доста добре.Притеснявах се,че ще й е тежко преди сън,но сме така вече два месеца и няма проблеми.Това е,книги,правила,при нас не вървят.Моето мнение е,че дали да е веднъж или повече пъти е напълно индивидуално и трябва да се прецени според самото куче,как на него му се отразява най-добре.
Публикувано: 16 February 2009 - 03:34 PM
Здравейте, като чета коментарите аз май съвсем съм оплескала режима. Имам бигъл на 8 месеца, който е абсолютна прахосмукачка, яде всичко, което му попадне под носа навън- кокали, найлонови торби миришещи на храна, хартии. Давам му даже много повече отколкото е порциона за ден, но все е гладен. При нас е изключено да му се сложи храна в купичката и да остане нещо за после. С лакомията няма оправия, но въпроса ми е кога да са храненията. Храня го 2 пъти на ден, но досега винаги преди разходка с мисълта, че трябва да се "изходи" след хранене, а сега чета че трябвало да е след разходката като награда. Кое е правилно?

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 16 February 2009 - 03:46 PM
Цитат
Здравейте, като чета коментарите аз май съвсем съм оплескала режима. Имам бигъл на 8 месеца, който е абсолютна прахосмукачка, яде всичко, което му попадне под носа навън- кокали, найлонови торби миришещи на храна, хартии. Давам му даже много повече отколкото е порциона за ден, но все е гладен. При нас е изключено да му се сложи храна в купичката и да остане нещо за после. С лакомията няма оправия, но въпроса ми е кога да са храненията. Храня го 2 пъти на ден, но досега винаги преди разходка с мисълта, че трябва да се "изходи" след хранене, а сега чета че трябвало да е след разходката като награда. Кое е правилно?
Два пъти си е добър режим,но мисля че не трябва да е преди разходка или поне разходката да не е веднага след хранене.Защото ако скача и бяга има опасност от много неприятни моменти.
Публикувано: 22 August 2009 - 08:54 AM
Чара е на 8 месеца и я храня по 3 пъти на ден все още. Като стане на една годинка ще минем на 2 хранения.
Колкото повече е разделено храненето , толкова по-добре , храната се усвоява напълно.
Примерно ако изядеш 200гр. пържоли ще ги усвоиш , ако изядеш половин кило пържоли е нямало смисъл само се тъпчеш и ще ги изходиш , този протеин който си поела няма да се усвои и ще се натрупа като излишни кг.
Ако обаче си разделиш 500гр. пържоли на две хранения - тогава работата е друга.
Колкото повече е разделено храненето , толкова по-добре , храната се усвоява напълно.
Примерно ако изядеш 200гр. пържоли ще ги усвоиш , ако изядеш половин кило пържоли е нямало смисъл само се тъпчеш и ще ги изходиш , този протеин който си поела няма да се усвои и ще се натрупа като излишни кг.
Ако обаче си разделиш 500гр. пържоли на две хранения - тогава работата е друга.