Dog.bg Форуми : Далматин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Далматин

#201 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 August 2005 - 10:49 AM

Мерси много mill_ r) Много добре си направила с рекламата :), аз днес щях да пускам по руските форуми :) реклама за специлаката :) r)

#202 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2005 - 09:29 AM

Записването за изложбава вече започна. Има записани 6 кучета от България и едно от Румъния.[усмихвам се]

Ще напомня на всички желаещи да участват на изложбата, че освен заявката трябва да изпратят и таксата за участие с пощенски запис на адрес:

България, София 1404,
жк. Гоце Делчев, ул. Метличина поляна, бл. 3-б, вх. В, ет. 1, ап. 25
Ангел Петров Нейчев

за да бъдата записани кучета в каталога. Краен срок 12.09.2005г.
За всики кучета без родословие който искат да получат екпертна оценка, могат да платят на място в деня на изложабта.

Тази година се очертава да имаме една много сериозна бройка кучета на изложбата

#203 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2005 - 02:36 PM

На 20.08.2005 в Белгия се състоя европейската специализирана изложба за далматини, организирана от Европейсктата кооперация на далматин клубовете и Белгииския далматин клуб. За съдии на изложбата бяха поканени, Charles Cyopik (Canada) за отсъди мъжките кучета, Eva Berg (USA) да отсъди женските кучета и Nancy van Gelderen Parker (NL) да отсъди BIS. В каталога бяха записани 179 кучета, от който участваха 156. Победител на изложбата е Ch SF S DK Caesands Way of Fame

Резултати от изложбата

Снимки от изложбата

#204 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 September 2005 - 06:01 PM

Непослушните далматинци

Черил Роудс

Много често, когато разхождам моят далматинец, хората ме спират и задават такива въпроси:
1. Глух ли е вашия далматинец?
2. Нервен ли е вашия далматинец.
И в двата случая отговорът ми е отрицателен. Но честотата, с която ми задават подобни въпроси, говори за това, че сред хората, не познаващи добре породата, са разпространени заблуди относно поведението на тези кучета.

Следвайки правилата, установени в нашия град, моята женска далматинка спокойно се разхожда до мен с каишка, дълга метър и половина. Тя обича да ме изпреварва, когато усеща нови и интересни миризми, но по времето на нашите разходки тя не лае и не скача по хората. Понякога срещам хората, които признават че имат далматинец вкъщи, или познават някой с далматинец, и разказват колко зле се държат тези кучета. И се изненадват на възпитаните маниери на моята Кети. От учтивост се въздържам да отбележа, че лошото държание на далматинците е резултат на недостиг на вниманието от страната на собствениците. Питам дали в семействата има и деца и често получавам утвърждаващ отговор. Обяснявам че това е възможната причина за подобно поведение на кучето. Далматинците много често не са добре възпитани в семействата с деца, защото животните копират тяхното поведение. Кучето взима пример от тичащи и крещящи деца и за това често лае и става неуправляемо. Само че мъдрите ми умозаключения не утешават собственика на далматинеца, който обръща къщата наопаки. Такива хора са на ръба на отчаянието и се замислят дали да не се отърват от кучето. Същата ситуация беше и с предишните стопани на нашата далматинка, семейство с две деца. Те казаха че не са имали по-лошо куче през живота си. То преобръщаше къщата им нагоре с краката, а когато са го оставяли в двора, то лаеше и изкопаваше дупки. След като я взехме при нас, то никога не правеше нищо подобно. Кучето е било спокойно, нищо не е изяла вкъщи, освен торбички с боклука, които съпругът ми понякога забравяше да изхвърли в контейнера за отпадъци. За това той плащаше, като почистваше всичките боклуци, разпиляни от нашата далматинка из цялата къща. След около два месеца, след като Кети се появи в нашия дом, ние я стерилезирахме. Тя стана още по-спокойна, и проблемът на забежките по времето на разгонване отпадна. Когато кучето ви пораства, и вие не планирате да поемате отговорността за малките, ще е най-добре да го кастрирате или стерилезирате. Нашего куче беше над една година, когато го взехме. Тя не беше стерилезирана, защото бившите й стопани са искали да имат малки от нея, за да видят децата с очите си чудото на раждането. Според мен това не е много добра идея. Записахме се с Кети на курсове общо послушание, и макар че тя не беше най-добрата в групата, тя бързо се научи на основните команди. Ако имате малко кученце задължително намерете инструктор, който работи с група малки кученца. Там то ще се научи да общува с други бебета и на основни неща. На 6-месечната възраст кучето може да се запише в обикновената група, където можете да го обучавате на команди: Седни, Легни, Стой, Ред, Тук. Повечето далматинци с лекота се обучават на тези команди, но трябва регулярно да им напомняте наученото и вкъщи. Когато взимате кучето, много е важно то да е добре възпитано. Макар че, на някои хора им върви, и кучето им по начало се държи добре, но е по-добре да се обучавате на основните неща под ръководството на добър треньор. Далматинците изискват много движение. Ако знаете някое място, където вашият далматинец може да си тича на воля без каишка, най-добре заедно с други кучета, ще е добре редовно да се разхождате там. Далматинците могат да тичат с часове и след това да остават енергични, за вашето куче ще е по-добре да се пораздвижи, отколкото да скуче вкъщи и дасе чуди каква поразия да спретне.
Научете вашето куче на апортировка. Повечето от далматинците с удоволствие носят топки, пръчки, пластмасови чинии.
Още една причина поради която далматинеца може да се държи зле това е хранене. Кучета, получаващи твърде много протеини, са склонни към ушни инфекции, образуване на камъни и хиперактивност. Далматинците имат нужда от нископротеинова диета, за предпочитане суха храна с пуйка и ориз. Далматинец, започнал нископротеинова диета, има нужда от малко време да се поуспокои и държанието му да се подобри.
С моята далматинка пътувам из цялата страна. Тя се къпе с нас по плажовете. Тя седи с нас докато гледаме телевизията. Тя обича да дремне върху нашето легло. Два пъти седмично тя посещава рехабилитационното отделение в местната болница. Тя пътува с нас в колата, където и да отидем. Добре социализиран далматинец, това е възпитано куче. Вместо да се отказвате, опитайте се да му дадете още един шанс. Вместо да го оставяте цял ден само, направете вашето куче част от живота ви, и вие ще видите, че то ще е напълно доволно.

Превод от английски Ирина Петракова.
Превод от руски мой:-)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#205 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2005 - 08:43 PM

Furia, мерси много. b)

#206 Потребителят е офлайн   Dark_death Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2005 - 01:32 PM

Качена снимка
Eто го и моя сладур Джако

#207 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2005 - 01:41 PM

Някой може ли да ми помогне?Преди две години кучето ми го блъсна кола ,то е порода далматинец и от тогава прави нещо като епилиптични пристъпи,ветиринаря не ми помогна много ouu ,снощи беше поредния му пристъп,има ли някой ,който да ме посъветва ,какво да правя с кучето си???

#208 Потребителят е офлайн   TurboKu4ekBabaiT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 12:46 PM

Цитат

Някой може ли да ми помогне?Преди две години кучето ми го блъсна кола ,то е порода далматинец и от тогава прави нещо като епилиптични пристъпи,ветиринаря не ми помогна много  ouu ,снощи беше поредния му пристъп,има ли някой ,който да ме посъветва ,какво да правя с кучето си???

Мисля, 4е пристъпите не са следствие от физи4еската травма Аз имах преди 3-4 години такъв проблем и се оказа 4е ку4ето ми има наследствена епилепсия.....но тя е нели4има.... Не се притесняваи ку4ето ти може дълго да живее така

#209 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 30 October 2005 - 02:00 PM

Възможно е в следствие на травма да го прави. Аз несъм лекар и немога да помогна, опитайте във ветеринарния форум.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#210 Потребителят е офлайн   TurboKu4ekBabaiT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 10:50 AM

Трябва да му даваш "фенобарбитал" има го в аптеките, всички епилептици го пият. Трябва само да съобразиш килограмите на кучето за дозата.

Не се притеснявай , всички лекарства преди да отидат в аптеките минават тестове с животни (и с кучета) , така че няма да му навредиш.

#211 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 November 2005 - 07:45 PM

Мерси за информацията ,която ми дадохте ще се посъветвам пак с ветиранар,надявам се кучето ми да живве още дълги години b)

#212 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 04:33 PM

Здравейте! От известно време следя обявите и срещам една прекрасна далматинка,която се подарява! Кучето е на 4 години близо,с хигиенни навици,отлично здравословно състояние! http://www.snimka.bg...d=12074&photo=1 Ето снимки! Тел: 0886622398 Христина; 0886654163 Иван Който се интересува,да звънне на тези телефони:)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:29 PM

Бих взела далматинката с голямо удоволствие,само че майка ми ще е против,но може пък и да я нявия r)

#214 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:33 PM

Geri,помоли я моля те! s) Трябва да намерим дом за тази хубавица
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 01:06 PM

Аз да попутам за далматинка има ли информация от къде е,кастрирана ли е?Защото аз и без това търся партньорка за моя далматин и както върви наште може и да се навият да я вземем cheers

#216 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2005 - 02:10 PM

Цитат

Аз да попутам за далматинка има ли информация от къде е,кастрирана ли е?Защото аз и без това търся партньорка за моя далматин и както върви наште може и да се навият да я вземем cheers

Ако може да вземеш кучето ще е супер, но има няколк овъпроса?

Защо трябва да намериш партньорка на твоето куче?
След като се родят малки, полсе какво?
Имаш ли условия и нужните средства да отгелдаш едно кучило?
След това какво става със женско куче?
Гледала ли си повече от едно куче?
На следващо рагонване какво ще правиш, къде ще стой мъжкото и къде женското куче?

#217 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 04:45 PM

Гледала съм повече от едно куче r)
През ръцете са ми минали повече от 10 котила кученца,защото баща ми се занимаваше с лов и развърждаше ловджийски кучета b)
После далматинката си остава в къщи няма да я гоня на улицата спок ;)
Имам нужните условия.
А партньорка за кучето си търся,защото имахме една каракачанка с която си играеха ,но тя почина от старост и сега ми се вижда самотен super

Проблема само е ,че майка ми е против друго куче,татко е съгласен да я вземем,но майка ми ми създава проблеми.Аз ще кажа и на мои приятели за въпросната далматинка ,ако аз не успея да я взема,надявам се друг да прояви интерес,защото кучето наистина е много хубаво bravo

#218 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2005 - 12:29 PM

Благодаря за отговрите

Има още няколко въпроса.
Какво ще постигнеш с кучилото което искаш да направиш?
Каква е идеята за това кучило?
Защо точно тези две куета да са подходящи за връзка?
До колко познаваш предиците на тези две кучета?
Какви наследствени болести могат да се предадът (пожелавма това да не се случва)?
Какви проблеми са се появили в кучила на предците на тези кучета?

#219 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 04:56 PM

Цитат

Благодаря за отговрите

Има още няколко въпроса.
Какво ще постигнеш с кучилото което искаш да направиш?
Каква е идеята за това кучило?
Защо точно тези две куета да са подходящи за връзка?
До колко познаваш предиците на тези две кучета?
Какви наследствени болести могат да се предадът (пожелавма това да не се случва)?
Какви проблеми са се появили в кучила на предците на тези кучета?

Здравей b)

Ами за кучилото имам поне петима приятели,които искат малки далматинчета,а и няколко колеги на баща ми проявят интерес към далматинци,а и за себе си ще оставя поне едно,защото ни трябва куче за вилата r)
Идеята е просто да има поколение .
Ами и моето куче е на 4 години добродушно е и мисля ,че ще си паснат ;)
Този въпрос не го схванах нещо до колко познавам предците на самата порода ли имаш предвид,или родителите на смите кучета?
Глухота,за друго ще попитам баща ми той е по-запознат.
----Тук пак не схванах въпроса---- n)

#220 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 05:34 PM

Geri,ако ще взимаш кучето,мисля че трябва да побързаш r)
User's Signature

Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема