Dog.bg Форуми : Далматин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Далматин

#221 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2005 - 12:45 PM

Цитат

Цитат

Благодаря за отговрите

Има още няколко въпроса.
Какво ще постигнеш с кучилото което искаш да направиш?
Каква е идеята за това кучило?
Защо точно тези две куета да са подходящи за връзка?
До колко познаваш предиците на тези две кучета?
Какви наследствени болести могат да се предадът (пожелавма това да не се случва)?
Какви проблеми са се появили в кучила на предците на тези кучета?

Здравей b)

Ами за кучилото имам поне петима приятели,които искат малки далматинчета,а и няколко колеги на баща ми проявят интерес към далматинци,а и за себе си ще оставя поне едно,защото ни трябва куче за вилата r)
Идеята е просто да има поколение .
Ами и моето куче е на 4 години добродушно е и мисля ,че ще си паснат ;)
Този въпрос не го схванах нещо до колко познавам предците на самата порода ли имаш предвид,или родителите на смите кучета?
Глухота,за друго ще попитам баща ми той е по-запознат.
----Тук пак не схванах въпроса---- n)

прочети това Появата на порода далматин в България

#222 Потребителят е офлайн   kidakakash Икона

Публикувано: 24 November 2005 - 07:43 PM

Здравейте! Аз съм собственичката на красивата далматинка :).....искахте информация.......
Не е кастрирана, преди 1 год. беше майка. Роди 9 кученца съвсем сама:)
Друго какво да кажа.....Никога не е боледувала, много е здрава и много игрива:)
Моля ви, помогнете ми да и намеря грижовни стопани.....някой, който да я гушка и глези....

#223 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 08:56 PM

РАдвам се,че се включихте b) адявам се да помогнем! Geri,каква става? Какво реши? r)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   Geri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2005 - 05:08 PM

Цитат

РАдвам се,че се включихте b) адявам се да помогнем! Geri,каква става? Какво реши? r)

Правя всичко възможно по въпроса s)

#225 Потребителят е офлайн   kidakakash Икона

Публикувано: 05 December 2005 - 10:02 PM

Моля ви, помогнете ми да намеря дом на далматинката! Скоро ми предстои пътуване и няма как да я взема. Моля, побързайте! s) s) s)

#226 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 December 2005 - 08:05 PM

В общинския изолатор в Лозенец има далматин на 3 год.- заведен от стопанина си за евтаназия.Ако никой не го вземе -другата седмица ще го убият.
Здрав е -ухапал стопанина си.....
User's Signature

#227 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 December 2005 - 12:40 AM

Цитат

В общинския изолатор в Лозенец има далматин на 3 год.- заведен от стопанина си за евтаназия.Ако никой не го вземе -другата седмица ще го убият.
Здрав е -ухапал стопанина си.....

Изпреварила си ме доста r)
Само да уточня, че след днешното посещение там е ясно, че ще го държат до другата сряда...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#228 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 December 2005 - 09:07 AM

Ако изскара дотогава в онзи ад....
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 11:04 AM

Досега не ме е хапало куче сериозно,но
ако недай боже ме ухапе,колкото и зло да е не бих го убила...!!!Не бих го дала на такова място където ще се мъчи,и ще има сигурна смърт...!
Кво се ядосваме на животните...в крайна сметка те са такива заради нас...
Ако тръгнем да си отмъщаваме на тях, докъде ще стигнем??? То е ясно,че в такава ''битка'' ще победи човека...естествено,като противника е съвсем беззащитен... a)
Сестра ми я ухапа кучв за крака(БЕЗ ПРИЧИНА,ЕЙ ТАКА И СЕ НАХВЪРЛИ) , беше достатъчно малка за да развие страх от кучета....,но тя не ги намрази...напротив обича си ги и то много...!И мен леко ме е хапвало куче,но не се сърдя...от къде да знам какво си мисли...?!?!
И дакелчето ми ме е хапвало,но за този случей си признавам ,че аз бях напълно виновна... s) и какво ще спечеля като го пратя в изолатор..??? Да не би да си осъзнае вината..или да разбере,че ''повече не трябва така да прави''...да бе да!
Така че смятам че в 90% от случеите ...е по вина на човека...

А аз пожелавам на това далматинче да си намери нови по- добри стопани..!!!
Почти съм сигурна,че кучето е било тормозено...за да ухапе...!!! Ако можех и аз щях да го взема, но не мога....

#230 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 09:22 PM

Качена снимка
Победител на породата в една голяма изложба във Франция...Не ми се коментира,няма смисъл ouu
rungrey

#231 Потребителят е офлайн   dudek Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 March 2006 - 05:51 PM

Zdraveite, predvaritelno se izvinqvam za latinicata no nqmam flex type v momenta. Ot 2 godini imam dalmatin i se chudq dali e normalno tova koeto me pritesnqva. Kucheto sum go chuval da lae 2 puti i izdava zvuci kato rumjane kogato ne e dovolen. Neznam dali tuk e mqstoto da zadam tozi vupros no molq za otgovor. s)

#232 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2006 - 10:22 PM

Даламтина е порода която съществува още от древноста. Първите данни за породата датират от 4000-2000 г. пр. н. е. През вековете породата е имала различни имена. През последните две столетия, Далматинът се е използвал в Англия като "каретно" куче или куче за съпровождане. Историята на породата до това време е малко известна и недостатъчно ясна. Независимо от това, че знаем за древния произход на породата, не можем абсолютно точно да определим нейното първоначално предназначение.

Тигрово куче - дадено от Аристотел 384г. пр.н.е

Далматски брак - разпосранено в райна на адриатическото крайбрежие 1235г.

Рагузански брак - синонимно название на стария далматски брак. наименованието е заимствано от република Рагуза, в която развъждали точкувани гончета.

Дубровско гонче - дадено от проф. д-р Фитцингер

Италианско куче - през XVIIв. - тава символ ма католическата църква и папската държава Ватикана, които разполагта с неограничена власт.

Френско куче - под това име дубровските гончета попадат от Франция в Англия. Дълго време се наричат така, докато Томас Беуик не написал в книгата си "История на четириногите" - издадена 1792г. разумно опровержение.

Далматски дог - според Сабанеев. Няма нищо общо с английското "Dalmatian dog", отнасящо се за далматина.

Далматинско куче - 1792 г. от Томас Беуик

Малко датско куче (малък датчанин) - Юатт 1822 г.

Турско куче - под това име през 1526 г. чешкия летописец Бартош Писар споменава точкуваните гончета, които турците използвали като бойни кучета при битката с унгарците. По късно нападат и австрииската армия. Под това име далматските бракове попадат в Чехия Моравия и Полша.

Арлекин (Руско куче) - Порода гончета създадена в южните части на Русия и териториятата на днешна Украйна около 1826/1828 г. на база на местни руски гончета кръстосвани с Далматин

Pantherhund - име с немски произход. име характеризиращо пантероподобното оцветяване на козината.

Canis pantherinus - латинско наименование с същото значение

Plumpudding dog - американците изпозват думата "Plum" (слива) за нагледно описание на формата, размера и наситения цвят на точките върху козината

Далматинско файтоново куче - това название е дадено от Ернст Беуик, произвеждал карети през 90-те години на XVIII в.

Петнисто каретно куче - напълно характеризира новото приложение на гончетата в Англия - ескорт на карети

Пожарно куче - нарицателно име за пренесените далматини в Америка и е свързано с още една тяхна "професия"

Далматин

Мисля че това изчерпва всики относно името на порода. r)

#233 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 09:33 PM

ako ima sobstvenici na dalmatini neka da pishat!Taka da si imame obshta tema za razgovor! ;)

#234 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 09:41 PM

Здравей! Аз имам 12г. далматин и се казва Кай. Преди около 11 г. го намерих пусках обяви, н оникой не го потърси и така вече 12-та година. За мен това е чудесна порода макар, че имам и още няколко други. Казват, че били глупави, но няма таково нещо, те са кучета изпълнени с енергия и доста своенравни, което разбира се не ги прави глупви. Твоето колко е голямо? Иска ми се поне 1 път да стане татко, но повечето женски вече са кастрирани/или пон тези, които аз съм виждала/. Кажи за твоето, че аз се отплеснах
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#235 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 09:53 PM

Моето е едно от момиченцата от кучило В на Spotmaniac ако си челa за него! b) Казва се Spotmaniac BG Joomla-Арета!:)Тя е някъде на 2 месеца и половина така че няма да ти послужи! b) Много е игрива и забавна!Аз имам и друго куче и като ги пусна такава игра пада че после не можем да ги разделим!:)Какви други кучета имаш?

#236 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 09:59 PM

r) Четох доста са 12-те момичета и момчета, страхотни са.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#237 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 10:06 PM

всъщност са 11 но няма нищо! ;) Щеше да е хубаво да има още едно! b) Имаш ли снимки на баткото?

#238 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 10:22 PM

Извинявам се чудех се дали бяха 11 или 12, но реших, че тряваше да са 12 та затова. Иамм много, но немога да ги нямаля. Моля за извинение предварително

пс. не обича да се снима
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2006 - 10:24 PM

на тази го изненадах
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 May 2006 - 10:32 PM

Цитат

Моето е едно от момиченцата от кучило В на Spotmaniac ако си челa за него! b) Казва се Spotmaniac BG Joomla-Арета!:)Тя е някъде на 2 месеца и половина така че няма да ти послужи! b) Много е игрива и забавна!Аз имам и друго куче и като ги пусна такава игра пада че после не можем да ги разделим!:)Какви други кучета имаш?

1super

Привет и се радвам да видя вас и едно от бебета ! Виждал съм ги само на смимка, като бяха бебешори, сага вече си имат дом .. радвам се, имате страхотно куче ! Разказвайте, ще е интресно за всички.

Защо избра точно далматин ?

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема