Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#201 Потребителят е офлайн   selina Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2007 - 06:11 PM

Цитат

Колко време ще стои кучето само на ден? Това е важно, защото има породи, които не само имат нужда от много изразходване на енергия, но също така преживяват самотата по-трудно. Също така, Санита ти си 8-ми клас, след 4 години ще ходиш в университет и евентуално на квартира. Помисли за това отсега. Родителите ти готови ли са да поемат грижата за кучето, ако ти не можеш да го вземеш с теб? В такъв случай е по-добре да се вземе куче, което ще им е лесно на тях- поговори и с тях, за техните възможности.

И нещо друго.. По принцип, това е ЛИЧНО мнение, аз не бих препоръчала хъски на млад човек без опит в отглеждането на кучета.

ами кучето ще е само само когато съм на училище и най-много ако излезна някъде където не мога да го взема(което не става много често)но аз съм мислила много и съм прегледала доста литература на темата(и продължавам)
плюс това с родителите едва ли ще имам проблеми защото сме имали куче и преди но въпреки че съм се включвала в грижите предимно баща ми се заемаше с него. сега мисля че съм достатъчно самостоятелна и отговорна за да мога да отглеждам куче и повярвай ми въпреки че майка ми и баща ми могат да го гледат(ако щеш даже и леля ми и чичо ми)след 4 години едва ли ще успея да се разделя с кучето и ако съм в квартира ще обиколя цяла София ако трябва докато не намеря нещо свястно където пускат кучета. така че ако си взема куче ще нося пълна отговорност и ще се погрижа да не му липсва нищо (а за движението аз съм спортистка така че и на двамата ще ни е от полза) :) d)

П.П.-а за Хъскитата мн ги харесвам(като цяло северняците са ми слабост) но и аз не мисля че са подходящи за мен

#202 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:40 PM

Цитат

Също така, Санита ти си 8-ми клас, след 4 години ще ходиш в университет и евентуално на квартира.

Ха-ха защо ли виждам моя ник?! Ясно е станала грешка l) - Това малко off- topic, но не можеш да не се намеся
Съвет към Selina - Първо реши дали да е късокосместо или дългокосместо. Разгледай стандартите на породите в сайта и така най-лесно ще можеш да се насочиш към нещо. Важно е да го вземеш от развъдник ! Не заради изложби(пък може и за това), а за здравето на бебето ми е мисълта ! b)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#203 Потребителят е офлайн   *Selene* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:48 PM

От постовете ти мисля, че предпочиташ дългокосместо куче, което ме навежда на мисълта за: голдън ритривър, коли, шпиц, НОК, сетер (ако няма да е проблем многото тичане) или чаучау.

#204 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:00 PM

Много мнения има за голдън и аз го препоръчвам.Шнауцера има три големини,също е едно прекрасно куче,но е с къса козина.

#205 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:18 PM

Цитат

ами кучето ще е само само когато съм на училище и най-много ако излезна някъде където не мога да го взема(което не става много често)но аз съм мислила много и съм прегледала доста литература на темата(и продължавам)
плюс това с родителите едва ли ще имам проблеми защото сме имали куче и преди но въпреки че съм се включвала в грижите предимно баща ми се заемаше с него. сега мисля че съм достатъчно самостоятелна и отговорна за да мога да отглеждам куче и повярвай ми въпреки че майка ми и баща ми могат да го гледат(ако щеш даже и леля ми и чичо ми)след 4 години едва ли ще успея да се разделя с кучето и ако съм в квартира ще обиколя цяла София ако трябва докато не намеря нещо свястно където пускат кучета. така че ако си взема куче ще нося пълна отговорност и ще се погрижа да не му липсва нищо (а за движението аз съм спортистка така че и на двамата ще ни е от полза) :) d)

П.П.-а за Хъскитата мн ги харесвам(като цяло северняците са ми слабост) но и аз не мисля че са подходящи за мен

Аз ти вярвам, няма проблеми. Опитвам се да помогна, напомняйки за въпроси, които може да не си се сетила b)

Санита, извинявай- аз съм много зле с имената l) l) Ако прекръстя и някой друг, моля да не се сърди worthy

#206 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:47 PM

Според мен лабрадор, или голдън ретриве са подходящи за теб и твоите изисквания! w)
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#207 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:56 PM

1super Аз бих препоръчала ДАКЕЛЧЕ.Е,не само защото имам такава красавица,а защото отговаря на изискванията.И са мн забавни и обожават децата.Имат си характер което е много важно за едно куче според мен.Козината е къса(за късокосместите) и не създава грижи.Много са готини!
User's Signature

Вани и Лори

#208 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 10:46 PM

Според мен подходящи породи са бигълите и английските / френските/ булдоци. бигълите искат повече тичане, а булдоците изглеждат големи глезльовци. И все пак мисля, че ти сама трябва да вземеш това решение. Ние можем и до утре да даваме предложения, но това си е твоя "борба", трябва сама да си я спечелиш! ;)
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 07:32 PM

Мога да ти кажа само едно ,че кучето за теб е Голден Ретривър.Едно от най-милите и добри кучета на света.Зависи обаче какви финансови възможности имаш.Голдъните подлежат на много лесна дресировка,невероятно красиви,умни кучета обожават деца.
И са неверояяятно обичливи кучета! w) С две думи КУЧЕ МЕЧТА!!!
Но иначе и лабрадора е същия ......някое друго куче далматините са също прекрасни кучета ,но ти си решаваш ,но специално моето мнение е да си вземеш Голдън няма да си разочарована ,давам ти 100 процентова гаранция. super best
УСПЕХ С НОВОТО КУЧЕНЦЕ!!!
Те са прави наистина при самоеда се изисква огромни усилия и не трябва да си вчерашен за да се занимаваш със самоед.И за да се поддържа и белият цвят и самата козина да не се заплита абеее... b)
User's Signature

Всички гледат породата, търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй че, както при хората, приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!.

#210 Потребителят е офлайн   ryan Икона

Публикувано: 09 February 2007 - 12:10 AM

Здравеите!След дълго обмисляне наи-сетне реших да си взема куче.Ще ми бъде първото.Прочртох доста матеряли но още не съм сигурен каква порода да е за да бъде нащо съжителство наи-благопоучно и за двете страни.Както казах вече ще ми е първото куче,имаите го напредвид.Относно размерите на кутрето, НЕ искам да бъде мъниче,нито пък гигант,да е средно на ръст но да стои масивно(ротваилер,НОК,бултериер...).Кученцето ще живее вкъшти(в апартамент).Ще отсъствам само докато съм на училище (това са максимум 7ч.) през останалото време ще бъдем заедно,до нас има парк кадето ще се разхождаме d).МОЛЯ ви помогнете ми да направя точния избор!

#211 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2007 - 01:23 PM

Цитат

Какво мислите за породата ирландски сетер?
Лесно ли ще се отглежда?Много грижи ли изискват?Имам предвид специално козината?Трябва ли да се подстригва и така нататък?

не не се отглежда лесно!! никак даже....имах такъв в продължение на 7-8 г....ако нямаш на ден поне 3-4 часа време за разходка и то интензивна забрави....освен това ако не го "хванеш" от малко с дисциплината, дебелата ирландска глава ще ти покаже кой кой е b) b)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#212 Потребителят е офлайн   Петър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2007 - 03:29 PM

Ryan, най-добре отиди в някоя книжарница, вземи една енциклопедия за кучета и там на място прочети за тези породи, които те интересуват. Бултериер за първо куче в никакъв случай. В някои енциклопедии има информация кои кучета са за начинаещи и неопитни. Съветвам те тази информация да не я подценяваш. И запомни трудно се дава такъв съвет, защото различните породи кучета отговарят на темперамента и характера на човека, а аз не те познавам. Успех.

#213 Потребителят е офлайн   ryan Икона

Публикувано: 09 February 2007 - 05:40 PM

Петре,благодаря за съвета,така и ще постъпя!Но все пак си кажете и ващо мнение(относно породата).

#214 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2007 - 06:42 PM

r) Мисля, че всичко, което някой от нас би ти казал, в тази тема е вече изприказвано. Няма да те карам да я прочетеш от начало, защото не допускам, че не си го направил. Породите, които си изброил са със сериозен, ако мога така да се изразя, характер. Но ако имаш горещо желание, ако си пленен от дадена порода, ще постигнеш и добър резултат в дресурата. Ако си се спрял на някоя от тези породи, можеш да попиташ в съответните теми по породи специалистите, да се запознаеш с хора, които отглеждат и възпитават такива кучета от години. Успех 1super

#215 Потребителят е офлайн   Go7h Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 08:23 AM

Аз попринцип искам самоед w) , но се колебая, понеже козината много трудно се поддържа и не знам дали ще мога. Иначе за разходките едва ли ще е проблем през ваканцията, обаче като съм на училище не знам къде ще се разхожда. Я предложете някакво решение по въпроса с разходките. Моля ви!

#216 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 03:31 PM

Обожаваш ли си кучето нямаш проблеми нито с козина, нито с разходки, нито с нищо. И аз през седмицата нямам много възможности, където да я разхождам, но събота и неделя компенсирам. Или на малкото между блоково пространство играем много, скачаме, дърпаме играчка, гоним се. Имала съм шпаньол - в началото се чудех, какво да я правя тази коприна, която събира всякаква мръсотия, съчки, листа, пепел... А с времето стана едно от най-приятните ми занимания да се грижа за козината му. Замираше в краката ми, а аз с часове разплитах ефирната козина, решех, пощех, почиствах. Научих се и да го подстригвам около ушите, лапите... никога не ми е представлявало тежест ежедневната грижа за козината, а кеф, кеф, кеф... r) w)

#217 Потребителят е офлайн   Go7h Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 05:36 PM

Цитат

Обожаваш ли си кучето нямаш проблеми нито с козина, нито с разходки, нито с нищо. И аз през седмицата нямам много възможности, където да я разхождам, но събота и неделя компенсирам. Или на малкото между блоково пространство играем много, скачаме, дърпаме играчка, гоним се. Имала съм шпаньол - в началото се чудех, какво да я правя тази коприна, която събира всякаква мръсотия, съчки, листа, пепел... А с времето стана едно от най-приятните ми занимания да се грижа за козината му. Замираше в краката ми, а аз с часове разплитах ефирната козина, решех, пощех, почиствах. Научих се и да го подстригвам около ушите, лапите... никога не ми е представлявало тежест ежедневната грижа за козината, а кеф, кеф, кеф... r) w)

Значи няма за какво да се притеснявам. Мерси много. b)

#218 Потребителят е офлайн   redhotsfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 11:54 AM

Аз искам да попитам нещо и ако се повтарям, моля да ме извините.След дълго мислене се спрях да си взема лабрадор или бигъл. Живея в къща със средно голям двор.На 13 съм.И искам да попитам лабрадора ли е по-игрив и умен l) или бигъла.Засега съм за лабрадора към 65 процента щото го хвалят и за години, и за игривост и изобщо за нрава му. Кажете и вашето мнение.
П.С. Казвам за двора че е големичък, не защото ще го държа навън , а защото лятото мога да то пускам да си играе.Е понякога ще го изкарвам и когато ме нямя де. И ТАКА 1. ЛАБРАДОРЧЕНЦЕ ИЛИ 2. БИГЪЛЧЕ ? nok worthy
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2007 - 09:21 AM

А защо си се спрял на тези две породи? Питам, защото, имайки пред вид възрастта ти, е добре да си наясно с отношението на родителите ти по въпроса, особено ако се насочиш към бигъла. Както те гледат мило, закачливо и препълнени с любов, така в главата им се въртят такива щуротии, че ако нямаш представа от характера на гончетата, ще те направят "луда калинка" - много са готини, но "гюлето" в главата им е по-голямо от реалния й размер. Гончетата са ми страст и не съм убедена, че са за твоята възраст, разбира се, това ще реши семейството ви.
А мислил ли си и за други породи?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#220 Потребителят е офлайн   redhotsfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 11:18 AM

Ами аз мислих, обаче постепенно отпаднаха и останаха тези двама, но щом бигъла "няма да мога да го удържа" l) сигурно лабрадор ще търся. Аз и без това бях 65% лабрадор и 35% бигъл, точно заради буйността му и трудното възприемане на команди. s)
User's Signature

Качена снимка

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема