Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#181 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2006 - 02:10 PM

Цитат

Az isakm da popitam kakva porada kote moje da jivee zardno s kuche na 4 godini(makar che moeto kuche e po malko i ot kote). Moje da mi preporachete i kuche koeto shte sajitelstva v rzabiratelostvo s kucheto mi i bade6tata mi kotka. Moqta Siska mejdu drugoto e krastoska mejdu Pincher i Bolonka. c) d) nok

Щом кученцето е първо в дома мисля, че няма да има проблем, каквото и да е котенцето
Ако котката е господарка на дома внасянето на друга животинка знам, че става по-трудно, тъй като котките много си пазят територията. Но не съм имала котка и не знам. Може би е редно да попиташ и в котешките теми?

#182 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 19 September 2006 - 07:21 PM

КОтките не си пазят територията от малки животинки. Всяко мъниче ще го приемат. Моите 2 котарака, на попрището жизнено в средата, и то кастрати приеха малкото пале с радост, внимание и всеки път го изпращат със страх, беззпокойство навън да не му се случи нещо. Обичат си го, облизват го, гушкат го, дори му се радват когато ги лае и им ръмжи. Вярно е и това, че е тяхна половинка на размер и няма да порастне.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#183 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2006 - 07:32 PM

Diyana Char И аз искам малиноа. Откакто видях малиноа като служебно куче очите и сърцето ми го искат. Умен, красив, пъргав, поддаващ се служебна дресировка, ако е нужно живота си ще даде за своя партньор и го прави . Някои имаше девизът Малиноa FERRARI of the dogs. НО не е за дома и е страшна отговорност за домашен любимец. Ако бях млада щях да се преборя със себе си, мързела си, липсата на време и бих си взела. Утре ще водя един разговор със специалисти и ще ви пиша какво ще кажат за лабрадорите в случая. Лека нощ.
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2006 - 08:02 PM

А защо не компромисен вариант за детето: мителшнауцер? Средно едро, но жизнено, обучаемо, експанзивно куче с внушителен вид... управляемо... прилича на черен териер b) Вярно, изисква грижи за козината, но...
Плюс това е обичливо, непретенциозно, ПОНАСЯ малки деца и сипе съпричастност с лопати, извинявам се за израза b) - перфектно според мен куче, което съчетава и "лесно" отглеждане за възрастните, и претенциите на детето...
С удоволствие предлагам за експеримент по "домашно събиране" моите трите и ОСОБЕНО бриарката - породата е невероятна!, макар че е малко едричка като за петгодишно дете... козината е дълга и проблемна в кално време, но иначе се поддържа лесно, а ако случайно се навие/те на такова куче, си предлагам с удоволствие услугите по поддържането на козината (в умерени граници) и обучението. А за калното време има... патъци r)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#185 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2006 - 07:58 AM

Специалистът препоръча голдън ретривър. Сега проучвам възможности, като водещо е характерът. Пропоръчаха женско куче. Благодаря на всички, които ме консултираха и бяха съпричастни към нуждата ми. r)
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2006 - 08:42 AM

r) Да - женските по характер са по-мили, търпеливи, влюбчиви, и изобщо по-лесно е с тях когато става въпрос за обучение. Лабрадорът има едно предимство пред голдъна - възможно най-лесна за поддръжка козината. Няма кал, няма, вода, няма прахоляк - само като се разтръска и всичко е паднало от него. Но всъщност първото ми куче беше кокер шпаньол, Навсякъде ходех с гребени, и ежедневно се занимавах с козината му - фина като коприна, лесна за омотаване от всякакви тръни, съчки и глогинки, лесно цапащи се уши.... Но това никога не ми е тежало. Важното е да се намери подходящ двугар. Всичко останало няма значение, става част от ежедневието, а любовта не може да се опре на някаква заплетена козина b)

#187 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2006 - 06:34 PM

Какво мислите за породата ирландски сетер?
Лесно ли ще се отглежда?Много грижи ли изискват?Имам предвид специално козината?Трябва ли да се подстригва и така нататък?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#188 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2006 - 06:48 AM

Цитат

Специалистът препоръча голдън ретривър. Сега проучвам възможности, като водещо е характерът. Пропоръчаха женско куче. Благодаря на всички, които ме консултираха и бяха съпричастни към нуждата ми. r)

Страхотни и много умни кучета. Единственото, което не ми харесва, е че са толкова масова порода в последните години, че ги има на всеки ъгъл. Имам чувството, че всяко трето куче е голден р.

#189 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2006 - 10:31 PM

Vabank, имам някакъв опит с мителшнауцери и ми се струва, че са прекалено темпераментни (да не говорим, че са и ревниви към стопаните си), за да се гледат в къща с малко дете. Иначе да, умни кучета са и сигурно биха свикнали, но и аз като Diyana Char бих препоръчала по - скоро куче като кокера, такова, което да обожава вниманието и винаги да се радва на компанията на деца. Кокер шпаниол никога няма да нападне дете, защото го е настъпало или дръпнало по - грубо, докато мителшнауцера не позволява такива своеволия. Но пък имам опит само с едно куче от тази порода... (Излиза, че си рекламирам кокерите b) )
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#190 Потребителят е офлайн   *Selene* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 09:22 PM

Цитат

Какво мислите за породата ирландски сетер?
Лесно ли ще се отглежда?Много грижи ли изискват?Имам предвид специално козината?Трябва ли да се подстригва и така нататък?

Сетерите и изобщо ловните кучета изискват ежедневни продължителни разходки, тъй като обожават да тичат. За козината - веднъж на ден ресане, най-добре с гребен. Не се подстригват, макар че някои стопани ги стрижат през лятото за да не им е жега n) .

#191 Потребителят е офлайн   selina Икона

Публикувано: 04 February 2007 - 09:47 PM

Здравейте и много се извинявам ако ви досаждам или повтарям темата но наистина ми трябва помощ защото се колебая и се лутам из породите кучета и не мога да избера а искам най-подходящото за мен за да сме щастливи и аз кученцето dribble d) w) а не после да си блъскам главата че съм го възпитала не както трябва ouu s)

та...ще кажа най-основните ми претенции относно характера на кученцето и малко инфо за мен,за да можете да си извадите някакви изводи
за кученцето- да не е пазач,да обича да го лигавят(така де гушкане,галене,игри r) ), да обича малки деца(естествено никой не обича такива дето те дърпат за опашката и се катерят върху тебе но имам предвид като цяло кучето да разбира че е още малко човече и да бъде малко по внимателно)и най-основното да е обичливо и да не е злобно-знам че по принцип злобата и агресията в кучетата идват от стопанина но си има и по предразположени към агресия кучета
ако е голямо(нямам предвид размер Самбернар) и красиво ще е просто идеално въпреки че нямам особени капризи относно външния вид

сега малко за мен- подрастваща от женски пол b) 8ми клас живея в къща само че дворът не е особено голям така че ще се наложи да се гледаме вътре а и честно казано предпочитам да е по близо до мен и смятам че ще му е доста по удобно имайки предвид че има 5 градинки около нас и 2 парка на не особено голамо растояние така че ако обича да тича и да играе голям кеф ше пада 1super
аз като характер съм мн обичливо животно и очаквам същото и от отсрещната страна имала съм коте и така съм го гледала че стана изумително красива и мн общителна котка... за жалост явно някой си я харесал и.... s) NNN но според мен с кучетата е малко по трудно поправете ме ако греша...
друго.. имам брат на 5 год. не сме в 1 стая (даже не сме и на 1 етаж) обаче 100% ще има някакъв допир с кучо
а и понякога го раздавам малко командир (не прекалено)но се надявам че относно обучението не е лоша черта n) и съм достотъчно търпелива че да не изпадам в паника и да не пускам повече кучето в стаята ако случайно скъса най новата ми рокля за която съм дала над 50лв (да чукнем на дърво да не става l) понеже ше е мн гаден номер но едно кученце и изобщо животинче е мн по важно от някакъв си скъп парцал)

ще ми помогнете много ако ми дадете някаква насока.благодаря :)

#192 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 09:52 PM

Ами виж - какво куче искаш - малка или голяма порода?

#193 Потребителят е офлайн   selina Икона

Публикувано: 04 February 2007 - 10:22 PM

еми да не е огромно и да не е джобно среден размер горе долу както казах водя се повече от характера и не живея в 1 стаичка :)
ако искаш конкретно - от ръста на кокер до.. може малко над хъскито, но малко

#194 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 February 2007 - 10:34 PM

Кокер, Голдън, Лабрадор, че и сетер ми идват на прима виста на акъла, само с едно прочитане на изискванията
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#195 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:38 PM

Предлагам ти да разгледаш тази тема и да си избереш подходяща порода!
п.п Само да добавя и един съвет, вземи си куче от развъдник!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#196 Потребителят е офлайн   selina Икона

Публикувано: 04 February 2007 - 10:58 PM

страшно мн ми помогнахте super best
само да ви питам още при Самоеда козината не е ли проблем през лятото,
дали той или Голдена е по-добър избор според вас и какви са разликите по между им

#197 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:57 AM

Хъски не те ли кефи ? Ако нямах 2 кучета в момента, бих си
взела без да се замислям b)
Има и 2 развъдника в бг, поне за които аз знам ...
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#198 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 February 2007 - 12:16 PM

Цитат

страшно мн ми помогнахте super best
само да ви питам още при Самоеда козината не е ли проблем през лятото,
дали той или Голдена е по-добър избор според вас и какви са разликите по между им

Самоеда изисква мнооого по-голяма поддръжка на козината.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#199 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 February 2007 - 12:26 PM

Не си вземайте самоед b)

Кучето е прекрасно като порода, но не е за всеки и е за хора, които чубстват нещо отвътре към самата порода. Просто идеята да има куче, каквото и да е - не е за него. Трудна порода, изисква време и грижи, проблемни са и при възпитанието, трябва да имате специфичен подход към тях. Не е куче за всеки, така че по добре се насочете към някоя друга порода.

#200 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 12:30 PM

Колко време ще стои кучето само на ден? Това е важно, защото има породи, които не само имат нужда от много изразходване на енергия, но също така преживяват самотата по-трудно. Също така, Санита ти си 8-ми клас, след 4 години ще ходиш в университет и евентуално на квартира. Помисли за това отсега. Родителите ти готови ли са да поемат грижата за кучето, ако ти не можеш да го вземеш с теб? В такъв случай е по-добре да се вземе куче, което ще им е лесно на тях- поговори и с тях, за техните възможности.

И нещо друго.. По принцип, това е ЛИЧНО мнение, аз не бих препоръчала хъски на млад човек без опит в отглеждането на кучета.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни