Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#301 Потребителят е офлайн   Нина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2008 - 01:20 PM

Цитат

Иска ми се да е късокосместо ...

Това, предполагам е за да предотвратиш събирането на косми от пода? Искам да ти кажа, че сетерите ми пускаха мнооого по-малко косми от сегашното ми куче-късокосместо. Така, че....
А относно "съвет за избора на порода..." много странно ми звучи. Ти не знаеш ли какво искаш? И тия породи-френски булдог, бигъл, евентуално лабрадор-че то разликата в темперамента им е огромна. Че и като визия-едно с друго нищо общо нямат............Освен това лаба няма нищо общо с дребно куче...

#302 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 04:36 PM

Като изкаш дребно и късокосместо може да си вземеш пинчер . Но и дългокосместите са добър избор . Те не си сменят козината всеки ден . Ако се съгласиш на дългокосместо дребни и много хубави са Йоркширските териерчета
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 04:41 PM

Но ако нямаш време да му обръщаш внимание по - добре не си взимай куче . Колкото и да е малко то се нуждае от извеждания на вън . Не може да стои цял ден затворено . Ако изкаш животно което да си стои цял ден у дома и като се прибереш да ти се радва си вземи коте примерно . Защото кучето ще се мъчи да е само и да не се разхожда. И едно бебе докато порасне яде по няколко пъти на ден . Ако те няма кой ще го храни ? :rolleyes:
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 01:23 AM

Съмнявам се всички с кучета да са безработни ...

#305 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2008 - 08:29 AM

Цитат

Съмнявам се всички с кучета да са безработни ...

Не са.
Честно казано и аз съм се чудила на хората с кучета тук, но явно повечето просто имат възможност да отделят толкова време/средства за кучетата си ( някои се и занимават с това - развъдници и т.н.) 
Огледай се тогава около себе си - твоите приятели/познати/съседи, които работят, какви кучета имат ?
От породите, които си изброил, май френски булдог е най-добрия избор. Бигъл и лабрадор са много енергични ... Може да разгледаш и за английски булдог, но не съм запозната с породите, тъй че не знам дали отговаря на критериите ти.
Но всяко бебе има много енергия, гризе всичко, пишка навсякъде ...
Няма ли на кой да го оставяш през деня или поне да идва да го наглежда (майка, приятелка, съседче, братовчедче..) ? Така и късно ще се научи на хигиенни навици, ако няма кой през час да го води в тоалетната ...
Но както и да е - ти си решаваш искаш ли кучеш и дали можеш да му осигуриш всичко необходимо ...
Болонка ? Обаче не са някакви заспали ... Моето като бебе си беше игриво и правеше бели колкото хъскито, че и малко повече ...
Пекинез? Тъкмо тези дни четох в тяхната тема в подфорум "породи", че се изморяват и не им трябват дълги разходки ... Познавам няколко работещи хора, които имат куче от тази порода.
Иначе късокосместо ... шар-пей ? (въобще не съм запозната дали става за теб)
Вариант е и да си вземеш вече пораснало куче ( от 7 мес. до няколко години). Така ще си изпуснал най-"щурият" период, но пък ще е трудно да намериш куче, точно такова каквото ти искаш и добре гледано(обучено,хранено)...
И да се похвалиш какво си решил.

#306 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 04:23 PM

Няма кой да го гледа първите месеци нон стоп ... освен да си хвана гадже някоя ученичка дето има повече свободно време хехе.Ще изчакам да видя какво ще е развитието при моя познат с френското булдоче ...

#307 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2008 - 04:37 PM

Цитат

Болонка ? Обаче не са някакви заспали ... Моето като бебе си беше игриво и правеше бели колкото хъскито, че и малко повече ...

аз изобщо се чудя кога се изморяват тези животни  :rolleyes:
моето е на 7 година през септември ще стане на 8 ,тава животно прелива от енергия
се едночие на месеци  :rolleyes:  ;D
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#308 Потребителят е офлайн   joda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 10:33 AM

Махо спред мен още не си готов за куче
Обичаш ли животните....няма значение породата

#309 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 05:18 PM

Здравеите на всички!
-Искам да си взема куче насочила съм се към породата дого аржентино или дого бордо.
Аз живея в 4/ри стаен апартамент с хол и тераса и незнам кое от тези две породи къчета ще се чуства конфортно в апартамент.
Благодаря предварително! :blink:

#310 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 06:20 PM

Цитат

Здравеите на всички!
-Искам да си взема куче насочила съм се към породата дого аржентино или дого бордо.
Аз живея в 4/ри стаен апартамент с хол и тераса и незнам кое от тези две породи къчета ще се чуства конфортно в апартамент.
Благодаря предварително! :blink:

ако се поинтересуваш и  прочетеш нещо за характера,темперамента,болестите към които са предразположени избраните от теб породи , може би ще ти бъде по-лесно да направиш правилния избор.

#311 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 07:04 PM

Каде да се интересувам,нали това правя.

#312 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 07:55 PM

Цитат

Каде да се интересувам,нали това правя.

Ако наистина искаш да притежаваш  куче от  гореспоменатите породи, първо  прочети малко за самата порода/в този сайт има доста полезна информация/ ,после се свържи с някои от легитимните развъдници или с /добросъвестен/човек който отглежда такива кучета т.н.
Само да доуточня ,породата дог от Бордо е сравнително рядко срещана в България.
Успех  :kuchence:

#313 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 09:48 PM

Здравеите отново!
Доста четох за тази порода  :blink: и съм навита да си взема един белушко (дого аржентино).
Аз съм в испания и сега ще се прибирам в България, но не познавам никакви хора които да развъждат тази порода. А и искам да съм сигурна, че ще е чиста порода без петанца ако можете да ми предложите развъдници които имат кочила.Но искам да може да се види и родословното дърво на белите маници.  :blink:
Ще съм ви много благодарна.

#314 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 July 2008 - 10:45 PM

http://dog.bg/forum/...board,49.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#315 Потребителят е офлайн   ina_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 02:57 PM

Аз определено не мисля, че споменатите от теб породи  са подходящи за двустаен апартамент. Гледала съм куче на подобно място и след 5-тия месец се наложи да се разделим с него- не е никак хуманно, да не говорим, че не би трябвало да е допустимо. Аз бих се спряла на декоратинва порода  :blink:

#316 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 04:27 PM

Извинчваи но мисля че не си прочела правилно въпросът ми. Аз живея в четиристаен апартамент с голям хол и тераса. ;) И се надявам на кучето да му е добре също има 4/ри парка около блока ни. И са доста големи за обикалчне. Как мислиш малко ли ще му е? Ако можеш предложи ми някоя порода.
Ще ти бъда много благодарна но белите сладури си остават на първо място. ;)

#317 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 July 2008 - 05:57 PM

keit_94 , много е важно да се запознаеш с характера на избраната от теб порода.
Не те разубеждавам, но дого аржентино е от доминантните кучета и се изисква по-специално отношение към него. От ника ти, предполагам, че си на 14год. Извини ме, ако греша, но за първо куче не е добър вариант.
Ако не греша с възрастта, те съветвам да се ориентираш към по-дребна порода.
Всяко куче е КУЧЕ, само по-себе си, но от по-едрите породи не е препоръчително да ти е първото, за твоите години. Прегледай линка, пуснат от Бушката. Отдели време и прочети всичко. Ако имаш възможност виж на живо такова куче, общувай с него. Много ще ти помогне, за да прецениш дали ще ти е по силите да управляваш екземпляр от тази порода.
Имай предвид, че избраната от теб порода - куче, ще е с теб в близките 10-15 години. Това е много (в други случаи малко) време. Избери си куче по характер, разбира се и екстериор.
За твоята млада възраст, моя съвет е да се ориентираш към по-дребна порода. Повярвай ми и за теб и за кучето ще е добре. Много пъти, взети кучета от едри, доминантни породи, собствениците после имат сериозни проблеми и някой път са с лош край - трябва да се разделят с тях, защото не са били подготвени с отглеждането им. Това е много тъжно за кучето. Защото човека продължава да се занимава с неговите си дела, докато кучето е зависимо единствено от стопанина си и страда заради грешките на стопанина си.
Кучетата в крайна сметка нямат вина за това, че някой не е бил подготвен за тях!
Премисли внимателно преди да вземеш. ;)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#318 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 09:26 PM

Това ще ми е четвъртото куче първото ми куче беше малко пинчер и пекинес смеска ;D фторото беше доберман, третото подобно на лабрадор. По принцип харесвам всички животни. Но най ми допада догото и немската овчарка. Но незнам дали тези породи се сприятеляват с котки аз си имам един черен кутурак. А за обучението не се притеснявам татко се занимава с това и аз имам опит.

#319 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 10:18 PM

За 14 години  4-ри кучета  :rolleyes:  :rolleyes:
Баща ,ти щом е толкова вещ в обучението на кучета ,не може ли да ти помогне  да направиш правилния избор ?

#320 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 10:44 PM

Тои ми каза че дого не е лош избор. И на мен доста ми допада това куче. Затова реших да разбера максималното за тази порода и се допитах до вас, и кое му е странното да си на 14год. и да си имал
4-кучета?
Все пак благодаря за коментарите ви те ми помагат доста  :blink:

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема