Цитат
Съмнявам се всички с кучета да са безработни ...
Не са.
Честно казано и аз съм се чудила на хората с кучета тук, но явно повечето просто имат възможност да отделят толкова време/средства за кучетата си ( някои се и занимават с това - развъдници и т.н.)
Огледай се тогава около себе си - твоите приятели/познати/съседи, които работят, какви кучета имат ?
От породите, които си изброил, май френски булдог е най-добрия избор. Бигъл и лабрадор са много енергични ... Може да разгледаш и за английски булдог, но не съм запозната с породите, тъй че не знам дали отговаря на критериите ти.
Но всяко бебе има много енергия, гризе всичко, пишка навсякъде ...
Няма ли на кой да го оставяш през деня или поне да идва да го наглежда (майка, приятелка, съседче, братовчедче..) ? Така и късно ще се научи на хигиенни навици, ако няма кой през час да го води в тоалетната ...
Но както и да е - ти си решаваш искаш ли кучеш и дали можеш да му осигуриш всичко необходимо ...
Болонка ? Обаче не са някакви заспали ... Моето като бебе си беше игриво и правеше бели колкото хъскито, че и малко повече ...
Пекинез? Тъкмо тези дни четох в тяхната тема в подфорум "породи", че се изморяват и не им трябват дълги разходки ... Познавам няколко работещи хора, които имат куче от тази порода.
Иначе късокосместо ... шар-пей ? (въобще не съм запозната дали става за теб)
Вариант е и да си вземеш вече пораснало куче ( от 7 мес. до няколко години). Така ще си изпуснал най-"щурият" период, но пък ще е трудно да намериш куче, точно такова каквото ти искаш и добре гледано(обучено,хранено)...
И да се похвалиш какво си решил.