Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#581 Потребителят е офлайн   darma 2010 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 June 2011 - 09:38 PM

Признавам,че съм пристрастна,но и аз ще изкажа мнение.
Ако наистина искаш да имаш куче,няма място за колебание-породата е НОК :ba_025:Виждам,че желанието ти е голямо,така,че тази порода би ти подхождала особено,ако имаш възможност да го обучаваш.Но не забравяй,че трябва да си много внимателен относно избора на самото куче и още повече за мястото от което ще го вземеш.Ако имаш възможност вземи със себе си специалист когато отиваш да го вземеш.Мисля,че във форума има доста такива.
Само искам да отбележа,че от всички хъскита които познавам само едно слуша стопанина си,останалите просто си правят каквото поискат.
Успех! :db_046:

#582 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 10:11 PM

То НОК и хъски са породите,които съм отглеждала и затова не препоръчвам първата.Наистина колкото и да ти хареса кучето,както вече те посъветваха,не го взимай,преди да го е видял ветеринар.Той ще прецени здравния статус на кучето и ще ти каже вижда ли отклонения в него.А един специалист пък би разбрал доколко кучето е в стандарта на породата си,ако стопаните твърдят това и държат по тази причина и на висока цена.Наскоро точно това се случи с мой колега,макар и да му казах да не взима куче,преди да го е видял вет.Повярвал е,че като са красиви майката и бащата,като знае,че и са здрави-ок,кучето също е читаво.И даде много пари за плод на междусъседско развъдено куче.След месец на кучето зъбите започнаха да разраняват венеца и при прегледа от вет се установи недопустимо разстояние на захапката (обратна) ,което е и причина за разранените венци.Това да е кусура на кученцето,но човекът е броил излишни пари за куче,което би трябвало да е подарено,или на символична цена продадено.В приюти и по сайтовете на организациите за грижи за бездомните животни има прекрасни същества,подходящи за дом или за двор,с пояснения на каква възраст са,с направени изследвания за някои болести,обезпаразитени,ваксинирани и дори кастрирани.Такова животно не изисква от теб да плащаш такса всяка година.Помисли,без да те агитирам тенденциозно,разгледай и тези сайтове,и се съмнявам да не ти трепне при видя на някое,което може да се окаже твоето куче.Дори и да е зряло,едно куче ще те приеме и ще стане твой приятел и последовател.Куче се превъзпитава до края на дните си и това ще е предизвикателство за всеки един кучкар.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#583 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 11:03 AM

Моля за извинение-правописна грешка в първото изречение на горния си пост.Не препоръчвам хъски за двор.
User's Signature

#584 Потребителят е офлайн   gogobyte Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 11:37 AM

Ако ще се хвърляш на немска овчарка вземи си женска поради по-малкия си размер и агресия.
Но за характера на самото куче отговаряш само и единствено ти с това как ще се отнасяш с нея и как ще я обучиш.
И двете породи биха ти направили много поразии от скука. И двете породи биха те радвали и нерви много с годините. И двете породи си имат предимствата и недостатъците. Затова вземи куче което ще ти подхожда на твоя характер. Задай си въпроса какво точно търсиш. Спокойствие, разходки, охрана... и след като прочетеш малко материали или погледаш малко клипове в youtube примерно Dogs 101 вземи си това което най ти допада на самия теб на начина ти на живот и на това колко време можеш да му отделяш за обучение и социализация и тнт... Ако искаш единствено дворно куче си далеч от истината с двете породи. Прегледай обявите за осиновяване има доста кучета за осиновяване все някое ще ти хареса. Но имай впредвид че дори и да си харесаш някое куче от там ще имаш зор с осиновяването в твоя случай. Затова по-добре посети приютите. Успех!

#585 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 12:10 PM

Ако осиновиш бездомник ще сте най-щастливи на света. Ще имаш едно здраво, умно, предано и безкрайно благодарно куче. Има такива сладки бебета. Хем пари няма да даваш, хем живот ще спасиш.

#586 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2011 - 01:57 PM

Вземи си болонка. Идеалното куче за теб! Хъски не ти препоръчвам. Тъпи същества са. Много често ги пере сачмата, не обичат да слушат и то хич!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#587 Потребителят е офлайн   betisara Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 01:59 PM

Показване на мнениетоДизел, в 12 June 2011 - 07:33 PM, написа:

Ще се държи така както го научиш ... понеже имате съседи с малко дете ти препоръчвам, ако колибата му е близко до тях или оградата която ви дели ... да си вземеш куче от порода Хъски ... не за друго ами просто защото не може да му чуеш гласа... Докато стария ми НОК лаеше за щяло и нещяло ... котка като види ... човек като минава...

Нека някой друг сподели за порода която не лае и вие за щяло и нещяло ... понеже ми е интересно аз лично знам само за Хъски ...

зависи как го научиш хъскито на една моя приятелка лае за най-малкото . Пък един приятел има немска овчарка и тя не лае и е много спокойна аз ти препоръчвам немска овчарка

#588 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 08:10 PM

Показване на мнениетоMeto, в 15 June 2011 - 01:57 PM, написа:

Вземи си болонка. Идеалното куче за теб! Хъски не ти препоръчвам. Тъпи същества са. Много често ги пере сачмата, не обичат да слушат и то хич!

Бе мани-те се раждат със сачма,и ако я нямат-счита се за племенен брак :ab_041: А като ми ти завие едно хъски,щото някъде го сърби,има си мисли и емоции,влюбено е или започва диалог с комшийско или преминаващо куче-то Вучков толкова размисли и страсти не вкарва и по-кратко му е предаването.А че са тъпи-нема такова куче,дето двора му двор,колиба,обезопасена ограда,а то....скимне му и като Худини се измъква.Дори и бележка не ти оставя от сорта :"аз ще си бия камшика за няколко дни,ама споко...реша ли,сам ще се прибера". :dog:
Земи си хъски и забрави за купони,филми и подобен род забавления.Всичко бледнее пред работилницата,дето може да ти я спретне един вироглавец.Да се чудиш да се смееш ли, да го гониш ли,тактики и хитрини ли да му прилагаш.Висша стратегия и 3 хода пред него.Днес ти показва,че е научи нова команда,утре ти гледа сеира,че изобщо не се е случвал тоя урок.След хъски обаче,каквото и куче да вземеш,ще е песен като послушание и обучение.И ако мислиш,че те хвърлям в оркестъра,просто спри някой готин собственик и го попитай как се гледа хъски.В 80% отговорът ще е "Това не е куче".Защо ли?-оставям ти го за домашно.По горе имаш само леки жокери.Подобно стоят нещата с всички северняци-примати.Разбирай всички,дето опашките са им навити над задниците.И за последно-изгледай филмите "К9" и "Снежни кучета".Всичко върви в полза на немеца и това е.Ако се колебаеш между тези две породи.Но не си ли го обучиш по правилата,имаш едно потенциално неуправляемо оръжие,така че каквото и да вземеш-много труд в обучението те чака поне една година,а после-здрав преговор ката ден.
User's Signature

#589 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 04:30 PM

Притеснява ме фактът, че не прочетох никъде нищо за разходки на това куче!!!!
Хъскито не може да стои само на двора, колкото ще да е голям! Ако можеш да му отделяш само по 2-3 часа ги отделяй за разходки и социализация! От опит казвам, че си малък за куче особено за хъски и особено заради малкото време , което можеш да му отделяш, надявам се, че родителите ти ще помагат в отглеждането!
Хъскито скача, бяга и може и да не се върне, така че ако реши, че тази ограда ще бъде прескочена, защото навън е по-интересно, ще я прескочи!
Просто хъски не е добър избор за теб, колкото и да са яки, и се надявам, че си умно дете и няма да направиш напук и да си вземеш точно хъски!
Ариел го е казала много добре, не си ли възпиташ кучето имаш потенциално неуправляемо оръжие! Дори и пинчер да е, като е бесен пак е опасен! (Спомням си една стопанка на НОК ми разправяше, че нейния огромен НОК, кротък като сърна, се приближава до един пинчер и онзи като се хвърлил за малко да му извади окото, имал само драскотина отстрани)!

В заключение , ако не ти е спешно, не взимай куче - изчакай няколко години!

А, да, и хъскито не е от мълчаливите, тихите са изключение!Те винаги имат какво да кажат, някоя мисъл ги човърка, имат излишък от енергия, карат се на някой, те не са тихи!
User's Signature

Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   bubikopf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 05:06 PM

хъски

#591 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 27 June 2011 - 08:08 PM

Хъскитата са тъпи , форумът е пълен с изгубени хъскита .
Освен това са мощни , и виж как влачат стопаните си из улиците , като Беларус - ремарке .
Вземи си дребна порода , дребно куче , малки ядове.

#592 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 03:09 PM

Аз пък мисля, че едно куче научава децата (то на 15 си е вече юноша бледен) на отговорност и грижа за другите. Така че адмирирам желанието ти да се научиш какво значи да носиш отговорност за друго същество и да го даряваш с любов... А, щом родителското тяло е дало съгласие, се предполага, че ще удря и по едно рамо - било то с разходки, било с възпитание и т.н.
Значи, до тук аз прочетох коментари само за хъски и НОК. Аз пък бих препоръчала друго куче, но не съм много наясно дали е подходящо за отглеждане навън - голдън ретривър или лабрадор ретривър! Това са изключително красиви животни, а и голдънът е много предан, лесен за обучение, гледа си те в очите и като че ли те пита "Какво още искаш да направя?". Поне такива са моите впечатления, въпреки че моят дзвер е дребен (което означава по-висока концентрация лудост на по-малка площ!). Можеш да обмислиш варианта и за голдън, като попрочетеш нещичко за породата. Така или иначе, на каквото и куче да се спреш - четене си трябва! Казвам ти го от опит - аз си взех куче, като си мислех, че единственото условие е да го обичаш! Да, ама - не! Препоръчвам ти да почетеш доста за особеностите на всяка от породите, както и за възпитанието им и методите, които са подходящи. Така ще изненадаш и вашите, а и ще имаш добро и балансирано куче!
П.С - А, да, голдъните са си направо американската мечта за домашно куче и се спогаждат чудесно с малки деца! :) :) :)
User's Signature

Качена снимка

#593 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 01:47 AM

Задължително ли е да е Хъски или НОК ? Ако си се спрял на тях двете тогава - НОК. Хъскито е глупаво и много не слуша, и аз бях на път да взема но добре че се отказах :mg_062: НОК е по умно,по привързано към стопанина си и всичко.Просто няма място за сравнение между Хъски и НОК :mg_062: И пак да питам само от тези две ли си избираш ?

#594 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 June 2011 - 01:36 AM

хъски е своенравно и всичко друго ,но определено не е глупаво.Всъщност глупаво куче няма има само некадърни стопани :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   Аlex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 02:08 AM

На мен ми харесват Голдън Лабрадор, Бигъл , Голдън Ретривър. Това са семейни кучета и са много милички , а и на визия са беумно сладки . Не ,че другите не са , обичам кучетата и мога да се разтопя и на френски булдог стига да е добър и мил :)
Макар ,че Бигъка е късокосмест и обича уюта - да му е меко , топло , чисто е много игриво куче и възприема лесно навиците , които стопанинът се постарае да изгради . Комуникативен , игрив , умееннн , хитър малко :P и най-вече смейено куче , разбира се и с малки и с големи и не скача 2 м :D Ако пък държиш да е по -едра порода , мисля ,няма проблем да привикне навън и Голдън Лабрадора или Ретръвъра ... Не знам до колко има проблем с привикването навън , но имат страхотен характер . Коли също бих ти препоръчала или Чао Чао , но тъй като ще дворно куче има по голяма опасност да му се лепне някой паразит, а мен голямата козина ме притеснява . В крайна сметка ти си взимаш решението.
Моят съвет е наистина ако взимаш породисто куче , може малко повечко парички да ти излезне ,но го вземи от развъдник , по зоо магазините правят такива мизерии , гледат ги в лоши условия , някой са болнички , не си заслужава ,макар ,че и онези животинчета душа носат и се надяват на някой мил и добър стопанин. А ако породата за теб няма значение наистина може и да си вземеш някое бездомниче има мн мили сред тях , а и са по-умни от породистите и са се научили до някаква степен да оцеляват . Ако двора ти е по-голям , можеш да вземеш и породисто и бездомниче , за да си правят компания :P

#596 Потребителят е офлайн   Аlex Икона

• Member
  • PipPip

На мен ми харесват Голдън Лабрадор, Бигъл , Голдън Ретривър. Това са семейни кучета и са много милички , а и на визия са беумно сладки . Не ,че другите не са , обичам кучетата и мога да се разтопя и на френски булдог стига да е добър и мил :)
Макар ,че Бигъка е късокосмест и обича уюта - да му е меко , топло , чисто е много игриво куче и възприема лесно навиците , които стопанинът се постарае да изгради . Комуникативен , игрив , умееннн , хитър малко :P и най-вече смейено куче , разбира се и с малки и с големи и не скача 2 м :D Ако пък държиш да е по -едра порода , мисля ,няма проблем да привикне навън и Голдън Лабрадора или Ретръвъра ... Не знам до колко има проблем с привикването навън , но имат страхотен характер . Коли също бих ти препоръчала или Чао Чао , но тъй като ще дворно куче има по голяма опасност да му се лепне някой паразит, а мен голямата козина ме притеснява . В крайна сметка ти си взимаш решението.
Моят съвет е наистина ако взимаш породисто куче , може малко повечко парички да ти излезне ,но го вземи от развъдник , по зоо магазините правят такива мизерии , гледат ги в лоши условия , някой са болнички , не си заслужава ,макар ,че и онези животинчета душа носат и се надяват на някой мил и добър стопанин. А ако породата за теб няма значение наистина може и да си вземеш някое бездомниче има мн мили сред тях , а и са по-умни от породистите и са се научили до някаква степен да оцеляват . Ако двора ти е по-голям , можеш да вземеш и породисто и бездомниче , за да си правят компания :P

#597 Потребителят е офлайн   Аlex Икона

• Member
  • PipPip

Макар ,че Бигъла е късокосмест и обича уюта - да му е меко , топло , чисто е много игриво куче и възприема лесно навиците , които стопанинът се постарае да изгради . Комуникативен , игрив , умееннн , хитър малко :P и най-вече смейено куче , разбира се и с малки и с големи и не скача 2 м :D Ако пък държиш да е по -едра порода , мисля ,няма проблем да привикне навън и Голдън Лабрадора или Ретръвъра ... Не знам до колко има проблем с привикването навън , но имат страхотен характер . Коли също бих ти препоръчала или Чао Чао , но тъй като ще дворно куче има по голяма опасност да му се лепне някой паразит, а мен голямата козина ме притеснява . В крайна сметка ти си взимаш решението.

#598 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 June 2011 - 06:49 PM

няма такава порода Голдън лабрадор,а лабрадор ретривър :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#599 Потребителят е офлайн   Аlex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 07:25 PM

Упссс. Мерси за поправката , обърках се .

#600 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 June 2011 - 10:21 PM

доста неща научих тук.,.и все нови за мен ...разбрах че кучетата всъщност не стават за двор-всички са създадени да живеят вътре,че им трябва разходка без значение големината на двора-значи разхождайки го в клетката 10х20 е по щастливо от двора ми 15 дка?
както и един куп глупости..
моят съвет е -вземи си средна порода,такава която не е силно доминантна ,женско куче..и спри да слушаш глупости-всяко куче може да живее на двора,и не е толкова сложно да се отглежда едно куче,колкото се мъчат да ти го представят..е да ,иска отговорност,да се лишиш от някои неща ,но пък печелиш повече отколкото губиш..
така че чети,и реши какво куче искаш..пък и защо трябва да е конкретна порода-има много безпородни животни,които биха ти дали много любов

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни