navar, в 30 June 2011 - 08:21 PM, написа:
Каква порода ще ми препоръчате?
Публикувано: 01 July 2011 - 12:36 AM
Публикувано: 02 August 2011 - 02:29 PM
Щом нямаш ти лично предпочитание,бих казала,че Голдъните са прекрасни-дружелюбни,мили,а щом ще е на двора и имаш и време за игра с него,още по-добре,обожават вниманието!
Пък и се дресират много лесно с правилен подход и много любов ! :)

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.
Публикувано: 02 August 2011 - 03:23 PM
Нямаш представа какви прекрасни кученца те чакат там! И ще спасиш едно същество!
Независимо от породата, едро или дребно, мъжко или женско(всъщност, ако вземеш от приют, оттам задължително е кастрирано - тоест - отпадат ти куп ядове!!!), кучето ти ще има нужда от внимание, нежност, грижи, разходки-нищо, че имате двор. Попитай хората от приюта, кое е кучето, което ще се отнася добре с деца - те познават отлично темперамента на всички там, нищо, че кучетата са много! Довери им се! Те обичат всички по равно и желаят само най-доброто за тях!
Аз отглеждам родословно куче от гигантска порода,"бернер зененхунд" но миналата година имах куче( не куче, а "принцеска"!) и от приюта в Богров като приемен стопанин. Двете бързо свикнаха заедно. Повярвай ми, няма по-интелигентно, по-адаптивно, по-послушно същество от това, за която се грижихме няколко месеца. В началото може да е малко проскубано, но с твоите грижи ще се преобрази за няколко седмици и ще грейне! В началото може да не е много общително, да се побийва с други кучета и да има асоциално поведение, но след това ще стане най-преданото и мило другарче! Но теб ще обича и гледа в очите от първата минута с най-голямата признателност!
За бернера какво да ти кажа -по принцип се води фермерско куче, работна порода.Не лаят,не посягат да хапят, отнасят се добре с деца, женските са просто едни плюшени големи кротушанки...Не са много спортни като НОК и хъски, но ако имаш желание и го обучиш - можеш и да спортуваш с него; имат и специфични "спортни" дейности - напр. теглене на каручки с товар.Мъжките достигат тегло до 55-60 кг, а женските са малко по-дребни и нежни. Не понасят верига на двора, а търсят човешкото обкръжение. Ако се размислиш за бернер, обезателно да е с регламентиран произход защото здравословните капани при тази прекрасна порода не са малко...Иначе, общо взето, са здрави и "яки", по-малко темпераментни, дружелюбни, уравновесени и по-кротки кучета! И...големи сладури!
Желая ти успех и късмет в избора!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 31 August 2011 - 09:48 AM
Публикувано: 11 December 2011 - 12:10 PM
Публикувано: 11 December 2011 - 12:28 PM
Потърсете трите милиона отговори.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 December 2011 - 12:38 PM
За повече относно точно тази порода темата в нашия подфорум "Прочети преди да купиш":
http://forum.dog.bg/...bf%d0%b8%d1%88/
Там ще намерите и темата с описание за здравословни проблеми, типични за породата.
Но за неопитен стопанин в качеството на първото му куче категорично НЕ препоръчвам точно чау-чау.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 December 2011 - 11:37 PM
Според мен спокойно можеш да осиновиш куче от някой от приютите или от многото, търсещи дом чрез фрума. Като човек с малко опит е по-добре да си изградиш представа за отношенията човек-куче-човек и след като разбереш какво точно търсиш и как характера на кучето пасва с твоя можеш да потърсиш породата, която отговаря на изискванията ти. В крайна сметка не породата прави кучето, а стопанина. Успех!
Публикувано: 19 December 2011 - 06:35 PM
Публикувано: 19 December 2011 - 07:34 PM
Публикувано: 19 December 2011 - 10:28 PM
parcheka, в 19 December 2011 - 06:35 PM, написа:
Идеята е да си вземе безпороден пес и да се грижи за него завинаги. Така ще има достатъчно време да си изгради навици и разбиране (всъщност практиката показва, че това не винаги е задължително, но се надявам, че случая не е такъв) за нещата. Освен това считам, че след период на отглеждане човекът би се привързал и би се отърсил от предрасъдаците си спрямо породни и безпородни животни.
Едва след това, придобил опит и усещане би могъл да избере подходяща порода ако все още счита, че това е нужно...
Разбира се винаги го има и варианта света да свърши през 2012 и тогава нищо няма да има значение..
Публикувано: 19 December 2011 - 11:45 PM
Публикувано: 18 April 2013 - 08:57 PM
Публикувано: 27 April 2013 - 04:17 PM
Джак ръсел териер, Йоркшир териер, Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, малтийска мини булонка, Мини пинчер, Мопс, Мини шпиц, Померан, Чихуахуа, Ши-тцу
Но най-добре го вземете от развъдник - ако е от борса или магазин няма гаранция нито че е здраво, нито че породисто. Ако пък породата не ви вълнува много - може да осиновите и да дадете шанс на някое бездомно животно.
Публикувано: 01 May 2013 - 09:39 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 13 May 2014 - 01:43 PM
Публикувано: 13 May 2014 - 02:30 PM
papi_pb, в 13 May 2014 - 01:43 PM, написа:
Споделяли са хората - постарадали или просто далновидни и мислещи:
http://forum.dog.bg/...80%D0%BC%D0%B0/
http://forum.dog.bg/...83%D0%B2%D0%B0/
Вие сте поредният, който опира до този форум СЛЕД като са го прецакали.
Ако бяхте се информирали ПРЕДИ това, може би нещата щяха да са други.

Публикувано: 14 May 2014 - 09:31 AM
papi_pb, в 13 May 2014 - 03:11 PM, написа:
Не видях някой да ви обвинява, че не си харесвате и обичате кученцето достатъчно много. Само ви се напомни, че сте поредният прецакан поради това, че не се е вслушал ПРЕДВАРИТЕЛНО в съветите ни.
Добре дошли в клуба на научилите се от СОБСТВЕНИТЕ си грешки. Мила родна картинка...

Вход

Горе
Цитиране +