Здравейте всички , надявам се добри хора, :)
Преди една седмица моето женско хъски -Хели роди 5 здрави кученца.За съжаление обаче,преди две седмици майка ми изгуби работата си.Тъй като кученцето ми трябва да се храни по-много за да може малките да проходят със здрави крачета ,а храната вкъщи скоро свършва искам да ви попитам има ли такива организаций или .. някого към когото да се обърна за някаква помощ,съдействие.. :) Защото наистина е трудно .Благодаря за внимание надявам се да получа отзив :)
Моето хъски и нейните бебета Имам проблем
Публикувано: 14 June 2011 - 08:31 AM
За това не се запложда безразборно и без да се мисли за бъдещете на малките.Кучетата без родословие трябва да бъдат кастрирани,защото се водят нечистопородни и тяхното развъждане е напълно грешно.Причините са,че улиците са пълни с кучета,също така не знаете дали вашето куче не крие наследствени заболявания,които може да предаде на малките си.Не знам дали има организация,която да ви помогне,дори и да се намери ,средствата които ще отидат за вашите кутрета,можеха да помогнат на някое родено на улицата.
Публикувано: 14 June 2011 - 12:11 PM
Искам да уточня ,че майка ми остана без работа.Нямаше да се обръщам към вас ,ако това не се беше случило.Кучето ми е чистокръвно с родословие.Проблема е нелепата ситуация в която се намираме в момента.Трябва ми помощ,съвет относно храненето на кучето,а дом на кутретата е предвиден.Не ми трябват съскащи,безполезни забележки.Не става въпрос за бездомни кучета,или кучета родени на улицата.Става въпрос за добре отглеждано хъски което се нуждае от много въглехидрати за да кърми :)
Публикувано: 14 June 2011 - 12:15 PM
peractorum, в 14 June 2011 - 12:11 PM, написа:
чистокръвно с родословие
Тогава се обърнете към клуба, в който сте регистрирани и развъдчика, от който сте взели кучето. Те ще ви помогнат. Както и бъдещите собственици на кученцата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 June 2011 - 12:31 PM
Не искам да Ви притеснявам, но .... бихте ли им обяснили по-подробно за кучилото. Щом кучето е с родословие би трябвало да сте го регистрирали в клуба си, нали? Може да ми обясните и на ЛС. Просто нещо убягва в обяснението ви. Не става въпрос за работата на майка Ви, предполагам, че ще има хора, които да Ви помогнат, но ...остава нещо неизяснено. Затова Ви разпитвам.

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 15 June 2011 - 01:43 PM
"Съскащите и безполезни мнения", се базират на Вашият пост, в който твърдите, че кучето ви е "чистокръвно" и "родословно". Дори да е така, такива кучета се представят с цялото си име, от което се разбира произхода и родословието им. Повечето съвестни и дългодишни потребители "тук", са спасявали и видяли достатъчно страхотии с набедени за "чистокръвни" /и всякакви други, де/, мисляписнало да се обясняват, в стил ... "- Що аджеба като казвам, че кучето ми е "еди к`ва си порода" ,нек`ви тук ми се репчат, и то с претенции в най-големият БГ кучешки форум, който Google ми изкара - АААААААААААА - УжасТТТТТ и Потрес-с-с-ссссссс?
На кратко да обобщя и в подчертавам в стил "нищо лично": - Куче се приема за чистопородно, или "чистокръвно", когато има необходимите документи за това. А те са следните: Купено е от развъдчик, регистриран и обявил кучилото към БРФК, внесено е от чужбина легално с признати документи от БРФК. Заплодено е според устава на БРФК и кучилото е вписано.
Да приемем, че темата и проблема са реални и някой има нужда от помощ, относно изхранването и отглеждането на 5 хъски-подобни /или каквито ще да се!/ малки дребочовци и майка им.
Въпрос: Какво обичайно е похапвала досега майката? Понеже, ако е свикнала на гранули - възможно е да срещнете затруднения с готвена храна или обратното.
Готвенето според мен е най-добрия вариант. Основният недостатък е, че манжите бързо се развалят, особено в жегите, не бива да престояват повече от 2 ч.
Примерно, с примерна доза
:
Купете от месарница 2 кг. говежди "тръбни" кокали /аз ги взимам по 70 ст./, 1 кг. пилешки/пуешки /фенерите около 1.50 лв./, 1 кг. свински бял дроб /около 1.50 лв./, 4-5 моркова, 1 кг. ориз /1.60 лв./ Дозата е голяма, поема около 10-12 литра вода!Големите кокали ги варете поне 2 часа, като прибавите и пилешките след около час, а морковите и ориза: 20-30 преди готовност. Вадите костите и много щателно ги почиствате - на говеждите отстранявате "ябълките" и изкарвате костния мозък, пилешките ги отделяте и оставяте само хрущялите /ако имат такива/! Оставяте храна /приблизително за 5 храненета х 200 гр. дневно/, а останалото замразявате в кофички от кисело мляко. извара, няколко лъжици кисело мляко или в краен случай - ситно смляни черупки от варени яйца.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ВСИЧКИ КОСТИ В ХРАНАТА ДА ОТСТРАНЯТ - ДОРИ И ДА ВИ ИЗГЛЕЖДАТ МЕКИ И РАЗВАРЕНИ!!!
На кратко да обобщя и в подчертавам в стил "нищо лично": - Куче се приема за чистопородно, или "чистокръвно", когато има необходимите документи за това. А те са следните: Купено е от развъдчик, регистриран и обявил кучилото към БРФК, внесено е от чужбина легално с признати документи от БРФК. Заплодено е според устава на БРФК и кучилото е вписано.
Да приемем, че темата и проблема са реални и някой има нужда от помощ, относно изхранването и отглеждането на 5 хъски-подобни /или каквито ще да се!/ малки дребочовци и майка им.
Въпрос: Какво обичайно е похапвала досега майката? Понеже, ако е свикнала на гранули - възможно е да срещнете затруднения с готвена храна или обратното.
Готвенето според мен е най-добрия вариант. Основният недостатък е, че манжите бързо се развалят, особено в жегите, не бива да престояват повече от 2 ч.
Примерно, с примерна доза

Купете от месарница 2 кг. говежди "тръбни" кокали /аз ги взимам по 70 ст./, 1 кг. пилешки/пуешки /фенерите около 1.50 лв./, 1 кг. свински бял дроб /около 1.50 лв./, 4-5 моркова, 1 кг. ориз /1.60 лв./ Дозата е голяма, поема около 10-12 литра вода!Големите кокали ги варете поне 2 часа, като прибавите и пилешките след около час, а морковите и ориза: 20-30 преди готовност. Вадите костите и много щателно ги почиствате - на говеждите отстранявате "ябълките" и изкарвате костния мозък, пилешките ги отделяте и оставяте само хрущялите /ако имат такива/! Оставяте храна /приблизително за 5 храненета х 200 гр. дневно/, а останалото замразявате в кофички от кисело мляко. извара, няколко лъжици кисело мляко или в краен случай - ситно смляни черупки от варени яйца.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ВСИЧКИ КОСТИ В ХРАНАТА ДА ОТСТРАНЯТ - ДОРИ И ДА ВИ ИЗГЛЕЖДАТ МЕКИ И РАЗВАРЕНИ!!!
Публикувано: 15 June 2011 - 02:35 PM
Дадената рецепта не съдържа нищо хранително в себе си. Да не говорим за кърмеща майка и подрастващи кутрета. Количеството ще стигне (ако приемем, че малките вече се захранват) за 3 дена макс. Ползата е никаква.
п.п След изявлението на автора, че кучето е "родословно" и конкретно зададените въпроси и съвети - не мисля, че ще се включи повече.
п.п След изявлението на автора, че кучето е "родословно" и конкретно зададените въпроси и съвети - не мисля, че ще се включи повече.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 June 2011 - 05:05 PM
daniabc , от написаното се вижда, че или никога не сте гледали куче-родилка и кърмачка или ... ако сте гледали е оцеляло на магия. Извинявайте, ама ....не знам, доста глупости са написани.
Да не коментираме, че няма само една киноложка федерация, колкото и останалите да са неорганизирани и бъкани с компромиси - има ги. Въпросът изобщо не опира до това.
Момичето търси помощ след като е допусната грешката. За съжаление, това не е първият случай на такава реакция. В повечето случаи става точно така и знаете ли, това би трябвало да е проблем и на "любимата" БРФК , защото тя не си е мръднала пръста да образова никого!
Надявам се само момичето да поиска от бъдещите собственици кастрация или незаплождане на бъдещите им домашни любимци. Друго .... късмет! Дано някой може й помогне!
Да не коментираме, че няма само една киноложка федерация, колкото и останалите да са неорганизирани и бъкани с компромиси - има ги. Въпросът изобщо не опира до това.
Момичето търси помощ след като е допусната грешката. За съжаление, това не е първият случай на такава реакция. В повечето случаи става точно така и знаете ли, това би трябвало да е проблем и на "любимата" БРФК , защото тя не си е мръднала пръста да образова никого!
Надявам се само момичето да поиска от бъдещите собственици кастрация или незаплождане на бъдещите им домашни любимци. Друго .... късмет! Дано някой може й помогне!

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
Страница 1 от 1