Dog.bg Форуми : Визла

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Визла

#1 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2006 - 09:32 PM

Здравейте!Аз имам визсла и знам,че в България не е много разпространена!Е да,вярно е че не е българска порода,но пък има много добри качества и е доста умно куче!Затова ако има хора които са имали,имат,смятат да имат или просто са чували за кучетата от тази порода и им е харесала нека ако искат да пишат тук!

п.п.Надявам се да ви е приятно докато пишете тук! 1super

#2 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 09:37 PM

Да си призная аз за пръв път чувам тази порода ouu и ми е интересно. Можеш ли да пуснеш инфо и снимки? worthy
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#3 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 10:03 PM

Не мога да намеря никъде инфо на български!В dog.bg в кучета има малко инфо!Ще потърся пак и ако намеря ще го побликувам!

Прикачени файлове

#4 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2006 - 10:53 PM

Ето една визла. Снимката е от 13.05.2006 - CACIB Sofia - R.BOG
(от mil_)
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 11:33 PM

Благодаря за снимките!
Аз търсих с гугъл-нищо.
Но кучето е красиво - стройно, с величествена осанка. w)
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#6 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 May 2006 - 11:40 PM

Има доста снимки, само трябва да го напишеш "vizsla"(Hungarian Wirehaired Vizsla)
(Hungarian Wire-haired Pointing Dog), (Drotzoru Magyar Vizsla) d)

#7 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 12:04 AM

Мерси!
Ето и резултатът:

Прикачени файлове

User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 12:06 AM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 01:11 AM

Намерих инфо!!!

Визлата е националната порода унгарски птичар. Смята се, че нейните предци са местни гончета, които още през 9в. били кръстосани с азиатски кучета. В периода на османското владичество те се кръстосват с турските ловни кучета, от където наследяват жълто-кафявия цвят. Създаването на съвременния тип на късокосместата визла започнала през 18в. от селекционера Заи. Високите полеви качества на породата способствали за бързото й разпространение и във втората половина на 19в. в някои линии била влята кръв на курцхаар - за подобряване на обонянието, апортировката и издържливостта; от пойнтер - за подобряване на темперамента и олекотяване на типа; и от хановерски кръвоследник - заради способността за работа по кървава следа.
Според FCI унгарската късокосместа визла е куче със среден ръст (при мъжките 56-65 см, а при женските 52-61см, елегантен вид, тегло около 22-30 кг. Не груби, но здрави кости и умерено развита мускулатура. Темперамента е уравновесен, движенията са леки и просторни. Цветът на очите е жълтеникаво-кафяв, малко по-тъмен от цвета на самото куче. Тялото е добре развито и мускулесто. Опашката е сравнително ниско поставена и се купира до 1/3 от дължината. Съвременната визла притежава остро обоняние, сигурна стойка и добра апортировка и с желание работи във вода и по кървава следа.

Това е линкът
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   julenceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 01:18 AM

Цитат

d)

Оооо, какво сладко бебе l)
И аз за първи път чувам тази порода, обаче изглежда много сладко

#11 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 01:29 AM

Визла:
www.viszla.de
www.vizsla.org.uk
www.kizmar.com
www.broadrunvizslas.homestead.com
www.dogtimes.com.br/vizsla.htm
www.vizsla-online.de
www.users.bigpond.com/HUNGARGUNN.VIZSLAS

Ето още няколко. Не съм ги отваряла всичките
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 09:35 AM

Ина-Мерси за инфото!Някои неща и аз не ги знаех! 1super Тази снимка с обувката е много хубава!Аз даже я имам но исках да ти пусна някоя която да ти даде по голяма представа за вида на кучето! ;)

#13 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 11:34 AM

в сайта на АКС има информация, снимки и филмче за визлата. Ако искате, ще преведа част от текста.

#14 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 11:50 AM

Ако искаш преведи малко! b)

#15 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 05:17 PM

Това е средно голямо късокосместо ловно куче със специфичен външен вид и поведение. Енергично, но доста леко; козината е със привлекателен златист цвят. Това е куче със сила и енергия в полето, но е спокойно и отдадено на стопаните си у дома. Главата е суха и мускулеста. Черепът е умерено широк между ушите. Стопът не е дълбок. Муцуната е равна по дължина или малко по-къса от черепа, когато е погледната отстрани; леко изтънява към края; тя е квадратна и дълбока. Мустаците не е добре да се махат. Ноздрите са умерено отворени. Като носът е задължително кафяв. Ушите са тънки, копринени, умерено дълги, със заоблени краища; поставени са стравнително ниско и се допират до бузите. Челюстите са силни с добре развити бели зъби, образуващи ножична захапка. Очите са средно големи и дълбоко разположени. Цветът на ириса трябва да съвпада с цвета на козината. Жълтото не е разрешен цвят. Изпъкналите очи са грешка. Долните клепачи не трябва да са завити нито навътре, нито навън. Устните изцяло покриват челюстите, но никога не висят свободно. Вратът е силен, мускулест, умерено дълъг, завит и без увиснала кожа, разширявайки се плавно към раменете, които са добре балансирани. Тялото е силно и с правилни пропорции. Кръстът е къс. Холката е ясно изразена, а гръбната линия е леко заоблена към задницата. Гръдният кош е умерено дълбок, достигащ до лактите. Ребрата са добре извити. Линията на корема трябва да се завива към края. Опашката се намира точно под крупата и е по-дебела в основата, като 1/3 от нея е купирана. Тя трябва да стига до колянната става и да се носи приблизително хоризонтално. Некупираната опашка е грешка. Лопатките трябва да са пропорционално дълги и широки. Предните крака са прави и мускулести. Лактите са близо до тялото. Лапите са котешки, заоблени с компактни пръсти. Ноктите са кафяви и къси. Възглавничките са дебели и здрави. Ако има пети пръст, той се маха. Задните крака са добре развити бедра с умерено заъглени коленни и скакателни стави. Краката са прави, ако се погледнат отзад. Прекалено заъляване в скакателните стави е грешно, както е и твърде малкото заъгляване. Козината е къса, мека, плътна и прилепнала към тялото, без вълнест подкосъм. Значително дългата козина е грешка. Цветът е златисто-ръждив в различни оттенъци. Тъмно червеното и бледо жълтото са грешки. Отделни бели петна са разрешени по предната част на гръдния кош и пръстите. Бялото навсякъде другаде е грешка. Побеляването от старост не е грешно. Черното е сериозен проблем. Походката е грациозна, лека и покриваща много площ. Размерът за мъжките е 56-61 см и 53-58 см за женски в холката. Тъй като визлата е средно голямо ловно куче, разлика от повече или по-малко от 4 см от тези размери е грешка. Визлата има вродени ловни качества, комбинирани с добър нос и повече от средна обучаемост. Това е жизнено, чувствително и нежно куче, отдадено на семейството си. Плахост и нервност са сериозни грешки.

Факти за визлата
В края на Първата световна война визлата почти изчезва като порода.
Визлата е универсално ловно куче - работи в поле и вода; подходящо е и за птици и за зайци.

#16 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 05:37 PM

Супер инфо!Това където го пише,че е отдадена на семейството е напълно вярно! super best Голяма изненада беше,че когато си взехме нашата визла изведнъж на улицата ни се появиха още 2-една мъжка и една женска!Даже скоро може вкъщи да си имаме бебета! ;)

#17 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 05:55 PM

Струва ми се, че всичките ловни породи са много предани на семейството и най-вече на един определен човек. Бети обича цялото семейство, но с мен се държи по много по-различен начин - абсолютно ми вярва, би направила всичко за мен.

#18 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 06:00 PM

suzanka твоето куче каква порода е?

#19 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 06:13 PM

Бети е дратхар, но не е чистокръвна - майка й е полу-курцхар, полу-дратхар, а баща й си е дратхар.

#20 Потребителят е офлайн   areta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 06:57 PM

Имаш ли снимки?Тя имала ли е кученца?

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема