Dog.bg Форуми : Визла

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Визла

#101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 February 2009 - 11:17 AM

Извинявам се, аз обърках породите.
Иначе сега търсих клуб за визла, но не намерих  :( Може би все пак да попиташ тук.
Разбира се за да се осъществи това, кучето ти трябва да има родословие.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#102 Потребителят е офлайн   Serpent_King Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2009 - 04:13 PM

а някой от пловдив да има мъжка визла

#103 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 February 2009 - 06:23 PM

Разбирам, че "съкровенната" ти мечта е да се пръкнат отрочета от твоята женска, но породното развъждане си има правила. Първо се обади на посочените телефони в линка, който са ти дали преди този пост (БРФК), и после доведи визлата си на най-близката по време и място изложба и едва след това мисли за заплождане, развъждане или каквото в този ред на мисли ти хрумне.
ИМА ДОСТАТЪЧНО НЕЩАСТНИ СЪЗДАНИЯ ПО СВЕТА ЗА ДА СЪЗДАВАШ НОВИ!

п.п. - Между другото, като Я имаш отскоро, поради каква причина си се разбързал/а със заплождането ?! Кое е толкова неотложно в тази ситуация?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#104 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 04:22 PM

това куче се намира в сеславци
мъжко
ако знаете за загубено такова

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#105 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 April 2010 - 05:07 PM

Прилича на ваймаранер или курцхар, ще пусна и там, не съм виждала обява huh.gif
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#106 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 08:46 PM

Честито на малкото бебче Аслан-на днешната изложба малкият чаровник се представи отлично при съдия Ерусалимски и отнесе със себе си Мн.Перспективно Бест пъпи :af_089:
Отук на сетне му желая още по-големи успехи!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 12:02 AM

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#108 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 12:25 AM

Вано Благодарско за хубавите снимчици на бебчо :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 May 2010 - 12:37 AM

А някой ще ни светне ли откъде е Аслан? Както се казва, лично ме интересува самия Аслан и родословието му.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#110 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 05:38 PM

Уважаеми колеги, в раздел НОВИНИ И СЪБИТИЯ е отворена тема, където бихте могли като КЛУБ по порода да покажете съпричастност с наболелия проблем 'опасни породи"

БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.

"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.

Госпожо Фандъкова!

Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.

Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.

Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.

Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."

Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"

Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#111 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 05:09 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 07 May 2010 - 12:42 AM, написа:

А някой ще ни светне ли откъде е Аслан? Както се казва, лично ме интересува самия Аслан и родословието му.

Деска истинското име на Аслан е -Sugar Demeter баща-Sugar Eszes майка-Sugar Lence
Развъдчик на малкия красавец е- Ficzura Anna
Дано съм ти била полезна :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 May 2010 - 02:51 PM

Ооо, нашата мама е от същия развъдник. Живее в Пловдив. Казва се Sugar Matka. :ab_041: Ще може ли да ми изпратите родословието за да видя дали имаме някаква връзка. :af_089:
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 June 2010 - 11:11 PM

Честит рожден ден на нашето Е-кучило от визли, по-познати на света като Вито (Eaton), "Еротише катерицен - ши падне" (Erаtо) и Еira (не й знам артистичния псевдоним, при нас беше Ери). Да са живи и здрави и мнооооогоооо щастливи ! :beer: :beer: :beer: :beer: :ab_041:
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   crezita Икона

Публикувано: 15 November 2010 - 09:48 PM

Здравейте!

Обръщам се към вас, защото след много размишления и проучвания, съм решила, че искам да взема кученце Визла за родителите си. Сигурна съм, че те ще се грижат с много любов и тъй като аз уча в чужбина, просто знам, че те имат нужда от куче и мисля, че породата ще им пасне идеално. Проблемът е, че не знам къде да търся за Визли. Не държа да е с родословие до десето коляно или в перфектна ловна форма - искам просто куче което ще бъде част от семеиството. За това искам да попитам дали можете да ме опътите или да ми дадете някакъв съвет. Аз се прибирам в средата на Декември и тогава ще искам да взема кученцето. Ако знаете някой които ще има 1-2 месечни кучеца моля кажете ми начин да се свържа. Благодаря!

#115 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 10:12 PM

Показване на мнениетоcrezita, в 15 November 2010 - 08:53 PM, написа:

Здравейте!

Обръщам се към вас, защото след много размишления и проучвания, съм решила, че искам да взема кученце Визла за родителите си. Сигурна съм, че те ще се грижат с много любов и тъй като аз уча в чужбина, просто знам, че те имат нужда от куче и мисля, че породата ще им пасне идеално. Проблемът е, че не знам къде да търся за Визли. Не държа да е с родословие до десето коляно или в перфектна ловна форма - искам просто куче което ще бъде част от семеиството. За това искам да попитам дали можете да ме опътите или да ми дадете някакъв съвет. Аз се прибирам в средата на Декември и тогава ще искам да взема кученцето. Ако знаете някой които ще има 1-2 месечни кучеца моля кажете ми начин да се свържа. Благодаря!

Ако искаш кучето да е Визла, трябва да има родословие до десето коляно, в противен случай е визлоподобно :ab_041:
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#116 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 11:08 PM

Да,ако искате истинска визла,вземете куче с родословие.Освен ловно, може да е страхотен дом.любимец и ако се зарибите да стане състезател в киноложки изложби.Цена няма да си позволя да коментирам,ако решите потърсете ще намерите и ще разберете. Ако си вземете куче без родословие,рискувате доста.Рискувате да е куче което като малко прилича донякаде на визла а като порасне да се окаже нещо съвсем различно.Рискувате да е болно .Определено няма да е плод на селекция а на обикновен разплод.Рискувате да се разочаровате от куп неща. Цена от 500 до 50 лв за неродсловно ,като по принцип 500 са нищо за едно качествено куче а надолу отиват към графите " подобни " и "битермиш".Та така ако държите на порода вземете си родословно ако ли не по- добре си осиновете куче от някой приют или просто от улицата.Пълно е със животинки без стопани.А всяко куче може да бъде чудесен домашен любимец. :ae_085:

п.п.Представете си ,че изберете куче без родословие.Всичко е наред и то пораства страшно красиво.Вие се амбицирате казвате си няма как да не го заведа това красиво куче на изложба и отивате и там ви казват ,че щом няма документ за родословие,кучето не може да се явява на изложби.Огромно разочарование.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#117 Потребителят е офлайн   crezita Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 08:31 AM

благодаря за бързите отговори и съветите! определено ще ги имам предвид, но за съжаление никой не ми отоговори на въпроса къде да търся ...

#118 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 10:36 AM

Мисля ,че VANO ще може да помогне.Аз мога да публикувам линкове към доста развъдници в Унгария,Словения,Австрия,които и ти можеш да си намериш в нета.В България ,тоест в БРФК няма регистриран клуб Визла и по скоро кучетата са единични бройки.Има доста неродословни по селските дворове на разни авджии,ама те са по скоро жалки подобия на породата.Щом ги продават по 50-70-100 лв смятай за какви битермиши става на въпрос.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#119 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 02:15 PM

Нали преди две години имахме засега единственото регистрирано кучило в БГ. При това комбинацията от работните линии беше като по учебник. Родиха се 4, едно беше отровено при новите собственици, останаха 3. Тогава много трудно намерихме подходящи собственици. Две останаха при мои приятели, а едно женско куче е в София, но едва ли биха се занимавали с развъждането им. Имам идея за много добра връзка, говорила съм и със собственика на мъжкото куче в Русия и развъдчика му в Унгария, но като си помисля, че ще хвърля толкова усилия и средства, а накрая няма да намеря читави собственици и се отказвам засега. Не съм привърженик на почина "родословно + родословно = хубаво куче". Като ще се прави нещо, да се прави както трябва. Търсете и най-вече говорете с родителите си, защото това са енергични кучета, които изискват много активно занимание. Това е куче в постоянна емоция и с неспокоен дух. Трябва да решат дали са готови за такова "изпитание".
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 11:04 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 18 November 2010 - 01:20 PM, написа:

Нали преди две години имахме засега единственото регистрирано кучило в БГ. При това комбинацията от работните линии беше като по учебник. Родиха се 4, едно беше отровено при новите собственици, останаха 3. Тогава много трудно намерихме подходящи собственици. Две останаха при мои приятели, а едно женско куче е в София, но едва ли биха се занимавали с развъждането им. Имам идея за много добра връзка, говорила съм и със собственика на мъжкото куче в Русия и развъдчика му в Унгария, но като си помисля, че ще хвърля толкова усилия и средства, а накрая няма да намеря читави собственици и се отказвам засега. Не съм привърженик на почина "родословно + родословно = хубаво куче". Като ще се прави нещо, да се прави както трябва. Търсете и най-вече говорете с родителите си, защото това са енергични кучета, които изискват много активно занимание. Това е куче в постоянна емоция и с неспокоен дух. Трябва да решат дали са готови за такова "изпитание".

Сега остава да кажеш, че този мъжки е Malomkozi Pompas :smile:
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема