Визла
Публикувано: 05 February 2009 - 11:17 AM
Иначе сега търсих клуб за визла, но не намерих :( Може би все пак да попиташ тук.
Разбира се за да се осъществи това, кучето ти трябва да има родословие.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 February 2009 - 06:23 PM
ИМА ДОСТАТЪЧНО НЕЩАСТНИ СЪЗДАНИЯ ПО СВЕТА ЗА ДА СЪЗДАВАШ НОВИ!
п.п. - Между другото, като Я имаш отскоро, поради каква причина си се разбързал/а със заплождането ?! Кое е толкова неотложно в тази ситуация?!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 07 May 2010 - 12:02 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 07 May 2010 - 12:37 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 10 May 2010 - 05:38 PM
БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.
"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.
Госпожо Фандъкова!
Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.
Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.
Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.
Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."
Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"
Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!
Публикувано: 11 May 2010 - 05:09 PM
DessyD, в 07 May 2010 - 12:42 AM, написа:
Деска истинското име на Аслан е -Sugar Demeter баща-Sugar Eszes майка-Sugar Lence
Развъдчик на малкия красавец е- Ficzura Anna
Дано съм ти била полезна

Публикувано: 12 May 2010 - 02:51 PM

Публикувано: 06 June 2010 - 11:11 PM

Публикувано: 15 November 2010 - 09:48 PM
Обръщам се към вас, защото след много размишления и проучвания, съм решила, че искам да взема кученце Визла за родителите си. Сигурна съм, че те ще се грижат с много любов и тъй като аз уча в чужбина, просто знам, че те имат нужда от куче и мисля, че породата ще им пасне идеално. Проблемът е, че не знам къде да търся за Визли. Не държа да е с родословие до десето коляно или в перфектна ловна форма - искам просто куче което ще бъде част от семеиството. За това искам да попитам дали можете да ме опътите или да ми дадете някакъв съвет. Аз се прибирам в средата на Декември и тогава ще искам да взема кученцето. Ако знаете някой които ще има 1-2 месечни кучеца моля кажете ми начин да се свържа. Благодаря!
Публикувано: 15 November 2010 - 10:12 PM
crezita, в 15 November 2010 - 08:53 PM, написа:
Обръщам се към вас, защото след много размишления и проучвания, съм решила, че искам да взема кученце Визла за родителите си. Сигурна съм, че те ще се грижат с много любов и тъй като аз уча в чужбина, просто знам, че те имат нужда от куче и мисля, че породата ще им пасне идеално. Проблемът е, че не знам къде да търся за Визли. Не държа да е с родословие до десето коляно или в перфектна ловна форма - искам просто куче което ще бъде част от семеиството. За това искам да попитам дали можете да ме опътите или да ми дадете някакъв съвет. Аз се прибирам в средата на Декември и тогава ще искам да взема кученцето. Ако знаете някой които ще има 1-2 месечни кучеца моля кажете ми начин да се свържа. Благодаря!
Ако искаш кучето да е Визла, трябва да има родословие до десето коляно, в противен случай е визлоподобно

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 November 2010 - 11:08 PM

п.п.Представете си ,че изберете куче без родословие.Всичко е наред и то пораства страшно красиво.Вие се амбицирате казвате си няма как да не го заведа това красиво куче на изложба и отивате и там ви казват ,че щом няма документ за родословие,кучето не може да се явява на изложби.Огромно разочарование.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 18 November 2010 - 10:36 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 18 November 2010 - 02:15 PM

Публикувано: 18 November 2010 - 11:04 PM
DessyD, в 18 November 2010 - 01:20 PM, написа:
Сега остава да кажеш, че този мъжки е Malomkozi Pompas

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн