Dog.bg Форуми : Изхвърлено дого

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлено дого

#41 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2011 - 09:07 PM

Свързахме се с Катлина. Във вторник ще дойде в София, за да ги срещнем с Куба/Джесика.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2011 - 12:25 AM

Ние с Джесика вече имахме виртуална среща!
Благодаря ви....
май няма да мога да заспя от вълнение...
:smile: :af_089: :be_107: :mg_062:

#43 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 06:07 PM

Здравейте на всички които обгрижваха и обичаха Джесика докато ние не бяхме с нея и до нея в най-трудните и моменти!Току що влизаме у дома,Джеса внимателно следи дали ще ви пиша,направи обиколката на домът и вече напълно спокойна си играе с новите си играчки!Очакват я още милиони изненади от нас и любимото и ястие Наблюдава всяко наше движение и ако едната излезе от стаята се притеснява и вие да сме трите... Благодаря ви приятели че ни помогнахте да се съберем отново у дома трите! :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#44 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2011 - 06:47 PM

Джеси днес се върна при семейството си. Беше изключително щастлива. Дано и занапред бъде така. Силно се надявам, че никога повече няма да се сблъска с уличния живот и състоянието, в което беше.

Помолих Катлина да заплати цялата сметка на кучето в клиниката - сумата, платена до тук от дарителите от Без дом - 287 лв., както и сумата оставаща за доплащане – 228 лв. Помолих я да направи това, защото считам, че мой морален ангажимент, при този развой на събитията, e да възстановя парите на дарителите.
Катлина днес ми даде 350 лв., като се разбрахме остатъка от 165 лв. да донесе и остави в клиниката след един месец. Оставих в клиниката 228 лв, за да изчистим сметката до тук.
Остатъкът от 122 лв е в мен. Ще се свържа с дарителите, за да се уточним как да процедираме.

Благодаря на всички, които бяха с нас през тези 45 дни, стискаха ни палци и ни подкрепяха. :rc_036:

Джеси, желая ти цялото щастие на света. Ти си едно прекрасно същество и го заслужаваш. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 07:06 PM

В момента Джес пие прясно мляко, третирах раната с Левокорд докато детето се прибере от аптеката хапна обилно още по пътя за Враца 10 - 13 кебапченца и един сладолед разходихме се около ресторанта в който обядвахм, пишка сега се моли да се върне кака!Посреща гости от квартала децата и приема подаръци от всяко едно.. много е щастлива и всички са близнати по няколко пъти от нея!Само малката Хриси на 2-3 г. е съборена на земята за игра но тя си познава джес и се заласва от смях...Благодаря Ви приятели отново направихте домът ми отново весело място и върнахте тези две очи които най-много ни липсваха!

#46 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 07:15 PM

МИЛА ИВЕ,НЕЗНАЯ КАК ДА ИЗКАЖА ВСИЧКО КОЕТО ЧУВСТВАМ!ТИ БЕШЕ ДО НАС ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ И БЕЛИЯ ПИТБУЛ ОТКРИХМЕ НАШАТА ДЖЕСИКА!
НЕКА ХОРАТА КАТО ТЕБ,ВЕРОНИКА,ВЕСИ И ОСТАНАЛИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ИДЕЯТА ДА ПОМАГАТ НА ХОРА КАТО НАС ИЗПАДНАЛИ В БЕДА И ИЗГУБИЛИ НАДЕЖДА ДА НАМИРАТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ!

БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!ВИНАГИ МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ И НА МОЯТА ПОМОЩ ЗА НЯКОЯ ДУШИЦА КАТО ДЖЕСИ / КУБА!ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОТЗОВА КЪДЕТО ТРЯБВА И С КАКВОТО МОГА ЗАЩОТО ДНЕС РАЗБРАХ ЧЕ ИМА И ДОБРИ ХОРА ГОТОВИ ДА ПОМОГНАТ НА ЖИВОТНО В БЕДА!

#47 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 08:07 PM

http://i395.photobuc...na/SDC13411.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13414.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13413.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13403.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13390.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13410.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13409.jpg http://i395.photobuc...na/SDC13408.jpg
Благодарим Ви Много!!! :rc_036:

#48 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 08:19 PM

Аз ли съм "куха",ама не разбрах как тази кучка се оказа на улицата! Разяснете ми плииз! Или е поредното-натирено? и поредното разплакано дете... и род.тяло не е удържало...Извинявам се,ако нещо съм пропуснала!

#49 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 10:25 PM

Кучето изчезна от посещение на приятели в София... но вече си е у дома при нас! А дали си куха ... мисля,че не си- но просто нямаш логично обяснение на случката и времето - то всъщност и аз нямах докато не я намерих...Но вече нещата се подредиха и децата ми се събраха отново...НЕ Е НАТИРЕНА И НИКОГА НЯМАШЕ ДА СЕ ОБАДЯ И ДА Я ТЪРСЯ АКО Е БИЛА НАТИРЕНА... И СИГУРНО НЯМА ДА БИЯ ПЪТ ДО СОФИЯ ДО ВИТОША ЗА ДА ИЗХВЪРЛЯ ЕДНО ЖИВОТНО КАТО МОЖЕШЕ ДА Е НА МНОГО ПО БЛИЗКО РАЗСТОЯНИЕ ИЛИ ДА Я ПРИСПЯ КОГАТО ЛЕКАРИТЕ ИСКАХА... ИЗВИНИ МЕ ЗА ГРУБИЯ ТОН НО КОГАТО 9 ГОД. ЖИВЕЕШ С ЕДНО ЖИВОТНО РАЗДЯЛАТА ЩЕ Е МНОГО ТЕЖКА,А ЖЕНАТА КОЯТО МИ ПОМОГНА ДА Я НАМЕРЯ ВИДЯ ЧЕ СЛЕДЯХ И ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА ЖИВОТНОТО СИ... ЗАЩОТО НЯМАХ ПРЕДСТАВА ДО СКОРО ЗА "БЕЗ ДОМ" ИЛИ ГРАДЪТ ПРОСТО ТЪРСЕХ ТАМ ДЕТО ИМА ПУБЛИЧНОСТ....ПРОСТО ПОНЯКОГА ДОКАТО ЧОВЕК НЕ СЕ СБЛЪСКА С ПРОБЛЕМИ ОТ ТОЗИ РОД НЕ СИ ДАВА СМЕТКА ЧЕ ВИНАГИ И ТОЙ И ПРИЯТЕЛЯТ МУ БИЛО НА 2 ИЛИ 4 КРАКА МОЖЕ ДА ИЗПАДНЕ В НУЖДА И ДА МУ БЪДЕ ПОМОГНАТО.... ТАЗИ СЛУЧКА ОТВОРИ СЪРЦЕТО МИ ОТНОВО И МЕ НАКАРА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА И ДОБРО ПО ТАЗИ ЗЕМЯ...

ИСКАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ НА КУБА / ДЖЕСИКА ЗА ПОМОЩТА И ГРИЖИТЕ ЗА МОЯТА БЯЛА ПЕРЛА!

#50 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 August 2011 - 11:17 PM

Писането с главни букви в интернет пространството означава крещене,та не знам защо го правите :tb_195: .Радвам се,че намерихте вашето животно и се надявам никога повече да не се разделяте.Само искам да попитам нещо,вие наистина ли дадохте кабепчета и сладолед на кучето да яде?Животното е с кожен проблем, а да не говорим,че храната за хора с подправки не е подходяща за домашните любимци,правите лоша услуга на Куба/Джеси, особено във вашия случай.Силно се надявам кучето да получава пълноценна качествена храна и да е щастливо.Днес преди да я вземете я видях,промяната от намирането до днес е огромна.Много хора положиха усилия да възтановят вашето животно,за което дори не помнехте кога точно сте го изгубили/ поради тази причина и поста на Гериат беше в този тон/,та не ги карайте да мислят,че са сгрешили,като са ви го върнали.От все сърце ви пожелавам дълги години да бъдете заедно и никога повече да не изживявавете въпросния кошмар :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#51 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 11:53 PM

Права сте, но главните букви ги използват освен за порицание и за подчертаване на факти!Не се карах, а обясних съвсем нормално че от Враца няма да мога да изхвърля Куба / Джесика чак на Витоша при положение че дори не познавам София..Но както и да е...
А за храната нямаше как да и откажа днес. Що се отнася до храната на Джес у дома имаше и Храна за кучета/консерва/ и гранули но отново я поглезих с Патешки фенери /варен/ и варено телешко бульона утре ще бъде с гранулите..Зная че не е много редно да и дам кебапче но трябваше да спрем за да детето ми да обядва и нямаше просто как да откажа на Джеса иначе щеше да обърне масата.. :dh_188: а сладоледа и беше взет заради това че малко дете носеше сладолед на съседната маса и моята глезла отиде и там да досажда...Така че мисля че реагирах адекватно в случая за да няма проблем във крайпътното заведение...Извинете ако ви е прозвучало като крещене пояснението ми.Но грешката която допуснах и повярвайте наистина съжалявам за нея, не означава че съм се опитала да изгоня или да се отърва от Джес... Когато човек иска да отдели нещо от себе си той го прави и не се обръща назад - мисля че съм права... А и винаги съм казвала че когато вземеш животно трябва да мислиш - то не е дошло насила в домът ти и няма как да му обясниш че не го искаш повече и не ти е нужно.. или го гледаш или никога не поемаш отговорността за него.Исках Джес за да детето ми да не е само защото баща и я замина на две години и девет месеца и до днес не я е потърсил,за да направи друго семейство..Джес се появи в живота ни когато Ивона започна да иска братче или сестриче..така че направената една грешка от моя страна към Джеса мисля че не ме прави престъпник или каквото и да е безотговорно нищожество каквато се чувствах...след като изчезна кучето ни.За мен поне и за детето и Джеса ада на раздялата свърши и сега няма да позволя да се разделим отново! Грешката беше моя :dh_188: :dh_188: :dh_188:

#52 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 11:59 PM

честито, че кучето се е върнало у дома :ba_025:

#53 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 12:09 AM

Благодаря ти Фан Фан,Утре ще имате нови снимки на двете ми глезли за да видите колко са щастливи отново заедно... :md_064: ,Всички вие върнахте отново радостта в домът ни..

#54 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 08:29 AM

Заради самата Джеси се радвам, че се е върнало при стопаните си, защото много добре зная, че едно куче винаги обича най-много неговите си хора, каквито и да са те.

Обаче, Katlina,
Действително звучите като много несериозен и безотговорен човек!
Как може да не помните кога е "изгубен" член от семейството ви?! Как дума не обелихте как уж е изгубена - разхождали ли сте се, какво? Не излизайте и с оправданията, че нямало как да я зарежете на Витоша, понеже сте от Враца - сама написахте, че сте идвали тук при познати. Оплитате се в собствените си измислици.
И никой не може да ме убеди, че сте я търсили - как точно става тоя номер от друг град, без обяви и без нищо?
Освен това здравословното състояние, в което е намерена никак не се достига само за месец и половина. Струва ми се и че ако си беше при вас, нямаше да бъде и оперирана и най-вероятно щеше да има усложнения и... ясно е какво щеше да последва от това.
"Не можех да не й дам" кебапчета, сладолед, прясно мляко?!? Очевидно нямате ни най-малка представа какво в никакъв случай не бива да яде едно куче, още повече такова с чувствителна кожа! Думи нямам, наистина.

Аз лично смятам, че сте оставили Джеси някъде тук да се оправя сама - на пътя, или във вилна зона с оправдаващата идея "някой" да се погрижи за нея.
Само че детето ви не е спряло да тъгува и да си я иска и сте се поддали... така както не можете да устоите да дадете на куче кебапчета и сладолед, още повече на тъгата на детето си не сте устояли.

Радвам се, че кучето се върна при стопаните си, но никак не се радвам, че те са такива.

Дано да е не само обичана от дъщеря ви, но и от всички и най-вече да бъде гледана правилно и доста по-отговорно. Да ви е за урок цялата тази история.

PS
Искрено са надявам и да се чувствате длъжна поне да покриете сметката на ВАШЕТО куче, за което месец и половина полагат грижи непознати, но загрижени хора. Тези средства вие иначе едва ли щяхте да ги дадете, а хората, които са ги дарили, са ги отделили от собствените си средства въпреки че си имат ТЕХНИ любимци с идеята да помогнат на животно в беда, без дом и стопани. За такъв период и предвид състоянието й, сумата всъщност изобщо не е голяма - да видим дали ще удържите на думата си и ще погасите остатъка.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 08:57 AM

Показване на мнениетоKatlina, в 16 August 2011 - 07:06 PM, написа:

хапна обилно още по пътя за Враца 10 - 13 кебапченца и един сладолед

:ea_103: :ea_103: :ea_103:

Katlina, радвам се, че кучето си е отново у дома, при хората, на които има доверие. Радвам се, заради самото куче. Обаче, съвсем сериозно, опитайте се да вникнете в това, което пишат хората тук. Същите онези хора, на които дължите здравето и вероятно и живота на Джесика/Куба. Те не се интересуват от Вас и Вашите мотиви, но със сигурност искат най-доброто за Вашия домашен любимец.
10-13 кебапченца не е просто почерпка за Добре дошла. 10-13 кебапченца показва липса на каквато и да е информираност за хранителните нужди на едно куче. Вероятно по същия начин е била хранена и преди да бъде изгубена и на това се дължи и влошеното и здравословно състояние.
Чуйте какво ви казват хората тук, говорете и с ветеринари и не се сърдете за назидателния тон.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#56 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 10:43 AM

Катлина здравей...
Първо искам най искрено да ти пожелая много щастливи мигове оттук -натам, бързо да наваксате изгубеното време и най вече очичките на дъщеричката ти да заблестят щастливо пак...в което не се и съмнявам, щом сте вече заедно. :wub:
Иначе да те посъветвам нещо от сърце...
Не позволявай на никoй да ти отнеме щастливите моменти или да помрачи невероятното чувство, което изпитваш в момента.Тук всеки може да си напише каквото му душа иска, ти отсяваи само това, което би могло да ти бъде полезно за в бъдеще и подминавай с безразличие обидите, квалификациите и назидателния тон.Да се направиш на 'луда' и да не отговаряш на чисти провокации, не е признак на слабост, напротив. :md_064:
А иначе да ти обясня, ако се чудиш какъв е мотива на за всички цветни последни мнения...
В момента ти правят 'кръщене' и ти казват 'Добре дошла' :ab_041: ...Ако преминеш теста без да изгубиш самообладание и въпреки всичко запазиш любезен и нормален тон има много голяма вероятност да докажеш, че наистина най вече те интересува доброто на кучо и си над някои чисто човешки характеристики.А и все пак разбери...Доста хора са срещали какви ли не индивиди и са се сблъсквали с почти всичко гадно, което може да ти дойде на акъл...плюс това като прибавим и , че е лято, топло е непрекъснато има слънчеви и магнитни изригвания... :wf_039:
По отношение храната аз те разбирам, защо така си направила, предполагам аз в твоята ситуация и още повече щях да прекаля...Но принципно е хубаво наистина това да са единични случаи, за да не му докараш някои проблем на сладура...
Искренно се надявам някои мнения да не те откажат да ни радваш със снимки и информация за кучо, а напротив да ти бъдат стимул...Ще чакам с нетърпение да ни покажеш усмихнати кучешки и детски очички и ви пожелавам още мноого мнооого години да бъдете неотлъчно заедно. :ae_085:

P.с..Имам предложение за нов раздел...Вместо 'разкази с щастлив край', примерно...'Разкази с дрислив край'..Или най добре...'Разкази с щастливо- дрислив край' :dry: ...
Опитвам се да проумея някои мнения от какъв мотив са продиктувани, но тъй като в главата все ми се върти, ако случайно на мен ми се случи нещо подобно и поради стечение на обстоятелствата не успея да разреша ситуацията и същевременно освен моята болка , всеки Божи ден гледам детето ми да плаче и да страда...И на финала Господ да ми даде едно рамо и тамън да се зарадвам истински, някой да се пробва да ме квалифицира и т.н!!.......................................................................................................................... :wb_052:
Друго, което се замислих...Ма нали всички помагаме и правим каквото можем с единствената цел някое животно в нужда да се почувства по добре?!Или може би го правим после, да ни казват Евала и Браво и да се изтъкваме и да натякваме каkво, кога и как сме направили??Ми в случая жената си личи от 100 километра колко е развълнувана и щастлива(и главните букви и непрекъснатото подаване на информация и искрената заявка, че на драго сърце би помогнала на други душички в нужда :mg_062: )...Плюс това доколкото разбрах веднага е извадила колкото пари е имала да покрие сметките и е обещала да додаде, каквото е останало...Това дали би го направил един стопанин, който е безотговорен и не му пука или е искал да се отърве от кучето си?!И не е само това...Ми те са един милион детайли, които само би трябвало да накарат тези, които са поели грижа да са супер щастливи от развръзката...Какво по хубаво от това едно куче да си намери стопаните?!
Така мога до утре да си продължа, защото лично, когато нещо ме заинтригува ПЪРВО се поставям на мястото на потърпевшия, Bторо чета, осмислям и претеглям всички индикации и детайли ии... после плямпам за идеята...
Все още не мога да повярвам, че една тема със чуден край успя да ме изкара извън релси :dry: ...От суперското уcещане, какво ли е чувството да намериш нещо, което силно обичаш(когато прочетох, че има вероятност това куче да си намери стопаните) и представата за щастливите детски очички...до горчивото и разочароващо усещане, че нямам идея по какъв мотив...някои хора освен , че искат да и скaпят момента на жената, а и ми се струват едва ли не ядосани, че кучо си е преоткрил Неговите си Хора, които никoй няма право да му отнема.Както и да е... :dry:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#57 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 11:05 AM

Благодаря за топлите думи,надявам се наистина да разберете че обичам това бяло създание и че наистина ще помагам с каквото мога и на останалите животни в беда ... Защото моето благодарение на Вашата помощ се прибра отново у дома :smile:

#58 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 11:12 AM

grigo009, този път не възнамерявам да подмина поста ти, просто защото нещата са коренно различни от това, което се опитваш да изкараш. Не знам кое те е изкарало извън релси, но би било хубаво преди да напишеш нещо да го обмислиш, да се поставиш на мястото на „потърпевшия” (както ти си направила), но едновременно с това и на мястото на ... кой? - другата страна естествено. И другата страна в случая не е насилник, съдник, мародер ... Другата страна са хора, милеещи за животни изпаднали в беда. Помогнали на не едно такова създание. Така, че е крайно нелоялно от твоя страна, при положение че си дългогодишен потребител на този и форум и виждам, че и доста наясно с обичаите и традициите тук, да изопачаваш фактите.
Моля да не се създава излишно напрежение. Темата е със щастлив край, защото в крайна сметка детето и кучето са щастливи. А дали у някого оставя и други усещания, това няма значение.

Аз, лично като човек участвал пряко в историята, напълно подкрепям изказаните по-горе мнения. Преди всичко трябва да сме отговорни, във всяко едно отношение.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 11:20 AM

Показване на мнениетоgrigo009, в 17 August 2011 - 10:43 AM, написа:

Ми те са един милион детайли...

Точно част от милионите съмнителни детайли пък съм коментирала аз, и не само.
Не мога да съм по-съгласна и от казаното току-що от Veronika13.

Katlina,
След като игнорирахте всичко останало, моля обяснете поне по-подробно как точно изгубихте Джесика?
Ето, не квалифицирам, не се заяждам - мисля, че всички искаме да разберем.
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 11:56 AM

А аз, мила Ники мисля че достатъчно изживяхме за да връщам назад спомените,и отново да дълбая в раната...
Всичко е добре когато свършва добре,достатъчно упреци и дърпане на уши за мен!От тук насетне ще виждате Джесика често тук на снимки за да следите какво е състоянието и, и как се чувства!

Ако имам проблеми с нея зная телефона на Вероника за помощ и съвет!Мисля че тя няма да ми откаже подкрепата си!
Сега искам животното ми да се възстанови не само физически но и психически от травмата която със своето невнимание и незнание и причиних...

П.П. Дано някога да ми повярвате, че не сме се отказвали от нея и не е изхвърлена!

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни